Home   HSP Kennisbank   Maan   Volle maan betekenis   De invloed van de IJsmaan van 5 februari 2023 op HSP!

De invloed van de IJsmaan van 5 februari 2023 op HSP!

volle maan in ijsjesvorm

Ongeveer elke 28 dagen is er sprake van een volle maan. In 1 jaar kunnen er circa 13 volle manen verschijnen. Elk van die 13 volle manen heeft een eigen, unieke energie en betekenis. HSP kunnen (onbewust) extra open staan voor deze energie en deze als intens ervaren. Hieronder vind je informatie over 1 van die volle manen: de IJsmaan.

Synoniemen voor de IJsmaan zijn:
Wolfsmaan en Maan na Kerst.

Datum:

Deze volle maan verschijnt na Kerstmis in januari/februari. De eerstvolgende verschijnt in Nederland op: 5 februari 2023.

Thema:

Reiniging.

Kenmerken:

Dit is vaak een ijskoude periode. Soms werden er in deze periode geluiden van wolven gehoord, vandaar dat deze maan ijsmaan of wolfsmaan wordt genoemd.

Omdat er deze periode sneeuw kan vallen, wordt deze maan soms ook wel Sneeuwmaan genoemd; dit kan verwarrend zijn. Voor het overzicht noem ik de volgende volle maan Sneeuwmaan. Zaadjes zitten in deze periode onder de grond en zijn er klaar voor om straks te groeien.

wolfsmaan

Wat kun jij tijdens IJsmaan of Wolfsmaan? Tips:

Tip 1. Voel diep in jezelf over de dingen die je graag wenst en straks wil laten bloeien. Sommige mensen hebben er baat bij om in deze periode hun huis op te ruimen.

Tip 2. Slaap je slecht tijdens volle maan? Tips wat je ertegen kan doen!

Tip 3. Zorg voor rust:

Meer weten?

Tip 4. Wees voorbereid op wanneer het volle maan is. Zo kan je er op inspelen. Vind hier volle maankalender van dit jaar en ontdek op welke tijden de volle manen plaatsvinden!

Tip 5. In het Volle Maan Jaarprogramma voor hoogsensitieve vrouwen help ik je verder om de vruchten te plukken van de volle maan!

Heb je hier iets aan gehad? Doneer!

Heb je iets aan dit artikel gehad? Je doet mij een groot plezier met een donatie :). Daarmee ondersteun je mij om nog meer informatieve en inspirerende artikelen te kunnen delen in de toekomst. Doneren kan al vanaf €2,-! Klik hier om te doneren >>>

Over Femke de Grijs

Femke de Grijs, met logos van de tijdschriften Libelle, Margriet en Happinez

Jarenlang zaten mijn hoogsensitiviteit en en paranormaliteit mij in de weg. Ik leefde vanuit mijn hoofd, had het gevoel dat ik niet écht leefde en ervoer geen werkelijke zingeving.

Verschillende momenten zijn voor mij een wake-upcall geweest, waaronder de hersenbloeding van mijn vader. Ik voelde de essentie van leven, dat het fysiek gezien in een split second over kan zijn en wat werkelijk belangrijk voor mij was: liefde ervaren, plezier hebben en genieten.

Ik besloot om hier naar te luisteren, leerde de vruchten van mijn sensitiviteit plukken en ging mijn droom leven. Mijn levenspartner Mathijs en ik verkochten ons huis in Nederland. Sinds 2017 reizen wij voor onbepaalde tijd samen met hond Juultje (geboren in 2022) de wereld over en…

Ben jij een ambitieuze vrouwelijke Oude Ziel en wil je jouw potentieel benutten, voluit leven en bloeien? Mijn tips deel ik graag met jou aan de hand van een holistische en spirituele benadering, bijvoorbeeld via mijn gratis E-book, blogs en begeleiding.

Aanvullende artikelen:

Vind je deze informatie handig? Laat het hieronder in een reactie weten, of deel dit bericht met uitleg op Facebook, zodat zoveel mogelijk HSP een fijne volle maan hebben!

12 gedachten over “De invloed van de IJsmaan van 5 februari 2023 op HSP!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 1. Monika korschner

  Dank je wel Femke voor je overzichtelijke korte bondige beschrijving en diepere betekenis van de maanmaanden. Ook de geaardheid en concreetheid resoneert bij mij. En fijn om al de verschiilende benamingen te lezen. Was voorheen vaak verward inderdaad.

 2. Hallo Femke, dank voor je duidelijke stukjes over volle manen…
  Met nog 11 dagen voor de boeg en een bijzondere IJsmaan samen met een maansverduistering op 31/1/2018… zou je daar iets over kunnen vertellen, wat dat zo speciaal maakt?

 3. Hallo Femkedegrijs.com, heb je link op twitter gezet. 31 januari ben ik snachts buiten en sta bij een kruising van leylijnen. Dank je wel voor je heldere pagina!

 4. Hoi ik wil niet vervelend zijn maar de eerste vollemaan na kerst is op 17 januari 2022 en dat is de wolfmaan. De 2 vollemaan is op 16 februari en dat is de ijsmaan/ snowmoon.

  Gr freya

  1. Beste Freya,

   Bedankt voor je reactie. Wanneer een volle maan precies plaatsvindt hangt af van het land en de tijdzone waar iemand zich in bevindt. Van welk land en van welke tijdzone ga je uit? In Engeland vindt de volle maan in januari 2022 bijvoorbeeld plaats op 17 januari, in Nederland op 18 januari (bron: o.a. NASA Science). Omdat veel lezers van mijn site voornamelijk in Nederland en België wonen, is daar mijn site (met bijbehorende dagen/tijden) op afgestemd.

   Hartelijke groeten,

   Femke

Scroll naar boven