Home   HSP Kennisbank   Maan   Volle maan betekenis   De invloed van de Maan van de Langste Nacht van 27 december 2023 op HSP!

De invloed van de Maan van de Langste Nacht van 27 december 2023 op HSP!

volle maan met sneeuw

Ongeveer elke 28 dagen is er sprake van een volle maan. In 1 jaar kunnen er circa 13 volle manen verschijnen. Elk van die 13 volle manen heeft een eigen, unieke energie en betekenis. HSP kunnen deze energie vaak extra intens waarnemen. Hieronder vind je informatie over 1 van die volle manen: de Maan van de Langste Nacht.

Synoniemen voor deze volle maan zijn: Oude Maan of Maan na midwinter, Maan voor Yule en Koude Maan.

Datum:

Deze volle maan verschijnt na de winterzonnewende in december/januari. Wanneer deze volle maan exact verschijnt hangt af van de tijdzone waarin jij je bevindt. De eerstvolgende verschijnt in Nederland op: 27 december 2023. De bron voor deze gegevens is NASA.

Thema:

Een nieuwe start.

Kenmerken:

In deze periode is het vaak koud en donker; de zon staat relatief laag. Meestal vindt deze volle maan plaats rondom kerst (Yule). Langzaamaan wordt het op een gegeven moment in deze periode steeds lichter.

Wat kun jij doen tijdens deze Maan van de Langste Nacht? Tips:

Tip 1. Voel wat je achter je wil laten, zodat je kunt beginnen aan een nieuwe, frisse en lichte start. Wat zijn je wensen?

Tip 2. Slaap je slecht tijdens volle maan? Tips wat je ertegen kan doen!

Tip 3. Zorg voor rust:

 • Mediteer  en doe een volle maan meditatie. Luister bijvoorbeeld de meditatie die ik heb gemaakt (hieronder vind je een sample).

Je krijgt deze meditatie MP3 bij het Volle Maan Jaaprogramma voor hoogsensitieve vrouwen.

Meer weten?

Tip 4. Wees voorbereid op wanneer het volle maan is. Zo kan je er op inspelen. Vind hier de volle maankalender van dit jaar en ontdek op welke tijden de volle manen plaatsvinden!

Tip 5. In het Volle Maan Jaarprogramma voor hoogsensitieve vrouwen help ik je verder om de vruchten te plukken van de volle maan (hierin kun je ook de volledige volle maan meditatie beluisteren)!

Vond je dit artikel waardevol? Doneer!

Heb je iets aan dit artikel gehad? Je doet mij een groot plezier met een donatie :). Daarmee ondersteun je mij om nog meer informatieve en inspirerende artikelen te kunnen delen in de toekomst. Elk bedrag (klein of groot) is heel welkom. Doneren kan al vanaf €2,-! Klik hier om te doneren >>>

Over Femke de Grijs

Femke de Grijs, met logos van de tijdschriften Libelle, Margriet en Happinez

Als kind stond ik van nature in contact met fijnstoffelijke dimensies. Toen ik erachter kwam dat mijn omgeving niet waarnam wat ik waarnam, werd ik bang voor andermans mening hierover en sloot ik mij hiervoor af.

Jarenlang onderdrukte ik mijn paranormaliteit en hoogsensitiviteit en leefde ik vanuit mijn ratio. Ik cijferde mijzelf (spirituele essentie) weg en leefde naar de verwachtingen van de buitenwereld. Dit gaf op den duur fysieke, emotionele en mentale klachten zoals uitputting en somberheid. In het reguliere circuit liep ik vast.

Ik voelde dat ik het roer om mocht gooien, leerde de vruchten van mijn sensitiviteit plukken en ging mijn droom leven. Zo kwam ik tot bloei. Mijn levenspartner Mathijs en ik verkochten ons huis in Nederland. Sinds 2017 reizen wij voor onbepaalde tijd samen met hond Juultje (geboren in 2022) de wereld over.

Ben jij een ambitieuze spirituele vrouw en wil ook bezield leven? Ik help jou graag, bijvoorbeeld via mijn gratis E-book, blogs en begeleiding.

Aanvullende artikelen:

Vind je deze informatie handig? Laat het hieronder in een reactie weten, of deel dit bericht met uitleg op Facebook, zodat zoveel mogelijk HSP een fijne volle maan hebben!

8 reacties op “De invloed van de Maan van de Langste Nacht van 27 december 2023 op HSP!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 1. Jeffrey avatar
  Jeffrey

  “Als men nog last ondervind van hoog sensitiviteit tijdens de volle maan dan beheers je je HSP nog niet”… Kun je hier wat meer over vertellen? Hoe kan iemand zijn of haar HSP beheersen?

  1. Femke de Grijs avatar

   Hoi Jeffrey,

   Bedankt voor je reactie. Op mijn site deel ik hier meer over, zie bijvoorbeeld mijn blogs https://femkedegrijs.com/blog/. In mijn begeleiding https://femkedegrijs.com/diensten/ ga ik verder de diepte in en deel ik concrete tips en praktische tools die je hierbij verder helpen :).

   Groetjes,
   Femke

 2. Michiel avatar
  Michiel

  Dank voor je heldere, nuttige uitleg. Herkenbaar volle maan. Ik slaap eigenlijk altijd heel makkelijk. Behalve met de volle maan, dan word ik vaak wakker. En dan ga ik meestal een pianospelen. Daarom neem ik dat sinds de vorige volle maan op. Als je het leuk vind kan je hier luisteren. Gr Michiel.
  https://www.stateofmine.me/musical-full-moon-ceremony/

  1. Femke de Grijs avatar

   Graag gedaan Michiel! :).

   Groetjes,
   Femke

 3. Kristof P avatar
  Kristof P

  Vroeg mij af hoe ik de uren moet intercepteren, de eerstvolgende volle maan volgens dit blog zou volgens de maankalender een slordige 16 uren bedragen ? Als ik het goed heb zou het gaan om de tijdsduur dat de volle maan aan de hemel zichtbaar is en afgelopen nacht 23/24 november heb ik onverwacht een mooi showspel mogen zien….een volle maan met een halo rond….fantastisch om te zien en dit voor de eerste keer in mijn leven !!

  1. Femke de Grijs avatar

   Hoi Kristof,

   Hier vind je een volle maan kalender met daarop de dagen en tijden dat het volle maan is. Ik hoop dat het zo wat duidelijker is :).

   Groeten,
   Femke

 4. Trui avatar
  Trui

  Hallo, zeer interessant om deze info te kunnen lezen omtrent de verschillende manen 🙂
  Heb je ook dergelijke informatie omtrent de nieuwe manen?
  Groetjes!

  1. Femke de Grijs avatar

   Hoi Trui,

   Wat leuk dat je het zeer interessant vindt! Ik ben gespecialiseerd in volle maan en kan je hier niet verder bij helpen. Ik hoop dat ik je zo voldoende heb geïnformeerd en wens je verder alle goeds toe :).

   Groetjes,
   Femke

Scroll naar boven