Mijn leven in de wildernis. Van de Achterhoek naar Nieuw Zeeland – Miriam Lancewood

voorkant van het boek Mijn leven in de Wildernis van Miriam Lancewood, met op de achtergrond bomen

Hoe ziet je leven eruit als je in de wildernis zou leven? De in Nederland geboren Miriam Lancewood besluit samen met haar man Peter in de wildernis van Nieuw-Zeeland te leven. Onderweg leert ze zichzelf beter kennen en heeft ze gesprekken over het leven.

Het tv programma ‘Floortje naar het einde van de wereld’ brengt Floortje hun leven in kaart. Ik vond dit een zeer inspirerende aflevering! Update 18-8-2023: deze aflevering is niet meer te bekijken via NPO Start.

Miriam schreef naar aanleiding van haar ervaringen ook een boek: ‘Mijn leven in de wildernis. Van de Achterhoek naar Nieuw-Zeeland’. In deze video uit 2016 vertelt ze er wat over:

YouTube video

Mijn recensie:

Wat vind ik de voor- en nadelen van dit boek?

Voordelen:

  • Er zit diepgang in het boek; filosofische onderwerpen (zoals over bewustzijn) worden aangeraakt. Dat is iets waar veel HSP van houden.
  • Veel mensen in de Westerse maatschappij werken ontzettend hard (tot een burn-out aan toe) en omringen zich met veel spullen. Miriam heeft flink geminimaliseerd en schetst een helder beeld hoe zij leeft. Samen met Peter leven zij uit 2 rugzakken. Miriam laat haar overdenkingen zien wat betreft de Westerse consumptiemaatschappij en wat écht belangrijk is in het leven.
  • Miriam deelt open en kwetsbaar over haar ervaringen; ook over uitdagende ervaringen en wat dit met haar doet. Zo was Miriam vegetariër maar als zij in de wildernis leeft niet meer. Zij deelt hier haar gedachten over.
  • HSP houden vaak van de natuur. Miriam deelt over haar sensitiviteit en intuitïe die in de natuur toeneemt. Zo vertelt dat ze op een gegeven moment dat ze een andere dimensie ervaart met Peter. Alhoewel Miriam voordat zij ging leven in de wildernis niet vermoeid of uitgeput was, vertelt ze dat haar energie in de wildernis toeneemt.
  • Miriam beschrijft heel gedetailleerd. Zo vond ik het leuk om te ontdekken hoe zij het aanpakt als zij haar menstruatie heeft (ze gebruikt een menstruatiecup) en ook dat zij over haar lucide dromen wat vertelt.

Nadelen:

  • Op het einde van het boek voelde ik de ’spanningsboog’ van het boek minder sterk en werden wat dingen herhaald.
  • Soms beschrijft Miriam de dingen voor mijn gevoel iets te gedetailleerd wat ik soms niet zo prettig weg vond lezen.

Wil je dit boek hebben?

Ik werk samen met bol.com. Dit artikel bevat daarom affiliate links. Als je via de links in dit artikel bij bol.com dit boek/iets anders bestelt krijg ik hier een kleine vergoeding voor en steun je mij. Dit waardeer ik zeer! Jij betaalt niets extra. Klik hier en ontvang het boek direct veilig via bol.com>>>
voorkant van het boek Mijn leven in de wildernis van Miriam Lancewood

Update 2020:

Floortje ging later terug naar Miriam in Floortje terug naar het einde van de wereld. Je kunt de aflevering hier bekijken.

Vond je dit artikel waardevol? Doneer!

Heb je iets aan dit artikel gehad? Je doet mij een groot plezier met een donatie :). Daarmee ondersteun je mij om nog meer informatieve en inspirerende artikelen te kunnen delen in de toekomst. Elk bedrag (klein of groot) is heel welkom. Doneren kan al vanaf €2,-! Klik hier om te doneren >>>

Over Femke de Grijs

Femke de Grijs, met logos van de tijdschriften Libelle, Margriet en Happinez

Als kind stond ik van nature in contact met fijnstoffelijke dimensies. Toen ik erachter kwam dat mijn omgeving niet waarnam wat ik waarnam, werd ik bang voor andermans mening hierover en sloot ik mij hiervoor af.

Jarenlang onderdrukte ik mijn paranormaliteit en hoogsensitiviteit en leefde ik vanuit mijn ratio. Ik cijferde mijzelf (spirituele essentie) weg en leefde naar de verwachtingen van de buitenwereld. Dit gaf op den duur fysieke, emotionele en mentale klachten zoals uitputting en somberheid. In het reguliere circuit liep ik vast.

Ik voelde dat ik het roer om mocht gooien, leerde de vruchten van mijn sensitiviteit plukken en ging mijn droom leven. Zo kwam ik tot bloei. Mijn levenspartner Mathijs en ik verkochten ons huis in Nederland. Sinds 2017 reizen wij voor onbepaalde tijd samen met hond Juultje (geboren in 2022) de wereld over.

Ben jij een ambitieuze spirituele vrouw en wil ook bezield leven? Ik help jou graag, bijvoorbeeld via mijn gratis E-book, blogs en begeleiding.

Meer lezen? Bekijk hier mijn ervaringen met:

Heb je dit boek al gelezen?
Laat dan hieronder je reactie achter, dat is altijd fijn voor anderen om te lezen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven