Volle maan kalender

Ongeveer 1 keer per maand is het volle maan.

Voor veel hooggevoelige mensen wordt dit als zeer intens ervaren; sommige HSP slapen er zelfs slecht door. In deze blog geef ik tips wat je ertegen kan doen.

Door op deze link te klikken, kun je de gratis volle maankalender (PDF) downloaden en printen, zodat je het overzicht makkelijk in huis kunt ophangen en jij je kunt voorbereiden op de maan en een fijne volle maan hebt hebt :).

Handig om te weten: elke volle maan heeft een eigen uniek energie en heeft een eigen ‘betekenis‘. Tip: benut de energie van de maan in je voordeel: dit geeft energie!

Laat hieronder in een reactie weten of je deze informatie handig vindt! Ik stel het ook erg op prijs als je dit bericht met uitleg deelt op Facebook.

14 reactie(s) op "Volle maan kalender"

 • Door: niencke op 15 maart 2016

  Hi femke, masha danki voor het overzicht en info vwb de manen, dat wist ik helemala nog niet! Woon op Curacao dus denk dat ik helaas niet mee kan doen aan de volle maan meditaties ivm tijdverschil 😉

  1. Door: Femke de Grijs op 18 april 2016

   Hoi Niencke,

   Dat is geen probleem. Als je hierboven je gegevens achterlaat (of wellicht heb je dat al gedaan) dan houd ik je op de hoogte hoe je vanuit Curacao mee kan doen :).

   Groetjes,
   Femke

  2. Door: doreen op 12 januari 2017

   Hi Nienke.

   Ga je ook een nieuwe kalender maken van 2017? Is het onderstaande boek gratis? Groetjes Doreen

   1. Door: Femke de Grijs op 18 januari 2017

    Hi Doreen,

    Ik denk dat je mij bedoelt? Dat staat nog op mijn planning ;). De PDF met de kalender en de PDF met 20 tips voor meer energie voor HSP is gratis.

    Groetjes,
    Femke

 • Door: Inge op 16 mei 2016

  Fijn overzicht Femke! De data voor de nieuwe maan zijn misschien ook handig om toe te voegen?

  1. Door: Femke de Grijs op 16 mei 2016

   Hi Inge,

   Leuk om te horen dat je het een fijn overzicht vindt! De data van de nieuwe maan vind je hier: https://www.femkedegrijs.com/hsp-kennisbank/maan/maanstanden/ :).

   Groetjes,
   Femke

 • Door: Jasmine De Lille op 13 maart 2017

  Hoi Femke, deze kalender is super! Is niet de eerste keer dat ik rusteloos in bed lig te woelen en dan opsta en de maan zo groot zie staan! Eindelijk ben ik erachter waarom en is het onderlegd door deze kalender! Is er iets wat je eraan kan doen? Of kan je je op een bepaalde manier voorbereiden? Groetjes

  1. Door: Femke de Grijs op 13 maart 2017

   Hoi Jasmine,

   Wat fijn dat je de kalender super vindt! Speciaal voor HSP die de vruchten van de volle maan willen plukken heb ik het Volle Maanjaarprogramma voor HSP ontwikkeld. Met dit programma kan ik je verder helpen met je vragen. Momenteel zijn de deuren van dit programma tijdelijk gesloten. Als je hier je gegevens achterlaat https://www.femkedegrijs.com/volle-maan/ houd ik je op de hoogte van wanneer de deuren weer open gaan en je van harte welkom bent om mee te doen :).

   Groetjes,
   Femke

 • Door: Lianne op 17 oktober 2017

  Het is 17okt2017. Maar ik zie overdag een volle roze maan. Ergens las ik dat volle maan niet overdag verschijnt. En de datum van vandaag zit tussen de datums in van hierboven over volle manen. Hoe dan?

 • Door: Charissa monteiro op 26 januari 2018

  Bij elke volle maan ben ik rusteloos snachts barst van de energiegolven door mijn hele lijf, moet maar bewegen( net als restless legs syndroom ) wordt er doodmoe van id daar iets tegen of moet ik t maar gewoon ondergaan? Veel liefs charissa

  1. Door: Femke de Grijs op 12 februari 2018

   Hoi Charissa,

   Vervelend! Met met Volle Maan Jaarprogramma voor HSP help ik HSP hier verder bij. Ik hoop dat ik je zo voldoende heb geïnformeerd en wens je verder het beste toe.

   Groeten, Femke

 • Door: Laura op 23 februari 2018

  Hoi Femke, ik voel juist altijd een week voor volle maan veel onrust in mijn lichaam. Sinds gisteren weer veel last ervan, slecht slapen en meer piekeren. Minder het gevoel dat ik in mijn lichaam zit. Heb jij een verklaring hiervoor dat dit een week voor volle maan steeds is bij mij? Ik kan de klok er ongeveer op gelijk zetten iedere maand een week voor volle maan. Alvast bedankt, groetjes

  1. Door: Femke de Grijs op 10 mei 2018

   Hoi Laura,

   Bedankt voor je vraag! Met het Volle Maan Jaarprogramma voor hoogsensitieve vrouwen (dit programma krijg je cadeau bij het complete Jaartraject ‘Van vermoeid naar een leven waarin jij bloeit‘) kan ik nog dieper ingaan op je vraag.

   Ik hoop dat ik je zo voldoende heb geïnformeerd en wens je verder alle goeds.

   Groeten, Femke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *