Home   HSP Kennisbank   Maan   Volle maan betekenis   De invloed van de Maan van het Ontwaken van 5 mei 2023 op HSP!

De invloed van de Maan van het Ontwaken van 5 mei 2023 op HSP!

volle maan boven oceaan

Ongeveer elke 28 dagen is er sprake van een volle maan. In 1 jaar kunnen er circa 13 volle manen verschijnen. Elk van die 13 volle manen heeft een eigen, unieke energie en betekenis. HSP staan (onbewust) extra open voor prikkels en kunnen deze energie vaak goed waarnemen. Hieronder vind je informatie over 1 van die volle manen: de Maan van het Ontwaken.

Synoniemen voor Maan van het Ontwaken zijn: Melkmaan, Haasmaan en Maan van het opstijgende sap.

Datum:

Deze volle maan vindt plaats in april/mei. De eerstvolgende verschijnt in Nederland op: 5 mei 2023.

Thema:

Vruchtbaarheid.

Kenmerken:

In de natuur staat het thema vruchtbaarheid centraal; bloemen en bomen gaan zich bevruchten. Het sap van planten/bomen is vaak maximaal aanwezig. Omdat ook dieren zoals de haas vaak vruchtbaar zijn, wordt deze volle maan ook wel Haasmaan genoemd. Deze maan wordt ook wel Melkmaan genoemd, omdat dieren in deze periode vaak melk geven aan hun kinderen.

Wat kun jij tijdens de Maan van het ontwaken? Tips:

Tip 1. Wees je bewust van welke dromen jouw hart écht blij wordt en welke jij verder nog wil bevruchten.

Tip 2. Slaap je slecht tijdens volle maan? Tips wat je ertegen kan doen!

Tip 3. Zorg voor rust:

Meer weten?

Tip 4. Wees voorbereid op wanneer het volle maan is. Zo kan je er op inspelen en wordt het niet als donderslag bij heldere hemel ervaren. Download hier gratis de volle maankalender van dit jaar en ontdek wanneer de volle manen plaatsvinden, zodat je ze in je agenda kunt zetten!

Tip 5. In het Volle Maan Jaarprogramma voor hoogsensitieve vrouwen help ik je verder om de vruchten te plukken van de volle maan!

Heb je hier iets aan gehad? Doneer!

Heb je iets aan dit artikel gehad? Je doet mij een groot plezier met een donatie :). Daarmee ondersteun je mij om nog meer informatieve en inspirerende artikelen te kunnen delen in de toekomst. Doneren kan al vanaf €2,-! Klik hier om te doneren >>>

Over Femke de Grijs

Femke de Grijs, met logos van de tijdschriften Libelle, Margriet en Happinez

Jarenlang zaten mijn hoogsensitiviteit en en paranormaliteit mij in de weg. Ik leefde vanuit mijn hoofd, had het gevoel dat ik niet écht leefde en ervoer geen werkelijke zingeving.

Verschillende momenten zijn voor mij een wake-upcall geweest, waaronder de hersenbloeding van mijn vader. Ik voelde de essentie van leven, dat het fysiek gezien in een split second over kan zijn en wat werkelijk belangrijk voor mij was: liefde ervaren, plezier hebben en genieten.

Ik besloot om hier naar te luisteren, leerde de vruchten van mijn sensitiviteit plukken en ging mijn droom leven. Mijn levenspartner Mathijs en ik verkochten ons huis in Nederland. Sinds 2017 reizen wij voor onbepaalde tijd samen met hond Juultje (geboren in 2022) de wereld over en…

Ben jij een ambitieuze vrouwelijke Oude Ziel en wil je jouw potentieel benutten, voluit leven en bloeien? Mijn tips deel ik graag met jou aan de hand van een holistische en spirituele benadering, bijvoorbeeld via mijn gratis E-book, blogs en begeleiding.

Aanvullende artikelen:

Vind je deze informatie handig? Laat het hieronder in een reactie weten, of deel dit bericht met uitleg op Facebook, zodat zoveel mogelijk HSP een fijne volle maan hebben!

11 gedachten over “De invloed van de Maan van het Ontwaken van 5 mei 2023 op HSP!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. Hey Maartje,

   Bedankt voor je oplettendheid, het is aangepast in de titel. De maan van het ontwaken verschijnt 10 mei, vandaag (zoals ook onder het kopje ‘datum’ stond) :).

   Groetjes,
   Femke

 1. Er worden 2 volle manen door elkaar gehaald lijkt wel in deze nieuwsbrief, ik vind het verwarrend. Klopt dat?

 2. Ria van ommeren harmens

  Bedankt voor tips. Ga het proberen. Ben in stressvolle perode in mijn leven
  M.vr gr Ria

Scroll naar boven