Silva Methode

hersenen

De Silva methode is een methode die helpt om je brein beter te gebruiken en om je bewustzijn te vergroten. De Silva Methode leert je door middel van visualisaties en imaginaties, om bewust af te stemmen op alfaniveau. Dit is een niveau in de hersenen dat je kunt het gebruiken om jezelf te analyseren.

Dit alfaniveau wordt ook vaak ervaren tijdens ‘gewone’ meditatie (meditaties die niet door de Silva methode zijn ontwikkeld). Al zijn er ook andere niveaus die je tijdens meditatie kan ervaren, zoals thetaniveau: dit is een nog dieper en meer ontspannend niveau.

Het voordeel van het alfaniveau is dat je nog bij bewustzijn bent: het zit licht tussen waken en slapen in. Bij het thetaniveau valt soms het bewustzijn weg, net zoals dit het geval kan zijn als je slaapt en ‘weg’ bent. Dat het bewustzijn wegvalt hoeft niet (dit kun je trainen).

Beta niveau

Meestal functioneert je brein op Beta niveau. Dit houdt in dat de hersenen gebruik maken van ervaring en kennis uit het verleden. Het omvat je bestaande denkkaders. Dit kan nuttig zijn, maar ook onhandig omdat je telkens hetzelfde denkt, voelt of doet.

Biografie José Silva

De Silva Methode is in 1960 ontwikkeld door José Silva (1914-1999).

José Silva werd op 11 augustus 1914 geboren in Laredo, Texas. In 1944 begon hij met zijn onderzoek naar het functioneren van het bewustzijn en het ontstaan van de verschillende hersengolf-frequenties. In het begin had hij alleen het doel om zijn eigen kinderen te helpen met het verbeteren van hun leerprestaties. De resultaten waren positief.

De kinderen van Silva:

  • Leerden zich beter te ontspannen
  • Leerden zich beter te concentreren
  • Verbeterden het herinneringsvermogen
  • Haalden betere cijfers
  • Begonnen intuïtieve vermogens te ontwikkelen

Silva werkte daarna samen met veel proefpersonen. Deze personen werden in een bepaalde bewustzijnstoestand gebracht; het alfaniveau.

In 1966 hield Silva een lezing over zijn onderzoeksresultaten voor mensen in Amarillo (Texas). Verschillende mensen in de zaal vroegen hem of hij bereid was hen te informeren over zijn nieuwe inzichten. Op die manier ontstond de eerste SilvaCursus.

Twee jaar lang was Silva zelf de enige cursusleider. In 1969 kreeg hij hulp van door hem zelf opgeleide Silva-cursisten en daarna werden de Silva technieken steeds bekender, eerst in de Verenigde Staten en daarna ook in andere landen.

Nu worden Silva cursussen (ook wel bekend als Silva Mind Control) wereldwijd gegeven, waaronder bij Silva Nederland. Ruim twaalf miljoen mensen hebben deze cursus gevolgd.

Waar helpt de Silva Methode bij?

De Silva Methode helpt om je wensen te realiseren, het kan onder andere helpen om:

  1. Het onderbewustzijn en negatieve gedachten te transformeren. Het brein wordt als het ware opnieuw ‘bedraad’.
  2. Creatieve vermogens verder te ontwikkelen.
  3. Te ontspannen.
  4. Beter te leren (en herinneren) en presteren (en concentreren).
  5. Je intuïtie te ontwikkelen.

Silva methode ervaringen

De Silva Methode was een van de allereerste cursussen die ik ging volgen: ik was een middelbare scholier en volgde de cursus met mijn vader. Ik vond het destijds leuk om te volgen. Landa Endlich ervoer ik een vriendelijke en prettige trainster.

Ik herinner me nog dat we een oefening gingen doen, om wensen helder te krijgen en te leren manifesteren. Een deelnemer uit een groep sprak over zijn wensen: hij wilde graag acteren en een paar jaar later kwam hij inderdaad als acteur op TV. Dat zal geen toeval zijn ;).

Het mooiste dat ik met de Silva cursus heb bereikt is dat ik heb geleerd hoe ik makkelijker kan leren en makkelijker dingen kan onthouden.

Pas vele jaren later ontdekte ik dat ik hierdoor op een zeer laagdrempelige, rationele en goed onderbouwde manier in aanraking kwam met meditatie. De Silva Methode is voor mij een mooie basis geweest, waarna ik mezelf verder heb ontwikkeld.

Zo ontwikkelde ik mijn succesformules voor HSP. Deze zijn specifiek afgestemd op hoogsensitieve vrouwen waardoor ze voluit leven. Hierbij wordt in tegenstelling tot de Silva Methode ook heel bewust met het zielsbewustzijn en een spirituele visie gewerkt.

Vond je dit artikel waardevol? Doneer!

Heb je iets aan dit artikel gehad? Je doet mij een groot plezier met een donatie :). Daarmee ondersteun je mij om nog meer informatieve en inspirerende artikelen te kunnen delen in de toekomst. Elk bedrag (klein of groot) is heel welkom. Doneren kan al vanaf €2,-! Klik hier om te doneren >>>

Over Femke de Grijs

Femke de Grijs, met logos van de tijdschriften Libelle, Margriet en Happinez

Als kind stond ik van nature in contact met fijnstoffelijke dimensies. Toen ik erachter kwam dat mijn omgeving niet waarnam wat ik waarnam, werd ik bang voor andermans mening hierover en sloot ik mij hiervoor af.

Jarenlang onderdrukte ik mijn paranormaliteit en hoogsensitiviteit en leefde ik vanuit mijn ratio. Ik cijferde mijzelf (spirituele essentie) weg en leefde naar de verwachtingen van de buitenwereld. Dit gaf op den duur fysieke, emotionele en mentale klachten zoals uitputting en somberheid. In het reguliere circuit liep ik vast.

Ik voelde dat ik het roer om mocht gooien, leerde de vruchten van mijn sensitiviteit plukken en ging mijn droom leven. Zo kwam ik tot bloei. Mijn levenspartner Mathijs en ik verkochten ons huis in Nederland. Sinds 2017 reizen wij voor onbepaalde tijd samen met hond Juultje (geboren in 2022) de wereld over.

Ben jij een ambitieuze spirituele vrouw en wil ook bezield leven? Ik help jou graag, bijvoorbeeld via mijn gratis E-book, blogs en begeleiding.

Aanvullende artikelen:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven