Home   HSP Boekenrecensies   Boeken over yin yoga en meditatie   Effe zitten, beter functioneren door te mediteren – Han Luyckx

Effe zitten, beter functioneren door te mediteren – Han Luyckx

Mijn ervaringen met: Effe zitten, beter functioneren door te mediteren van Han Luyckx

‘Toevallig’ kwam dit boek op mijn pad. Han Luyckx studeerde fysiotherapie en bewegingswetenschappen en werkt als haptotherapeut. Dit boek gaat over meditatie en is bedoeld voor managers, ondernemers en professionals. Veel van hen ervaren stress op de werkvloer. Meditatie, ook tijdens je werktijden brengt je weer bij jezelf en laat je gedachten tot rust komen.

Wat vind ik de voor en nadelen van dit boek?

  • Ik vind het boek in een handzaam formaat vormgegeven.
  • Het is zeer leesbaar; erg luchtig en nuchter geschreven en er worden leuke praktijkvoorbeelden en hier en daar wat onderzoeken en citaten aangehaald.
  • Ik vind het leuk dat er af en toe van de beschreven houdingen afbeeldingen worden weergeven en dat Han ook zijn eigen positieve en lastigere ervaringen rondom meditatie deelt.
  • In het boek wordt behandeld hoe je het beste kunt zitten als je gaat mediteren, hoe je afstand neemt tot je gedachten en terugkeert naar je lichaam, hoe je bewust van jezelf bent en wat valkuilen van meditatie kunnen zijn. Dit is een geschikt boek ter introductie, als je nog niet zo bekend bent met meditatie en hier meer over wil lezen.
  • Af en toe mis ik wat toelichting. Zo staat er een illustratie met kleine nummertjes; ik mis waar deze bij horen. Ik mis af en toe bronvermeldingen, bijvoorbeeld van citaten of onderzoeken en soms zijn woorden of zinnen op een voor mij onprettige manier afgebroken, die verder gaan op de volgende pagina.
  • Han raadt aan om op je werk een minimeditatie van een paar minuten en daarnaast een uitgebreide meditatie van 15-25 minuten te doen; dat vind ik wat lang. Ik zou zeker als je helemaal nieuw bent in deze materie meditatie langzamer opbouwen en bijvoorbeeld op je werk heel bewust 10 minuten in je pauze mediteren. Han geeft aan ’Ben je bang dat je gestoord zult worden? Bedenk desnoods een smoes, zeg bijvoorbeeld dat je je even terugtrekt om iets te lezen of iemand te bellen’. Ik ben van het motto: zeg waar het op staat, of ga dit leren, in plaats van smoesjes te gebruiken : ).

Klik hier en ontvang het boek direct veilig via bol.com>>>

Effe zitten beter functioneren door te mediteren Han Luyckx

Heb je dit boek al gelezen?
Laat dan hieronder je reactie achter, dat is altijd fijn voor anderen om te lezen.

Meer lezen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top