Home   HSP Kennisbank   Maan   Volle maan kalender

Volle maan kalender

volle maan

Ongeveer 1 keer per maand is het volle maan.

Circa 15-20% van de bevolking is een hooggevoelig/hoogsensitief persoon (HSP) en herkent zich in deze HSP kenmerken. HSP staan extra open voor prikkels (ook van de maan) en kunnen volle maan zeer intens ervaren; sommige HSP slapen er zelfs slecht door. In deze blog geef ik tips wat je ertegen kan doen.

Hieronder vind je de volle maan kalender van dit jaar, de dagen en tijden zijn gebaseerd op de Nederlandse tijdzone.

Volle Maan Kalender 2023

datum:       tijd (in uren): overig:
07-jan-23 00:09:55
05-feb-23 19:30:44
07-mrt-23 13:42:49
06-apr-23 06:37:18
05-mei-23 19:36:47
04-jun-23 05:43:56
03-jul-23 13:40:30
01-aug-23 20:33:26 supermaan
31-aug-23 03:37:05 supermaan
29-sep-23 11:58:21
28-okt-23 22:24:27
27-nov-23 10:16:41
27-dec-23 01:33:43

PDF met gratis volle maan kalender

Door op deze link te klikken, kun je de gratis volle maankalender (PDF) downloaden en printen, zodat je het overzicht makkelijk in huis kunt ophangen en jij je kunt voorbereiden op de maan en een fijne volle maan hebt hebt :).

Betekenis van de volle maan

Handig om te weten: elke volle maan heeft een eigen uniek energie en heeft een eigen ‘betekenis‘. Tip: benut de energie van de maan in je voordeel: dit geeft energie!

Heb je hier iets aan gehad? Doneer!

Heb je iets aan dit artikel gehad? Je doet mij een groot plezier met een donatie :). Daarmee ondersteun je mij om nog meer informatieve en inspirerende artikelen te kunnen delen in de toekomst. Doneren kan al vanaf €2,-! Klik hier om te doneren >>>

Over Femke de Grijs

Femke de Grijs, met logos van de tijdschriften Libelle, Margriet en Happinez

Jarenlang zaten mijn hoogsensitiviteit en en paranormaliteit mij in de weg. Ik leefde vanuit mijn hoofd, had het gevoel dat ik niet écht leefde en ervoer geen werkelijke zingeving.

Verschillende momenten zijn voor mij een wake-upcall geweest, waaronder de hersenbloeding van mijn vader. Ik voelde de essentie van leven, dat het fysiek gezien in een split second over kan zijn en wat werkelijk belangrijk voor mij was: liefde ervaren, plezier hebben en genieten.

Ik besloot om hier naar te luisteren, leerde de vruchten van mijn sensitiviteit plukken en ging mijn droom leven. Mijn levenspartner Mathijs en ik verkochten ons huis in Nederland. Sinds 2017 reizen wij voor onbepaalde tijd samen met hond Juultje (geboren in 2022) de wereld over en…

Ben jij een ambitieuze vrouwelijke Oude Ziel en wil je jouw potentieel benutten, voluit leven en bloeien? Mijn tips deel ik graag met jou aan de hand van een holistische en spirituele benadering, bijvoorbeeld via mijn gratis E-book, blogs en begeleiding.

Aanvullende artikelen:

16 gedachten over “Volle maan kalender”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 1. Hi femke, masha danki voor het overzicht en info vwb de manen, dat wist ik helemala nog niet! Woon op Curacao dus denk dat ik helaas niet mee kan doen aan de volle maan meditaties ivm tijdverschil 😉

  1. Hoi Niencke,

   Dat is geen probleem. Als je hierboven je gegevens achterlaat (of wellicht heb je dat al gedaan) dan houd ik je op de hoogte hoe je vanuit Curacao mee kan doen :).

   Groetjes,
   Femke

 2. Jasmine De Lille

  Hoi Femke, deze kalender is super! Is niet de eerste keer dat ik rusteloos in bed lig te woelen en dan opsta en de maan zo groot zie staan! Eindelijk ben ik erachter waarom en is het onderlegd door deze kalender! Is er iets wat je eraan kan doen? Of kan je je op een bepaalde manier voorbereiden? Groetjes

  1. Hoi Jasmine,

   Wat fijn dat je de kalender super vindt! Speciaal voor HSP die de vruchten van de volle maan willen plukken heb ik het Volle Maanjaarprogramma voor HSP ontwikkeld. Met dit programma kan ik je verder helpen met je vragen. Momenteel zijn de deuren van dit programma tijdelijk gesloten. Als je hier je gegevens achterlaat https://femkedegrijs.com/volle-maan/ houd ik je op de hoogte van wanneer de deuren weer open gaan en je van harte welkom bent om mee te doen :).

   Groetjes,
   Femke

 3. Het is 17okt2017. Maar ik zie overdag een volle roze maan. Ergens las ik dat volle maan niet overdag verschijnt. En de datum van vandaag zit tussen de datums in van hierboven over volle manen. Hoe dan?

 4. Charissa monteiro

  Bij elke volle maan ben ik rusteloos snachts barst van de energiegolven door mijn hele lijf, moet maar bewegen( net als restless legs syndroom ) wordt er doodmoe van id daar iets tegen of moet ik t maar gewoon ondergaan? Veel liefs charissa

 5. Hoi Femke, ik voel juist altijd een week voor volle maan veel onrust in mijn lichaam. Sinds gisteren weer veel last ervan, slecht slapen en meer piekeren. Minder het gevoel dat ik in mijn lichaam zit. Heb jij een verklaring hiervoor dat dit een week voor volle maan steeds is bij mij? Ik kan de klok er ongeveer op gelijk zetten iedere maand een week voor volle maan. Alvast bedankt, groetjes

Scroll naar boven