Bloedmaan definitie (uitleg over deze verwarrende term)

bloedmaan

Een Bloedmaan is een verschijnsel in de natuur. Het wordt veroorzaakt door een volledige maansverduistering. De maan staat dan exact in de schaduw van de aarde. De aarde buigt al het licht (behalve het licht uit het rode spectrum) van de zon af. Dit rode licht valt op de maan. Een Bloedmaan houdt in dat maan relatief rood en donkergekleurd is. De exacte kleur hangt samen met de lucht en eventuele vervuiling (zoals van vulkaanuitbarstingen en bosbranden).

De onderstaande afbeelding geeft je een indicatie van hoe de Bloedmaan ontstaat (de afbeelding is niet op schaal).

maansverduistering voorbeeld

Invloed Bloedmaan op HSP

Ongeveer 1 op de 5 mensen is een hoogsensitief persoon (HSP) en herkent zich in deze HSP kenmerken. HSP kunnen energie van de maan (onbewust) intens ervaren. Een Maansverduistering kan gepaard gaan met veel emoties en gevoelens, die nog niet duidelijk te plaatsen zijn. Een Maansverduistering kan je helpen om de komende periode emoties los te laten.

Verschil met andere ‘Bloedmaan’

Houd er rekening mee dat er met de term ‘Bloedmaan’ soms ook de energie van een specifieke volle maan bedoeld wordt (die ook wel Offermaan en Bevermaan wordt genoemd). Dit is iets anders: dit kan verwarrend zijn.

Vond je dit artikel waardevol? Doneer!

Heb je iets aan dit artikel gehad? Je doet mij een groot plezier met een donatie :). Daarmee ondersteun je mij om nog meer informatieve en inspirerende artikelen te kunnen delen in de toekomst. Elk bedrag (klein of groot) is heel welkom. Doneren kan al vanaf €2,-! Klik hier om te doneren >>>

Over Femke de Grijs

Femke de Grijs, met logos van de tijdschriften Libelle, Margriet en Happinez

Als kind stond ik van nature in contact met fijnstoffelijke dimensies. Toen ik erachter kwam dat mijn omgeving niet waarnam wat ik waarnam, werd ik bang voor andermans mening hierover en sloot ik mij hiervoor af.

Jarenlang onderdrukte ik mijn paranormaliteit en hoogsensitiviteit en leefde ik vanuit mijn ratio. Ik cijferde mijzelf (spirituele essentie) weg en leefde naar de verwachtingen van de buitenwereld. Dit gaf op den duur fysieke, emotionele en mentale klachten zoals uitputting en somberheid. In het reguliere circuit liep ik vast.

Ik voelde dat ik het roer om mocht gooien, leerde de vruchten van mijn sensitiviteit plukken en ging mijn droom leven. Zo kwam ik tot bloei. Mijn levenspartner Mathijs en ik verkochten ons huis in Nederland. Sinds 2017 reizen wij voor onbepaalde tijd samen met hond Juultje (geboren in 2022) de wereld over.

Ben jij een ambitieuze spirituele vrouw en wil ook bezield leven? Ik help jou graag, bijvoorbeeld via mijn gratis E-book, blogs en begeleiding.

Aanvullende artikelen:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven