Home   HSP Kennisbank   Vegetarisch eten   Waarom zijn mensen vegetarisch?

Waarom zijn mensen vegetarisch?

vegetarische maaltijd

Er kunnen allerlei redenen zijn waarom iemand besluit om vegetarisch te eten/drinken. Dit kan bijvoorbeeld zijn omdat iemand:

  • Vlees niet lekker vindt.
  • Het gezonder vindt. Er is een verband tussen het eten van rood en bewerkt vlees en ziektes zoals kanker en diabetes type 2.
  • Vindt dat die hierdoor slanker is.
  • Dit goedkoper vindt.
  • Dit beter vindt voor de natuur en het milieu (omdat er onder andere minder CO2 uitstoot ontstaat en er minder water en energie wordt verbruikt), bijvoorbeeld ook in de oceanen.
  • Dit beter vindt voor dieren.
  • Dit ‘kloppend’ voelt.

Een vegetariër kan bijvoorbeeld innerlijk voelen dat het niet ‘klopt’ om andermans energie in de vorm van een overleden lichaam te consumeren. Alles is immers energie: lang niet alle energie past goed bij elkaar en is fysiek, emotioneel en/of mentaal voedend. Als een dier bijvoorbeeld stress heeft gehad gedurende zijn leven, kan deze stressenergie nog in het lichaam van het dier aanwezig zijn, en door consumptie worden overgedragen op een mens.

Hoogsensitiviteit

Ongeveer 1 op de 5 mensen is een hooggevoelig/hoogsensitief persoon (HSP) en herkent zich in HSP kenmerken. HSP kunnen gevoelig zijn voor dit soort energie-overdrachten en (onbewust) ook gestresst worden. Elk lichaam is uniek en heeft unieke behoeftes. Iemand kan bijvoorbeeld voelen dat dat vlees en vis  ’te zwaar’ voor het lichaam is en er zelfs letterlijk ziek van worden door het wel te eten.

De voorbeelden waarom iemand vegetarisch consumeert zijn in willekeurige volgorde weergeven en kunnen van persoon tot persoon variëren. Soms is er bijvoorbeeld sprake van meerdere redenen. HSP hebben vaak een groot hart voor dieren en kunnen er daarom voor kiezen om vegetarisch te eten.

Vond je de video leuk? Abonneer je op mijn kanaal! Dat kan hieronder gratis via de rode knop of via deze link: abonneer je hier!

Heb je hier iets aan gehad? Doneer!

Heb je iets aan dit artikel gehad? Je doet mij een groot plezier met een donatie :). Daarmee ondersteun je mij om nog meer informatieve en inspirerende artikelen te kunnen delen in de toekomst. Doneren kan al vanaf €2,-! Klik hier om te doneren >>>

Over Femke de Grijs

Femke de Grijs, met logos van de tijdschriften Libelle, Margriet en Happinez

Jarenlang zaten mijn hoogsensitiviteit en en paranormaliteit mij in de weg. Ik leefde vanuit mijn hoofd, had het gevoel dat ik niet écht leefde en ervoer geen werkelijke zingeving.

Verschillende momenten zijn voor mij een wake-upcall geweest, waaronder de hersenbloeding van mijn vader. Ik voelde de essentie van leven, dat het fysiek gezien in een split second over kan zijn en wat werkelijk belangrijk voor mij was: liefde ervaren, plezier hebben en genieten.

Ik besloot om hier naar te luisteren, leerde de vruchten van mijn sensitiviteit plukken en ging mijn droom leven. Mijn levenspartner Mathijs en ik verkochten ons huis in Nederland. Sinds 2017 reizen wij voor onbepaalde tijd samen met hond Juultje (geboren in 2022) de wereld over en…

Ben jij een ambitieuze vrouwelijke Oude Ziel en wil je jouw potentieel benutten, voluit leven en bloeien? Mijn tips deel ik graag met jou aan de hand van een holistische en spirituele benadering, bijvoorbeeld via mijn gratis E-book, blogs en begeleiding.

Aanvullende artikelen:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven