Aura

aura foto femke de grijs

Aura betekenis

Een aura is een energieveld, dat om ieder leven wezen heen zit. Dit komt omdat alles zoals je lichaam, emoties en gedachten energie is. Er bestaan diverse soorten aura’s. Mensen kunnen diverse uitstralingen hebben. Die uitstralingen zijn waarneembaar in een aura. Zo zal iemand die heel verliefd is, een ander aura hebben dan iemand die heel verdrietig is.

Wat kun je met een aura?

Inzicht in iemands aura (wat verbonden is met zijn/haar gemoedstoestand en wie hij/zij Is) hebben, kan helpen om contact/verbinding met een ander te maken. Het helpt je om af te stemmen op een ander. Je kan er op die wijze bijvoorbeeld iemand mee helpen.

Aura lezen

Aura’s kunnen worden ‘gelezen’. De meeste mensen doen dit onbewust. Het kan echter ook professioneel, dit wordt soms een aura reading (wat letterlijk ‘aura lezing’ betekent) genoemd. Iemand die hierin getraind is, zal dan benoemen wat hij/zij in je energieveld waarneemt.

Aura zien

Zo kunnen sommige mensen heel bewust een energieveld zien en voelen. Vaak wordt dit gedaan door zeer hoogsensitieve personen (HSP of paranormale mensen, met een sterke intuïtie. Wat iemand precies waarneemt, hangt af van diens specifieke kwaliteiten en persoonlijke ontwikkeling. Een energieveld bestaat uit diverse ‘lagen’ van energie. Zet 5 mensen divers om een voetbalveld en vraag wat ze zien, en ze zullen allemaal iets anders benoemen omdat ze vanuit een andere hoek waarnemen. Hetzelfde geldt voor het waarnemen van een energieveld.

Aura foto

Er kan naast de waarneming van mensen ook middels Kirlian fotografie een foto van de aura worden gemaakt. Op deze manier kunnen ook mensen die niet helder zien een deel(!) van het energieveld zien. Er bestaat nog veel meer, dan dat er op de foto te zien is van een energieveld.

aura foto femke de grijs

Het is belangrijk om te onthouden dat een aura reading of een foto van je aura een momentopname is. (On)bewust kan je bijvoorbeeld middels gedachtekracht ‘sturen’ wat een ander waarneemt/wat er op de foto komt. Als je bijvoorbeeld bewust blij op de foto wil (en wil lachen), dan kan hier iets anders op waar te nemen zijn, dan dat er een foto van je wordt gemaakt terwijl je geïrriteerd bent.

Aura kleuren test

Er bestaan naast Kirlian fotografie ook diverse andere apparaten die je uitstraling en energieveld ‘meten’. Dit zijn vaak apparaten waar je in real life bij aanwezig moet zijn. Er bestaat (ook online niet) geen wetenschappelijk onderbouwde test, die je laat zien hoe je energieveld er precies uitziet.

Aura kleuren

In een energieveld wordt vaak een combinatie van kleuren waargenomen. Vaak overheerst er een kleur, er wordt dan ook wel eens gesproken over een:

 • Blauwe aura (in een ‘blauw aura’ wordt relatief veel blauw waargenomen)
 • Paarse aura
 • Witte aura
 • Groene aura
 • Gele aura
 • Roze aura
 • Rode aura
 • Zwarte aura

Aura kleuren betekenis

Soms worden de aura kleuren die bij iemand worden waargenomen, gelinkt aan chakra kleuren.

In mijn training ‘Floreer in je werk als hoogsensitieve vrouw’ vind je een uitleg van wat chakra’s precies zijn en welke kleuren hier bij matchen. Dat wat een kleur echter specifiek voor iemand betekent, kan van persoon tot persoon kan variëren. Het is niet zo dat ‘kleur X’ altijd ‘Y’ betekent. Dit is een groot misverstand!

Aura leren zien

In principe kan ieder een ander waarnemen. In die zin nemen we al iemands energieveld waar.

Wil je echter bewust energievelden leren waarnemen? Vraag jezelf allereerst af waarom je een energieveld en eventueel kleuren wilt zien. Deze manier van waarnemen kan een mooi hulpmiddel zijn, maar bijvoorbeeld kleuren willen zien is nooit een doel op zich, maar slechts een middel. Wellicht heb jij van nature prachtige andere kwaliteiten, om jezelf en anderen mee te dienen. Zo zou ik mezelf bijvoorbeeld forceren als ik nu een energieveld wil ‘proeven’ (sommigen kunnen dit): alhoewel ik dit vast wel zou kunnen trainen, heb ik nou eenmaal van nature niet dit talentenpakket meegekregen. Ik neem daarentegen wel een energieveld waar door te ‘weten’, zien en voelen.

Tip: maak gebruik van je intuïtie

Er bestaan diverse manieren waarop je een energieveld (en kleuren) kan leren lezen of zien. Een belangrijke tool hierbij is je intuïtie. Als je deze traint, kun je subtielere energieën zoals die van het energieveld beter waarnemen. Hoogsensitieve/paranormale mensen hebben hier vaak van nature al een bepaalde aanleg voor, hun intuïtie is vaak al (onbewust) wat ontwikkeld.

Tip: blijf bij Jezelf

Als HSP en paranormale mensen hun hoogsensitiviteit/paranormaliteit echter nog niet beheersen, ervaren ze vaak een ‘vol hoofd’ en veel indrukken, en kunnen ze moeilijk onderscheiden wat van henzelf of een ander is. Het is voor hoogsensitieve/paranormale mensen daarom heel belangrijk om bij Zichzelf te Blijven. Ik leer hoogsensitieve vrouwen hoe ze dat kunnen en hoe ze kleuren kunnen interpreteren, middels de training ‘Floreer in je werk als hoogsensitieve vrouw’.

Wat is een zwak aura en hoe komt dit?

Soms heeft iemand een ‘zwak’ aura. Dat wil zeggen dat de energie niet optimaal stroomt. Er kunnen dan bijvoorbeeld ‘gaten’ of ‘lekken’ in iemands energieveld worden waargenomen.

Er kunnen diverse oorzaken zijn waarom iemand een ‘zwak’ energieveld heeft, zoals door:

 • Negatieve emoties (van jezelf en/of een ander)
 • Negatieve gedachten (van jezelf en/of een ander)
 • Verslaving (alcohol, drugs)
 • Negatieve stoffen, zoals stoffen waar je intolerant/allergisch voor bent (dit kan bijvoorbeeld uit voeding komen), hormoonverstorende stoffen of medicatie (narcose)
 • Elektromagnetische straling
 • Ziekte of uitputting, denk maar aan een burn-out
 • Een negatieve gebeurtenis, zoals een ongeluk

elektriciteitsmast

Aura versterken

Er zijn diverse manieren hoe een energieveld kan worden versterkt. Het is allereerst belangrijk om de oorzaak van waarom het energieveld ‘zwak’ is te achterhalen.

Daarnaast kan het energieveld worden versterkt, bijvoorbeeld via:

 • Aurahealing/aura chakra healing.
 • Aura schoonmaken. Hoogsensitieve/paranormale mensen hebben van nature een energieveld dat relatief open staat. Bij hoogsensitieve/paranormale mensen kan er energie (zoals lichamelijke pijn, emoties of gedachten) worden ‘overgenomen’ van anderen. Soms is dit gerelateerd aan entiteiten. Dit kan ertoe leiden dat een energieveld ‘zwak’ of ‘vervuild’ raakt. Vaak voelen mensen met zo’n soort energieveld zich moe, of depressief. Het schoonmaken van je energieveld kan energie geven. Tip: leer ook hoe je voorkomt dat je aura vervuild raakt (anders ben je aan het dweilen met de kraan open).
 • Aura oefeningen. Er zijn speciale oefeningen die je kan doen, om je energieveld sterk te houden. Zodat ongewenste energieën niet worden ‘overgenomen’ en je energiek blijft. Dit is preventief werk.

Er kan gedurende een healing, schoonmaak of aura oefening gebruik worden gemaakt van:

 • Specifieke fysieke hulpmiddelen. Sommige mensen branden salie; dit raad ik af omdat er tijdens het branden kankerverwekkende stoffen vrij komen. Soms worden edelstenen gebruikt. Nadelen van edelstenen zijn dat deze energetisch snel vervuild kunnen raken. HSP hebben hier (onbewust) meer last van ten opzichte van iemand die niet hoogsensitief is. Een edelsteen dient regelmatig energetisch gereinigd te worden (aan de hand van de juiste kennis omdat anders stenen onder andere beschadigd kunnen worden). Andere middelen zijn bijvoorbeeld zout of Ascension Tools van Ascension Europe zoals de Grote Guardian. Ik werk samen met Ascension Europe. Dit artikel bevat daarom affiliate links. Als je via de links in dit artikel iets bij Ascension bestelt krijg ik hier een kleine vergoeding voor en steun je mij. Dit waardeer ik zeer! Jij betaalt niets extra. Ga je voor de allereerste keer iets bestellen bij Ascension Europe? Tip: gebruik de kortingscode: femkedegrijs en krijg 3% welkomstkorting op je product(en) (deze code werkt niet in combinatie met andere codes/acties en wordt niet toegepast op eventuele verzendkosten)!
 • Mantra’s.
 • Lichtwezens

Ascension grote Guardian

Er kan ook ‘los’ met deze hulpmiddelen en lichtwezens worden gewerkt om je energieveld te versterken.

”Ieder mens en ieder energieveld is uniek. Het versterken van een energieveld is daarom maatwerk!”

Wat iemand specifiek ondersteunt en helpt om een energieveld te versterken, varieert van persoon tot persoon. Soms kan een spiertest inzicht bieden in wat iemand precies helpt, en ook helpen om de juiste ‘dosering’ te bepalen, alsmede voor hoelang en waar een hulpmiddel het beste gebruikt worden gebruikt. Zo kan soms een edelsteen iemand helpen. Echter, er bestaan er heel veel edelsteensoorten zoals een Labradoriet of Toermalijn. Naast elke steensoort is ook elke steen uniek. Welke steen specifiek matcht is heel persoonlijk. Daarnaast is het heel persoonlijk hoelang iemand het beste een edelsteen kan gebruiken en op welke plek deze kan worden gebruikt (zoals op een nachtkastje of in een broekzak).

Hetzelfde geldt voor andere hulpmiddelen zoals zout. Er bestaan vele soorten, met elk hun eigen energie. Sommigen zullen wellicht baat hebben bij een voetenbad met 1 eetlepel specifiek zout gedurende 1x per week 15 minuten en dat 6 weken lang, anderen zullen weer wat anders nodig hebben.

Het is maatwerk om iets te vinden wat bij jou past en op jouw eigen, unieke energie aansluit en om vervolgens vast te stellen waar en hoelang je hiermee het beste aan de slag kunt.

Meer weten?

Ik bundelde mijn succesformules en leer je hoe je als zeer hoogsensitieve/paranormale vrouw een ‘zwak’ aura versterkt, in mijn begeleiding.

Vond je dit artikel waardevol? Doneer!

Heb je iets aan dit artikel gehad? Je doet mij een groot plezier met een donatie :). Daarmee ondersteun je mij om nog meer informatieve en inspirerende artikelen te kunnen delen in de toekomst. Elk bedrag (klein of groot) is heel welkom. Doneren kan al vanaf €2,-! Klik hier om te doneren >>>

Over Femke de Grijs

Femke de Grijs, met logos van de tijdschriften Libelle, Margriet en Happinez

Als kind stond ik van nature in contact met fijnstoffelijke dimensies. Toen ik erachter kwam dat mijn omgeving niet waarnam wat ik waarnam, werd ik bang voor andermans mening hierover en sloot ik mij hiervoor af.

Jarenlang onderdrukte ik mijn paranormaliteit en hoogsensitiviteit en leefde ik vanuit mijn ratio. Ik cijferde mijzelf (spirituele essentie) weg en leefde naar de verwachtingen van de buitenwereld. Dit gaf op den duur fysieke, emotionele en mentale klachten zoals uitputting en somberheid. In het reguliere circuit liep ik vast.

Ik voelde dat ik het roer om mocht gooien, leerde de vruchten van mijn sensitiviteit plukken en ging mijn droom leven. Zo kwam ik tot bloei. Mijn levenspartner Mathijs en ik verkochten ons huis in Nederland. Sinds 2017 reizen wij voor onbepaalde tijd samen met hond Juultje (geboren in 2022) de wereld over.

Ben jij een ambitieuze spirituele vrouw en wil ook bezield leven? Ik help jou graag, bijvoorbeeld via mijn gratis E-book, blogs en begeleiding.

Aanvullende artikelen:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven