Maan van het hemelvuur: augustus/september

Ongeveer elke 28 dagen is er sprake van een volle maan. In 1 jaar kunnen er circa 13 volle manen verschijnen. Elk van die 13 volle manen heeft een eigen, unieke energie (die HSP vaak intens kunnen voelen) en betekenis. In de onderstaande video deel ik meer informatie over de betekenis van 1 van die volle manen: de Maan van het hemelvuur. Wil je liever lezen? Check dan de tekst onder de video!

Synoniemen voor de Maan van het hemelvuur zijn: Maan van het Weerlicht en Steurmaan.

Datum:

Deze volle maan vindt plaats in augustus/september. De eerst volgende verschijnt op: 18 augustus 2016. Op deze dag is er tevens sprake van een (gedeeltelijke) maansverduistering; emoties kunnen hierdoor extra intens worden ervaren.

Thema:

Inzicht.
volle-maan-helder

Kenmerken:

 • Sommige oorspronkelijke bewoners van Amerika vangen in deze periode vaak steur (een vissoort), vandaar dat deze maan ook wel Steurmaan wordt genoemd.
 • Omdat rond deze periode soms mais wordt verkregen, wordt deze maan ook wel Maismaan genoemd (dit kan verwarrend zijn; soms wordt de volgende volle Maan (Oogstmaan) namelijk Maismaan genoemd).

Wat kun jij tijdens de maan van het hemelvuur?

Sta in deze periode stil bij de overgangstijd van het hebben van veel daglicht en warmte, naar minder daglicht en kouder weer. Voel wat je hebt geoogst (fysiek, emotioneel en mentaal), wat je nog wil oogsten en wat dit met je doet. Wees je bewust van je letterlijke dromen: deze kunnen toenemen doordat het donkerder wordt.

Tips:

Laat hieronder in een reactie weten of je deze informatie handig vindt! Ik stel het ook erg op prijs als je dit bericht met uitleg deelt op Facebook.

14 reactie(s) op "Maan van het hemelvuur: augustus/september"

 • Door: Ria op 15 augustus 2016

  Nachtmerries. Voel inderdaad dat er iets negatiefs boven mijn hoofd hangt. Mijn dementerende moeder heeft zelfde. Mijn nachtmerries gaan uiteraard over haar. We zijn allebei overgevoelig. We weten dit al heel ons leven lang. Veelal is het een pluspunt maar niet altijd. Mijn moeder zit in verzorging die geen tijd en zin hebben. Ze voelt zich alleen. Gelukkig kom ik elke avond en dan kan ik zover mogelijk haar wat rustiger krijgen. Ze geeft contact met genezijde.

  1. Door: Femke de Grijs op 16 augustus 2016

   Hoi Ria,

   Vervelend van de nachtmerries! Wellicht vind je dit interessant om te lezen: https://femkedegrijs.com/hsp-kennisbank/dromen/nachtmerrie-betekenis/ Ik wens je verder het beste toe :).

   Groetjes,
   Femke

 • Door: Annelies alias Daisy :) op 15 augustus 2016

  Super top deze info, lieve Femke. Een bevestiging van wat ik al wist en een aanvulling op wat ik nog niet wist. Lieve groetjes, “Daisy”

  1. Door: Femke de Grijs op 15 augustus 2016

   Bedankt voor je leuke reactie Daisy! 🙂

   Groetjes,
   Femke

 • Door: Irma Berendsen op 15 augustus 2016

  Heel interessant! Bedankt!

  1. Door: Femke de Grijs op 16 augustus 2016

   Graag gedaan Irma! 🙂

   Groetjes, Femke

 • Door: yvonne wijnhoven op 15 augustus 2016

  Hoi Femke ,mijn naam is Yvonne, ik ben HSP en ervaar soms heel koud en emotioneel of een kort lontje heb mijn man begrijp dat niet en reageert ook van wat een aanstel mijn dochters hebben ook Hsp en regeren ook op prikkels en zijn snel moe of hebben warm of koud of meer honger .hoe ga je er mee om dat is mijn vraag ik ben bang voor ruzie of heftige woorden wisseling .wat doe je als je het heel koud hebt en dus niet warm krijgt ook al heb je vanalles omje heen ligt het aan het voedsel wat je eet .of wat heb jij tips.hoe kan ik iemand overtuigen van mijn Onze HSP. aan anderen bv je man.help me ik wordt er soms moedeloos van. gr yvonne wijnhoven.

  1. Door: Femke de Grijs op 16 augustus 2016

   Hoi Yvonne,

   Bij klachten raad ik voor de zekerheid ook aan om een arts raad te plegen. Hier vind je de manieren waarop ik je verder kan helpen: https://femkedegrijs.com/diensten-2/ :).

   Groetjes,
   Femke

 • Door: Mary op 18 augustus 2016

  Ik heb vandaag migraine. Kan dat hiermee te maken hebben of kan dat toeval zijn?

  1. Door: Femke de Grijs op 19 augustus 2016

   Hi Mary,

   Vervelend van de migraine! Vragen rondom de volle maan beantwoord ik graag in het Volle maan jaarprogramma voor hoogsensitieve vrouwen https://femkedegrijs.com/volle-maan/ :).

   Groetjes,
   Femke

 • Door: Myryanna op 22 augustus 2016

  Lieve Femke,
  Dankjewel voor alles wat je gepubliceerd hebt wat vrij te lezen is, super!
  Bij volle maan dacht ik, helemaal mijn ding en nu schrijf ik wat terug!
  Ach, zoveel zou ik met je willen delen, over mijn ziekte PV, de onmacht…
  Maar ook dat jij op het juiste moment in mijn leven kwam waardoor ik mij gesterkt voel, heel veel meer over mijzelf leer….de kracht vind om nog ff door te gaan!
  Dankjewel,
  liefs Myryanna

  1. Door: Femke de Grijs op 25 augustus 2016

   🙂 <3

 • Door: Momo op 20 september 2016

  Lieve Femke. Ik heb juist op 16 september eindelijk een nacht doorgeslapen. Normaliter wordt ik ’s nachts wakker en kan de slaap niet meer vatten, om pas bij dageraad weer in slaap te vallen. Kan dit ook met volle maan te maken hebben?

  Groetjes Momo

  1. Door: Femke de Grijs op 26 september 2016

   Hoi Momo,

   Fijn dat je hebt doorgeslapen! Bedankt ook voor je vraag. In het Volle Maan Jaarprogramma voor hoogsensitieve vrouwen https://femkedegrijs.com/volle-maan-vruchten-plukken/ kan ik je verder met je vraag en evt. andere vragen rondom de maan helpen. Momenteel is dit programma tijdelijk niet meer beschikbaar. Als je je gegevens via bovenstaande link achterlaat, houd ik je op de hoogte van wanneer het weer beschikbaar is en er meer informatie over bekend is :).

   Groetjes,
   Femke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *