Bloemmaan: mei/juni

Ongeveer elke 28 dagen is er sprake van een volle maan. In 1 jaar kunnen er circa 13 volle manen verschijnen. Elk van die 13 volle manen heeft een eigen, unieke energie (die HSP vaak intens kunnen waarnemen) en betekenis. Hieronder vind je informatie over 1 van die volle manen: de Bloemmaan.

Synoniemen voor de Bloemmaan zijn Grasmaan en Honingmaan.

Datum:

bloemmaan Deze volle maan vindt plaats in mei/juni. De eerst volgende op: 9 juni 2017.

Thema:

Groei.

Kenmerken:

  • Alles is in deze periode in de natuur aan het groeien en bloeien, zelfs het gras! Soms wordt het geoogst rond deze tijd. Daarom wordt deze volle maan ook wel grasmaan genoemd.
  • Omdat er tijdens deze tijd ook mais kan worden geplant, wordt deze volle maan ook wel ‘maismaan’ genoemd (soms wordt deze naam ook gegeven aan andere volle manen; dat kan verwarrend zijn!).
  • Ook kan er in deze periode honing kan worden verkregen; daarom wordt deze volle maan ook wel Honingmaan genoemd.

Wat kun jij tijdens Bloemmaan?

Voel hoe het met jouw groei en dromen is; heb jij deze al (deels) kunnen vervullen? Voel waar je verder nog aandacht aan wil schenken wat betreft jouw groei; niet alleen in jouw binnenwereld, maar ook in jouw buitenwereld zoals je tuin.

Tips:

Laat hieronder in een reactie weten of je deze informatie handig vindt! Ik stel het ook erg op prijs als je dit bericht met uitleg deelt op Facebook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *