Kristalkind

vrouw draagt ringen met kristallen

Een kristalkind is iemand die een aura met relatief veel kleurige pasteltinten en een stralend prisma effect heeft, zoals kristal kan hebben. Kristalkinderen zijn met name name rond 1980-2000 geboren. Dit kan verwarrend zijn, want kristalkinderen kunnen ook volwassen zijn en eerder dan 1980 zijn geboren. Kristalkinderen hebben specifieke kenmerken of kwaliteiten, die verband kunnen houden met kristal.

Kristalkind kenmerken

Alles, ook de kwaliteiten en eigenschappen van mensen, is energie. Energie is te ordenen. Een manier om dit te doen is aan de hand van de kleuren in een aura. Sommige hoogsensitieve mensen met een zeer sterke intuïtie kunnen waarnemen hoe een aura eruit ziet en of iemand een kristalmens is.

Er bestaat geen wetenschappelijk onderbouwde kristalkind kind test, daarom volgen hieronder wat eigenschappen en kenmerken. Ieder mens en ieder kristalkind is uniek: de kenmerken kunnen van kristalkind tot kristalkind variëren. Over het algemeen geldt dat in hoe meer kenmerken jij je herkent, hoe groter de kans is dat je een Kristalkind bent. Echter: als 1 kenmerk ontzettend van jou van toepassing is, kan het ook zijn dat je een Kristalkind bent.

De enige die zeker kan weten dat je een Kristalkind bent, ben je zelf. Voel goed of/in welke mate de onderstaande kenmerken met je resoneren.

Uiterlijk en fysieke kenmerken:

 1. Kristalkinderen kunnen grote ogen hebben en je intens liefdevol aankijken. Hun ogen kunnen net zoals een kristal schitteren.
 2. Goed in het lichaam zitten; motorisch sterk zijn.

Emotionele kenmerken:

 1. Optimistisch, zonder angst zijn.
 2. Compassievol en vergevingsgezind zijn; liefde verspreiden en mensen leren om liefde te ontvangen.
 3. Aanhankelijk zijn.
 4. Bewust van emoties zijn.

edelsteen

Mentale kenmerken:

 1. Een sterk ruimtelijk inzicht hebben.
 2. Een organisatietalent zijn. In tegenstelling tot Indigo kinderen hebben Kristalkinderen geen krijgerspersoonlijkheid. Ze bouwen voort op wat Indigo’s omver hebben ‘gegooid’.
 3. Filosofisch zijn ingesteld.
 4. Een gevoels- en beelddenker zijn, denk maar aan het hebben van een sterk fotografisch geheugen.

Spirituele/paranormale kenmerken:

Kristalkinderen lijken afkomstig van andere planeten of kosmossen. Ze:

  1. Zijn hoogsensitief.
  2. Zijn intuïtief.
  3. Kunnen lichtwezens waarnemen.
  4. Kunnen vorige levens waarnemen.
  5. Kunnen telekinese/psychokinese: met gedachtekracht, zonder fysieke hulpmiddelen, materie zoals voorwerpen op afstand beïnvloeden en/of verplaatsen.
  6. Kunnen telepathisch communiceren: dit is communiceren via gevoel en/of gedachten. Denk maar aan het praten met bomen en dieren. Ze weten vaak wat ze willen consumeren; dit is vaak relatief veel fruit(sap) en geen vlees maar en vegetarisch of veganistisch eten. Het onderstaande filmpje gaat er verder op in. Tip: Als je de video laat afspelen, druk dan op de video rechtsonder op het knopje dat aan de linkerkant staat (als je er met de muis op gaat staan staat er ‘ondertiteling’), zo kun je de video in het Engels laten vertalen:
 1. Kunnen fysiek, emotionele en mentale ondersteunende vermogens hebben. Kristalkinderen zijn zich bewust hoe ze met handen, gedachten en kristallen energie kunnen richten en zo kunnen helpen (ter aanvulling, niet ter vervanging van reguliere zorg: ga bij klachten ook naar een arts).
 2. Kunnen worden geboren bij ouders die ook dit soort kenmerken hebben. Zo kan een zwangere vrouw soms dromen over dat zij een kristalkind krijgt.

