Home   HSP Boekenrecensies   Boeken over vermoeidheid   Mijn leven in de wildernis. Van de Achterhoek naar Nieuw Zeeland – Miriam Lancewood

Mijn leven in de wildernis. Van de Achterhoek naar Nieuw Zeeland – Miriam Lancewood

voorkant van het boek Mijn leven in de Wildernis van Miriam Lancewood, met op de achtergrond bomen

Hoe ziet je leven eruit als je in de wildernis zou leven? De in Nederland geboren Miriam Lancewood besluit samen met haar man Peter in de wildernis van Nieuw-Zeeland te leven. Onderweg leert ze zichzelf beter kennen en heeft ze gesprekken over het leven.

Het tv programma ‘Floortje naar het einde van de wereld’ brengt Floortje hun leven in kaart. Ik vond dit een zeer inspirerende aflevering!

Miriam schreef naar aanleiding van haar ervaringen ook een boek: ‘Mijn leven in de wildernis. Van de Achterhoek naar Nieuw-Zeeland’. In deze video uit 2016 vertelt ze er wat over:

Mijn recensie:

Wat vind ik de voor- en nadelen van dit boek?

Voordelen:

  • Er zit diepgang in het boek; filosofische onderwerpen (zoals over bewustzijn) worden aangeraakt. Dat is iets waar veel HSP van houden.
  • Veel mensen in de Westerse maatschappij werken ontzettend hard (tot een burn-out aan toe) en omringen zich met veel spullen. Miriam heeft flink geminimaliseerd en schetst een helder beeld hoe zij leeft. Samen met Peter leven zij uit 2 rugzakken. Miriam laat haar overdenkingen zien wat betreft de Westerse consumptiemaatschappij en wat écht belangrijk is in het leven.
  • Miriam deelt open en kwetsbaar over haar ervaringen; ook over uitdagende ervaringen en wat dit met haar doet. Zo was Miriam vegetariër maar als zij in de wildernis leeft niet meer. Zij deelt hier haar gedachten over.
  • HSP houden vaak van de natuur. Miriam deelt over haar sensitiviteit en intuitïe die in de natuur toeneemt. Zo vertelt dat ze op een gegeven moment dat ze een andere dimensie ervaart met Peter. Alhoewel Miriam voordat zij ging leven in de wildernis niet vermoeid of uitgeput was, vertelt ze dat haar energie in de wildernis toeneemt.
  • Miriam beschrijft heel gedetailleerd. Zo vond ik het leuk om te ontdekken hoe zij het aanpakt als zij haar menstruatie heeft (ze gebruikt een menstruatiecup) en ook dat zij over haar lucide dromen wat vertelt.

Nadelen:

  • Op het einde van het boek voelde ik de ’spanningsboog’ van het boek minder sterk en werden wat dingen herhaald.
  • Soms beschrijft Miriam de dingen voor mijn gevoel iets te gedetailleerd wat ik soms niet zo prettig weg vond lezen.

Klik hier en ontvang het boek direct veilig via bol.com>>>
voorkant van het boek Mijn leven in de wildernis van Miriam Lancewood

Heb je dit boek al gelezen?
Laat dan hieronder je reactie achter, dat is altijd fijn voor anderen om te lezen.

Update 2020: Floortje ging later terug naar Miriam in Floortje terug naar het einde van de wereld. Je kunt de aflevering hier bekijken.

Over Femke de Grijs

Jarenlang zat mijn hoogsensitiviteit mij in de weg. Ik had het gevoel dat ik aan het overleven, in plaats van leven was.
Femke de Grijs, met logos van de tijdschriften Libelle, Margriet en Happinez

Verschillende momenten zijn voor mij een wake-upcall geweest, waaronder de hersenbloeding van mijn vader. Ik voelde de essentie van leven, dat het fysiek gezien in een split second over kan zijn en wat werkelijk belangrijk voor mij was: liefde ervaren, plezier hebben en genieten.

Ik besloot om hier naar te luisteren, leerde de vruchten van hoogsensitiviteit plukken en ging mijn droom leven. Samen met mijn partner reis ik de wereld over en…

Ben jij een hoogsensitieve vrouw en wil je jouw potentieel benutten, voluit leven en bloeien? Mijn tips deel ik graag met jou, bijvoorbeeld via mijn gratis E-book, blogs, video’s en begeleiding.

Meer lezen? Bekijk hier mijn ervaringen met:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top