Home   Blog   Hoe bereiden wij ons voor op ons digitale nomaden leven?

Hoe bereiden wij ons voor op ons digitale nomaden leven?

Mathijs en ik kregen veel vragen over hoe wij ons voorbereiden op ons digitale nomaden leven.

In deze blog met video delen wij er meer over:

 

We zijn bezig met het regelen van veel praktische zaken voor als we in het buitenland zijn. En dat heeft best wat voeten in de aarde.

”Leven vanuit angst, kan niet de bedoeling van het leven zijn”

Eerst schrikte me dat best wel af. Ik zag op tegen mensen die mijn plannen ‘onverstandig’ zouden vinden. Diep in mij voelde ik dat het leven enorm waardevol en ook kwetsbaar is: het kan zó over zijn. Ik wilde ‘schijn’ zekerheden en gebaande paden loslaten.

Ik wil voluit en bewust leven en datgene doen waarvan ik voel dat het 100% bij mij past. Ik verkies mijn dromen boven ‘vastigheid’. Als ik later terugkijk op mijn leven, wil ik niet denken ‘had ik maar X of Y gedaan’.

Ik besloot om al mijn beperkende angsten en blokkades los te laten en helemaal te gaan voor mijn droom.

Je droom leven geeft energie!

De gezamenlijke droom van Mathijs en mij werd de afgelopen jaren steeds duidelijker: wij willen de wereld mooier maken en mensen inspireren om hun hart te volgen en voluit te leven. Ik ben ontzettend dankbaar dat Mathijs en ik dezelfde dromen hebben.

Stap voor stap hebben wij de afgelopen jaren aan onze droom gebouwd. Toen ik Mathijs net leerde kennen was hij bijvoorbeeld in loondienst. Op een gegeven moment nam hij ontslag en nu werkt hij fulltime voor zichzelf. Ook werd steeds helderder dat wij onze vleugels wilden uitslaan en wilden reizen.

En nu komt het steeds dichterbij! Doordat we hier al zo lang naartoe werken, waren we gelukkig  voorbereid op veel geregel en organisaties die niet ingesteld zijn om digitale nomaden. Veel handige tips die ons hielpen bij praktische zaken vonden wij op internet en in boeken, zoals het Handboek voor wereldburgers van Esther Jacobs.
handboek wereldburgers Esther Jacobs

Wij zullen niet iedereen helpen

Verder zijn Mathijs en ik aan het voelen hoe wij in 2018 precies HSP helpen.

De tijd die ik leef wil ik heel bewust invullen met datgene waar ik 100% blij van word: Mathijs en ik zullen in 2018 reizen en HSP online helpen.

Ik ben erachter gekomen dat ik het liefst vrouwen help om voluit te leven die:

Vrouwen die bijvoorbeeld alles wetenschappelijk bewezen willen zien en geen interesse hebben in spiritualiteit wil/kan ik niet verder helpen.

Omdat ik reis zal ik in 2018 een beperkt aantal vrouwelijke HSP helpen: ik ga voor kwaliteit en wil elke vrouwelijke HSP zo goed mogelijk begeleiden. Ik zal hier t.z.t. wanneer hier meer bekend over is meer over delen. Wordt vervolgd :).

Over Femke de Grijs

Jarenlang zat mijn hoogsensitiviteit mij in de weg. Ik had het gevoel dat ik aan het overleven, in plaats van leven was.
Femke de Grijs, met logos van de tijdschriften Libelle, Margriet en Happinez

Verschillende momenten zijn voor mij een wake-upcall geweest, waaronder de hersenbloeding van mijn vader. Ik voelde de essentie van leven, dat het fysiek gezien in een split second over kan zijn en wat werkelijk belangrijk voor mij was: liefde ervaren, plezier hebben en genieten.

Ik besloot om hier naar te luisteren, leerde de vruchten van hoogsensitiviteit plukken en ging mijn droom leven. Samen met mijn partner reis ik de wereld over en…

Ben jij een hoogsensitieve vrouw en wil je jouw potentieel benutten, voluit leven en bloeien? Mijn tips deel ik graag met jou, bijvoorbeeld via mijn gratis E-book, blogs, video’s en begeleiding.

Meer weten?

Bekijk hier de manieren hoe ik je graag verder help.

Aanvullende blogs:

19 reacties op “Hoe bereiden wij ons voor op ons digitale nomaden leven?”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 1. Kimberly Maria

  Heel mooi geschreven Femke ik kijk uit naar het vervolg voor in 2018.
  Ik ben blij voor jou en mathijs dat jullie jullie droom na gaan en dat is ook belangrijk.
  Jullie hebben me dit jaar enorm geholpen om mijzelf te berijpen en accepteren als hsper zowel spiritueel met de volle maan en sinds kort gebruik ik orakelkaarten (de opgestegen meesters) en daar ben ik jullie ontzettend dankbaar voor.

  Groetjes Kimberly

 2. Ontzettend mooi stuk, onwijs mooie stap! Ik leef als ‘HSP-Wereldburger’ al bijna 12 jaar in het buitenland met eigen bedrijf, en ben dus al lang geleden uit m’n vaste, georganiseerde leventje in Nederland gestapt. Dat was echt niet altijd makkelijk, maar het is het waard geweest. Veel succes Femke & Matthijs (en wat GOED dat je niet meer iedereen helpt)! Groeten uit Curacao van Niki

 3. Wat tof Femke en Mathijs dat jullie je hart volgen, daar open over spreken en er vol voor durven gaan! Super cool en ik wens jullie alle goeds, prachtige herinneringen en zeer veel dierbare tijd samen. Ik blijf jullie zeker volgen!

 4. Hoi Femke ik wil je vragen om mijn te helpen om mijn hoge kwaliteit van sensitief /en paranormale uit te breiden. Ik had een Poolse vriendin die soms bij me blijf slapen de laatste keer dat ik haar zag was in februari zij is in februari 10 geboren 1 week voor haar verjaardag gaaf zij mijn een paar schoenen kado en toen heb ik haar tot heden niet meer gezien of gehoord. Op een nacht in Mei was ik diep in slaap toen stemmen mijn wakker maakte de stemmen riepen Ronnie Ronnie Ronnie ik werdt wakker en ze zeiden Ata want dat is haar naam is dood . En toen ik echt wakker werd was alles over. Ik hoop dat jij mijn kan helpen alvast bedankt

 5. Goed om keuzes te maken die aansluiten bij jou!! Veel succes en plezier toegewenst samen. Maar dat vast lukken.

 6. Hoi Femke Goedemorgen,Super stoer dat jullie de stem van jullie Hart durven te gaan volgen! (Als ik 20 jaar jaar jonger was deed ik misschien hetzelfde!) Ik wens jullie beiden een goed en gezond 2018 en heel veel succes in de nabije toekomst met het verwezenlijken van jullie droom. Maurice

 7. Hallo Femke,
  Mooi dat je tot dit standpunt bent gekomen en je eigen dromen volgt.
  Je berichten waren zeker interessant en ook de e-booken hebben me zeker verder geholpen.
  Ben blij met de hulp die ik aan je heb gehad.
  Denk aan jezelf en volg je eigen gemoedsrust.
  Daar hoort denken aan anderen niet altijd bij.
  Bedankt voor alles en ik wens je een hele mooie toekomst!

Scroll naar top