Home   Blog   Wat staat er op jouw HSP Reis Bucket list? 13 tips!

Wat staat er op jouw HSP Reis Bucket list? 13 tips!

vrouw houdt in hand een wereldbol vast

Je dromen leven als HSP, geeft energie! Dromen kunnen van alles zijn. Misschien wil je wel gaan reizen.

Ter inspiratie deel ik hieronder landen die ik nog graag eens wil bezoeken (soms zal dat vanwege politiek/vulkanen e.d. op een later moment zijn) in mijn reis bucket list. Ik heb de landen geordend per continent.

1. Amerika:

Cuba

strand met palmboom op Cuba

Hawaï

Tropische regenwouden, watervallen, dolfijnen, vulkanische gebieden en lekker genieten op het strand: dat lijkt me leuk!
zonsondergang op Hawaii met palmbomen

Mexico

Ik houd erg van Tzolkin: een kalender gebaseerd op gedachtegoed van de Maya’s. Het lijkt me leuk om de plekken te zien waar de Maya’s vroeger leefden. Deze plekken bevinden zich onder andere in Zuid-Mexico. Zo werd in Palenque het graf van een van de belangrijkste Maya koningen Pacal Votan ontdekt. Verder is bijvoorbeeld Chichen Itza ook een bekende Maya plek.
maya tempel in Mexico

Peru

Alhoewel het erg toeristisch schijnt te zijn, lijkt het me heel mooi om een keer de Machu Picchu te zien!

Machu Picchu

2. Azië:

Bali/Indonesië

Genieten van de prachtige natuur en tempels: het lijkt me fantastisch om een eiland op Indonesië zoals Bali te bezoeken.

Boeddhabeeld bij Borobudur in Indonesië

India

Al zo lang ik me kan herinneren heb ik er wat mee: India! Het verhaal gaat dat er duizenden jaren geleden Rishis (mensen die helder waarnemen) palmbladeren hebben beschreven met daarop informatie van sommige personen wat betreft hun verleden, heden en toekomst en vorige levens. Dit is gelinkt aan de Nadi astrologie. De palmbladeren schijnen alleen beschreven te zijn voor mensen die daadwerkelijk naar de palmbladeren toekomen. Ze zouden vindbaar zijn via je geboortedatum en een vingerafdruk.

Alhoewel er ook ‘neppe’ bladeren zijn, lijkt het me heel leuk om deze palmbladeren te bekijken. Ik begreep dat dit vooral in Zuid-India en in ieder geval bij Vaitheeswarankoli vlakbij Chidambaram kan.
Taj Mahal in India

3. Oceanië:

Australië

Regenwouden en dieren zoals Koala’s en kangoeroes, het lijkt me leuk om ze in hun natuurlijke omgeving te zien!

koala

4. Afrika:

Egypte

Piramides, sfinxen, lapis lazuli, beelden van Toetanchamon en dergelijke: ik heb er zin in om ze te spotten!
piramides van Gizeh in Egypte

5. Europa:

Canarische eilanden

Ik wil de Canarische eilanden zoals La Palmas, Gran Canaria nog verder verkennen.
rotsen op de Canarische eilanden

Griekenland

uitzicht op zee en witte en gekleurde huizen in Santorini, Griekenland

Polen

treinspoor van Birkenau

Tijdens mijn reizen wil ik waardevolle ervaringen creëren. Ik heb waarnemingen dat ik in een vorig leven tijdens de Tweede Wereldoorlog in Auschwitz ben geweest. Het voelt voor mij fijn om daarom een keer Auschwitz te bezoeken en die plek eventueel te healen.

Scandinavie

Noorwegen en Zweden staan nog op mijn lijst om nog eens te bezoeken.
een meer in Zweden

Over FemkeFemke de Grijs, met logos van de tijdschriften Libelle, Margriet en Happinez

Als digitale nomade reis ik samen met mijn vriend Mathijs en hond Otje de wereld over. Dit is een droom die uitkomt.

Lang was ik uitgeput en was reizen voor mij niet mogelijk. Dit kwam doordat mijn lichaam chronisch ziek bleek te zijn en ik mijn hoogsensitiviteit nog niet goed beheerste. Toen mijn lichaam goed werd behandeld en ik mijn hoogsensitiviteit leerde beheersen en inzetten als kracht, bloeide ik op.

Mijn kennis en inspiratie deel ik graag met jou, zodat je kan stralen! Ik leer hoger opgeleide vermoeide vrouwelijke HSP hoe ze energieker zijn aan de hand van mijn ontwikkelde methode.

P.S. Wat staat er op jouw Reis Bucket List?

Of heb jij tips van plekken die leuk zijn om te bezoeken/waar wij met hond Otje kunnen verblijven?

Deel het hieronder bij de comments!

Aanvullende blogs:

14 reacties op “Wat staat er op jouw HSP Reis Bucket list? 13 tips!”

 1. blank
  Marie-Joelle

  Ik ben er recentelijk achter gekomen dat ik HSP heb maar reizen is en blijft mijn passie. Ik heb dus ook out of the blue een reisje naar Cuba geboekt. Ondanks het weer niet zo schitterend gaat zijn, ga ik toch proberen er het beste van te maken en hopen dat mijn psychische kwaaltjes niet zo zwaar naar voor gaan komen

 2. blank

  Jamaica…???? Ik ben in mijn eentje afgelopen oktober naar Jamaica gereisd…dit wilde ik al 20 jaar en dacht het is nu of nooit. Dit is het mooiste cadeau dat ik mezelf heb gegeven…hier heb ik mij geen seconde alleen gevoeld noch verveeld! I Came…I Saw and I Loved ✨❤️ Ik ga zeker terug!
  Reizen is mijn passie…ik wil meer van de wereld zien, alleen dan heb ik het gevoel dat ik leef!

 3. blank

  Beste Femke,

  Ik wil graag weer naar Italië (Rome, Florence, Milaan en Sicilie)
  Ook hou ik van Zuid-Doanje/Andalusie/wandelen in de bergen en… Madrid.

  In Portugal, op Bali en Hawaii zou ik ook graag willen rondkijken.

  In Zuid-Amerika wil ik graag naar Curuacao en Brazilië willen reizen.

  Enfin, nu helaas geen budget voor.

  Ga nu op rommel- en evt. Hippie-markten zelfgemaakte sieraden en kleding verkopen. Ik treed uit mijn comfort zone en zie het benutten van mij creativiteit als nieuwe uitdaging.
  Een nieuw avontuur!

 4. blank

  En hoe ben je van je chronisch zieke lichaam afgekomen? Wat heb je ervoor gelaten?
  Neem aan dat je van alleen HSP zijn, niet chronisch ziek bent/wordt?

  1. blank

   Hoi Aigrid,

   Bedankt voor je vraag. Hoogsensitief zijn is geen ziekte, dat is een misverstand. Wel is het zo dat HSP ten opzichte van niet-HSP een chronische ziekte intenser kunnen ervaren.

   Mijn lichaam is chronisch ziek: er bestaat nog geen medicijn om dat weg te nemen. Wel word ik er nu gelukkig juist voor behandeld. Ik heb er bijvoorbeeld in deze blog meer over gedeeld.

   Groetjes,
   Femke

 5. blank

  Reizen is al jaren mijn droom! Een zeer diep verlangen. Maarja, ook een dure hobby helaas.. Ik zal er hard voor moeten werken om het uit te laten komen.

  Dit najaar/winter heb ik de kans om 3 maanden in het buitenland te studeren, een kans waar ik zeker gebruik van wil maken! Ik heb momenteel mijn oog op Australië en Nieuw Zeeland laten vallen. Ben hard opzoek naar een jeugdzorg instelling waar ik onderzoek mag doen. In mijn vrije tijd kan ik dan daar de boel verkennen! Ik hoop zo dat het me gaat lukken iets te vinden!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top