Home   HSP Kennisbank   Maan   Volle maan betekenis   De invloed van de IJsmaan van 16 februari 2022 op HSP!

De invloed van de IJsmaan van 16 februari 2022 op HSP!

volle maan met ijs

Ongeveer elke 28 dagen is er sprake van een volle maan. In 1 jaar kunnen er circa 13 volle manen verschijnen. Elk van die 13 volle manen heeft een eigen, unieke energie en betekenis. HSP kunnen (onbewust) extra open staan voor deze energie en deze als intens ervaren. Hieronder vind je informatie over 1 van die volle manen: de IJsmaan.

Synoniemen voor de IJsmaan zijn:
Wolfsmaan en Maan na Kerst.
wolfsmaan

Datum:

Deze volle maan verschijnt na Kerstmis in januari/februari. De eerst volgende verschijnt op: 16 februari 2022.

Thema:

Reiniging.

Kenmerken:

Dit is vaak een ijskoude periode. Soms werden er in deze periode geluiden van wolven gehoord, vandaar dat deze maan ijsmaan of wolfsmaan wordt genoemd.

Omdat er deze periode sneeuw kan vallen, wordt deze maan soms ook wel Sneeuwmaan genoemd; dit kan verwarrend zijn. Voor het overzicht noem ik de volgende volle maan Sneeuwmaan. Zaadjes zitten in deze periode onder de grond en zijn er klaar voor om straks te groeien. Het volgende filmpje gaat er dieper op in:

Wat kun jij tijdens IJsmaan of Wolfsmaan? Tips:

Tip 1. Voel diep in jezelf over de dingen die je graag wenst en straks wil laten bloeien. Sommige mensen hebben er baat bij om in deze periode hun huis op te ruimen.

Tip 2. Slaap je slecht tijdens volle maan? Tips wat je ertegen kan doen!

Tip 3. Zorg voor rust:

Meer weten?

Tip 4. Wees voorbereid op wanneer het volle maan is. Zo kan je er op inspelen. Vind hier volle maankalender van dit jaar en ontdek op welke tijden de volle manen plaatsvinden!

Tip 5. In het Volle Maan Jaarprogramma voor hoogsensitieve vrouwen help ik je verder om de vruchten te plukken van de volle maan!

Aanvullende artikelen:

Vind je deze informatie handig? Laat het hieronder in een reactie weten, of deel dit bericht met uitleg op Facebook, zodat zoveel mogelijk HSP een fijne volle maan hebben!

10 reacties op “De invloed van de IJsmaan van 16 februari 2022 op HSP!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. Monika korschner

    Dank je wel Femke voor je overzichtelijke korte bondige beschrijving en diepere betekenis van de maanmaanden. Ook de geaardheid en concreetheid resoneert bij mij. En fijn om al de verschiilende benamingen te lezen. Was voorheen vaak verward inderdaad.

  2. Hallo Femke, dank voor je duidelijke stukjes over volle manen…
    Met nog 11 dagen voor de boeg en een bijzondere IJsmaan samen met een maansverduistering op 31/1/2018… zou je daar iets over kunnen vertellen, wat dat zo speciaal maakt?

  3. Hallo Femkedegrijs.com, heb je link op twitter gezet. 31 januari ben ik snachts buiten en sta bij een kruising van leylijnen. Dank je wel voor je heldere pagina!

Scroll naar top