De invloed van de Maan van het hemelvuur van 19 augustus 2024 op HSP!

volle maan

Ongeveer elke 28 dagen is er sprake van een volle maan. In 1 jaar kunnen er circa 13 volle manen verschijnen. Elk van die 13 volle manen heeft een eigen, unieke energie (die HSP vaak intens kunnen voelen) en betekenis.

Synoniemen voor de Maan van het hemelvuur zijn: Maan van het Weerlicht en Steurmaan.

Datum:

Deze volle maan vindt plaats in augustus/september. De eerstvolgende verschijnt in Nederland op: 19 augustus 2024.

Thema:

Inzicht.

Kenmerken:

 • Sommige oorspronkelijke bewoners van Amerika vangen in deze periode vaak steur (een vissoort), vandaar dat deze maan ook wel Steurmaan wordt genoemd.
 • Omdat rond deze periode soms mais wordt verkregen, wordt deze maan ook wel Maismaan genoemd (dit kan verwarrend zijn; soms wordt de volgende volle Maan (Oogstmaan) ook Maismaan genoemd).

Wat kun jij tijdens de maan van het hemelvuur? Tips!

Er zijn verschillende dingen die jij kunt doen om deze volle maan in je voordeel te laten werken:

Tip 1. Wees bewust van deze overgangsperiode

Sta in deze periode stil bij de overgangstijd van het hebben van veel daglicht en warmte, naar minder daglicht en kouder weer.

Tip 2. Voel over jouw ‘oogst’

Voel wat je hebt geoogst (fysiek, emotioneel en mentaal), wat je nog wil oogsten en wat dit met je doet.

radijs in hand

Tip 3. Sta stil bij jouw dromen

Wees je bewust van je letterlijke dromen: deze kunnen toenemen doordat het donkerder wordt.

Tip 4. Slaap fijn

Slaap je slecht tijdens volle maan? Tips wat je ertegen kan doen!

Tip 5. Zorg voor rust

Er zijn allerlei manieren hoe je rust kunt creëren, dit zijn wat ideeën:

Meer weten?

Tip 6. Wees voorbereid op volle maan

Wees voorbereid op wanneer het volle maan is. Zo kan je er op inspelen en wordt het niet als donderslag bij heldere hemel ervaren. Download hier gratis de volle maankalender van dit jaar en ontdek wanneer de volle manen plaatsvinden, zodat je ze in je agenda kunt zetten!

Tip 7. Ga de diepte in

In het Volle Maan Jaarprogramma voor hoogsensitieve vrouwen help ik je verder om de vruchten te plukken van de volle maan.

Vond je dit artikel waardevol? Doneer!

Heb je iets aan dit artikel gehad? Je doet mij een groot plezier met een donatie :). Daarmee ondersteun je mij om nog meer informatieve en inspirerende artikelen te kunnen delen in de toekomst. Elk bedrag (klein of groot) is heel welkom. Doneren kan al vanaf €2,-! Klik hier om te doneren >>>

Over Femke de Grijs

Femke de Grijs, met logos van de tijdschriften Libelle, Margriet en Happinez

Als kind stond ik van nature in contact met fijnstoffelijke dimensies. Toen ik erachter kwam dat mijn omgeving niet waarnam wat ik waarnam, werd ik bang voor andermans mening hierover en sloot ik mij hiervoor af.

Jarenlang onderdrukte ik mijn paranormaliteit en hoogsensitiviteit en leefde ik vanuit mijn ratio. Ik cijferde mijzelf (spirituele essentie) weg en leefde naar de verwachtingen van de buitenwereld. Dit gaf op den duur fysieke, emotionele en mentale klachten zoals uitputting en somberheid. In het reguliere circuit liep ik vast.

Ik voelde dat ik het roer om mocht gooien, leerde de vruchten van mijn sensitiviteit plukken en ging mijn droom leven. Zo kwam ik tot bloei. Mijn levenspartner Mathijs en ik verkochten ons huis in Nederland. Sinds 2017 reizen wij voor onbepaalde tijd samen met hond Juultje (geboren in 2022) de wereld over.

Ben jij een ambitieuze spirituele vrouw en wil ook bezield leven? Ik help jou graag, bijvoorbeeld via mijn gratis E-book, blogs en begeleiding.

Aanvullende artikelen:

Vind je deze informatie handig? Laat het hieronder in een reactie weten, of deel dit bericht met uitleg op Facebook, zodat zoveel mogelijk HSP een fijne volle maan hebben!

20 reacties op “De invloed van de Maan van het hemelvuur van 19 augustus 2024 op HSP!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 1. Ria avatar
  Ria

  Nachtmerries. Voel inderdaad dat er iets negatiefs boven mijn hoofd hangt. Mijn dementerende moeder heeft zelfde. Mijn nachtmerries gaan uiteraard over haar. We zijn allebei overgevoelig. We weten dit al heel ons leven lang. Veelal is het een pluspunt maar niet altijd. Mijn moeder zit in verzorging die geen tijd en zin hebben. Ze voelt zich alleen. Gelukkig kom ik elke avond en dan kan ik zover mogelijk haar wat rustiger krijgen. Ze geeft contact met genezijde.

  1. Femke de Grijs avatar
   Femke de Grijs

   Hoi Ria,

   Vervelend van de nachtmerries! Wellicht vind je dit interessant om te lezen: https://femkedegrijs.com/hsp-kennisbank/dromen/nachtmerrie-betekenis/ Ik wens je verder het beste toe :).

   Groetjes,
   Femke

 2. Annelies alias Daisy :) avatar
  Annelies alias Daisy :)

  Super top deze info, lieve Femke. Een bevestiging van wat ik al wist en een aanvulling op wat ik nog niet wist. Lieve groetjes, “Daisy”

  1. Femke de Grijs avatar
   Femke de Grijs

   Bedankt voor je leuke reactie Daisy! 🙂

   Groetjes,
   Femke

  2. Rita avatar
   Rita

   Als het volle maan is dan voel ik een enorme spanning in de lucht . Ik kan dan erg slecht in slaap komen.

   1. Femke de Grijs avatar
    Femke de Grijs

    Beste Rita,

    Klinkt intens! Ik hoop dat de tips je weer wat verder helpen <3

    Hartelijke groet,
    Femke

 3. Irma Berendsen avatar
  Irma Berendsen

  Heel interessant! Bedankt!

  1. Femke de Grijs avatar
   Femke de Grijs

   Graag gedaan Irma! 🙂

   Groetjes, Femke

 4. yvonne wijnhoven avatar
  yvonne wijnhoven

  Hoi Femke ,mijn naam is Yvonne, ik ben HSP en ervaar soms heel koud en emotioneel of een kort lontje heb mijn man begrijp dat niet en reageert ook van wat een aanstel mijn dochters hebben ook Hsp en regeren ook op prikkels en zijn snel moe of hebben warm of koud of meer honger .hoe ga je er mee om dat is mijn vraag ik ben bang voor ruzie of heftige woorden wisseling .wat doe je als je het heel koud hebt en dus niet warm krijgt ook al heb je vanalles omje heen ligt het aan het voedsel wat je eet .of wat heb jij tips.hoe kan ik iemand overtuigen van mijn Onze HSP. aan anderen bv je man.help me ik wordt er soms moedeloos van. gr yvonne wijnhoven.

  1. Femke de Grijs avatar
   Femke de Grijs

   Hoi Yvonne,

   Bij klachten raad ik voor de zekerheid ook aan om een arts raad te plegen. Hier vind je de manieren waarop ik je verder kan helpen: https://femkedegrijs.com/diensten/ :).

   Groetjes,
   Femke

 5. Mary avatar
  Mary

  Ik heb vandaag migraine. Kan dat hiermee te maken hebben of kan dat toeval zijn?

  1. Femke de Grijs avatar
   Femke de Grijs

   Hi Mary,

   Vervelend van de migraine! Vragen rondom de volle maan beantwoord ik graag in het Volle maan jaarprogramma voor hoogsensitieve vrouwen https://femkedegrijs.com/volle-maan/ :).

