Home   HSP Kennisbank   Maan   Volle maan kalender

Volle maan kalender

volle maan

Ongeveer 1 keer per maand is het volle maan.

Circa 15-20% van de bevolking is een hooggevoelig/hoogsensitief persoon (HSP) en herkent zich in deze HSP kenmerken. HSP staan extra open voor prikkels (ook van de maan) en kunnen volle maan zeer intens ervaren; sommige HSP slapen er zelfs slecht door. In deze blog geef ik tips wat je ertegen kan doen.

Betekenis van de volle maan

Elke volle maan heeft een eigen uniek energie en heeft een eigen ‘betekenis‘. Tip: benut de energie van de maan in je voordeel: dit geeft energie!

Volle Maan Kalender

Een volle maan kalender geeft weer wanneer het precies volle maan is. Als je weet wanneer het volle maan is, kun je hier de vruchten van leren plukken.

Meer weten over wanneer het volle maan is?

In het Volle Maan Jaaprogramma deel ik wanneer er precies sprake is van een volle maan.

Vond je dit artikel waardevol? Doneer!

Heb je iets aan dit artikel gehad? Je doet mij een groot plezier met een donatie :). Daarmee ondersteun je mij om nog meer informatieve en inspirerende artikelen te kunnen delen in de toekomst. Elk bedrag (klein of groot) is heel welkom. Doneren kan al vanaf €2,-! Klik hier om te doneren >>>

Over Femke de Grijs

Femke de Grijs, met logos van de tijdschriften Libelle, Margriet en Happinez

Als kind stond ik van nature in contact met fijnstoffelijke dimensies. Toen ik erachter kwam dat mijn omgeving niet waarnam wat ik waarnam, werd ik bang voor andermans mening hierover en sloot ik mij hiervoor af.

Jarenlang onderdrukte ik mijn paranormaliteit en hoogsensitiviteit en leefde ik vanuit mijn ratio. Ik cijferde mijzelf (spirituele essentie) weg en leefde naar de verwachtingen van de buitenwereld. Dit gaf op den duur fysieke, emotionele en mentale klachten zoals uitputting en somberheid. In het reguliere circuit liep ik vast.

Ik voelde dat ik het roer om mocht gooien, leerde de vruchten van mijn sensitiviteit plukken en ging mijn droom leven. Zo kwam ik tot bloei. Mijn levenspartner Mathijs en ik verkochten ons huis in Nederland. Sinds 2017 reizen wij voor onbepaalde tijd samen met hond Juultje (geboren in 2022) de wereld over.

Ben jij een ambitieuze spirituele vrouw en wil ook bezield leven? Ik help jou graag, bijvoorbeeld via mijn gratis E-book, blogs en begeleiding.

Aanvullende artikelen:

16 reacties op “Volle maan kalender”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 1. niencke avatar
  niencke

  Hi femke, masha danki voor het overzicht en info vwb de manen, dat wist ik helemala nog niet! Woon op Curacao dus denk dat ik helaas niet mee kan doen aan de volle maan meditaties ivm tijdverschil 😉

  1. Femke de Grijs avatar

   Hoi Niencke,

   Dat is geen probleem. Als je hierboven je gegevens achterlaat (of wellicht heb je dat al gedaan) dan houd ik je op de hoogte hoe je vanuit Curacao mee kan doen :).

   Groetjes,
   Femke

  2. doreen avatar
   doreen

   Hi Nienke.

   Ga je ook een nieuwe kalender maken van 2017? Is het onderstaande boek gratis? Groetjes Doreen

   1. Femke de Grijs avatar

    Hi Doreen,

    Ik denk dat je mij bedoelt? Dat staat nog op mijn planning ;). De PDF met de kalender en de PDF met 20 tips voor meer energie voor HSP is gratis.

    Groetjes,
    Femke

 2. Inge avatar
  Inge

  Fijn overzicht Femke! De data voor de nieuwe maan zijn misschien ook handig om toe te voegen?

  1. Femke de Grijs avatar

   Hi Inge,

   Leuk om te horen dat je het een fijn overzicht vindt! De data van de nieuwe maan vind je hier: https://femkedegrijs.com/hsp-kennisbank/maan/maanstanden/ :).

   Groetjes,
   Femke

 3. Jasmine De Lille avatar
  Jasmine De Lille

  Hoi Femke, deze kalender is super! Is niet de eerste keer dat ik rusteloos in bed lig te woelen en dan opsta en de maan zo groot zie staan! Eindelijk ben ik erachter waarom en is het onderlegd door deze kalender! Is er iets wat je eraan kan doen? Of kan je je op een bepaalde manier voorbereiden? Groetjes

  1. Femke de Grijs avatar

   Hoi Jasmine,

   Wat fijn dat je de kalender super vindt! Speciaal voor HSP die de vruchten van de volle maan willen plukken heb ik het Volle Maanjaarprogramma voor HSP ontwikkeld. Met dit programma kan ik je verder helpen met je vragen. Momenteel zijn de deuren van dit programma tijdelijk gesloten. Als je hier je gegevens achterlaat https://femkedegrijs.com/volle-maan/ houd ik je op de hoogte van wanneer de deuren weer open gaan en je van harte welkom bent om mee te doen :).

   Groetjes,
   Femke

 4. Lianne avatar
  Lianne

  Het is 17okt2017. Maar ik zie overdag een volle roze maan. Ergens las ik dat volle maan niet overdag verschijnt. En de datum van vandaag zit tussen de datums in van hierboven over volle manen. Hoe dan?

 5. Charissa monteiro avatar
  Charissa monteiro

  Bij elke volle maan ben ik rusteloos snachts barst van de energiegolven door mijn hele lijf, moet maar bewegen( net als restless legs syndroom ) wordt er doodmoe van id daar iets tegen of moet ik t maar gewoon ondergaan? Veel liefs charissa

  1. Femke de Grijs avatar

   Hoi Charissa,

   Vervelend! Met met Volle Maan Jaarprogramma voor HSP help ik HSP hier verder bij. Ik hoop dat ik je zo voldoende heb geïnformeerd en wens je verder het beste toe.

   Groeten, Femke

 6. Laura avatar
  Laura

  Hoi Femke, ik voel juist altijd een week voor volle maan veel onrust in mijn lichaam. Sinds gisteren weer veel last ervan, slecht slapen en meer piekeren. Minder het gevoel dat ik in mijn lichaam zit. Heb jij een verklaring hiervoor dat dit een week voor volle maan steeds is bij mij? Ik kan de klok er ongeveer op gelijk zetten iedere maand een week voor volle maan. Alvast bedankt, groetjes

  1. Femke de Grijs avatar

   Hoi Laura,

   Bedankt voor je vraag! Met het Volle Maan Jaarprogramma voor hoogsensitieve vrouwen (dit programma krijg je cadeau bij het complete Jaartraject ‘Van vermoeid naar een leven waarin jij bloeit‘) kan ik nog dieper ingaan op je vraag.

   Ik hoop dat ik je zo voldoende heb geïnformeerd en wens je verder alle goeds.

   Groeten, Femke

 7. Naira avatar
  Naira

  Dankjewel voor de kalender .

  1. Femke de Grijs avatar

   Beste Naira,

   Graag gedaan!

   Hartelijke groeten,
   Femke

Scroll naar boven