De invloed van de Bloedmaan van 23 november 2018 op HSP!

Ongeveer elke 28 dagen is er sprake van een volle maan. In 1 jaar kunnen er circa 13 volle manen verschijnen. Elk van die 13 volle manen heeft een eigen, unieke energie (die HSP vaak intens kunnen voelen) en betekenis. Hieronder vind je informatie over de betekenis van 1 van die volle manen: de Bloedmaan.

Synoniemen voor de Bloedmaan zijn: Offermaan en Bevermaan. bloedmaan

Datum:

Deze volle maan verschijnt in november/december. De eerst volgende verschijnt op: 23 november 2018.

Thema’s:

Overleven, bewustzijn, geven (offeren).

Betekenis en Kenmerken:

Er zijn diverse redenen waarom deze maan diverse namen heeft:

 • Gedurende deze periode werden en vroeger vaak offers aan goden gebracht, om ze gunstig te stemmen. Een offer kon een geslacht dier zijn, waar bloed bij vrij kwam. Hier heeft de naam Offermaan en Bloedmaan mee te maken. De term Bloedmaan kan verwarrend zijn; als de maan totaal verduisterd wordt, wordt deze soms ook wel Bloedmaan genoemd.
 • In de Verenigde Staten zijn bevers gedurende deze periode actief; zij bereiden zich voor op de komende winter. Soms worden er vallen gezet om bevervachten te gebruiken als bont. Hier heeft de naam Bevermaan mee te maken.

Wat kun jij tijdens deze Offermaan, Bloedmaan of Bevermaan? Tips:

Tip 1. Vroeger was men erg bezig met het thema overleven: men was immers erg afhankelijk van de eerder verkregen oogst die hielp om de (koude) winter door te komen. Deze volle maan nodigt je uit om je bewust te worden van de aankomende winter. Keer meer naar binnen; neem de tijd voor rust, stilte en zelfreflectie. Welke inzichten heb je gekregen? En wat heb je met jouw inzichten gedaan (heb je ze vorm gegeven)? Wat heb je de komende (koudere) tijd nodig om Echt te Léven?

Tip 2. Voel of/hoe je jezelf of een ander wilt helpen: dit wordt ook wel een ‘offer’ genoemd. Dit kan bijvoorbeeld door tijd voor zelfreflectie in te plannen, of door de natuur of een dier te helpen. Sta stil bij of/wanneer je iets uit dankbaarheid voor wat je de afgelopen tijd hebt gekregen, weg wilt geven.

Tip 3. Sta ook bewust stil bij het thema dood, dat wil niet alleen zeggen een fysieke dood, maar ook emoties of gedachten die je wilt laten stoppen.

Tip 4. Slaap je slecht tijdens volle maan? Tips wat je ertegen kan doen!

Tip 5. Zorg voor rust:

Meer weten?

Tip 6. Wees voorbereid op wanneer het volle maan is. Zo kan je er op inspelen. Vind hier de maankalender van dit jaar en ontdek op welke tijden de volle manen plaatsvinden!

Tip 7. In het Volle Maan Jaarprogramma voor hoogsensitieve vrouwen help ik je verder om de vruchten te plukken van de volle maan!

In deze video vat ik alles nog even samen:

Vind je deze informatie handig? Laat het hieronder in een reactie weten, of deel dit bericht met uitleg op Facebook, zodat zoveel mogelijk HSP een fijne volle maan hebben!

15 reactie(s) op "De invloed van de Bloedmaan van 23 november 2018 op HSP!"

 • Door: Carine geubbelmans op 13 november 2016

  k vind het een bijzondere ervaring om de verkregen overvloed te kunnen delen met anderen en hierrond te werken door andere weer te helpen

  1. Door: Jacqueline op 14 november 2016

   Fijn om zo weer even bewust te worden welke invloed de volle maan kan hebben. Vanmorgen was ik heel moe,en emotioneel hierdoor kwamen er emoties vrij… Nu weet ik waar het vandaan komt en het in verbinding staat met de volle maan. Hiervoor vroeg ik mij af waarom ik zo moe en emotioneel kon reageren , nu ik weet waar het vandaan komt kan en ik er beter mee omgaan.
   Ik laat het aanwezig zijn en zorg extra goed voor mijzelf,neem extra rust.Femke bedankt hierbij voor alle info over de volle maan.

  2. Door: Lilianne op 15 november 2016

   deze keer reageerde ik er ook op… het begon al een paar dagen ervoor… rusteloos, geïrriteerd, niet goed kunnen slapen, maar ook positieve momenten van blijdschap en dankbaarheid.

 • Door: Hilde Meskens op 14 november 2016

  Het Bos, Moeder Natuur en haar Bewoners. Gisteren en eergisteren ben ik 3 à 4 uren in het bos gaan rondslenteren en wandelen. Het kan eventjes duren vooraleer mijn innerlijke radio het zwijgen is opgelegd , door mezelf dus. De Aarde , Moeder Natuur en haar bewoners, de gronding die zij mij geven, helpen mij om de woelige volle maan bewuster door te maken. Ik geef er minstens twee à drie dagen tevoren al aandacht aan .. .. ga wandelen. Dat is mijjn manier om innig te leven met HSP. En ademen, ademen ….. vooral niet stoppen, ook al voelt het soms even als dood-gaan (of overgave), want daar ben ik niet zo goed in.

  1. Door: Femke de Grijs op 14 november 2016

   Hoi Hilde,

   Wat leuk dat je er minstens 2 à 3 dagen tevoren al aandacht aan geeft en gaat wandelen! Ik wens je verder een stralende volle maan toe :).

   Groetjes,
   Femke

 • Door: Jacqueline op 14 november 2016

  Fijn om zo weer even bewust te worden welke invloed de volle maan kan hebben. Vanmorgen was ik heel moe,en emotioneel hierdoor kwamen er emoties vrij… Nu weet ik waar het vandaan komt en het in verbinding staat met de volle maan. Hiervoor vroeg ik mij af waarom ik zo moe en emotioneel kon reageren , nu ik weet waar het vandaan komt kan en ik er beter mee omgaan.
  Ik laat het aanwezig zijn en zorg extra goed voor mijzelf,neem extra rust.Femke bedankt hierbij voor alle info over de volle maan.

  1. Door: Femke de Grijs op 14 november 2016

   Graag gedaan Jacqueline :).

 • Door: Bjorn op 14 november 2016

  Vooral uitstelgedrag losgelaten en begonnen met dromen te verwezenlijken;-)

 • Door: sara op 15 november 2016

  Ik merk dat ik heel veel behoefte heb aan alleen, zelfreflectie tijd. Ik luister er ook naar en zeg zonder schuldgevoel afspraken af. Nu nog vertrouwen dat deze periode ook weer voorbij gaat en ik weer plezier krijg in contact met anderen

 • Door: Erika van der weijden op 30 november 2017

  Ik ben er idd mee bezig als de maan veranderd, ik slaap dan slecht en ben dan erg onrustig en onzeker, ook voelt ik Veel meer aan in mijn omgeving, met deze adviezen ga ik Hulp hebben.

  1. Door: Femke de Grijs op 1 december 2017

   Super!

   Groetjes,
   Femke

 • Door: Jessica op 29 januari 2018

  Ik ben bevallen bij deze volle bloedmaan supermaan op 3 december 2017. Wat een medische bevalling was met advies om vacuümpomp en waarschijnlijk tóch een keizersnee hebben ze mij gehoord en 3 kansen gegeven zelf de uitdrijving natuurlijk te doen. Wanneer de maanop zijn krachtigs was werd uiteindelijk 15:53 mijn dochter Iris uitgedreven…. ik ben héél erg benieuwd naar de betekenis en kracht erachter. Zelf ook een HSP-ER liefs Jessica

 • Door: Jones op 20 november 2018

  Wat betekent het als op een van de komende dagen je eerste kindje wordt geboren?

  1. Door: Femke de Grijs op 30 december 2018

   Dag Jones,

   Ik ben geen astroloog en kan je niet verder helpen met deze vraag. Ik hoop dat ik je zo voldoende heb geïnformeerd en wens je verder alle goeds toe.

   Groetjes,
   Femke

 • Door: Dirk Van den Bergh op 23 november 2018

  Hallo Femke,
  mijn verhaal wil ik je niet onthouden!
  Al heel mijn leven beweer ik dat ik sterk onder invloed ben van de volle maan (al is dat niet iedere keer zo). Het gebeurt dat ik ’s nachts dan gewoon geen adem krijg. Ik hoef daarom op voorhand niet te weten of het volle maan is, maar als ik het dan ’s morgens ga nazien is het wel degelijk zo …
  Bij deze volle maan heb ik gewoon onrustig geslapen, zonder ademnood (de vorige volle maan had ik enorm veel last, terwijl ik het niet op voorhand wist dat het volle maan was). Gisterenavond kreeg ik een SMS van mijn zoon die “Zeg schone foto trekken van de maan? Als dat dan ook zo duidelijk is als die ene foto?” (ik had hem enkele dagen geleden een prachtige foto van de halve maan laten zien die ik getrokken had met mijn nieuw fototoestel). Ik ging naar de tuin en kijk, volle maan! Dat bedoelde hij dus. Ik heb mijn fototoestel en statief genomen en er een mooie foto van genomen en hem doorgezonden. Daarna gaan slapen.
  Maar nu komt het … Na een onrustige nacht ben ik deze morgen zonder wekker opgestaan om 06.30 uur, naar het toilet, even met een washandje door mijn gezicht en dan de katten buiten gelaten en een sigaretje opgestoken. In de tuin zag ik dat de maan er nog steeds was en nu vuurrood. Ik moet dus rond 06.40 uur naar de maan hebben staan kijken en nadien zag ik dat volle maan om 06.41was, dus juist op dat tijdstip! Nog steeds niet bewust dat dit een speciale maan was, de offermaan dus, heb ik me aangekleed en ben in de auto gestapt om naar een plek te rijden waar ik een foto kon nemen (nog nooit eerder in mijn leven gedaan). Gelukt! Spijtig genoeg kwamen er wolken op het moment dat ze reuzegroot naar de horizon zakte (slechts een klein spleetje was zichtbaar). Thuis gekomen ging ik googlen of er nog andere mensen foto’s hadden gepubliceerd. (Nog) niet gevonden, maar zo las ik allerlei artikels over deze speciale bloedmaan en kwam ik op jouw site terecht!
  Ik vertel je dit allemaal omdat ik nu wel 100% overtuigd ben dat ik gelijk heb dat de maan invloed op me heeft. Ik zal dus wel tot die 1 op 5 hoog sensitieve personen behoren! Veel mensen lachen daar mee wanneer ik dat beweer! Lang geleden had ik op een skiverlof wel al eens een gesprek met iemand die gespecialiseerd was in de maan en die zei toen dat dit wel degelijk kan (maar verder stond ik er niet bij stil).
  In elk geval, het voorval van vandaag zal me nu nog wel even bezighouden en me verder doen verdiepen in de maan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *