Waarom zijn mensen vegetarisch?

vegetarische maaltijd

Er kunnen allerlei redenen zijn waarom iemand besluit om vegetarisch te eten/drinken. Dit kan bijvoorbeeld zijn omdat iemand:

  • Vlees niet lekker vindt.
  • Het gezonder vindt. Er is een verband tussen het eten van rood en bewerkt vlees en ziektes zoals kanker en diabetes type 2.
  • Vindt dat die hierdoor slanker is.
  • Dit goedkoper vindt.
  • Dit beter vindt voor de natuur en het milieu (omdat er onder andere minder CO2 uitstoot ontstaat en er minder water en energie wordt verbruikt), bijvoorbeeld ook in de oceanen.
  • Dit beter vindt voor dieren.
  • Dit ‘kloppend’ voelt.

Een vegetariër kan bijvoorbeeld innerlijk voelen dat het niet ‘klopt’ om andermans energie in de vorm van een overleden lichaam te consumeren. Alles is immers energie: lang niet alle energie past goed bij elkaar en is fysiek, emotioneel en/of mentaal voedend. Als een dier bijvoorbeeld stress heeft gehad gedurende zijn leven, kan deze stressenergie nog in het lichaam van het dier aanwezig zijn, en door consumptie worden overgedragen op een mens.

Hoogsensitiviteit

Ongeveer 1 op de 5 mensen is een hooggevoelig/hoogsensitief persoon (HSP) en herkent zich in HSP kenmerken. HSP kunnen gevoelig zijn voor dit soort energie-overdrachten en (onbewust) ook gestresst worden. Elk lichaam is uniek en heeft unieke behoeftes. Iemand kan bijvoorbeeld voelen dat dat vlees en vis  ’te zwaar’ voor het lichaam is en er zelfs letterlijk ziek van worden door het wel te eten.

De voorbeelden waarom iemand vegetarisch consumeert zijn in willekeurige volgorde weergeven en kunnen van persoon tot persoon variëren. Soms is er bijvoorbeeld sprake van meerdere redenen. HSP hebben vaak een groot hart voor dieren en kunnen er daarom voor kiezen om vegetarisch te eten.

Vond je dit artikel waardevol? Doneer!

Heb je iets aan dit artikel gehad? Je doet mij een groot plezier met een donatie :). Daarmee ondersteun je mij om nog meer informatieve en inspirerende artikelen te kunnen delen in de toekomst. Elk bedrag (klein of groot) is heel welkom. Doneren kan al vanaf €2,-! Klik hier om te doneren >>>

Over Femke de Grijs

Femke de Grijs, met logos van de tijdschriften Libelle, Margriet en Happinez

Als kind stond ik van nature in contact met fijnstoffelijke dimensies. Toen ik erachter kwam dat mijn omgeving niet waarnam wat ik waarnam, werd ik bang voor andermans mening hierover en sloot ik mij hiervoor af.

Jarenlang onderdrukte ik mijn paranormaliteit en hoogsensitiviteit en leefde ik vanuit mijn ratio. Ik cijferde mijzelf (spirituele essentie) weg en leefde naar de verwachtingen van de buitenwereld. Dit gaf op den duur fysieke, emotionele en mentale klachten zoals uitputting en somberheid. In het reguliere circuit liep ik vast.

Ik voelde dat ik het roer om mocht gooien, leerde de vruchten van mijn sensitiviteit plukken en ging mijn droom leven. Zo kwam ik tot bloei. Mijn levenspartner Mathijs en ik verkochten ons huis in Nederland. Sinds 2017 reizen wij voor onbepaalde tijd samen met hond Juultje (geboren in 2022) de wereld over.

Ben jij een ambitieuze spirituele vrouw en wil ook bezield leven? Ik help jou graag, bijvoorbeeld via mijn gratis E-book, blogs en begeleiding.

Aanvullende artikelen:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven