Silva Methode

hersenen

De Silva methode is een methode die helpt om je brein beter te gebruiken en om je bewustzijn te vergroten. De Silva Methode leert je door middel van visualisaties en imaginaties, om bewust af te stemmen op alfaniveau. Dit is een niveau in de hersenen dat je kunt het gebruiken om jezelf te analyseren.

Dit alfaniveau wordt ook vaak ervaren tijdens meditatie. Al zijn er ook andere niveaus die je tijdens meditatie kan ervaren, zoals thetaniveau: dit is een nog ‘dieper’ en meer ontspannender niveau.

Het voordeel van het alfaniveau is dat je nog bij bewustzijn bent: het zit licht tussen waken en slapen in. Bij het thetaniveau valt soms het bewustzijn weg, net zoals dit het geval kan zijn als je slaapt en ‘weg bent’.

Beta niveau

Meestal functioneert ons brein op Beta niveau. Dit houdt in dat de hersenen gebruik maken van ervaring en kennis uit het verleden. Het zijn je bestaande denkkaders. Dit kan nuttig zijn, maar ook onhandig omdat je telkens hetzelfde denk, voelt of doet.

Biografie José Silva

De Silva Methode is in 1960 ontwikkeld door José Silva (1914-1999).

José Silva werd op 11 augustus 1914 geboren in Laredo, Texas. In 1944 begon hij met zijn onderzoek naar het functioneren van het bewustzijn en het ontstaan van de verschillende hersengolf-frequenties. In het begin had hij alleen het doel om zijn eigen kinderen te helpen met het verbeteren van hun leerprestaties. De resultaten waren erg positief.

De kinderen van Silva:

  • Leerden zich beter te ontspannen
  • Leerden zich beter te concentreren
  • Verbeterden het herinneringsvermogen
  • Haalden betere cijfers
  • Begonnen intuïtieve vermogens te ontwikkelen

Silva werkte daarna samen met veel proefpersonen. Deze personen werden in een bepaalde bewustzijnstoestand gebracht; het alfa niveau.

In 1966 hield Silva een lezing over zijn onderzoeksresultaten voor mensen in Amarillo (Texas). Verschillende mensen in de zaal vroegen hem of hij bereid was hen te informeren over zijn nieuwe inzichten. Op die manier ontstond de eerste SilvaCursus.

Twee jaar langs was Siva zelf de enige cursusleider. In 1969 kreeg hij hulp van door hem zelf opgeleide Silva-cursisten en daarna werden de Silva technieken steeds bekender, eerst in de Verenigde Staten en daarna ook in andere landen. Nu worden Silva cursussen (ook wel bekend als Silva Mind Control) in wereldwijd gegeven. Ruim twaalf miljoen mensen hebben deze cursus gevolgd.

Waar helpt de Silva Methode bij?

De Silva Methode helpt om je wensen te realiseren, het helpt onder andere om:
1: Het onderbewustzijn en negatieve gedachten te transformeren. Het brein wordt als het ware opnieuw ‘bedraad’.
2: Creatieve vermogens verder te ontwikkelen.
3: Te ontspannen.
4: Beter te leren (en herinneren) en presteren (en concentreren).
5: Dromen te beheersen. Zo kan je bijvoorbeeld je dromen leren te onthouden, maar kan je ook jezelf aanleren door alleen prettig te dromen en problemen op te lossen.
6: Je intuïtie te ontwikkelen.

Wereldwijd bestaan er diverse vestigingen van Silva, waaronder Silva Nederland.

Silva methode ervaringen

De Silva Methode was een van de allereerste cursussen die ik ging volgen: ik was een middelbare scholier en volgde de cursus met mijn vader. Ik vond het destijds leuk om te volgen. Landa Endlich ervoer ik een vriendelijke en prettige trainster.

Het mooiste dat ik met de Silva cursus heb bereikt is dat ik heb geleerd hoe ik makkelijker kan leren en makkelijker dingen kan onthouden. Ik onthoud mijn dromen al, dit is verbeterd sinds ik de Silva Cursus heb gevolgd. Ik heb er als het ware meer ‘controle’ over.

Ik herinner me nog dat we een oefening gingen doen, om wensen helder te krijgen en te leren manifesteren. Een deelnemer uit een groep sprak over zijn wensen: hij wilde graag acteren en een paar jaar later kwam hij inderdaad als acteur op TV. Dat zal geen toeval zijn ;).

Pas vele jaren later ontdekte ik dat ik hierdoor op een zeer laagdrempelige, rationele en goed onderbouwde manier in aanraking kwam met meditatie. De Silva Methode is voor mij een mooie basis geweest, waarna ik mezelf verder heb ontwikkeld…

Zo ontwikkelde ik mijn succesformules voor HSP. Deze zijn specifiek afgestemd op vermoeide hoogsensitieve mensen, waardoor ze energieker worden. Hierbij wordt in tegenstelling tot de Silva Methode ook heel bewust met het zielsbewustzijn gewerkt.

Aanvullende artikelen:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top