De invloed van de Bloemmaan van 23 mei 2024 op HSP!

volle maan

Ongeveer elke 28 dagen is er sprake van een volle maan. In 1 jaar kunnen er circa 13 volle manen verschijnen. Elk van die 13 volle manen heeft een eigen, unieke energie (die HSP vaak intens kunnen waarnemen) en betekenis. Hieronder vind je informatie over 1 van die volle manen: de Bloemmaan.

Synoniemen voor de Bloemmaan zijn Grasmaan en Honingmaan.

Datum:

Deze volle maan vindt plaats in mei/juni. De eerstvolgende verschijnt in Nederland op: 23 mei 2024.

Thema:

Groei.

Kenmerken:

 • Alles is in deze periode in de natuur aan het groeien en bloeien, zelfs het gras! Soms wordt het geoogst rond deze tijd. Daarom wordt deze volle maan ook wel grasmaan genoemd.
 • Omdat er tijdens deze tijd ook mais kan worden geplant, wordt deze volle maan ook wel ‘maismaan’ genoemd (soms wordt deze naam ook gegeven aan andere volle manen; dat kan verwarrend zijn!).
 • Ook kan er in deze periode honing kan worden verkregen; daarom wordt deze volle maan ook wel Honingmaan genoemd.

Wat kun je tijdens Bloemmaan doen? Tips!

Tip 1. Voel hoe het met jouw groei en dromen is; heb jij deze al (deels) kunnen vervullen?

Tip 2. Voel waar je verder nog aandacht aan wil schenken wat betreft jouw groei; niet alleen in jouw binnenwereld, maar ook in jouw buitenwereld zoals je tuin.

Tip 3. Slaap je slecht tijdens volle maan? Tips wat je ertegen kan doen!

Tip 4. Zorg voor rust:

Meer weten?

Tip 5. Wees voorbereid op wanneer het volle maan is. Zo kan je er op inspelen en wordt het niet als donderslag bij heldere hemel ervaren. Download hier gratis de volle maankalender van dit jaar en ontdek wanneer de volle manen plaatsvinden, zodat je ze in je agenda kunt zetten!

Tip 6. In het Volle Maan Jaarprogramma voor hoogsensitieve vrouwen help ik je verder om de vruchten te plukken van de volle maan!

Vond je dit artikel waardevol? Doneer!

Heb je iets aan dit artikel gehad? Je doet mij een groot plezier met een donatie :). Daarmee ondersteun je mij om nog meer informatieve en inspirerende artikelen te kunnen delen in de toekomst. Elk bedrag (klein of groot) is heel welkom. Doneren kan al vanaf €2,-! Klik hier om te doneren >>>

Over Femke de Grijs

Femke de Grijs, met logos van de tijdschriften Libelle, Margriet en Happinez

Als kind stond ik van nature in contact met fijnstoffelijke dimensies. Toen ik erachter kwam dat mijn omgeving niet waarnam wat ik waarnam, werd ik bang voor andermans mening hierover en sloot ik mij hiervoor af.

Jarenlang onderdrukte ik mijn paranormaliteit en hoogsensitiviteit en leefde ik vanuit mijn ratio. Ik cijferde mijzelf (spirituele essentie) weg en leefde naar de verwachtingen van de buitenwereld. Dit gaf op den duur fysieke, emotionele en mentale klachten zoals uitputting en somberheid. In het reguliere circuit liep ik vast.

Ik voelde dat ik het roer om mocht gooien, leerde de vruchten van mijn sensitiviteit plukken en ging mijn droom leven. Zo kwam ik tot bloei. Mijn levenspartner Mathijs en ik verkochten ons huis in Nederland. Sinds 2017 reizen wij voor onbepaalde tijd samen met hond Juultje (geboren in 2022) de wereld over.

Ben jij een ambitieuze spirituele vrouw en wil ook bezield leven? Ik help jou graag, bijvoorbeeld via mijn gratis E-book, blogs en begeleiding.

Aanvullende artikelen:

Vind je deze informatie handig? Laat het hieronder in een reactie weten, of deel dit bericht met uitleg op Facebook, zodat zoveel mogelijk HSP een fijne volle maan hebben!

14 reacties op “De invloed van de Bloemmaan van 23 mei 2024 op HSP!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 1. Sara DE Clippel avatar
  Sara DE Clippel

  Ik vind jouw tips super, Femke, super en eenvoudig toé te passen ! Helpt me rust Te vinden bij het overladen van de énergie bij volle maan. Liefs Sara

  1. Femke de Grijs avatar
   Femke de Grijs

   Wat fijn om te horen Sara :).

   Groetjes,

   Femke

   1. Claudine avatar
    Claudine

    Ik voelde me gisteren al de hele dag superemotioneel. Wenen en het niet meer zien zitten… Nu lees ik jou artikel… ivm komende volle maan. Vele groetjes.

    1. Femke de Grijs avatar
     Femke de Grijs

     <3

 2. Monique Stien avatar
  Monique Stien

  Ik voel de volle maan altijd aankomen Femke. Geen kalender nodig. Bedankt voor al je tips.

  1. Femke de Grijs avatar
   Femke de Grijs

   🙂

 3. Dorien avatar
  Dorien

  Wat een herkenning. Ik (hsp) ben sinds vorige week ontzettend moe en enorm emotioneel. Nu zie ik bij jou dat ’t over twee dagen weer volle maan is. Hopelijk komt m’n energie daarna weer terug.

  1. Femke de Grijs avatar
   Femke de Grijs

   Hoi Dorien,

   Fijn dat het een herkenning is! Wens je alle goeds toe <3

   Liefs,
   Femke

 4. Lijdia avatar
  Lijdia

  Al jaren leef ik naar de maankalender. Het geeft structuur aan mijn leven en vele dingen gaan makkelijker. Maar emotionele en psychische tips vind ik daar niet. Fijn dat jij dit aanvult!!
  LG Lijdia

  1. Femke de Grijs avatar
   Femke de Grijs

   Hoi Lijdia,

   Wat leuk dat je al jaren leeft naar de maankalender. Tof dat je er wat aan hebt :).

   Groetjes,
   Femke

 5. Kimberly Maria avatar
  Kimberly Maria

  Echt super bedankt voor je tips Femke.
  Ik heb voor ik wist dat hsp bestond nooit echt er op gelet wat de volle maan met me deed alleen dat ik het altijd bijzonder vond het deed iets in me wat ik nooit echt begreep ik kan er altijd uren na kijken vooral het effect wat volle maan geeft op de natuur. Maar nu besef ik idd wel dankzij je tips dat het ligamelijk kan beïnvloeden ik word sneller emotioneler een film kijken bijvoorbeeld als iets droevig is pakt het me sneller dan normaal en zit ik gewoon lekker mee te huilen eigelijk Terwel ik normaal al sneller dat heb dan m’n ouder,s.ook merk ik dat ik sneller gereiteerd ben rond de vollemaan ongeveer 6 dagen van te voren is het al merkbaar.
  Ik ben je echt dankbaar voor al je tips rond hsp en vita b12 dankzij jou begrijp ik veel meer over mezelf en wat ik moet doen om me zelf te begrijpen en te ontwikkelen ?

  1. Femke de Grijs avatar
   Femke de Grijs

   Graag gedaan Kimberly Maria, wat fijn om te horen! :).

   Groetjes,
   Femke

 6. Peter avatar
  Peter

  Dank je wel Femke. Mooi uitgelegd en precies de items waar ik vanavond laat ga mediteren. Voel mij altijd rond volle maan wat onrustig maar tijdens een activatie komt er altijd een rust over mij heen. Ga altijd tijdens de volle maan naar een “eigen” plekje plekje aan de Maas. Zo na 23.00 als het lekker donker is en de maan weerspiegeld in het water van de Maas. Hoe mooi en rustgevend kan het zijn. Bedankt voor je mooie artikel

  1. Femke de Grijs avatar
   Femke de Grijs

   Beste Peter,

   Graag gedaan! Ik wens je verder een fijne dag toe.

   Hartelijke groeten,
   Femke

Scroll naar boven