Aansteller

vrouw doet armen omhoog en stelt zich aan

Een aansteller is iemand die zich aanstelt. Dit aanstellen kan gaan wat betreft materie, lichamelijke zaken, emotionele en/of mentale zaken. Denk maar aan iemand die doet of die zogenaamd ziek is. Een vrouw die overdrijft kan aanstelster worden genoemd. Het woord aansteller en aanstelster  zijn afgeleid van het woord aanstellen.

Synoniemen
Soms wordt zo’n iemand een overdrijver, simulant, uitslover, komediant of neurotisch persoon genoemd.

Terecht of onterecht?
Een aansteller vindt van zichzelf vaak niet dat die zich aanstelt: de omgeving vindt dat vaak. Zo worden hoogsensitieve mensen soms als ‘aansteller’ geëtiketteerd. Dit kan voor een hoogsensitief persoon (HSP) frustrerend zijn, omdat een HSP vaak niet van zichzelf vindt dat die zich aanstelt, maar daadwerkelijk prikkels heel intens ervaart en vanuit daaruit ook heel intens kan reageren.

Misschien kost andermans mening over jou wel energie als HSP? In dat geval is het belangrijk om te leren hoe je geen last hebt van andermans energie (zoals  kritiek). Tip: verkrijg de juiste kennis over afschermen.

Heb je hier iets aan gehad? Doneer!

Heb je iets aan dit artikel gehad? Je doet mij een groot plezier met een donatie :). Daarmee ondersteun je mij om nog meer informatieve en inspirerende artikelen te kunnen delen in de toekomst. Doneren kan al vanaf €2,-! Klik hier om te doneren >>>

Over Femke de Grijs

Femke de Grijs, met logos van de tijdschriften Libelle, Margriet en Happinez

Jarenlang zaten mijn hoogsensitiviteit en en paranormaliteit mij in de weg. Ik leefde vanuit mijn hoofd, had het gevoel dat ik niet écht leefde en ervoer geen werkelijke zingeving.

Verschillende momenten zijn voor mij een wake-upcall geweest, waaronder de hersenbloeding van mijn vader. Ik voelde de essentie van leven, dat het fysiek gezien in een split second over kan zijn en wat werkelijk belangrijk voor mij was: liefde ervaren, plezier hebben en genieten.

Ik besloot om hier naar te luisteren, leerde de vruchten van mijn sensitiviteit plukken en ging mijn droom leven. Mijn levenspartner Mathijs en ik verkochten ons huis in Nederland. Sinds 2017 reizen wij voor onbepaalde tijd samen met hond Juultje (geboren in 2022) de wereld over en…

Ben jij een ambitieuze vrouwelijke Oude Ziel en wil je jouw potentieel benutten, voluit leven en bloeien? Mijn tips deel ik graag met jou aan de hand van een holistische en spirituele benadering, bijvoorbeeld via mijn gratis E-book, blogs en begeleiding.

Meer weten?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven