IJsmaan: januari/februari

Ongeveer elke 28 dagen is er sprake van een volle maan. In 1 jaar kunnen er circa 13 volle manen verschijnen. Elk van die 13 volle manen heeft een eigen, unieke energie en betekenis. HSP kunnen (onbewust) extra open staan voor deze energie en deze als intens ervaren. Hieronder vind je informatie over 1 van die volle manen: de Ijsmaan.

Synoniemen voor de Ijsmaan zijn:
Wolfsmaan en Maan na Kerst.wolfsmaan

Datum:

Deze volle maan verschijnt na Kerstmis in januari/februari. De eerst volgende verschijnt op: 11 februari 2017.

Thema:

Reiniging.

Kenmerken:

Dit is vaak een ijskoude periode. Soms werden er in deze periode geluiden van wolven gehoord, vandaar dat deze maan ijsmaan of wolfsmaan wordt genoemd.

Omdat er deze periode sneeuw kan vallen, wordt deze maan soms ook wel Sneeuwmaan genoemd; dit kan verwarrend zijn. Voor het overzicht noem ik de volgende volle maan Sneeuwmaan. Zaadjes zitten in deze periode onder de grond en zijn er klaar voor om straks te groeien. Het volgende filmpje gaat er dieper op in:

Wat kun jij tijdens Ijsmaan of Wolfsmaan?

Voel diep in jezelf over de dingen die je graag wenst en straks wil laten bloeien. Sommige mensen hebben er baat bij om in deze periode hun huis op te ruimen.

Tips:

Laat hieronder in een reactie weten of je deze informatie handig vindt! Ik stel het ook erg op prijs als je dit bericht met uitleg deelt op Facebook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *