Wat staat er op jouw HSP Reis Bucket list? 13 tips!

wereldkaart met auto

Je dromen leven als HSP, geeft energie! Dromen kunnen van alles zijn. Misschien wil je wel gaan reizen.

Ter inspiratie deel ik hieronder landen die ik nog graag eens wil bezoeken (soms zal dat vanwege politiek/vulkanen e.d. op een later moment zijn) in mijn reis bucket list. Ik heb de landen geordend per continent.

1. Amerika:

Canada

Als HSP houd ik erg van de natuur; de natuur in Canada lijkt me mooi.

rivier

Hawaï

Tropische regenwouden, watervallen, dolfijnen, vulkanische gebieden en lekker genieten op het strand: dat lijkt me leuk!
zonsondergang op Hawaii met palmbomen

Mexico

Ik houd erg van Tzolkin: een kalender gebaseerd op gedachtegoed van de Maya’s. Het lijkt me leuk om de plekken te zien waar de Maya’s vroeger leefden. Deze plekken bevinden zich onder andere in Zuid-Mexico. Zo werd in Palenque het graf van een van de belangrijkste Maya koningen Pacal Votan ontdekt. Verder is bijvoorbeeld Chichen Itza ook een bekende Maya plek.
piramide in Mexico

Verenigde Staten

De natuur van de nationale parken in de VS lijken me bijzonder!

rivier

Peru

Alhoewel het erg toeristisch schijnt te zijn, lijkt het me heel mooi om een keer de Machu Picchu te zien!

Machu Pichu

2. Azië:

Indonesië (Bali)

Genieten van de prachtige natuur en tempels: het lijkt me fantastisch om een eiland op Indonesië zoals Bali te bezoeken.

beeld van Boeddha

India

Al zo lang ik me kan herinneren heb ik er wat mee: India! Het verhaal gaat dat er duizenden jaren geleden Rishis (mensen die helder waarnemen) palmbladeren hebben beschreven met daarop informatie van sommige personen wat betreft hun verleden, heden en toekomst en vorige levens. Dit is gelinkt aan de Nadi astrologie. De palmbladeren schijnen alleen beschreven te zijn voor mensen die daadwerkelijk naar de palmbladeren toekomen. Ze zouden vindbaar zijn via je geboortedatum en een vingerafdruk.

Alhoewel er ook ‘neppe’ bladeren zijn, lijkt het me heel leuk om deze palmbladeren te bekijken. Ik begreep dat dit vooral in Zuid-India en in ieder geval bij Vaitheeswarankoli vlakbij Chidambaram kan.
holi

3. Oceanië:

Australië

Regenwouden en dieren zoals Koala’s en kangoeroes, het lijkt me leuk om ze in hun natuurlijke omgeving te zien!

koala

Nieuw-Zeeland: Zuidereiland

Mathijs en ik hebben het Noorderreiland van Nieuw-Zeeland bezocht, wat ik prachtig vond. Het Zuidereiland staat ook op mijn wensenlijstje.

meer in Nieuw-Zeeland

4. Afrika:

Egypte

Piramides, sfinxen, lapis lazuli, beelden van Toetanchamon en dergelijke: ik heb er zin in om ze te spotten!
piramides van Gizeh in Egypte

5. Europa:

Griekenland

uitzicht op zee en witte en gekleurde huizen in Santorini, Griekenland

Polen

treinspoor van Birkenau

Tijdens mijn reizen wil ik waardevolle ervaringen creëren. Ik heb waarnemingen dat ik in een vorig leven tijdens de Tweede Wereldoorlog in Auschwitz ben geweest. Het voelt voor mij fijn om daarom een keer Auschwitz te bezoeken en die plek eventueel te healen.

Scandinavië

Noorwegen en Zweden staan nog op mijn lijst om nog eens te bezoeken. Update: in 2021 zijn we in Zweden!
rendier

Vond je dit artikel waardevol? Doneer!

Heb je iets aan dit artikel gehad? Je doet mij een groot plezier met een donatie :). Daarmee ondersteun je mij om nog meer informatieve en inspirerende artikelen te kunnen delen in de toekomst. Elk bedrag (klein of groot) is heel welkom. Doneren kan al vanaf €2,-! Klik hier om te doneren >>>

Over Femke de Grijs

Femke de Grijs, met logos van de tijdschriften Libelle, Margriet en Happinez

Als kind stond ik van nature in contact met fijnstoffelijke dimensies. Toen ik erachter kwam dat mijn omgeving niet waarnam wat ik waarnam, werd ik bang voor andermans mening hierover en sloot ik mij hiervoor af.

Jarenlang onderdrukte ik mijn paranormaliteit en hoogsensitiviteit en leefde ik vanuit mijn ratio. Ik cijferde mijzelf (spirituele essentie) weg en leefde naar de verwachtingen van de buitenwereld. Dit gaf op den duur fysieke, emotionele en mentale klachten zoals uitputting en somberheid. In het reguliere circuit liep ik vast.

Ik voelde dat ik het roer om mocht gooien, leerde de vruchten van mijn sensitiviteit plukken en ging mijn droom leven. Zo kwam ik tot bloei. Mijn levenspartner Mathijs en ik verkochten ons huis in Nederland. Sinds 2017 reizen wij voor onbepaalde tijd samen met hond Juultje (geboren in 2022) de wereld over.

Ben jij een ambitieuze spirituele vrouw en wil ook bezield leven? Ik help jou graag, bijvoorbeeld via mijn gratis E-book, blogs en begeleiding.

Aanvullende blogs:

P.S. Wat staat er op jouw Reis Bucket List?
Of heb jij tips van plekken die leuk zijn om te bezoeken/waar wij kunnen verblijven? Deel het hieronder bij de comments!

Deze blog werd gepubliceerd op 18 mei 2018 en werd geüpdatet op 25 september 2022

14 reacties op “Wat staat er op jouw HSP Reis Bucket list? 13 tips!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 1. Marie-Joelle avatar
  Marie-Joelle

  Ik ben er recentelijk achter gekomen dat ik HSP heb maar reizen is en blijft mijn passie. Ik heb dus ook out of the blue een reisje naar Cuba geboekt. Ondanks het weer niet zo schitterend gaat zijn, ga ik toch proberen er het beste van te maken en hopen dat mijn psychische kwaaltjes niet zo zwaar naar voor gaan komen

  1. Femke de Grijs avatar
   Femke de Grijs

   Gaaf! Veel plezier gewenst :).

   Groeten,
   Femke

 2. Savida avatar
  Savida

  Jamaica…???? Ik ben in mijn eentje afgelopen oktober naar Jamaica gereisd…dit wilde ik al 20 jaar en dacht het is nu of nooit. Dit is het mooiste cadeau dat ik mezelf heb gegeven…hier heb ik mij geen seconde alleen gevoeld noch verveeld! I Came…I Saw and I Loved ✨❤️ Ik ga zeker terug!
  Reizen is mijn passie…ik wil meer van de wereld zien, alleen dan heb ik het gevoel dat ik leef!

  1. Femke de Grijs avatar
   Femke de Grijs

   Wat tof Savida, dank je voor het delen! :).

   Groeten,
   Femke

 3. Willem avatar
  Willem

  Noorwegen kan ik aanbevelen

  1. Femke de Grijs avatar
   Femke de Grijs

   🙂

 4. Pauline avatar
  Pauline

  Beste Femke,

  Ik wil graag weer naar Italië (Rome, Florence, Milaan en Sicilie)
  Ook hou ik van Zuid-Doanje/Andalusie/wandelen in de bergen en… Madrid.

  In Portugal, op Bali en Hawaii zou ik ook graag willen rondkijken.

  In Zuid-Amerika wil ik graag naar Curuacao en Brazilië willen reizen.

  Enfin, nu helaas geen budget voor.

  Ga nu op rommel- en evt. Hippie-markten zelfgemaakte sieraden en kleding verkopen. Ik treed uit mijn comfort zone en zie het benutten van mij creativiteit als nieuwe uitdaging.
  Een nieuw avontuur!

  1. Femke de Grijs avatar
   Femke de Grijs

   Beste Pauline,

   Leuk, alle goeds gewenst met je nieuwe avontuur :).

   Groeten,
   Femke

 5. Rita avatar
  Rita

  Ik wil nog wel eens Schotland en Ierland bezoeken in een periode dat er minder nattigheid valt…

  1. Femke de Grijs avatar
   Femke de Grijs

   Leuk Rita!

   Groeten,
   Femke

 6. Aigrid avatar
  Aigrid

  En hoe ben je van je chronisch zieke lichaam afgekomen? Wat heb je ervoor gelaten?
  Neem aan dat je van alleen HSP zijn, niet chronisch ziek bent/wordt?

  1. Femke de Grijs avatar
   Femke de Grijs

   Hoi Aigrid,

   Bedankt voor je vraag. Hoogsensitief zijn is geen ziekte, dat is een misverstand. Wel is het zo dat HSP ten opzichte van niet-HSP een chronische ziekte intenser kunnen ervaren.

   Mijn lichaam is chronisch ziek: er bestaat nog geen medicijn om dat weg te nemen. Wel word ik er nu gelukkig juist voor behandeld. Ik heb er bijvoorbeeld in deze blog meer over gedeeld.

   Groetjes,
   Femke

 7. Lonneke avatar
  Lonneke

  Reizen is al jaren mijn droom! Een zeer diep verlangen. Maarja, ook een dure hobby helaas.. Ik zal er hard voor moeten werken om het uit te laten komen.

  Dit najaar/winter heb ik de kans om 3 maanden in het buitenland te studeren, een kans waar ik zeker gebruik van wil maken! Ik heb momenteel mijn oog op Australië en Nieuw Zeeland laten vallen. Ben hard opzoek naar een jeugdzorg instelling waar ik onderzoek mag doen. In mijn vrije tijd kan ik dan daar de boel verkennen! Ik hoop zo dat het me gaat lukken iets te vinden!

  1. Femke de Grijs avatar
   Femke de Grijs

   Leuk Lonneke, ik wens je succes met het vinden van een leuke plek! :).

   Groetjes,
   Femke

Scroll naar boven