Home   Blog   Update: ik sta in VROUW Magazine (van de Telegraaf)

Update: ik sta in VROUW Magazine (van de Telegraaf)

Neem jij dingen waar die anderen niet waarnemen, ben je bijvoorbeeld hoogsensitief of paranormaal?

Niet alles (zoals omtrent paranormale waarnemingen) is wetenschappelijk te verklaren. Als iets (nog) niet wetenschappelijk te verklaren valt, wil dat nog niet zeggen dat iets niet bestaat.

Vastlopen in de wetenschap

Ik heb vwo en de hbo-opleiding Toegepaste Psychologie gevolgd en ben daarmee opgeleid om wetenschappelijke kennis toe te passen in de praktijk.

Tijdens mijn studie kreeg ik last van vage klachten en kreeg ik de diagnoses dysthyme stoornis (chronische depressie) en Chronisch Vermoeidheidssyndroom. Ik voelde dat de reguliere gezondheidszorg doorgaans aan symptoombestrijding deed en veel oorzaken van problemen nog niet in kaart had gebracht. Op een gegeven moment liep ik vast in de reguliere zorg. De rationele, wetenschappelijke benadering kon mij niets meer bieden.

Mijn visie is dat als je hoogsensitiviteit en paranormaliteit heel wetenschappelijk en rationeel blijft benaderen, je dan vastloopt.
boek met bril

Holisme

Vanuit een holistische visie zijn het lichaam, emoties en gedachten met elkaar verbonden. Deze visie heeft mij geholpen om te bloeien.

Lang durfde ik mij niet met deze visie te verbinden en met mijn hoogsensitiviteit en paranormaliteit bezig te zijn, omdat ik bang was voor negatieve meningen. Zo was ik als de dood om  ‘gek’ gevonden te worden of als ‘zweefteef’ te worden bestempeld. Praten over mijn waarnemingen, laat staan een interview hierover geven, durfde ik niet.

Doordat mijn klachten zo intens waren, kwam ik op het punt dat ik voelde dat andermans mogelijke negatieve mening meer over de ander dan mij zij. Ik voelde dat mensen die een mogelijke negatieve mening over mij hadden (en mij bijvoorbeeld gek of zweverig zouden vinden) mij geen oplossing konden bieden voor waar ik tegenaan liep in mijn leven.

Tip: voel welke visie met jou resoneert

Jouw visie bepaalt wat jouw realiteit wordt. Voel in jezelf welke visie werkelijk met jou resoneert, ongeacht andermans mogelijke mening hierover. Wat helpt jou om gelukkig en energiek in het leven te staan?

Doordat ik een holistisch perspectief ontwikkelde, kreeg ik een andere visie op wetenschap, spiritualiteit en zweverigheid. Dit gaf ruimte en bood mogelijkheden.

Misverstand

Als je hoogsensitief of paranormaal waarneemt wil dit niet zeggen dat je altijd bezig bent met spiritualiteit; ik heb me hier jaren voor afgesloten. Toen ik mij hierin begon te verdiepen, voelde dit als thuiskomen.

rode bloemen

Mijn visie op depressie

Een holistische visie kan in de praktijk gepaard gaan met hulpmiddelen zoals edelstenen en klankschalen, maar dit hoeft niet.

In mijn optiek toveren klankschalen of edelstenen niet alle problemen (zoals een depressie) weg, maar vraagt depressie om een grondige, holistische aanpak (in dit artikel deel ik er meer over).

Keer ik mij tegen de wetenschap in?

In mijn optiek kunnen reguliere en complementaire zorg elkaar versterken, ik wijs de wetenschap niet af of iets dergelijks.

Voor mij hoeft niet alles wetenschappelijk bewezen te zijn, omdat ik vertrouw op mij intuïtie. Ik neem bijvoorbeeld zelf waar wat ik nodig heb (ik ‘weet’ of voel dit bijvoorbeeld) en heb hier op leren vertrouwen. Stel dat ik bijvoorbeeld een wetenschappelijk onderzoek lees en voel dat dit niet of wel klopt, dan kan ik daarnaar handelen als mijn intuïtie dat aangeeft.

Ik heb veel nuttige kennis van de wetenschap toegepast in mijn leven, bijvoorbeeld toen ik een keer een IJzertekort had.
bloedbuis
Als ik hoogsensitieve en paranormale vrouwen help raad ik altijd aan om bij klachten naar een arts te gaan. Ik pas ook kennis uit de wetenschap in de praktijk toe. Zo deelde ik in deze blog meer over het darm-microbioom en de belangrijke impact hiervan op jouw fysieke, emotionele en mentale gesteldheid. Dankzij ontwikkelingen in de wetenschap zijn er testen beschikbaar die je zelf thuis kunt doen, om inzicht te krijgen in jouw darm-microbioom en hoe je dit kunt verbeteren.

Interview in VROUW Magazine

In nummer 37 van VROUW Magazine (verschenen op 10 september) deel ik meer over mijn paranormale waarnemingen en ervaringen omtrent depressie. Ter aanvulling op dit artikel:

  • Test of je hoogsensitief bent.
  • Een uitleg van wat paranormaliteit is.
  • Mijn definitie van spiritualiteit.
  • De psycholoog die in het artikel is genoemd nam ook paranormaal waar en werkte vanuit een spirituele benadering. Daarna heb ik nog veel andere experts bezocht en scholing (bijvoorbeeld opleidingen, trainingen, cursussen, workshops en dergelijke) gevolgd.
  • Over de (on)zin van zweverigheid.
  • Wegsturen werkte op dat moment, maar is geen lange termijnoplossing. Dit vraagt om met jezelf en je paranormaliteit aan de slag te gaan op een constructieve manier.
  • Ik begeleid geen kinderen, maar enkel volwassen hoogsensitieve en paranormale vrouwen om voluit te leven.
  • Ik help niet via klankschalen, maar wel op deze manieren.
  • Mijn ervaring is dat niet alles valt te verklaren vanuit een wetenschappelijke visie, en dat wel veel te verklaren valt vanuit een breder, holistisch, spiritueel en intuïtief perspectief. Vanuit dat perspectief is het bijvoorbeeld logisch dat je hoogsensitief of paranormaal waarneemt (en is dit er niet ’toevallig’; in ParaVisie Magazine deelde ik daar ook wat over)

Het artikel is ook online te bekijken. Klik hier en bekijk een kopie van het artikel >>>
VROUW magazine en Telegraaf logo
Ik wens je inspiratie toe!

Hartelijke groeten, Femke

Heb je hier iets aan gehad? Doneer!

Heb je iets aan dit artikel gehad? Je doet mij een groot plezier met een donatie :). Daarmee ondersteun je mij om nog meer informatieve en inspirerende artikelen te kunnen delen in de toekomst. Doneren kan al vanaf €2,-! Klik hier om te doneren >>>

Over Femke de Grijs

Femke de Grijs, met logos van de tijdschriften Libelle, Margriet en Happinez

Jarenlang zaten mijn hoogsensitiviteit en en paranormaliteit mij in de weg. Ik leefde vanuit mijn hoofd, had het gevoel dat ik niet écht leefde en ervoer geen werkelijke zingeving.

Verschillende momenten zijn voor mij een wake-upcall geweest, waaronder de hersenbloeding van mijn vader. Ik voelde de essentie van leven, dat het fysiek gezien in een split second over kan zijn en wat werkelijk belangrijk voor mij was: liefde ervaren, plezier hebben en genieten.

Ik besloot om hier naar te luisteren, leerde de vruchten van mijn sensitiviteit plukken en ging mijn droom leven. Mijn levenspartner Mathijs en ik verkochten ons huis in Nederland. Sinds 2017 reizen wij voor onbepaalde tijd samen met hond Juultje (geboren in 2022) de wereld over en…

Ben jij een ambitieuze vrouwelijke Oude Ziel en wil je jouw potentieel benutten, voluit leven en bloeien? Mijn tips deel ik graag met jou aan de hand van een holistische en spirituele benadering, bijvoorbeeld via mijn gratis E-book, blogs en begeleiding.

Aanvullende artikelen:

Deze blog werd gepubliceerd op 11 september 2022 en werd geüpdatet op 14 maart 2023

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven