Home   HSP Kennisbank   Maan   Volle maan kalender

Volle maan kalender

volle maan

Ongeveer 1 keer per maand is het volle maan.

Circa 15-20% van de bevolking is een hooggevoelig/hoogsensitief persoon (HSP) en herkent zich in deze HSP kenmerken. HSP staan extra open voor prikkels (ook van de maan) en kunnen volle maan zeer intens ervaren; sommige HSP slapen er zelfs slecht door. In deze blog geef ik tips wat je ertegen kan doen.

Hieronder vind je de volle maan kalender van dit jaar, de dagen en tijden zijn gebaseerd op de Nederlandse tijdzone.

Volle Maan Kalender 2022

datum: tijd (in uren) overig:
18-jan-22 00:51:09
16-feb-22 17:59:41
18-mrt-22 08:20:37
16-apr-22 20:57:32
16-mei-22 06:15:52
14-jun-22 13:52:37 supermaan
13-jul-22 20:38:06 supermaan
12-aug-22 03:36:03
10-sep-22 11:58:51
09-okt-22 22:54:41
08-nov-22 12:02:46
08-dec-22 05:09:48

Door op deze link te klikken, kun je de gratis volle maankalender (PDF) downloaden en printen, zodat je het overzicht makkelijk in huis kunt ophangen en jij je kunt voorbereiden op de maan en een fijne volle maan hebt hebt :).

Handig om te weten: elke volle maan heeft een eigen uniek energie en heeft een eigen ‘betekenis‘. Tip: benut de energie van de maan in je voordeel: dit geeft energie!

Laat hieronder in een reactie weten of je deze Volle Maan Kalender handig vindt! Ik stel het ook erg op prijs als je dit bericht met uitleg deelt op Facebook.

Aanvullende artikelen:

16 gedachten over “Volle maan kalender”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Hi femke, masha danki voor het overzicht en info vwb de manen, dat wist ik helemala nog niet! Woon op Curacao dus denk dat ik helaas niet mee kan doen aan de volle maan meditaties ivm tijdverschil 😉

  1. Hoi Niencke,

   Dat is geen probleem. Als je hierboven je gegevens achterlaat (of wellicht heb je dat al gedaan) dan houd ik je op de hoogte hoe je vanuit Curacao mee kan doen :).

   Groetjes,
   Femke

 2. Jasmine De Lille

  Hoi Femke, deze kalender is super! Is niet de eerste keer dat ik rusteloos in bed lig te woelen en dan opsta en de maan zo groot zie staan! Eindelijk ben ik erachter waarom en is het onderlegd door deze kalender! Is er iets wat je eraan kan doen? Of kan je je op een bepaalde manier voorbereiden? Groetjes

  1. Hoi Jasmine,

   Wat fijn dat je de kalender super vindt! Speciaal voor HSP die de vruchten van de volle maan willen plukken heb ik het Volle Maanjaarprogramma voor HSP ontwikkeld. Met dit programma kan ik je verder helpen met je vragen. Momenteel zijn de deuren van dit programma tijdelijk gesloten. Als je hier je gegevens achterlaat https://femkedegrijs.com/volle-maan/ houd ik je op de hoogte van wanneer de deuren weer open gaan en je van harte welkom bent om mee te doen :).

   Groetjes,
   Femke

 3. Het is 17okt2017. Maar ik zie overdag een volle roze maan. Ergens las ik dat volle maan niet overdag verschijnt. En de datum van vandaag zit tussen de datums in van hierboven over volle manen. Hoe dan?

 4. Charissa monteiro

  Bij elke volle maan ben ik rusteloos snachts barst van de energiegolven door mijn hele lijf, moet maar bewegen( net als restless legs syndroom ) wordt er doodmoe van id daar iets tegen of moet ik t maar gewoon ondergaan? Veel liefs charissa

 5. Hoi Femke, ik voel juist altijd een week voor volle maan veel onrust in mijn lichaam. Sinds gisteren weer veel last ervan, slecht slapen en meer piekeren. Minder het gevoel dat ik in mijn lichaam zit. Heb jij een verklaring hiervoor dat dit een week voor volle maan steeds is bij mij? Ik kan de klok er ongeveer op gelijk zetten iedere maand een week voor volle maan. Alvast bedankt, groetjes

Scroll naar top