Visionair

visionair

Een visionair is iemand die een specifieke visie op zaken heeft. Een synoniem is ziener, omdat die zaken kan zien die anderen nog niet zien. In het Engels wordt zo’n iemand visionary genoemd.

Een visionair loopt ten opzichte van anderen als het ware voorop in zijn waarnemingen en is vooruitziend. Hij of zij heeft bijvoorbeeld de kwaliteiten en  inzicht in waar ontwikkelingen in de toekomst tot kunnen leiden en ziet mogelijkheden. Iemand kan hierdoor anderen helpen.

In vroegere samenlevingen was een visionair vaak een adviseur van de koning of regering. Ook nu kunnen ze op allerlei plekken hun talenten kwijt, bijvoorbeeld als politicus.

Visionair denken

Dit gedachtegoed houdt in dat er vanuit een bepaalde visie en mogelijkheden wordt gedacht.

Visionair leiderschap betekenis

Tevens kan een leider (bijvoorbeeld een directeur van een bedrijf of een manager) een visionair zijn en vanuit visionair leiderschap handelen. Dit houdt in dat er leiderschap wordt gegeven vanuit een specifieke visie, waarbij authenticiteit, inspiratie en passie centraal staan. Denk maar aan Steve Jobs. Dit filmpje met Simon Sinek gaat er verder op in:

Sommige mensen hebben van nature al visionaire kwaliteiten. Vergelijk het met Mozart: die had van nature ook al een muzikaal talent.

Hooggevoeligheid

Dr. Elaine Aron ontdekte dat ongeveer 15-20% van de bevolking hooggevoelig of hoogsensitief is. Een hooggevoelig/hoogsensitief persoon (HSP) herkent zich vaak in deze HSP kenmerken. Een HSP is vaak een sterke visionair. Hij/zij kan zeer heldere momenten met visies ervaren. Als een HSP zijn/haar hooggevoeligheid nog niet goed beheerst, kan hij of zij:

  • Zich verliezen in perfectionisme.
  • Last hebben van faalangst.
  • Twijfelen of piekeren over zijn of haar waarnemingen en bijvoorbeeld denken ‘wie zit hier nou op te wachten?’
  • Uitstellen en niets met zijn visies doen

Tips:

  1. Onderzoek of je een HSP bent, bijvoorbeeld met deze HSP test.
  2. Ben je hooggevoelig/hoogsensitief? Leer het beheersen, zodat je er de vruchten van kunt plukken!
  3. Ben je een visionair? Laat jouw inzicht landen. Geef er energie aan en deel jouw visies op een manier die bij jou passen! De wereld zit op jou te wachten :).

Heb je hier iets aan gehad? Doneer!

Heb je iets aan dit artikel gehad? Je doet mij een groot plezier met een donatie :). Daarmee ondersteun je mij om nog meer informatieve en inspirerende artikelen te kunnen delen in de toekomst. Doneren kan al vanaf €2,-! Klik hier om te doneren >>>

Over Femke de Grijs

Femke de Grijs, met logos van de tijdschriften Libelle, Margriet en Happinez

Jarenlang zaten mijn hoogsensitiviteit en en paranormaliteit mij in de weg. Ik leefde vanuit mijn hoofd, had het gevoel dat ik niet écht leefde en ervoer geen werkelijke zingeving.

Verschillende momenten zijn voor mij een wake-upcall geweest, waaronder de hersenbloeding van mijn vader. Ik voelde de essentie van leven, dat het fysiek gezien in een split second over kan zijn en wat werkelijk belangrijk voor mij was: liefde ervaren, plezier hebben en genieten.

Ik besloot om hier naar te luisteren, leerde de vruchten van mijn sensitiviteit plukken en ging mijn droom leven. Mijn levenspartner Mathijs en ik verkochten ons huis in Nederland. Sinds 2017 reizen wij voor onbepaalde tijd samen met hond Juultje (geboren in 2022) de wereld over en…

Ben jij een ambitieuze vrouwelijke Oude Ziel en wil je jouw potentieel benutten, voluit leven en bloeien? Mijn tips deel ik graag met jou aan de hand van een holistische en spirituele benadering, bijvoorbeeld via mijn gratis E-book, blogs en begeleiding.

Aanvullende artikelen:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven