Aura

aura foto femke de grijs

Een aura is een energieveld, dat om ieder leven wezen heen zit. Dit komt omdat alles zoals je lichaam, emoties en gedachten energie is. Er bestaan diverse soorten aura’s. Mensen kunnen diverse uitstralingen hebben. Die uitstralingen zijn waarneembaar in een aura. Zo zal iemand die heel verliefd is, een ander aura hebben dan iemand die heel verdrietig is.

Wat kun je met een aura?
Inzicht in iemands aura (wat verbonden is met zijn/haar gemoedstoestand en wie hij/zij Is) hebben, kan helpen om contact/verbinding met een ander te maken. Het helpt je om af te stemmen op een ander. Je kan er op die wijze bijvoorbeeld iemand mee helpen.

Aura lezen

Aura’s kunnen worden ‘gelezen’. De meeste mensen doen dit onbewust. Het kan echter ook professioneel, dit wordt soms een aura reading (wat letterlijk ‘aura lezing’ betekent) genoemd. Iemand die hierin getraind is, zal dan benoemen wat hij/zij in je energieveld waarneemt.

Aura zien

Zo kunnen sommige mensen heel bewust een energieveld zien en voelen. Vaak wordt dit gedaan door hoogsensitieve mensen, met een sterke intuïtie. Wat iemand precies waarneemt, hangt af van diens specifieke kwaliteiten en persoonlijke ontwikkeling. Een enegieveld bestaat uit diverse ‘lagen’ van energie. Zet 5 mensen divers om een voetbalveld en vraag wat ze zien, en ze zullen allemaal iets anders benoemen omdat ze vanuit een andere hoek waarnemen… Hetzelfde geldt voor het waarnemen van een energieveld.

Aura foto

Er kan naast de waarneming van mensen ook middels Karlian fotografie een foto van de aura worden gemaakt. Op deze manier kunnen ook mensen die niet ‘helderzien’ een deel(!) van het energieveld zien. Er bestaat nog veel meer, dan dat er op de foto te zien is van een energieveld.

aura foto femke de grijs

Het is belangrijk om te onthouden dat een aura reading of een foto van je aura een momentopname is. (On)bewust kan je bijvoorbeeld middels gedachtekracht ‘sturen’ wat een ander waarneemt/wat er op de foto komt. Als je bijvoorbeeld bewust blij op de foto wil (en wil lachen), dan zal hier iets anders op waar te nemen zijn, dan dat er een foto van je wordt gemaakt terwijl je geïrriteerd bent.

Aura kleuren test

Er bestaan naast Karlian fotografie ook diverse andere apparaten die je uitstraling en energieveld ‘meten’. Dit zijn vaak apparaten waar je ‘in real life’ bij aanwezig moet zijn. Er bestaat, ook online niet geen wetenschappelijk onderbouwde test, die je laat zien hoe je energieveld er precies uitziet.

Aura kleuren

In een energieveld wordt vaak een combinatie van kleuren waargenomen. Vaak overheerst er een kleur, er wordt dan ook wel eens gesproken over een:

 • Blauwe aura (in een ‘blauw aura’ wordt relatief veel blauw waargenomen)
 • Paarse aura
 • Witte aura
 • Groene aura
 • Gele aura
 • Roze aura
 • Rode aura
 • Zwarte aura

Aura kleuren betekenis

Soms worden de aura kleuren die bij iemand worden waargenomen, gelinkt aan chakra kleuren. In mijn training ‘Floreer in je werk als hoogsensitieve vrouw’ vind je een uitleg van wat chakra’s precies zijn en welke kleuren hier bij matchen. Dat wat een kleur echter specifiek voor iemand betekent, kan van persoon tot persoon kan variëren. Het is niet zo dat ‘kleur X’ altijd ‘Y’ betekent. Dit is een groot misverstand!

Aura leren zien

In principe kan ieder een ander waarnemen. In die zin nemen we al iemands energieveld waar. Wil je echter bewust energievelden leren waarnemen? Vraag jezelf allereerst af waarom je een energieveld en eventueel kleuren wilt zien. Deze manier van waarnemen kan een mooi hulpmiddel zijn, maar bijvoorbeeld ‘kleuren willen zien’ is nooit een ‘doel’ op zich, maar slechts een middel. Wellicht heb jij van nature prachtige andere kwaliteiten, om jezelf en anderen mee te dienen… Zo zou ik mezelf bijvoorbeeld forceren als ik nu een energieveld wil ‘proeven’ (sommigen kunnen dit): alhoewel ik dit vast wel zou kunnen trainen, heb ik nou eenmaal van nature niet dit ‘talentenpakket meegekregen. Ik ‘weet’, zie en voel daarentegen wel een energieveld.

Er bestaan diverse manieren waarop je een energieveld (en kleuren) kan leren lezen of zien. Een belangrijke tool hierbij is je intuïtie. Als je deze traint, kun je subtielere energieën zoals die van het energieveld beter waarnemen. Hoogsensitieve mensen hebben hier vaak van nature al een bepaalde aanleg voor, hun intuïtie is vaak al (onbewust) wat ontwikkeld.

Als zij hun hoogsensitiviteit echter nog niet beheersen, ervaren ze vaak een ‘vol hoofd’ en veel indrukken, en kunnen ze moeilijk onderscheiden wat van henzelf of een ander is. Het is voor hoogsensitieve mensen daarom heel belangrijk om bij Zichzelf te Blijven. Ik leer hoogsensitieve vrouwen hoe ze dat kunnen en hoe ze kleuren kunnen interpreteren, middels de training ‘Floreer in je werk als hoogsensitieve vrouw’.

Aura versterken

Soms heeft iemand een ‘zwak’ aura. Dat wil zeggen dat de energie niet optimaal stroomt. Er kunnen dan bijvoorbeeld ‘gaten’ of ‘lekken’ in iemands energieveld worden waargenomen.

Er kunnen diverse oorzaken zijn waarom iemand een ‘zwak’ energieveld heeft, zoals door:

 • Negatieve emoties (van jezelf en/of een ander)
 • Negatieve gedachten (van jezelf en/of een ander)
 • Verslaving (alcohol, drugs)
 • Negatieve stoffen, zoals stoffen waar je intollerant/allergisch voor bent (dit kan bijvoorbeeld uit voeding komen), hormoonverstorende stoffen of medicicatie (narcose)
 • Elektromagnetische straling
 • Ziekte of uitputting, denk maar aan een burn-out.
 • Een negatieve gebeurtenis, zoals een ongeluk

Er zijn diverse manieren hoe een energieveld kan worden versterkt. Het is allereerst belangrijk om de oorzaak van waarom het energieveld ‘zwak’ is te achterhalen. Daarnaast kan het energieveld worden versterkt, bijvoorbeeld middels:

 • Aurahealing/aura chakra healing.
 • Aura schoonmaken. Hoogsensitieve mensen hebben van nature een energieveld dat relatief open staat. Bij hoogsensitieve mensen kan er energie (zoals lichamelijke pijn, emoties of gedachten) worden ‘overgenomen’ van anderen. Soms is dit gerelateerd aan entiteiten. Dit kan ertoe leiden dat een energieveld ‘zwak’ of ‘vervuild’ raakt. Vaak voelen mensen met zo’n soort energieveld zich moe, of depressief. Het schoonmaken van je energieveld kan energie geven.
 • Aura oefeningen. Er zijn speciale oefeningen die je kan doen, om je energieveld sterk te houden. Zodat ongewenste energieën niet worden ‘overgenomen’ en je energiek blijft. Dit is preventief werk.

Er kan gedurende een healing, schoonmaak of aura oefening gebruik worden gemaakt van:

Er kan ook ‘los’ met deze hulpmiddelen en lichtwezens worden gewerkt om je energieveld te versterken.

”Ieder mens en ieder energieveld is uniek. Het versterken van een energieveld is daarom maatwerk!”

Wat iemand specifiek ondersteunt en helpt om een energieveld te versterken, varieert van persoon tot persoon. Soms kan een spiertest inzicht bieden in wat iemand precies helpt, en ook helpen om de juiste ‘dosering‘ te bepalen, alsmede voor hoelang en waar een hulpmiddel het beste gebruikt worden gebruikt. Zo kan soms een edelsteen iemand helpen. Echter, er bestaan er heel veel edelsteensoorten zoals een Labradoriet of Toermalijn. Naast elke steensoort is ook elke steen uniek. Welke steen specifiek ‘matcht’ is heel persoonlijk. Daarnaast is het heel persoonlijk hoelang iemand het beste een edelsteen kan gebruiken en op welke plek deze kan worden gebruikt (zoals op een nachtkastje of in een broekzak).

Hetzelfde geldt voor andere hulpmiddelen zoals zout. Er bestaan vele soorten, met elk hun eigen energie. Sommigen zullen wellicht baat hebben bij een voetenbad met 1 eetlepel specifiek zout gedurende 1x per week 15 minuten en dat 6 weken lang, anderen zullen weer wat anders nodig hebben.

Het is maatwerk om iets te vinden wat bij jou past en op jouw eigen, unieke energie aansluit en om vervolgens vast te stellen waar en hoelang je hiermee het beste aan de slag kunt. Ik bundelde mijn succesformules en leer je hoe je als vrouwelijk HSP een ‘zwak’ aura versterkt, in mijn begeleiding.

Licht op de aura

Het boek Licht op de aura gaat ook dieper op het onderwerp in.

Klik hieronder op de afbeelding van het boek en ontvang het direct via bol.com:
licht op de aura Barbara Ann Brennan

Aanvullende artikelen:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top