Aansteller

vrouw doet armen omhoog en stelt zich aan

Een aansteller is iemand die zich aanstelt. Dit aanstellen kan gaan wat betreft materie, lichamelijke zaken, emotionele en/of mentale zaken. Denk maar aan iemand die doet of die zogenaamd ziek is. Een vrouw die overdrijft kan aanstelster worden genoemd. Het woord aansteller en aanstelster  zijn afgeleid van het woord aanstellen.

Synoniemen
Soms wordt zo’n iemand een overdrijver, simulant, uitslover, komediant of neurotisch persoon genoemd.

Terecht of onterecht?
Een aansteller vindt van zichzelf vaak niet dat die zich aanstelt: de omgeving vindt dat vaak. Zo worden hoogsensitieve mensen soms als ‘aansteller’ geëtiketteerd. Dit kan voor een hoogsensitief persoon (HSP) frustrerend zijn, omdat een HSP vaak niet van zichzelf vindt dat die zich aanstelt, maar daadwerkelijk prikkels heel intens ervaart en vanuit daaruit ook heel intens kan reageren.

Misschien kost andermans mening over jou wel energie als HSP? In dat geval is het belangrijk om te leren hoe je geen last hebt van andermans energie (zoals  kritiek). Tip: verkrijg de juiste kennis over afschermen.

Vond je dit artikel waardevol? Doneer!

Heb je iets aan dit artikel gehad? Je doet mij een groot plezier met een donatie :). Daarmee ondersteun je mij om nog meer informatieve en inspirerende artikelen te kunnen delen in de toekomst. Elk bedrag (klein of groot) is heel welkom. Doneren kan al vanaf €2,-! Klik hier om te doneren >>>

Over Femke de Grijs

Femke de Grijs, met logos van de tijdschriften Libelle, Margriet en Happinez

Als kind stond ik van nature in contact met fijnstoffelijke dimensies. Toen ik erachter kwam dat mijn omgeving niet waarnam wat ik waarnam, werd ik bang voor andermans mening hierover en sloot ik mij hiervoor af.

Jarenlang onderdrukte ik mijn paranormaliteit en hoogsensitiviteit en leefde ik vanuit mijn ratio. Ik cijferde mijzelf (spirituele essentie) weg en leefde naar de verwachtingen van de buitenwereld. Dit gaf op den duur fysieke, emotionele en mentale klachten zoals uitputting en somberheid. In het reguliere circuit liep ik vast.

Ik voelde dat ik het roer om mocht gooien, leerde de vruchten van mijn sensitiviteit plukken en ging mijn droom leven. Zo kwam ik tot bloei. Mijn levenspartner Mathijs en ik verkochten ons huis in Nederland. Sinds 2017 reizen wij voor onbepaalde tijd samen met hond Juultje (geboren in 2022) de wereld over.

Ben jij een ambitieuze spirituele vrouw en wil ook bezield leven? Ik help jou graag, bijvoorbeeld via mijn gratis E-book, blogs en begeleiding.

Meer weten?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven