Home   HSP Kennisbank   Maan   Supermaan

Supermaan

volle maan

Een supermaan of supermoon is een volle maan die er ten opzichte van andere volle manen groter uitziet en meer licht geeft. Dit komt omdat de maan relatief dichtbij aarde staat. Het is te meten hoever de maan ten opzichte van de aarde staat en soms er is ook een verschil in grootte te zien tussen de verschillende volle manen die verschijnen.

Soms is er echter sprake van een optische illusie; als de maan laag aan de horizon staat lijkt deze groter ten opzichte van andere manen. Dit is wat anders dan een Supermaan.

Feitelijk te meten supermanen

Het begrip Supermaan is relatief. De kleinste afstand van de maan ten opzichte aarde was sinds 1948 in Nederland op 14 november 2016, 356.509 kilometer: een échte supermaan. Volgens NASA zal de volle maan op 25 november 2034 weer zo dicht bij de aarde staan.

In 1 jaar kunnen er 13 volle manen verschijnen. Er zijn ook ‘supermanen’ die dichterbij dan 357.000 km ten opzichte van de aarde staan. Dat zijn er zeker 55 per 100 jaar; vaker dan 1x per 2 jaar.

‘Supermanen’ die met het oog zichtbaar zijn

Op het oog zijn er circa 5 ‘supermanen’ per jaar zichtbaar die een grotere diameter hebben ten opzichte van de andere 7 manen die in een jaar kunnen verschijnen.

Invloed van Supermanen op HSP

Ongeveer 1 op de 5 mensen is een hoogsensitief persoon (HSP) en herkent zich in deze HSP kenmerken. HSP staan extra open voor prikkels, ook voor prikkels van de Supermaan. HSP kunnen Supermanen intenser ervaren ten opzichte van niet-HSP.

De exacte invloed van de Supermaan hangt af van wanneer die plaats vindt. Hier vind je meer over de energetische werking van de volle manen die in 1 jaar kunnen verschijnen.

Vond je dit artikel waardevol? Doneer!

Heb je iets aan dit artikel gehad? Je doet mij een groot plezier met een donatie :). Daarmee ondersteun je mij om nog meer informatieve en inspirerende artikelen te kunnen delen in de toekomst. Elk bedrag (klein of groot) is heel welkom. Doneren kan al vanaf €2,-! Klik hier om te doneren >>>

Over Femke de Grijs

Femke de Grijs, met logos van de tijdschriften Libelle, Margriet en Happinez

Als kind stond ik van nature in contact met fijnstoffelijke dimensies. Toen ik erachter kwam dat mijn omgeving niet waarnam wat ik waarnam, werd ik bang voor andermans mening hierover en sloot ik mij hiervoor af.

Jarenlang onderdrukte ik mijn paranormaliteit en hoogsensitiviteit en leefde ik vanuit mijn ratio. Ik cijferde mijzelf (spirituele essentie) weg en leefde naar de verwachtingen van de buitenwereld. Dit gaf op den duur fysieke, emotionele en mentale klachten zoals uitputting en somberheid. In het reguliere circuit liep ik vast.

Ik voelde dat ik het roer om mocht gooien, leerde de vruchten van mijn sensitiviteit plukken en ging mijn droom leven. Zo kwam ik tot bloei. Mijn levenspartner Mathijs en ik verkochten ons huis in Nederland. Sinds 2017 reizen wij voor onbepaalde tijd samen met hond Juultje (geboren in 2022) de wereld over.

Ben jij een ambitieuze spirituele vrouw en wil ook bezield leven? Ik help jou graag, bijvoorbeeld via mijn gratis E-book, blogs en begeleiding.

Aanvullende artikelen:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven