Home   HSP Kennisbank   Maan   Volle maan betekenis   De invloed van de Volle Eimaan van 6 april 2023 op HSP!

De invloed van de Volle Eimaan van 6 april 2023 op HSP!

volle maan met bootje

Ongeveer elke 28 dagen is er sprake van een volle maan. In 1 jaar kunnen er circa 13 volle manen verschijnen. Elk van die 13 volle manen heeft een eigen, unieke energie en betekenis. HSP staan (onbewust) extra open voor deze energie en kunnen deze intens ervaren. Hieronder vind je informatie over 1 van die volle manen: de Eimaan.

Synoniemen voor de Eimaan zijn: Lentemaan, Kraaimaan, Korstmaan, Wormmaan en Sapmaan.

Datum:

Deze volle maan vindt plaats in maart/april. De eerstvolgende verschijnt in Nederland op: 6 april 2023.

Thema:

Zorg.

Kenmerken:

In deze periode wordt het steeds lichter en warmer. Eventuele sneeuw kan weer smelten.

  • De oorspronkelijke bewoners van de Noordelijke Verenigde staten noemden deze periode ook wel de Kraaimaan; omdat men in deze periode weer de geluiden van kraaien kon horen.
  • Andere mensen noemen deze maan ook wel eens de ‘korstmaan’, omdat er sneeuwplakkaten kunnen ontdooien en weer bevriezen, wat ‘korsten’ geeft.
  • Weer andere mensen noemen deze maan de wormmaan, omdat wormen zich weer laten zien.
  • Andere mensen noemen dit de sapmaan, omdat de esdoorn zijn sap kan laten vloeien.

Wat kun jij tijdens Eimaan? Tips!

Tip 1. Neem je wensen, plannen en ideeën serieus. Draag bewust zorg voor jouw wensen, plannen en ideeën die je graag tot uitdrukking wil laten komen.

Tip 2. Begin met het nemen van stappen rondom je wensen, plannen en ideeën. Deze tijd nodigt je uit om erop uit te gaan!

Tip 3. Slaap je slecht tijdens volle maan? Deze tips helpen je hier verder bij.

Tip 4. Zorg voor rust:

Meer weten?

Tip 5. Wees voorbereid op wanneer het volle maan is. Zo kan je er op inspelen en wordt het niet als donderslag bij heldere hemel ervaren. Download hier gratis de volle maankalender van dit jaar en ontdek wanneer de volle manen plaatsvinden, zodat je ze in je agenda kunt zetten!

Tip 6. In het Volle Maan Jaarprogramma voor hoogsensitieve vrouwen help ik je verder om de vruchten te plukken van de volle maan!

Heb je hier iets aan gehad? Doneer!

Heb je iets aan dit artikel gehad? Je doet mij een groot plezier met een donatie :). Daarmee ondersteun je mij om nog meer informatieve en inspirerende artikelen te kunnen delen in de toekomst. Doneren kan al vanaf €2,-! Klik hier om te doneren >>>

Over Femke de Grijs

Femke de Grijs, met logos van de tijdschriften Libelle, Margriet en Happinez

Jarenlang zaten mijn hoogsensitiviteit en en paranormaliteit mij in de weg. Ik leefde vanuit mijn hoofd, had het gevoel dat ik niet écht leefde en ervoer geen werkelijke zingeving.

Verschillende momenten zijn voor mij een wake-upcall geweest, waaronder de hersenbloeding van mijn vader. Ik voelde de essentie van leven, dat het fysiek gezien in een split second over kan zijn en wat werkelijk belangrijk voor mij was: liefde ervaren, plezier hebben en genieten.

Ik besloot om hier naar te luisteren, leerde de vruchten van mijn sensitiviteit plukken en ging mijn droom leven. Mijn levenspartner Mathijs en ik verkochten ons huis in Nederland. Sinds 2017 reizen wij voor onbepaalde tijd samen met hond Juultje (geboren in 2022) de wereld over en…

Ben jij een ambitieuze vrouwelijke Oude Ziel en wil je jouw potentieel benutten, voluit leven en bloeien? Mijn tips deel ik graag met jou aan de hand van een holistische en spirituele benadering, bijvoorbeeld via mijn gratis E-book, blogs en begeleiding.

Aanvullende artikelen:

Vind je deze informatie handig? Laat het hieronder in een reactie weten, of deel dit bericht met uitleg op Facebook, zodat zoveel mogelijk HSP een fijne volle maan hebben!

17 gedachten over “De invloed van de Volle Eimaan van 6 april 2023 op HSP!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. Grappig weetje ;p

    Ik ben (houd je broek vast dit is verwarrend) in 2020 8 april jarig op een volle maan en dat is een eimaan. Deze eimaan is vol om 02:36 s’nachts.

  2. Hoi Femke, kun je uitleggen wat de betekenis (voor hsp) van deze volle maan is? Dank je wel vast! Groet, Wilma

Scroll naar boven