Interesses kristalkind

Kristalkinderen kunnen interesse hebben in:

 1. De maan en sterren.
 2. De aarde, natuur, dieren, planten. Ze kunnen emoties van dieren (ook van insecten) en planten aanvoelen en zijn vaak milieubewust. Ze houden ervan om de natuur en dieren te onderzoeken of om te graven.
 3. (Edel)stenen en kristallen.
 4. Creativiteit (toneelspelen, tekenen) en muzikaliteit, denk maar aan interesse hebben in liedjes en zingen.

Kristalkind problemen

Het kristalkind en/of zijn omgeving kan tegen diverse problemen oplopen, zoals:

 1. Relatief weinig slapen. Dit kan onhandig zijn als andere gezinsleden langer willen slapen.
 2. Praatproblemen’ hebben: het kan ten opzichte van andere kinderen zo zijn dat een kristalkind van stilte houdt en het kan langer duren voordat een kristalkind praat. Soms worden hier (ten onrechte) labels als Autisme of Asperger aan gegeven.
 3. Zeer selectief of perfectionistisch zijn. Een kristalkind kan relatief veel tijd nemen om zaken te observeren, analyseren en te delen wat ze van iets vinden.
 4. Niet alleen willen zijn.
 5. Alsmaar naar buiten willen, anders kan een kristalkind chagrijnig worden.
 6. Last hebben van de meningen van anderen, in de vorm van veroordelingen of je opgelaten voelen omdat een kristalkind ‘anders’ doet.

Bovenstaande kenmerken kunnen ook gelden voor andere HSP types. In de loop der tijd kunnen mensen zich ontwikkelen: het is bijvoorbeeld mogelijk dat een Indigo-mens gedurende zijn leven of een volgend leven een Kristalmens wordt.

Het is onduidelijk wie als eerste het begrip Kristalkind introduceerden. Steve Rother en Anni Sennov worden er onder meer mee in verband gebracht. Hieronder staan wat van hun boeken. Ik werk samen met bol.com. Dit artikel bevat daarom affiliate links. Als je via de links in dit artikel bij bol.com een genoemd boek/iets anders bestelt krijg ik hier een kleine vergoeding voor en steun je mij. Dit waardeer ik zeer! Jij betaalt niets extra.

crystal children indigo children Anni Senovthe crystal human Anni Senov deel 1crystal human Anni Sennov deel 2

Vond je dit artikel waardevol? Doneer!

Heb je iets aan dit artikel gehad? Je doet mij een groot plezier met een donatie :). Daarmee ondersteun je mij om nog meer informatieve en inspirerende artikelen te kunnen delen in de toekomst. Elk bedrag (klein of groot) is heel welkom. Doneren kan al vanaf €2,-! Klik hier om te doneren >>>

Over Femke de Grijs

Femke de Grijs, met logos van de tijdschriften Libelle, Margriet en Happinez

Als kind stond ik van nature in contact met fijnstoffelijke dimensies. Toen ik erachter kwam dat mijn omgeving niet waarnam wat ik waarnam, werd ik bang voor andermans mening hierover en sloot ik mij hiervoor af.

Jarenlang onderdrukte ik mijn paranormaliteit en hoogsensitiviteit en leefde ik vanuit mijn ratio. Ik cijferde mijzelf (spirituele essentie) weg en leefde naar de verwachtingen van de buitenwereld. Dit gaf op den duur fysieke, emotionele en mentale klachten zoals uitputting en somberheid. In het reguliere circuit liep ik vast.

Ik voelde dat ik het roer om mocht gooien, leerde de vruchten van mijn sensitiviteit plukken en ging mijn droom leven. Zo kwam ik tot bloei. Mijn levenspartner Mathijs en ik verkochten ons huis in Nederland. Sinds 2017 reizen wij voor onbepaalde tijd samen met hond Juultje (geboren in 2022) de wereld over.

Ben jij een ambitieuze spirituele vrouw en wil ook bezield leven? Ik help jou graag, bijvoorbeeld via mijn gratis E-book, blogs en begeleiding.

Aanvullende artikelen:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven