Home   HSP Kennisbank   Maan   Bloedmaan definitie (uitleg over deze verwarrende term)

Bloedmaan definitie (uitleg over deze verwarrende term)

bloedmaan

Een Bloedmaan is een verschijnsel in de natuur. Het wordt veroorzaakt door een volledige maansverduistering. De maan staat dan exact in de schaduw van de aarde. De aarde buigt al het licht (behalve het licht uit het rode spectrum) van de zon af. Dit rode licht valt op de maan. Een Bloedmaan houdt in dat maan relatief rood en donkergekleurd is. De exacte kleur hangt samen met de lucht en eventuele vervuiling (zoals van vulkaanuitbarstingen en bosbranden).

De onderstaande afbeelding geeft je een indicatie van hoe de Bloedmaan ontstaat (de afbeelding is niet op schaal).

maansverduistering voorbeeld

Invloed Bloedmaan op HSP

Ongeveer 1 op de 5 mensen is een hoogsensitief persoon (HSP) en herkent zich in deze HSP kenmerken. HSP kunnen energie van de maan (onbewust) intens ervaren. Een Maansverduistering kan gepaard gaan met veel emoties en gevoelens, die nog niet duidelijk te plaatsen zijn. Een Maansverduistering kan je helpen om de komende periode emoties los te laten.

Verschil met andere ‘Bloedmaan’

Houd er rekening mee dat er met de term ‘Bloedmaan’ soms ook de energie van een specifieke volle maan bedoeld wordt (die ook wel Offermaan en Bevermaan wordt genoemd). Dit is iets anders: dit kan verwarrend zijn.

Heb je hier iets aan gehad? Doneer!

Heb je iets aan dit artikel gehad? Je doet mij een groot plezier met een donatie :). Daarmee ondersteun je mij om nog meer informatieve en inspirerende artikelen te kunnen delen in de toekomst. Doneren kan al vanaf €2,-! Klik hier om te doneren >>>

Over Femke de Grijs

Femke de Grijs, met logos van de tijdschriften Libelle, Margriet en Happinez

Jarenlang zaten mijn hoogsensitiviteit en en paranormaliteit mij in de weg. Ik leefde vanuit mijn hoofd, had het gevoel dat ik niet écht leefde en ervoer geen werkelijke zingeving.

Verschillende momenten zijn voor mij een wake-upcall geweest, waaronder de hersenbloeding van mijn vader. Ik voelde de essentie van leven, dat het fysiek gezien in een split second over kan zijn en wat werkelijk belangrijk voor mij was: liefde ervaren, plezier hebben en genieten.

Ik besloot om hier naar te luisteren, leerde de vruchten van mijn sensitiviteit plukken en ging mijn droom leven. Mijn levenspartner Mathijs en ik verkochten ons huis in Nederland. Sinds 2017 reizen wij voor onbepaalde tijd samen met hond Juultje (geboren in 2022) de wereld over en…

Ben jij een ambitieuze vrouwelijke Oude Ziel en wil je jouw potentieel benutten, voluit leven en bloeien? Mijn tips deel ik graag met jou aan de hand van een holistische en spirituele benadering, bijvoorbeeld via mijn gratis E-book, blogs en begeleiding.

Aanvullende artikelen:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven