De invloed van de Maan van de Langste Nacht van 22 december 2018 op HSP!

Ongeveer elke 28 dagen is er sprake van een volle maan. In 1 jaar kunnen er circa 13 volle manen verschijnen. Elk van die 13 volle manen heeft een eigen, unieke energie en betekenis. HSP kunnen deze energie vaak extra intens waarnemen. Hieronder vind je informatie over 1 van die volle manen: de Maan van de Langste Nacht.

Synoniemen voor deze volle maan zijn: Oude Maan of Maan na midwinter, Maan voor Yule en Koude Maan.

Datum:

Deze volle maan verschijnt na de winterzonnewende in december/januari. De eerst volgende verschijnt op: 22 december 2018.

Thema:

Een nieuwe start.

Kenmerken:

In deze periode is het vaak koud en donker; de zon staat relatief laag. Meestal vindt deze volle maan plaats rondom kerst (Yule). Langzaamaan wordt het op een gegeven moment in deze periode steeds lichter. Dit filmpje gaat er dieper op in:

 

Wat kun jij doen tijdens deze Maan van de Langste nacht? Tips:

Tip 1. Voel wat je achter je wil laten, zodat je kunt beginnen aan een nieuwe, frisse en lichte start. Wat zijn je wensen?

Tip 2. Slaap je slecht tijdens volle maan? Tips wat je ertegen kan doen!

Tip 3. Zorg voor rust:

 • Mediteer  en doe een volle maan meditatie. Luister bijvoorbeeld de meditatie die ik heb gemaakt (hieronder vind je een sample).

Meer weten?

Tip 4. Wees voorbereid op wanneer het volle maan is. Zo kan je er op inspelen. Vind hier de maankalender van dit jaar en ontdek op welke tijden de volle manen plaatsvinden!

Tip 5. In het Volle Maan Jaarprogramma voor hoogsensitieve vrouwen help ik je verder om de vruchten te plukken van de volle maan (hierin kun je ook de volledige volle maan meditatie beluisteren)!

Vind je deze informatie handig? Laat het hieronder in een reactie weten, of deel dit bericht met uitleg op Facebook, zodat zoveel mogelijk HSP een fijne volle maan hebben!

8 reactie(s) op "De invloed van de Maan van de Langste Nacht van 22 december 2018 op HSP!"

 • Door: Jeffrey op 10 januari 2017

  “Als men nog last ondervind van hoog sensitiviteit tijdens de volle maan dan beheers je je HSP nog niet”… Kun je hier wat meer over vertellen? Hoe kan iemand zijn of haar HSP beheersen?

  1. Door: Femke de Grijs op 18 januari 2017

   Hoi Jeffrey,

   Bedankt voor je reactie. Op mijn site deel ik hier meer over, zie bijvoorbeeld mijn blogs https://www.femkedegrijs.com/blog. In mijn begeleiding https://www.femkedegrijs.com/diensten/ ga ik verder de diepte in en deel ik concrete tips en praktische tools die je hierbij verder helpen :).

   Groetjes,
   Femke

 • Door: Michiel op 2 januari 2018

  Dank voor je heldere, nuttige uitleg. Herkenbaar volle maan. Ik slaap eigenlijk altijd heel makkelijk. Behalve met de volle maan, dan word ik vaak wakker. En dan ga ik meestal een pianospelen. Daarom neem ik dat sinds de vorige volle maan op. Als je het leuk vind kan je hier luisteren. Gr Michiel.
  https://www.stateofmine.me/musical-full-moon-ceremony/

  1. Door: Femke de Grijs op 2 januari 2018

   Graag gedaan Michiel! :).

   Groetjes,
   Femke

 • Door: Kristof P op 24 november 2018

  Vroeg mij af hoe ik de uren moet intercepteren, de eerstvolgende volle maan volgens dit blog zou volgens de maankalender een slordige 16 uren bedragen ? Als ik het goed heb zou het gaan om de tijdsduur dat de volle maan aan de hemel zichtbaar is en afgelopen nacht 23/24 november heb ik onverwacht een mooi showspel mogen zien….een volle maan met een halo rond….fantastisch om te zien en dit voor de eerste keer in mijn leven !!

  1. Door: Femke de Grijs op 30 december 2018

   Hoi Kristof,

   Hier vind je een volle maan kalender met daarop de dagen en tijden dat het volle maan is. Ik hoop dat het zo wat duidelijker is :).

   Groeten,
   Femke

 • Door: Trui op 14 december 2018

  Hallo, zeer interessant om deze info te kunnen lezen omtrent de verschillende manen 🙂
  Heb je ook dergelijke informatie omtrent de nieuwe manen?
  Groetjes!

  1. Door: Femke de Grijs op 30 december 2018

   Hoi Trui,

   Wat leuk dat je het zeer interessant vindt! Ik ben gespecialiseerd in volle maan en kan je hier niet verder bij helpen. Ik hoop dat ik je zo voldoende heb geïnformeerd en wens je verder alle goeds toe :).

   Groetjes,
   Femke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *