Eimaan: maart/april

Ongeveer elke 28 dagen is er sprake van een volle maan. In 1 jaar kunnen er circa 13 volle manen verschijnen. Elk van die 13 volle manen heeft een eigen, unieke energie en betekenis. HSP staan (onbewust) extra open voor deze energie en kunnen deze intens ervaren. Hieronder vind je informatie over 1 van die volle manen: de Eimaan.

Synoniemen voor de Eimaan zijn: Lentemaan, Kraaimaan, Korstmaan, Wormmaan en Sapmaan.

Datum:

Deze volle maan vindt plaats in maart/april. De eerst volgende verschijnt op: 11 april 2017.

Thema:

Zorg.

Kenmerken:

In deze periode wordt het steeds lichter en warmer. Eventuele sneeuw kan weer smelten.

  • De oorspronkelijke bewoners van de Noordelijke Verenigde staten noemden deze periode ook wel de Kraaimaan; omdat men in deze periode weer de geluiden van kraaien kon horen.
  • Andere mensen noemen deze maan ook wel eens de ‘korstmaan’, omdat er sneeuwplakkaten kunnen ontdooien en weer bevriezen, wat ‘korsten’ geeft.
  • Weer andere mensen noemen deze maan de wormmaan, omdat wormen zich weer laten zien.
  • Andere mensen noemen dit de sapmaan, omdat de esdoorn zijn sap kan laten vloeien.

In deze video vat ik het samen:

Wat kun jij tijdens Eimaan? Tips!

  • Wees voorbereid op deze volle maan: noteer de datum in je agenda. Zo wordt het niet als donderslag bij heldere hemel ervaren. Download hier gratis de maankalender van dit jaar en ontdek op welke tijden de volle manen plaatsvinden, zodat je deze volle maan maar ook andere in je agenda kan zetten!
  • Neem je wensen, plannen en ideeën serieus. Draag bewust zorg voor jouw wensen, plannen en ideeën die je graag tot uitdrukking wil laten komen.
  • Begin met het nemen van stappen rondom je wensen, plannen en ideeën. Deze tijd nodigt je uit om erop uit te gaan!
  • Slaap je slecht tijdens volle maan? Tips die je hierbij helpen!
  • Doe een volle maan meditatie, deze vind je in het Volle Maan Jaarprogramma voor hoogsensitieve vrouwen: dit programma helpt je verder om de vruchten te plukken van de volle maan!

Laat hieronder in een reactie weten of je deze informatie handig vindt! Ik stel het ook erg op prijs als je dit bericht met uitleg deelt op Facebook.

15 reactie(s) op "Eimaan: maart/april"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *