Home   HSP Kennisbank   Maan   Volle maan betekenis   De invloed van de Volle Eimaan van 16 april 2022 op HSP!

De invloed van de Volle Eimaan van 16 april 2022 op HSP!

volle maan met bootje

Ongeveer elke 28 dagen is er sprake van een volle maan. In 1 jaar kunnen er circa 13 volle manen verschijnen. Elk van die 13 volle manen heeft een eigen, unieke energie en betekenis. HSP staan (onbewust) extra open voor deze energie en kunnen deze intens ervaren. Hieronder vind je informatie over 1 van die volle manen: de Eimaan.

Synoniemen voor de Eimaan zijn: Lentemaan, Kraaimaan, Korstmaan, Wormmaan en Sapmaan.

Datum:

Deze volle maan vindt plaats in maart/april. De eerstvolgende verschijnt in Nederland op: 16 april 2022.

Thema:

Zorg.

Kenmerken:

In deze periode wordt het steeds lichter en warmer. Eventuele sneeuw kan weer smelten.

  • De oorspronkelijke bewoners van de Noordelijke Verenigde staten noemden deze periode ook wel de Kraaimaan; omdat men in deze periode weer de geluiden van kraaien kon horen.
  • Andere mensen noemen deze maan ook wel eens de ‘korstmaan’, omdat er sneeuwplakkaten kunnen ontdooien en weer bevriezen, wat ‘korsten’ geeft.
  • Weer andere mensen noemen deze maan de wormmaan, omdat wormen zich weer laten zien.
  • Andere mensen noemen dit de sapmaan, omdat de esdoorn zijn sap kan laten vloeien.

Wat kun jij tijdens Eimaan? Tips!

Tip 1. Neem je wensen, plannen en ideeën serieus. Draag bewust zorg voor jouw wensen, plannen en ideeën die je graag tot uitdrukking wil laten komen.

Tip 2. Begin met het nemen van stappen rondom je wensen, plannen en ideeën. Deze tijd nodigt je uit om erop uit te gaan!

Tip 3. Slaap je slecht tijdens volle maan? Tips wat je ertegen kan doen!

Tip 4. Zorg voor rust:

Meer weten?

Tip 5. Wees voorbereid op wanneer het volle maan is. Zo kan je er op inspelen en wordt het niet als donderslag bij heldere hemel ervaren. Download hier gratis de volle maankalender van dit jaar en ontdek wanneer de volle manen plaatsvinden, zodat je ze in je agenda kunt zetten!

Tip 6. In het Volle Maan Jaarprogramma voor hoogsensitieve vrouwen help ik je verder om de vruchten te plukken van de volle maan!

Aanvullende artikelen:

Vind je deze informatie handig? Laat het hieronder in een reactie weten, of deel dit bericht met uitleg op Facebook, zodat zoveel mogelijk HSP een fijne volle maan hebben!

17 gedachten over “De invloed van de Volle Eimaan van 16 april 2022 op HSP!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Grappig weetje ;p

    Ik ben (houd je broek vast dit is verwarrend) in 2020 8 april jarig op een volle maan en dat is een eimaan. Deze eimaan is vol om 02:36 s’nachts.

Scroll naar top