Bewustzijn

Bewustzijn is er bewust van zijn dat je bewust Bént. Als een mens buiten bewustzijn is bijvoorbeeld doordat hij flauwvalt, en weer bij bewustzijn komt herinnert iemand hier zich vaak niets meer van.

Er bestaan diverse soorten bewustzijn. Dieren hebben bijvoorbeeld een ander bewustzijn dan mensen. Ook hebben dieren onderling een verschillend bewustzijn. Zo is een bewustzijn van een worm, anders ten opzichte van een dolfijn. Hieronder wordt ingegaan op diverse soorten bewustzijn.

Bewustzijn van mensen

Foetussen, baby’s en kinderen hebben ten opzichte van elkaar een ander bewustzijn. Kinderen kunnen bijvoorbeeld op een gegeven moment een fonemisch bewustzijn krijgen: ze zijn zich er dan van bewust dat woorden uit losse klanken bestaan. Het fonologisch bewustzijn is nog breder ten opzichte van fonemisch bewustzijn. In het fonologisch bewustzijn is bijvoorbeeld ook het bewustzijn dat sommige woorden op elkaar rijmen.

Daarnaast kunnen mensen zich bewust worden van diverse andere zaken, zoals:

Ethisch bewustzijn

Ethisch bewustzijn is bewustzijn wat zich bezighoudt met ethiek en met vragen zoals: wat ‘kan’ wel en wat ‘kan niet’/wat is ‘goed’ handelen? Integriteit houdt hiermee samen, iets dat veel HSP belangrijk vinden.

Collectief bewustzijn

Collectief bewustzijn is het bewustzijn samen, van een collectief zoals de mensheid op aarde als geheel.

Kosmisch of universeel bewustzijn

Dit is het bewustzijn van de kosmos en het universum. Dat kan van deze kosmos/universum zijn, maar ook van andere kosmossen/universa.

Spiritueel bewustzijn

Spiritueel bewustzijn is het bewustzijn van/over je spirit en spiritualiteit. Er bestaan diverse definities wat dit precies inhoudt. Spirit wordt ook wel hogere zelf of ziel genoemd. In het Complete HSP Jaartraject ontdek je precies wat spiritualiteit inhoudt. Een Ruim bewustzijn wordt hier vaak mee in verband gebracht, het wordt ook wel ‘Groter of ‘Hoger bewustzijn’ genoemd. ‘Lager bewustzijn’ wordt vaak gerelateerd aan emoties.

Ook worden er met spiritueel bewustzijn vaak lichtwezens in verband gebracht. Lichtwezens kunnen ook verschillende bewustzijnsstaten hebben. Zo heeft een Elohim engel een ander bewustzijn dan een natuurwezen.

Christus bewustzijn

Christus bewustzijn is verbonden met de energie van Christus. Vaak wordt dit ervaren als een heel helder bewustzijn, met onvoorwaardelijke liefde. Sommigen brengen het in verband met Opgestegen meester Jezus.

Bewustzijn na de dood

Pim van Lommel is cardioloog. Hij deed onderzoek naar Bijna Dood Ervaringen en kwam tot de conclusie dat bewustzijn eindeloos is. Het heeft geen begin, en ook geen einde.

Bewustzijn verhogen

Alles is energie en vanuit een holistische visie met elkaar verboden. Alles, ook het bewustzijn evolueert. Dit heeft momenteel mede te maken met het Aquarius tijdperk.

Een ‘hoog bewustzijn’ wordt vaak in verband gebracht met een relatief hoge trilling van onvoorwaardelijke liefde. Dit is anders dan bijvoorbeeld de emotie boosheid. Een ‘hoog bewustzijn’ helpt om inzicht in jezelf en in anderen te krijgen. Je kunt je trillingsfrequentie en bewustzijn op diverse manieren verhogen en liefde in jezelf integreren, bijvoorbeeld door middel van meditatie, healing, shiatsu.

Een hooggevoelige professional zoals een HSP Psycholoog met een sterke intuïtie kan precies waarnemen hoe jij jouw bewustzijn kan vergroten, zodat je jouw bewustzijn en zelfliefde kan vergroten. Belangrijk is dat je een professional en methode kiest die bij je past en waar je blij van wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *