Home   HSP Kennisbank   Vegetarisch eten   Waarom zijn mensen vegetarisch?

Waarom zijn mensen vegetarisch?

vegetarische maaltijd

Er kunnen allerlei redenen zijn waarom iemand besluit om vegetarisch te eten/drinken. Dit kan bijvoorbeeld zijn omdat iemand:

  • Vlees niet lekker vindt.
  • Het gezonder vindt.
  • Vindt dat die hierdoor slanker is.
  • Dit goedkoper vindt.
  • Dit beter vindt voor de natuur en het milieu (omdat er onder andere minder CO2 uitstoot ontstaat en er minder water en energie wordt verbruikt), bijvoorbeeld ook in de oceanen.
  • Dit beter vindt voor dieren.
  • Dit ‘kloppend’ voelt.

Een vegetariër kan bijvoorbeeld innerlijk voelen dat het niet ‘klopt’ om andermans energie in de vorm van een overleden lichaam te consumeren. Alles is immers energie: lang niet alle energie past goed bij elkaar en is fysiek, emotioneel en/of mentaal voedend. Als een dier bijvoorbeeld stress heeft gehad gedurende zijn leven, kan deze stressenergie nog in het lichaam van het dier aanwezig zijn, en door consumptie worden overgedragen op een mens.

Hooggevoeligheid

Ongeveer 1 op de 5 mensen is een hooggevoelig/hoogsensitief persoon (HSP) en herkent zich in HSP kenmerken. HSP kunnen gevoelig zijn voor dit soort energie-overdrachten en (onbewust) ook gestresst worden. Elk lichaam is uniek en heeft unieke behoeftes. Iemand kan bijvoorbeeld voelen dat dat vlees en vis  ’te zwaar’ voor het lichaam is en er zelfs letterlijk ziek van worden door het wel te eten.

De voorbeelden waarom iemand vegetarisch consumeert zijn in willekeurige volgorde weergeven en kunnen van persoon tot persoon variëren. Soms is er bijvoorbeeld sprake van meerdere redenen. HSP hebben vaak een groot hart voor dieren en kunnen er daarom voor kiezen om vegetarisch te eten.

Vond je de video leuk? Abonneer je op mijn kanaal! Dat kan hieronder gratis via de rode knop of via deze link: abonneer je hier!

Aanvullende artikelen:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top