Home   HSP Kennisbank   Maan   Volle maan betekenis   De invloed van de Maan van de Langste Nacht van 7 januari 2023 op HSP!

De invloed van de Maan van de Langste Nacht van 7 januari 2023 op HSP!

volle maan met sneeuw

Ongeveer elke 28 dagen is er sprake van een volle maan. In 1 jaar kunnen er circa 13 volle manen verschijnen. Elk van die 13 volle manen heeft een eigen, unieke energie en betekenis. HSP kunnen deze energie vaak extra intens waarnemen. Hieronder vind je informatie over 1 van die volle manen: de Maan van de Langste Nacht.

Synoniemen voor deze volle maan zijn: Oude Maan of Maan na midwinter, Maan voor Yule en Koude Maan.

Datum:

Deze volle maan verschijnt na de winterzonnewende in december/januari. Wanneer deze volle maan exact verschijnt hangt af van de tijdzone waarin jij je bevindt. De eerstvolgende verschijnt in Nederland op: 7 januari 2023. In andere landen zoals Peru kan deze volle maan ook op 6 januari verschijnen. De bron voor deze gegevens is NASA.

Thema:

Een nieuwe start.

Kenmerken:

In deze periode is het vaak koud en donker; de zon staat relatief laag. Meestal vindt deze volle maan plaats rondom kerst (Yule). Langzaamaan wordt het op een gegeven moment in deze periode steeds lichter.

Wat kun jij doen tijdens deze Maan van de Langste Nacht? Tips:

Tip 1. Voel wat je achter je wil laten, zodat je kunt beginnen aan een nieuwe, frisse en lichte start. Wat zijn je wensen?

Tip 2. Slaap je slecht tijdens volle maan? Tips wat je ertegen kan doen!

Tip 3. Zorg voor rust:

 • Mediteer  en doe een volle maan meditatie. Luister bijvoorbeeld de meditatie die ik heb gemaakt (hieronder vind je een sample).
YouTube video

Je krijgt deze meditatie MP3 bij het Volle Maan Jaaprogramma voor hoogsensitieve vrouwen.

Meer weten?

Tip 4. Wees voorbereid op wanneer het volle maan is. Zo kan je er op inspelen. Vind hier de volle maankalender van dit jaar en ontdek op welke tijden de volle manen plaatsvinden!

Tip 5. In het Volle Maan Jaarprogramma voor hoogsensitieve vrouwen help ik je verder om de vruchten te plukken van de volle maan (hierin kun je ook de volledige volle maan meditatie beluisteren)!

Heb je hier iets aan gehad? Doneer!

Heb je iets aan dit artikel gehad? Je doet mij een groot plezier met een donatie :). Daarmee ondersteun je mij om nog meer informatieve en inspirerende artikelen te kunnen delen in de toekomst. Doneren kan al vanaf €2,-! Klik hier om te doneren >>>

Over Femke de Grijs

Femke de Grijs, met logos van de tijdschriften Libelle, Margriet en Happinez

Jarenlang zaten mijn hoogsensitiviteit en en paranormaliteit mij in de weg. Ik leefde vanuit mijn hoofd, had het gevoel dat ik niet écht leefde en ervoer geen werkelijke zingeving.

Verschillende momenten zijn voor mij een wake-upcall geweest, waaronder de hersenbloeding van mijn vader. Ik voelde de essentie van leven, dat het fysiek gezien in een split second over kan zijn en wat werkelijk belangrijk voor mij was: liefde ervaren, plezier hebben en genieten.

Ik besloot om hier naar te luisteren, leerde de vruchten van mijn sensitiviteit plukken en ging mijn droom leven. Mijn levenspartner Mathijs en ik verkochten ons huis in Nederland. Sinds 2017 reizen wij voor onbepaalde tijd samen met hond Juultje (geboren in 2022) de wereld over en…

Ben jij een ambitieuze vrouwelijke Oude Ziel en wil je jouw potentieel benutten, voluit leven en bloeien? Mijn tips deel ik graag met jou aan de hand van een holistische en spirituele benadering, bijvoorbeeld via mijn gratis E-book, blogs en begeleiding.

Aanvullende artikelen:

Vind je deze informatie handig? Laat het hieronder in een reactie weten, of deel dit bericht met uitleg op Facebook, zodat zoveel mogelijk HSP een fijne volle maan hebben!

8 gedachten over “De invloed van de Maan van de Langste Nacht van 7 januari 2023 op HSP!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 1. “Als men nog last ondervind van hoog sensitiviteit tijdens de volle maan dan beheers je je HSP nog niet”… Kun je hier wat meer over vertellen? Hoe kan iemand zijn of haar HSP beheersen?

 2. Vroeg mij af hoe ik de uren moet intercepteren, de eerstvolgende volle maan volgens dit blog zou volgens de maankalender een slordige 16 uren bedragen ? Als ik het goed heb zou het gaan om de tijdsduur dat de volle maan aan de hemel zichtbaar is en afgelopen nacht 23/24 november heb ik onverwacht een mooi showspel mogen zien….een volle maan met een halo rond….fantastisch om te zien en dit voor de eerste keer in mijn leven !!

 3. Hallo, zeer interessant om deze info te kunnen lezen omtrent de verschillende manen 🙂
  Heb je ook dergelijke informatie omtrent de nieuwe manen?
  Groetjes!

  1. Hoi Trui,

   Wat leuk dat je het zeer interessant vindt! Ik ben gespecialiseerd in volle maan en kan je hier niet verder bij helpen. Ik hoop dat ik je zo voldoende heb geïnformeerd en wens je verder alle goeds toe :).

   Groetjes,
   Femke

Scroll naar boven