Home   HSP Kennisbank   Maan   Volle maan betekenis   De invloed van de Maan van de Langste Nacht van 18 januari 2022 op HSP!

De invloed van de Maan van de Langste Nacht van 18 januari 2022 op HSP!

volle maan met sneeuw

Ongeveer elke 28 dagen is er sprake van een volle maan. In 1 jaar kunnen er circa 13 volle manen verschijnen. Elk van die 13 volle manen heeft een eigen, unieke energie en betekenis. HSP kunnen deze energie vaak extra intens waarnemen. Hieronder vind je informatie over 1 van die volle manen: de Maan van de Langste Nacht.

Synoniemen voor deze volle maan zijn: Oude Maan of Maan na midwinter, Maan voor Yule en Koude Maan.

Datum:

Deze volle maan verschijnt na de winterzonnewende in december/januari. De eerstvolgende verschijnt in Nederland op: 18 januari 2022.

Thema:

Een nieuwe start.

Kenmerken:

In deze periode is het vaak koud en donker; de zon staat relatief laag. Meestal vindt deze volle maan plaats rondom kerst (Yule). Langzaamaan wordt het op een gegeven moment in deze periode steeds lichter.

Wat kun jij doen tijdens deze Maan van de Langste Nacht? Tips:

Tip 1. Voel wat je achter je wil laten, zodat je kunt beginnen aan een nieuwe, frisse en lichte start. Wat zijn je wensen?

Tip 2. Slaap je slecht tijdens volle maan? Tips wat je ertegen kan doen!

Tip 3. Zorg voor rust:

 • Mediteer  en doe een volle maan meditatie. Luister bijvoorbeeld de meditatie die ik heb gemaakt (hieronder vind je een sample).

Je krijgt deze meditatie MP3 bij het Volle Maan Jaaprogramma voor hoogsensitieve vrouwen.

Meer weten?

Tip 4. Wees voorbereid op wanneer het volle maan is. Zo kan je er op inspelen. Vind hier de volle maankalender van dit jaar en ontdek op welke tijden de volle manen plaatsvinden!

Tip 5. In het Volle Maan Jaarprogramma voor hoogsensitieve vrouwen help ik je verder om de vruchten te plukken van de volle maan (hierin kun je ook de volledige volle maan meditatie beluisteren)!

Aanvullende artikelen:

Vind je deze informatie handig? Laat het hieronder in een reactie weten, of deel dit bericht met uitleg op Facebook, zodat zoveel mogelijk HSP een fijne volle maan hebben!

8 gedachten over “De invloed van de Maan van de Langste Nacht van 18 januari 2022 op HSP!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. “Als men nog last ondervind van hoog sensitiviteit tijdens de volle maan dan beheers je je HSP nog niet”… Kun je hier wat meer over vertellen? Hoe kan iemand zijn of haar HSP beheersen?

 2. Vroeg mij af hoe ik de uren moet intercepteren, de eerstvolgende volle maan volgens dit blog zou volgens de maankalender een slordige 16 uren bedragen ? Als ik het goed heb zou het gaan om de tijdsduur dat de volle maan aan de hemel zichtbaar is en afgelopen nacht 23/24 november heb ik onverwacht een mooi showspel mogen zien….een volle maan met een halo rond….fantastisch om te zien en dit voor de eerste keer in mijn leven !!

 3. Hallo, zeer interessant om deze info te kunnen lezen omtrent de verschillende manen 🙂
  Heb je ook dergelijke informatie omtrent de nieuwe manen?
  Groetjes!

  1. Hoi Trui,

   Wat leuk dat je het zeer interessant vindt! Ik ben gespecialiseerd in volle maan en kan je hier niet verder bij helpen. Ik hoop dat ik je zo voldoende heb geïnformeerd en wens je verder alle goeds toe :).

   Groetjes,
   Femke

Scroll naar top