Home   HSP Kennisbank   Maan   Bloedmaan definitie (uitleg over deze verwarrende term)

Bloedmaan definitie (uitleg over deze verwarrende term)

bloedmaan

Een Bloedmaan is een verschijnsel in de natuur. Het wordt veroorzaakt door een volledige maansverduistering. De maan staat dan exact in de schaduw van de aarde. De aarde buigt al het licht (behalve het licht uit het rode spectrum) van de zon af. Dit rode licht valt op de maan. Een Bloedmaan houdt in dat maan relatief rood en donkergekleurd is. De exacte kleur hangt samen met de lucht en eventuele vervuiling (zoals van vulkaanuitbarstingen en bosbranden).

De onderstaande afbeelding geeft je een indicatie van hoe de Bloedmaan ontstaat (de afbeelding is niet op schaal).

maansverduistering voorbeeld

Invloed Bloedmaan op HSP

Ongeveer 1 op de 5 mensen is een hoogsensitief persoon (HSP) en herkent zich in deze HSP kenmerken. HSP kunnen energie van de maan (onbewust) intens ervaren. Een Maansverduistering kan gepaard gaan met veel emoties en gevoelens, die nog niet duidelijk te plaatsen zijn. Een Maansverduistering kan je helpen om de komende periode emoties los te laten.

Verschil met andere ‘Bloedmaan’

Houd er rekening mee dat er met de term ‘Bloedmaan’ soms ook de energie van een specifieke volle maan bedoeld wordt (die ook wel Offermaan en Bevermaan wordt genoemd). Dit is iets anders: dit kan verwarrend zijn.

Aanvullende artikelen:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top