De invloed van de Super Bloed IJsmaan van 21 januari 2019 op HSP!

Ongeveer elke 28 dagen is er sprake van een volle maan. In 1 jaar kunnen er circa 13 volle manen verschijnen. Elk van die 13 volle manen heeft een eigen, unieke energie en betekenis. HSP kunnen (onbewust) extra open staan voor deze energie en deze als intens ervaren. Hieronder vind je informatie over 1 van die volle manen: de IJsmaan.

Synoniemen voor de IJsmaan zijn:
Wolfsmaan en Maan na Kerst.wolfsmaan

Datum:

Deze volle maan verschijnt na Kerstmis in januari/februari. De eerst volgende verschijnt op: 21 januari 2019. Dit is tevens een:

Een Bloedmaan wordt veroorzaakt door een volledige maansverduistering. De maan staat dan exact in de schaduw van de aarde. De aarde buigt al het licht (behalve het licht uit het rode spectrum) van de zon af. Dit rode licht valt op de maan. Een Bloedmaan houdt in dat maan relatief rood en donkergekleurd is. De exacte kleur hangt samen met de lucht en eventuele vervuiling (zoals van vulkaanuitbarstingen en bosbranden).

De onderstaande afbeelding geeft je een indicatie van hoe de Bloedmaan ontstaat (de afbeelding is niet op schaal).

Houd er rekening mee dat er met de term ‘Bloedmaan’ soms ook de energie van een specifieke volle maan bedoeld wordt (die ook wel Offermaan en Bevermaan wordt genoemd). Dit is iets anders: dit kan verwarrend zijn.

Thema:

Reiniging.

Kenmerken:

Dit is vaak een ijskoude periode. Soms werden er in deze periode geluiden van wolven gehoord, vandaar dat deze maan ijsmaan of wolfsmaan wordt genoemd.

Omdat er deze periode sneeuw kan vallen, wordt deze maan soms ook wel Sneeuwmaan genoemd; dit kan verwarrend zijn. Voor het overzicht noem ik de volgende volle maan Sneeuwmaan. Zaadjes zitten in deze periode onder de grond en zijn er klaar voor om straks te groeien. Het volgende filmpje gaat er dieper op in:

Wat kun jij tijdens IJsmaan of Wolfsmaan? Tips:

Tip 1. Voel diep in jezelf over de dingen die je graag wenst en straks wil laten bloeien. Sommige mensen hebben er baat bij om in deze periode hun huis op te ruimen.

Tip 2. Slaap je slecht tijdens volle maan? Tips wat je ertegen kan doen!

Tip 3. Zorg voor rust:

Meer weten?

Tip 4. Wees voorbereid op wanneer het volle maan is. Zo kan je er op inspelen. Vind hier de maankalender van dit jaar en ontdek op welke tijden de volle manen plaatsvinden!

Tip 5. In het Volle Maan Jaarprogramma voor hoogsensitieve vrouwen help ik je verder om de vruchten te plukken van de volle maan!

Vind je deze informatie handig? Laat het hieronder in een reactie weten, of deel dit bericht met uitleg op Facebook, zodat zoveel mogelijk HSP een fijne volle maan hebben!

8 reactie(s) op "De invloed van de Super Bloed IJsmaan van 21 januari 2019 op HSP!"

 • Door: Monika korschner op 14 januari 2018

  Dank je wel Femke voor je overzichtelijke korte bondige beschrijving en diepere betekenis van de maanmaanden. Ook de geaardheid en concreetheid resoneert bij mij. En fijn om al de verschiilende benamingen te lezen. Was voorheen vaak verward inderdaad.

  1. Door: Femke de Grijs op 14 januari 2018

   🙂

 • Door: Robbert op 20 januari 2018

  Hallo Femke, dank voor je duidelijke stukjes over volle manen…
  Met nog 11 dagen voor de boeg en een bijzondere IJsmaan samen met een maansverduistering op 31/1/2018… zou je daar iets over kunnen vertellen, wat dat zo speciaal maakt?

  1. Door: Femke de Grijs op 12 februari 2018

   Hoi Robbert,

   Nog bedankt voor je vraag! Ik heb ervoor gekozen om HSP met vragen rondom de maan verder te helpen in het Volle Maan Jaarprogramma voor HSP. Ik hoop dat ik je zo voldoende heb geïnformeerd en wens je verder het beste toe :).

   Groeten, Femke

 • Door: Marijke op 21 januari 2018

  Hallo Femkedegrijs.com, heb je link op twitter gezet. 31 januari ben ik snachts buiten en sta bij een kruising van leylijnen. Dank je wel voor je heldere pagina!

  1. Door: Femke de Grijs op 21 januari 2018

   Tof, bedankt voor het delen :).

   Groeten, Femke

 • Door: Pinky op 22 januari 2019

  Zo herkenbaar wat je schrijft! Dankjewel voor het delen van jou mooi omschreven ervaringen. Gr

  1. Door: Femke de Grijs op 22 januari 2019

   Graag gedaan 🙂

   Groetjes,
   Femke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *