Lichtwerker

vrouw reikt naar licht

Een lichtwerker is een mens dat vanuit licht en onvoorwaardelijke liefde leeft en dit deelt. Het bewustzijn op aarde kan zo worden vergroot naar een nog liefdevoller en ‘ruimer’ bewustzijn. Deze liefdevolle energie wordt ook wel in verband gebracht met het Aquariustijdperk en de Nieuwe tijd of Newe age. Een lichtwerker kan daarom soms ook Nieuwetijdskind– of mens worden genoemd.

De term lichtwerker impliceert dat er ook ‘donkerwerkers’ zijn. Alhoewel er mensen vanuit een intentie kunnen scheppen die niet licht (vanuit liefde) maar donker (vanuit angst) is, is onze kern echter altijd liefde. Iedereen kan een lichtwerker worden/zijn.

Lichtwerker kenmerken

Hieronder volgen wat kenmerken die bij een lichtwerker kunnen horen; deze kunnen van persoon tot persoon variëren.
Je:

 1. Voelt je aangetrokken tot spiritualiteit en andere ‘niet aardse’ dimensies.
 2. Hebt interesse in lichtwezens.
 3. Hebt mogelijk paranormale waarnemingen.
 4. Houdt ervan om vanuit intuïtie (in plaats van ratio) te handelen.
 5. Hebt mogelijk vorige levens gehad die te maken hadden met spiritualiteit en/of religie. Denk maar levens ten tijde van oude beschavingen zoals het Oude Egypte, de Maya’s of Atlantis en/of levens als ‘heks’, priester(es), of non/monnik of levens op andere planeten/in andere kosmossen. Als een vorig leven waarin spiritualiteit/religie centraal naar eindigde (bijvoorbeeld door vervolging) en energetisch nog niet goed is afgerond, kan er in het huidige leven sprake zijn van angst in dit leven om met spirituele zaken te werken/ervoor uit te komen.
 6. Kunt hoogsensitief zijn en je herkennen in deze HSP kenmerken zoals: idealistisch zijn, je goed kunnen inleven in een ander en sensitief voor prikkels zijn. Als je je hoogsensitiviteit nog niet goed beheerst kan je onder meer energie van een ander overnemen, jezelf verliezen in het helpen van anderen (en jezelf wegcijferen) of niet met beide voeten op de grond staan. HSP kunnen zich dan afzonderen.
 7. Houdt van dieren en de natuur.
 8. Wilt dienstbaar zijn en anderen helpen. Mogelijk houd je van alternatieve zorg, zoals healing.
 9. Voelt je ‘anders’.
 10. Doet dingen individueel.
 11. Hebt een oude ziel.
 12. Houdt niet van autoriteit, vooral Indigo mensen hebben dit.

Als een lichtwerker nog niet in balans is, kan dit onder meer leiden tot gevoelens van onbegrip en je niet erkent voelen, eenzaamheid, onzekerheid of depressie.

Lichtwerker test

Er bestaat geen wetenschappelijk onderbouwde test om te onderzoeken of je een lichtwerker bent. In wezen kan iedereen een lichtwerker zijn, als je daar voor kiest. Je zult je dan herkennen in de bovenstaande lichtwerker kenmerken.

Lichtwerker opleiding
Het leven zelf biedt je een ‘opleiding’ om lichtwerker te zijn. Andere mensen die je op aarde tegenkomt kunnen hier (ongevraagd en gevraagd) bij helpen. Denk maar aan sommige aardse opleidingen of cursussen die op professioneel niveau het proces ondersteunen om nog bewuster te kunnen werken vanuit licht. Je kunt zo je licht versterken en delen. Het kan zijn dat dit een ‘Opleiding tot lichtwerker’ of iets dergelijks heet, maar het kan bijvoorbeeld ook een cursus zijn waarin je je hoogsensitiviteit leert beheersen en in te zetten als kracht.

Tip: ontdek wie je in wezen bent en wat je kwaliteiten zijn. Laat je licht stralen. Dit geeft energie!

Vond je dit artikel waardevol? Doneer!

Heb je iets aan dit artikel gehad? Je doet mij een groot plezier met een donatie :). Daarmee ondersteun je mij om nog meer informatieve en inspirerende artikelen te kunnen delen in de toekomst. Elk bedrag (klein of groot) is heel welkom. Doneren kan al vanaf €2,-! Klik hier om te doneren >>>

Over Femke de Grijs

Femke de Grijs, met logos van de tijdschriften Libelle, Margriet en Happinez

Als kind stond ik van nature in contact met fijnstoffelijke dimensies. Toen ik erachter kwam dat mijn omgeving niet waarnam wat ik waarnam, werd ik bang voor andermans mening hierover en sloot ik mij hiervoor af.

Jarenlang onderdrukte ik mijn paranormaliteit en hoogsensitiviteit en leefde ik vanuit mijn ratio. Ik cijferde mijzelf (spirituele essentie) weg en leefde naar de verwachtingen van de buitenwereld. Dit gaf op den duur fysieke, emotionele en mentale klachten zoals uitputting en somberheid. In het reguliere circuit liep ik vast.

Ik voelde dat ik het roer om mocht gooien, leerde de vruchten van mijn sensitiviteit plukken en ging mijn droom leven. Zo kwam ik tot bloei. Mijn levenspartner Mathijs en ik verkochten ons huis in Nederland. Sinds 2017 reizen wij voor onbepaalde tijd samen met hond Juultje (geboren in 2022) de wereld over.

Ben jij een ambitieuze spirituele vrouw en wil ook bezield leven? Ik help jou graag, bijvoorbeeld via mijn gratis E-book, blogs en begeleiding.

Aanvullende artikelen:

11 reacties op “Lichtwerker”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 1. Marieke Wissink avatar
  Marieke Wissink

  Wauw ik voldoe zo goed als aan alle kenmerken, zou ik dan een lichtwerker zijn die nog niet helemaal in balans is?

  1. peggy avatar
   peggy

   ik hb hetzelfde en voel dat ik een lichtwerker ben die nog niet volledig in balans is en daaraan wil werken en een cursus volgen wee aleen niet welke

   1. Femke de Grijs avatar

    Hoi Peggy,

    Leuk dat je voelt dat je een lichtwerker bent! Waar zou je precies aan willen werken?

    Groetjes,
    Femke

 2. Debbie avatar
  Debbie

  Herkenbaar! En hartelijk dank voor de tekstuele toevoeging.

 3. Erna avatar
  Erna

  Voor mij is het heel herkenbaar. Ben al een tijd op zoek naar een balans en ik lees dit nu. super weer een stukje van de puzzel op zn plaats. Thanks

  1. Femke de Grijs avatar

   Graag gedaan Erna :).

   Groetjes,
   Femke

 4. Frank avatar
  Frank

  Jazeker ik herken deze kenmerken, ik doe vrijwilligers werk in het ziekenhuis ik weet niet of je ook lichtwerker kan zijn, door vanuit zorg en dienstbaarheid te werken, of dat je via lichtwerker opleiding je licht gaat uitspreiden, dit laatste trek me wel aan maar ben er een beetje onzeker en onbekend in. Sinds ik yoga en meditatie doe ben ik aan het groeien en ontwikkelen

  1. Femke de Grijs avatar

   Beste Frank,

   Wat leuk dat je deze kenmerken herkent! Zeker, kenmerk 8 sluit daar op aan. Het kopje “Lichtwerker opleiding” gaat nog verder op je vraag in, ik hoop dat het zo wat duidelijker is :).

   Groeten,
   Femke

 5. Marion avatar
  Marion

  ja, ik herken mij zeker in lichtwerker zijn, maar heb geen flauw idee hoe ik er vorm aan zou kunnen geven.

 6. Franca avatar
  Franca

  Tijdens mijn meditatie kreeg ik (alsof een stem in mijn hoofd zei) je bent een lichtwerker. Dus ik ben op zoek gegaan naar de inhoud en kwam hier uit.
  Als kind voelde ik mij anders, ik maakte dingen mee of kwam op plaatsen die ik kende maar nooit geweest was
  Ik kreeg dromen die volledig uitkwam zoals een boeiing die neergestort was zag ik die avond op het nieuws.
  Als mensen mij wat vertellen beleef ik hun verhaal alsof ik het zelf meemaak en zit met iedereen in. Ik wil altijd iedereen helpen maar dat kan niet meer, ik ben aan het leren ook aan mijn eigen aan het denken.
  Ik ben er zo goed als zeker van dat ik in de 18de eeuw een heks was die alleen woonde als jong meisje in een bos. Ik ben erg aangetrokken door spiritualiteit, het hiernamaals, stenen enz.
  Wat een mooie artikel, dank je hiervoor

  1. Femke de Grijs avatar

   Beste Franca,

   Bedankt voor het delen van je ervaringen. Wat leuk dat je hier uit kwam, je bent hier van harte welkom! Ik wens je verder een stralende dag en alle goeds toe :).

   Hartelijke groeten,

   Femke

Scroll naar boven