   Groetjes,
   Femke

 6. Myryanna avatar
  Myryanna

  Lieve Femke,
  Dankjewel voor alles wat je gepubliceerd hebt wat vrij te lezen is, super!
  Bij volle maan dacht ik, helemaal mijn ding en nu schrijf ik wat terug!
  Ach, zoveel zou ik met je willen delen, over mijn ziekte PV, de onmacht…
  Maar ook dat jij op het juiste moment in mijn leven kwam waardoor ik mij gesterkt voel, heel veel meer over mijzelf leer….de kracht vind om nog ff door te gaan!
  Dankjewel,
  liefs Myryanna

  1. Femke de Grijs avatar
   Femke de Grijs

   🙂 <3

 7. Momo avatar
  Momo

  Lieve Femke. Ik heb juist op 16 september eindelijk een nacht doorgeslapen. Normaliter wordt ik ’s nachts wakker en kan de slaap niet meer vatten, om pas bij dageraad weer in slaap te vallen. Kan dit ook met volle maan te maken hebben?

  Groetjes Momo

  1. Femke de Grijs avatar
   Femke de Grijs

   Hoi Momo,

   Fijn dat je hebt doorgeslapen! Bedankt ook voor je vraag. In het Volle Maan Jaarprogramma voor hoogsensitieve vrouwen https://femkedegrijs.com/volle-maan/ kan ik je verder met je vraag en evt. andere vragen rondom de maan helpen. Momenteel is dit programma tijdelijk niet meer beschikbaar. Als je je gegevens via bovenstaande link achterlaat, houd ik je op de hoogte van wanneer het weer beschikbaar is en er meer informatie over bekend is :).

   Groetjes,
   Femke

 8. D avatar
  D

  Dag Femke, amai bedankt voor alles. Ik wist het al heel lang dat er iets met me was en dat de maan invloed op mij heeft, maar ik krijg van jou een volledig overzicht en zoveel tips en mijn specialist had mij ook al gezegd dat ik hoogsensitief ben. Vrijdag 1/9/17 had ik veel energie en was ook nodig: drukke dag zonder een moment rust. Dezelfde nacht +/- 22u30 was er bliksem en gedonder zoals bijna nog nooit tevoren en vloog de bliksem voor ons op de grond toen we binnen zaten, wat later nog knallen & bliksem en viel ineens alle electriciteit uit. Toen we thuis kwamen en naar bed gingen +/- 00u30 heb ik enkel een 3-tal uur geslapen en ben wakker gekomen door dat het voelde alsof de bliksem & donder op ons dak van het huis zat. Zaterdag 2/9 viel mijn moeheid nog mee, maar gisteren, zondag 3/9/17 dus, was ik zo moe als een hond door weinig slaap van 1/9 en ik denk dat dit toch ook al de invloed van de volle maan is die er overmorgen 6/9/17 zal zijn?!. Ik heb gisteren tot +/- 13u in de namiddag geslapen met opstaan onderbrekingen (om +/- 1u AM gaan slapen-dus 12u geslapen). Toen ik wakker werd heb ik een zware migrainepil en dafalgan in 1x heb genomen. Wist niet of ik migraine of griep had.Was dan een 2-tal uur wakker en heb daarna terug geslapen in bed van 15u tot 18u en heel mijn lichaam woog zo zwaar en ik was zo moe. Daarna gegeten en terug in zetel in slaap gevallen. Ik heb mezelf moeten verplichten om wakker te worden, maar dat ging zooooo moeilijk. Vorige volle maan in augustus had ook zoveel invloed op mij. Maar in de jaren 80 denk ik, heb ik bij ons een ENORME grote maan gezien. (hij was zo dicht/was niet te geloven). Dit heb ik nooit meer terug gezien. Weet je welke maan dit dan zou geweest zijn?

  1. Femke de Grijs avatar
   Femke de Grijs

   Hoi D,

   Graag gedaan! Ik zal je er even over mailen.

   Groetjes,
   Femke

 9. Gerda avatar
  Gerda

  Ik ben veel emotioneler dan anders, ik loop de hele dag met een brok in de keel..

Scroll naar boven