Home   Blog   Hoe bereiden wij ons voor op ons digitale nomaden leven?

Hoe bereiden wij ons voor op ons digitale nomaden leven?

Mathijs en ik kregen veel vragen over hoe wij ons voorbereiden op ons digitale nomaden leven.

In deze blog met video delen wij er meer over:

Op dit moment zijn we bezig om ons huis op te ruimen. Het staat te koop en wordt straks kaal verhuurd. We zullen een paar spullen stallen in Nederland (zoals mijn fiets en wat overige spullen zoals kleding). Ik hoop dat die spullen allemaal in 1 verhuisdoos passen ;).

We doen bijvoorbeeld heel veel boeken weg, en natuurlijk ook meubels:

spirituele boeken

Ook is de tv weg en dat is lekker rustig (hetgeen ik echt graag wil zien, bekijk ik gewoon via internet ;).

”Je moét 4 maanden per jaar in Nederland zijn”

Verder zijn we bezig met veel praktische zaken regelen voor als we in het buitenland zijn, zoals:

 • Verzekering
 • Telefoonabonnement
 • Bankrekening

En dat heeft best wat voeten in de aarde. Mathijs, ik en onze bedrijven zullen straks geen vaste woon-of verblijfplaats hebben. En daar zijn veel systemen zoals gemeentes, verzekeringen en dergelijke niet op ingesteld.

Zo moet je 4 maanden per jaar in Nederland zijn, om in Nederland te staan ingeschreven. Als je wordt uitgeschreven uit Nederland, word je ook uitgeschreven uit het KVK-register en heb je bijvoorbeeld geen stemrecht meer, wordt de opbouw van AOW stopgezet en dat soort zaken.

”Leven vanuit angst, kan niet de bedoeling van het leven zijn”

Eerst schrikte me dat best wel af. Ik zag op tegen mensen die mijn plannen ‘onverstandig’ zouden vinden. Of dat mensen geen klant meer wilden worden omdat er geen KVK-nummer meer op de factuur zou staan. Diep in mij voelde ik dat het leven enorm waardevol en ook kwetsbaar is: het kan zó over zijn. Ik wilde ‘schijn’ zekerheden en gebaande paden loslaten.

Ik wil voluit en bewust leven en datgene doen waarvan ik voel dat het 100% bij mij past. Ik verkies mijn dromen boven ‘vastigheid’. Als ik later terugkijk op mijn leven, wil ik niet denken ‘had ik maar X of Y gedaan’. En als ik eerlijk was en naar mezelf keek, investeerde ik zelf altijd in dingen die 100% bij mij resoneerden en maakte het mij echt niet uit of er dan wel of geen KVK-nummer op de factuur stond (daar had ik nog nooit in mijn leven naar gekeken ;).

Ik besloot om al mijn beperkende angsten en blokkades los te laten en helemaal te gaan voor mijn droom.

Je droom leven geeft energie!

De gezamenlijke droom van Mathijs en mij werd de afgelopen jaren steeds duidelijker: wij willen de wereld mooier maken en mensen inspireren om hun hart te volgen en voluit te leven. Ik ben ontzettend dankbaar dat Mathijs en ik dezelfde dromen hebben.

Stap voor stap hebben wij de afgelopen jaren aan onze droom gebouwd. Toen ik Mathijs net leerde kennen was hij bijvoorbeeld in loondienst. Op een gegeven moment nam hij ontslag en nu werkt hij fulltime voor zichzelf. Ook werd steeds helderder dat wij onze vleugels wilden uitslaan en in het buitenland wilden leven en werken.

En nu komt het steeds dichterbij! Doordat we hier al zo lang naartoe werken, waren we gelukkig  voorbereid op veel geregel en organisaties die niet ingesteld zijn om digitale nomaden. Veel handige tips die ons hielpen bij praktische zaken vonden wij op internet en in boeken, zoals het Handboek voor wereldburgers van Esther Jacobs.
handboek wereldburgers Esther Jacobs

Wij zullen niet iedereen helpen

Verder zijn Mathijs en ik aan het voelen hoe wij in 2018 precies HSP helpen.

De tijd die ik leef wil ik heel bewust invullen met datgene waar ik 100% blij van word: Mathijs en ik zullen in 2018 parttime reizen en parttime HSP helpen.

Ik ben erachter gekomen dat ik het liefst hoger opgeleide vermoeide vrouwen naar een energieker leven help die:

Vrouwen die bijvoorbeeld alles wetenschappelijk bewezen willen zien en geen interesse hebben in spiritualiteit wil/kan ik niet verder helpen.

Omdat ik parttime ga werken zal ik in 2018 een beperkt aantal vrouwelijke HSP helpen: ik ga voor kwaliteit en wil elke vrouwelijke HSP zo goed mogelijk begeleiden. Ik zal hier t.z.t. wanneer hier meer bekend over is meer over delen. Wordt vervolgd :).

Over Femke de GrijsFemke de Grijs, met logos van de tijdschriften Libelle, Margriet en Happinez

Jarenlang had ik last van hoogsensitiviteit en vermoeidheid. Reizen was ondanks mijn passie ondenkbaar; bij het idee alleen al kreeg ik stress.

Toen ik mijn hoogsensitiviteit leerde beheersen bloeide ik op. Ik ben heel erg dankbaar dat ik nu kan gaan en staan waar ik wil en hoger opgeleide vrouwelijke HSP die last hebben van vermoeidheid help naar een energieker en bezielder leven.

Meer weten?

Bekijk hier de manieren hoe ik je graag verder help.

Aanvullende blogs:

19 reacties op “Hoe bereiden wij ons voor op ons digitale nomaden leven?”

 1. blank
  Kimberly Maria

  Heel mooi geschreven Femke ik kijk uit naar het vervolg voor in 2018.
  Ik ben blij voor jou en mathijs dat jullie jullie droom na gaan en dat is ook belangrijk.
  Jullie hebben me dit jaar enorm geholpen om mijzelf te berijpen en accepteren als hsper zowel spiritueel met de volle maan en sinds kort gebruik ik orakelkaarten (de opgestegen meesters) en daar ben ik jullie ontzettend dankbaar voor.

  Groetjes Kimberly

 2. blank

  Ontzettend mooi stuk, onwijs mooie stap! Ik leef als ‘HSP-Wereldburger’ al bijna 12 jaar in het buitenland met eigen bedrijf, en ben dus al lang geleden uit m’n vaste, georganiseerde leventje in Nederland gestapt. Dat was echt niet altijd makkelijk, maar het is het waard geweest. Veel succes Femke & Matthijs (en wat GOED dat je niet meer iedereen helpt)! Groeten uit Curacao van Niki

 3. blank

  Wat tof Femke en Mathijs dat jullie je hart volgen, daar open over spreken en er vol voor durven gaan! Super cool en ik wens jullie alle goeds, prachtige herinneringen en zeer veel dierbare tijd samen. Ik blijf jullie zeker volgen!

 4. blank

  Hoi Femke ik wil je vragen om mijn te helpen om mijn hoge kwaliteit van sensitief /en paranormale uit te breiden. Ik had een Poolse vriendin die soms bij me blijf slapen de laatste keer dat ik haar zag was in februari zij is in februari 10 geboren 1 week voor haar verjaardag gaaf zij mijn een paar schoenen kado en toen heb ik haar tot heden niet meer gezien of gehoord. Op een nacht in Mei was ik diep in slaap toen stemmen mijn wakker maakte de stemmen riepen Ronnie Ronnie Ronnie ik werdt wakker en ze zeiden Ata want dat is haar naam is dood . En toen ik echt wakker werd was alles over. Ik hoop dat jij mijn kan helpen alvast bedankt

 5. blank

  Goed om keuzes te maken die aansluiten bij jou!! Veel succes en plezier toegewenst samen. Maar dat vast lukken.

 6. blank

  Hoi Femke Goedemorgen,Super stoer dat jullie de stem van jullie Hart durven te gaan volgen! (Als ik 20 jaar jaar jonger was deed ik misschien hetzelfde!) Ik wens jullie beiden een goed en gezond 2018 en heel veel succes in de nabije toekomst met het verwezenlijken van jullie droom. Maurice

 7. blank

  Hallo Femke,
  Mooi dat je tot dit standpunt bent gekomen en je eigen dromen volgt.
  Je berichten waren zeker interessant en ook de e-booken hebben me zeker verder geholpen.
  Ben blij met de hulp die ik aan je heb gehad.
  Denk aan jezelf en volg je eigen gemoedsrust.
  Daar hoort denken aan anderen niet altijd bij.
  Bedankt voor alles en ik wens je een hele mooie toekomst!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top