Lichtwerker

Een lichtwerker is een mens dat vanuit licht en onvoorwaardelijke liefde leeft en dit deelt. Het bewustzijn op aarde kan zo worden vergroot naar een nog liefdevoller en ‘ruimer’ bewustzijn. Deze liefdevolle energie wordt ook wel in verband gebracht met het Aquariustijdperk en de Nieuwe tijd of Newe age. Een lichtwerker kan daarom soms ook Nieuwetijdskind– of mens worden genoemd.

De term lichtwerker impliceert dat er ook ‘donkerwerkers’ zijn. Alhoewel er mensen vanuit een intentie kunnen scheppen die niet licht (vanuit liefde) maar donker (vanuit angst) is, is onze kern echter altijd liefde. Iedereen kan een lichtwerker worden/zijn.

Lichtwerker kenmerken

Hieronder in de video volgen wat kenmerken die bij een lichtwerker kunnen horen; deze kunnen van persoon tot persoon variëren. Lees je liever en wil je nog meer weten? Check dan de tekst onder de video:

Je:

 1. Voelt je aangetrokken tot spiritualiteit en andere ‘niet aardse’ dimensies.
 2. Hebt interesse in lichtwezens.
 3. Hebt mogelijk paranormale waarnemingen.
 4. Houdt ervan om vanuit intuïtie (in plaats van ratio) te handelen.
 5. Hebt mogelijk vorige levens gehad die te maken hadden met spiritualiteit en/of religie. Denk maar levens ten tijde van oude beschavingen zoals het Oude Egypte, de Maya’s of Atlantis en/of levens als ‘heks’, priester(es), of non/monnik of levens op andere planeten/in andere kosmossen. Als een vorig leven waarin spiritualiteit/religie centraal naar eindigde (bijvoorbeeld door vervolging) en energetisch nog niet goed is afgerond, kan er in het huidige leven sprake zijn van angst in dit leven om met spirituele zaken te werken/ervoor uit te komen.
 6. Kunt hoogsensitief zijn en je herkennen in deze HSP kenmerken zoals: idealistisch zijn, je goed kunnen inleven in een ander en sensitief voor prikkels zijn. Als je je hooggevoeligheid nog niet goed beheerst kan je onder meer energie van een ander overnemen, jezelf verliezen in het helpen van anderen (en jezelf wegcijferen) of niet met beide voeten op de grond staan. HSP kunnen zich dan afzonderen.
 7. Houdt van dieren en de natuur.
 8. Wilt dienstbaar zijn en anderen helpen. Mogelijk houd je van alternatieve zorg, zoals healing.
 9. Voelt je ‘anders’.
 10. Doet dingen individueel.
 11. Hebt een oude ziel.
 12. Houdt niet van autoriteit, vooral Indigo mensen hebben dit.

Als een lichtwerker nog niet in balans is, kan dit onder meer leiden tot gevoelens van onbegrip en je niet erkent voelen, eenzaamheid, onzekerheid of depressie.

Lichtwerker test

Er bestaat geen wetenschappelijk onderbouwde test om te onderzoeken of je een lichtwerker bent. In wezen kan iedereen een lichtwerker zijn, als je daar voor kiest. Je zult je dan herkennen in de bovenstaande lichtwerker kenmerken.

Lichtwerker opleiding
Het leven zelf biedt je een ‘opleiding’ om lichtwerker te zijn. Andere mensen die je op aarde tegenkomt kunnen hier (ongevraagd en gevraagd) bij helpen. Denk maar aan sommige aardse opleidingen of cursussen die op professioneel niveau het proces ondersteunen om nog bewuster te kunnen werken vanuit licht. Het kan zijn dat dit een ‘Opleiding tot lichtwerker’ of iets dergelijks heet, maar het kan bijvoorbeeld ook een cursus zijn waarin je met kristallen leert werken zodat je je licht verder kan laten stralen, of een cursus waarin je je hooggevoeligheid leert beheersen.

Tip: ontdek wie je in wezen bent en wat je kwaliteiten zijn. Laat je licht stralen. Dit geeft energie!

6 reactie(s) op "Lichtwerker"

 • Door: Marieke Wissink op 24 november 2016

  Wauw ik voldoe zo goed als aan alle kenmerken, zou ik dan een lichtwerker zijn die nog niet helemaal in balans is?

  1. Door: peggy op 7 november 2017

   ik hb hetzelfde en voel dat ik een lichtwerker ben die nog niet volledig in balans is en daaraan wil werken en een cursus volgen wee aleen niet welke

   1. Door: Femke de Grijs op 8 november 2017

    Hoi Peggy,

    Leuk dat je voelt dat je een lichtwerker bent! Waar zou je precies aan willen werken?

    Groetjes,
    Femke

 • Door: Debbie op 8 mei 2018

  Herkenbaar! En hartelijk dank voor de tekstuele toevoeging.

 • Door: Erna op 3 november 2018

  Voor mij is het heel herkenbaar. Ben al een tijd op zoek naar een balans en ik lees dit nu. super weer een stukje van de puzzel op zn plaats. Thanks

  1. Door: Femke de Grijs op 4 november 2018

   Graag gedaan Erna :).

   Groetjes,
   Femke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *