Lichtwerker

vrouw reikt naar licht

Een lichtwerker is een mens dat vanuit licht en onvoorwaardelijke liefde leeft en dit deelt. Het bewustzijn op aarde kan zo worden vergroot naar een nog liefdevoller en ‘ruimer’ bewustzijn. Deze liefdevolle energie wordt ook wel in verband gebracht met het Aquariustijdperk en de Nieuwe tijd of Newe age. Een lichtwerker kan daarom soms ook Nieuwetijdskind– of mens worden genoemd.

De term lichtwerker impliceert dat er ook ‘donkerwerkers’ zijn. Alhoewel er mensen vanuit een intentie kunnen scheppen die niet licht (vanuit liefde) maar donker (vanuit angst) is, is onze kern echter altijd liefde. Iedereen kan een lichtwerker worden/zijn.

Lichtwerker kenmerken

Hieronder volgen wat kenmerken die bij een lichtwerker kunnen horen; deze kunnen van persoon tot persoon variëren.
Je:

 1. Voelt je aangetrokken tot spiritualiteit en andere ‘niet aardse’ dimensies.
 2. Hebt interesse in lichtwezens.
 3. Hebt mogelijk paranormale waarnemingen.
 4. Houdt ervan om vanuit intuïtie (in plaats van ratio) te handelen.
 5. Hebt mogelijk vorige levens gehad die te maken hadden met spiritualiteit en/of religie. Denk maar levens ten tijde van oude beschavingen zoals het Oude Egypte, de Maya’s of Atlantis en/of levens als ‘heks’, priester(es), of non/monnik of levens op andere planeten/in andere kosmossen. Als een vorig leven waarin spiritualiteit/religie centraal naar eindigde (bijvoorbeeld door vervolging) en energetisch nog niet goed is afgerond, kan er in het huidige leven sprake zijn van angst in dit leven om met spirituele zaken te werken/ervoor uit te komen.
 6. Kunt hoogsensitief zijn en je herkennen in deze HSP kenmerken zoals: idealistisch zijn, je goed kunnen inleven in een ander en sensitief voor prikkels zijn. Als je je hoogsensitiviteit nog niet goed beheerst kan je onder meer energie van een ander overnemen, jezelf verliezen in het helpen van anderen (en jezelf wegcijferen) of niet met beide voeten op de grond staan. HSP kunnen zich dan afzonderen.
 7. Houdt van dieren en de natuur.
 8. Wilt dienstbaar zijn en anderen helpen. Mogelijk houd je van alternatieve zorg, zoals healing.
 9. Voelt je ‘anders’.
 10. Doet dingen individueel.
 11. Hebt een oude ziel.
 12. Houdt niet van autoriteit, vooral Indigo mensen hebben dit.

Als een lichtwerker nog niet in balans is, kan dit onder meer leiden tot gevoelens van onbegrip en je niet erkent voelen, eenzaamheid, onzekerheid of depressie.

Lichtwerker test

Er bestaat geen wetenschappelijk onderbouwde test om te onderzoeken of je een lichtwerker bent. In wezen kan iedereen een lichtwerker zijn, als je daar voor kiest. Je zult je dan herkennen in de bovenstaande lichtwerker kenmerken.

Lichtwerker opleiding
Het leven zelf biedt je een ‘opleiding’ om lichtwerker te zijn. Andere mensen die je op aarde tegenkomt kunnen hier (ongevraagd en gevraagd) bij helpen. Denk maar aan sommige aardse opleidingen of cursussen die op professioneel niveau het proces ondersteunen om nog bewuster te kunnen werken vanuit licht. Je kunt zo je licht versterken en delen. Het kan zijn dat dit een ‘Opleiding tot lichtwerker’ of iets dergelijks heet, maar het kan bijvoorbeeld ook een cursus zijn waarin je met kristallen leert werken zodat je je licht verder kan laten stralen, of een cursus waarin je je hoogsensitiviteit leert beheersen.

Tip: ontdek wie je in wezen bent en wat je kwaliteiten zijn. Laat je licht stralen. Dit geeft energie!

Heb je hier iets aan gehad? Doneer!

Heb je iets aan dit artikel gehad? Je doet mij een groot plezier met een donatie :). Daarmee ondersteun je mij om nog meer informatieve en inspirerende artikelen te kunnen delen in de toekomst. Doneren kan al vanaf €2,-! Klik hier om te doneren >>>

Over Femke de Grijs

Femke de Grijs, met logos van de tijdschriften Libelle, Margriet en Happinez

Jarenlang zaten mijn hoogsensitiviteit en en paranormaliteit mij in de weg. Ik leefde vanuit mijn hoofd, had het gevoel dat ik niet écht leefde en ervoer geen werkelijke zingeving.

Verschillende momenten zijn voor mij een wake-upcall geweest, waaronder de hersenbloeding van mijn vader. Ik voelde de essentie van leven, dat het fysiek gezien in een split second over kan zijn en wat werkelijk belangrijk voor mij was: liefde ervaren, plezier hebben en genieten.

Ik besloot om hier naar te luisteren, leerde de vruchten van mijn sensitiviteit plukken en ging mijn droom leven. Mijn levenspartner Mathijs en ik verkochten ons huis in Nederland. Sinds 2017 reizen wij voor onbepaalde tijd samen met hond Juultje (geboren in 2022) de wereld over en…

Ben jij een ambitieuze vrouwelijke Oude Ziel en wil je jouw potentieel benutten, voluit leven en bloeien? Mijn tips deel ik graag met jou aan de hand van een holistische en spirituele benadering, bijvoorbeeld via mijn gratis E-book, blogs en begeleiding.

Aanvullende artikelen:

9 gedachten over “Lichtwerker”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 1. Marieke Wissink

  Wauw ik voldoe zo goed als aan alle kenmerken, zou ik dan een lichtwerker zijn die nog niet helemaal in balans is?

  1. ik hb hetzelfde en voel dat ik een lichtwerker ben die nog niet volledig in balans is en daaraan wil werken en een cursus volgen wee aleen niet welke

 2. Voor mij is het heel herkenbaar. Ben al een tijd op zoek naar een balans en ik lees dit nu. super weer een stukje van de puzzel op zn plaats. Thanks

 3. Jazeker ik herken deze kenmerken, ik doe vrijwilligers werk in het ziekenhuis ik weet niet of je ook lichtwerker kan zijn, door vanuit zorg en dienstbaarheid te werken, of dat je via lichtwerker opleiding je licht gaat uitspreiden, dit laatste trek me wel aan maar ben er een beetje onzeker en onbekend in. Sinds ik yoga en meditatie doe ben ik aan het groeien en ontwikkelen

  1. Beste Frank,

   Wat leuk dat je deze kenmerken herkent! Zeker, kenmerk 8 sluit daar op aan. Het kopje “Lichtwerker opleiding” gaat nog verder op je vraag in, ik hoop dat het zo wat duidelijker is :).

   Groeten,
   Femke

 4. ja, ik herken mij zeker in lichtwerker zijn, maar heb geen flauw idee hoe ik er vorm aan zou kunnen geven.

Scroll naar boven