Home   HSP Kennisbank   Begrippenlijst voor HSP   Nieuwetijdskind definitie en uitleg

Nieuwetijdskind definitie en uitleg

vrouw met horloge

Een nieuwetijdskind is een kind of mens, dat specifieke kenmerken vertoont die resoneren op de Nieuwe Tijd. Hiermee wordt het Aquarius tijdperk bedoelt. Het is onduidelijk wie de term Nieuwetijdskind voor het eerst heeft geïntroduceerd. Het Nieuwetijdskind is in ieder geval afgeleid van het begrip New Age en Nieuwe tijd. Nieuwetijdskinderen zijn er echter altijd, ook in het ‘Oude’ Vissentijdperk al geweest. Momenteel worden er echter meer Nieuwetijdskinderen geboren.

Het is een misverstand dat een nieuwetijdskind altijd een kind is. In Nederland wordt onder kind vaak ‘iemand die niet meer groeit en nog geen volwassen (achttien jaar) is’ onder verstaan. Groeien kan echter fysiek, maar ook emotioneel, mentaal en spiritueel van aard zijn en is vaak niet leeftijdsgebonden.

Als je in het Aquariustijdperk bent geboren, wil dat nog niet zeggen dat je je ook bewust vanuit deze Aquariusenergie leeft en in die zin een Nieuwetijdskind bent. Je kunt ook nog leven vanuit ‘oude’ Vissenenergie en een ‘Oude Tijdskind’ zijn.

Omdat er momenteel steeds meer mensen worden geboren die zich voor hun achttiende levensjaar al bezighouden met bewustzijnsontwikkeling en de energie van het Aquariustijdperk lijkt de term Nieuwetijdskind in veel gevallen juist. In sommige gevallen lijkt de term Nieuwetijdsvolwasssene of  ‘Nieuwetijdsmens’ meer op zijn plek, bijvoorbeeld als mensen ouder dan achttien zijn en (veelal na een ‘crisis’) bewust met deze Aquariusenergie aan de slag gaan.

Nieuwetijdskind test

Er bestaat geen gratis online wetenschappelijk onderbouwde Nieuwetijdskind test om te achterhalen of je een Nieuwetijdskind- of mens bent. Wel kun je zelf voelen of je dit bent, bijvoorbeeld aan de hand van de onderstaande kenmerken.

Nieuwetijdskind kenmerken

Houd er rekening mee dat elk Nieuwetijdskind uniek is en dat de kenmerken van persoon tot persoon kunnen variëren. Soms worden deze kenmerken Nieuwetijdskind symptomen genoemd: dit is echter onjuist omdat een Nieuwetijdskind zijn geen ziekte is.

Fysieke kenmerken

 • Moeite met motoriek hebben.
 • Een huilbaby zijn (geweest).
 • Huidaandoeningen zoals eczeem hebben.
 • Slaapproblemen hebben.
 • Overgevoelig zijn, bijvoorbeeld voor voeding. Nieuwetijdskinderen kunnen bijvoorbeeld voedingsintolleranties hebben.

ijs

Emotionele kenmerken

 • Eenheid en harmonie willen creëren. Sommige Nieuwetijdskinderen kunnen zich bijvoorbeeld tegen ‘hokjesdenken’ verzetten.
 • Intens emotioneel, zoals verdrietig, angstig of driftig zijn.
 • Je ‘anders’, onbegrepen, niet erkent of eenzaam voelen.

Mentale kenmerken

 • Idealistisch zijn.
 • Eigenwijs zijn.
 • Rebels zijn.
 • Voor je leeftijd wijze uitspraken hebben.
 • Hoogbegaafd zijn.
 • Dyslexie hebben.
 • Dyscalculie hebben.
 • Dromerig zijn.
 • Afwezig en teruggetrokken zijn, niet meer goed contact met de realiteit en het Hier en Nu hebben.
 • Diepgang opzoeken.

Spirituele kenmerken

vrouw staat in veld

Elk Nieuwetijdskind heeft specifieke kwaliteiten. In de praktijk kan er een groot verschil zitten in de snelheid waarop fysieke (motorische), emotionele (inclusief sociale), mentale (taal, reken, intellectuele) en spirituele vaardigheden en kwaliteiten zich ontwikkelen.

Sommige Nieuwetijdskinderen herkennen zich bijvoorbeeld in de kwaliteiten van een Indigo of Kristalkind. Een Kristalkind is een voorbeeld van een Nieuwetijdskind, maar niet alle Nieuwetijdskinderen zijn een Kristalkind. Nieuwetijdskinderen kunnen ook een Indigokind zijn, of andere kwaliteiten hebben.

Als een Nieuwetijdskind zijn kwaliteiten nog niet goed beheerst, kan die last krijgen van allerlei klachten. In het reguliere circuit krijgen Nieuwetijdskinden bijvoorbeeld (soms ten onrechte) ‘labels’ zoals ADHD, ADD, PDD-NOS en Autisme.

Tip:

Raadpleeg bij klachten ook een arts en vind begeleiding die bij je past. Nieuwetijdskinderen hebben bijvoorbeeld vaak baat bij holistische visie en alternatieven geneeswijzen.

Vond je dit artikel waardevol? Doneer!

Heb je iets aan dit artikel gehad? Je doet mij een groot plezier met een donatie :). Daarmee ondersteun je mij om nog meer informatieve en inspirerende artikelen te kunnen delen in de toekomst. Elk bedrag (klein of groot) is heel welkom. Doneren kan al vanaf €2,-! Klik hier om te doneren >>>

Over Femke de Grijs

Femke de Grijs, met logos van de tijdschriften Libelle, Margriet en Happinez

Als kind stond ik van nature in contact met fijnstoffelijke dimensies. Toen ik erachter kwam dat mijn omgeving niet waarnam wat ik waarnam, werd ik bang voor andermans mening hierover en sloot ik mij hiervoor af.

Jarenlang onderdrukte ik mijn paranormaliteit en hoogsensitiviteit en leefde ik vanuit mijn ratio. Ik cijferde mijzelf (spirituele essentie) weg en leefde naar de verwachtingen van de buitenwereld. Dit gaf op den duur fysieke, emotionele en mentale klachten zoals uitputting en somberheid. In het reguliere circuit liep ik vast.

Ik voelde dat ik het roer om mocht gooien, leerde de vruchten van mijn sensitiviteit plukken en ging mijn droom leven. Zo kwam ik tot bloei. Mijn levenspartner Mathijs en ik verkochten ons huis in Nederland. Sinds 2017 reizen wij voor onbepaalde tijd samen met hond Juultje (geboren in 2022) de wereld over.

Ben jij een ambitieuze spirituele vrouw en wil ook bezield leven? Ik help jou graag, bijvoorbeeld via mijn gratis E-book, blogs en begeleiding.

Aanvullende artikelen:

Eén reactie op “Nieuwetijdskind definitie en uitleg”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 1. wesley avatar
  wesley

  Eindelijk Erkenning na een leven vol afgunst jaloezie ellende walging.. etc halleluja

Scroll naar boven