Gastblog van Femke de Grijs voor Dirk van Asselt – Volg je Hart, ervaringsverhalen

Bron: Dirk van Asselt stelde mij diverse vragen voor zijn rubriek ‘Volg je Hart, ervaringsverhalen’, deze gastblog werd 7 oktober 2012 op zijn vorige site (volgjehart.nu) gepubliceerd.

“Durf te vertrouwen op je hart, creëer jouw Bloei!”

Wat betekent ‘volg je Hart’ voor mij?

Voor mij betekent mijn Hart volgen afgestemd zijn op een liefdevolle en wijze energie, die ik vaak De Bron noem. Vanuit die liefdesenergie neem ik bijvoorbeeld waar wat ik vorm kan geven vanuit liefde. Bij het vormgeven van bijvoorbeeld een idee is focus is voor mij belangrijk.

Die wisselwerking tussen deze drie basisenergieën (die van liefde, focus en creatie) om enerzijds naar mijn Hart te luisteren en in de praktijk te leven vind ik boeiend. Mijn intuïtie, vaak een combinatie van een diep ‘weten’, ‘voelen’ en ‘zien’ is in dat creatieproces een hulpmiddel.

Vertrouwen is voor mij essentieel: vertrouwen op dat wat ik intuïtief waarneem en vertrouwen in het Leven, een Groter Plan, de Eenheid achter alles.

Waar of wanneer ging bij mij het roer om?

Ik leefde veel vanuit mijn Hoofd, vond mijzelf wel tot het type ‘perfectionist’ en ‘harde werker’ behoren. Door onder andere sterfgevallen, een ontslag en een liefdesrelatie die overging, ging het roer steeds een beetje om.

Het grootste omslagpunt kwam toen ik mij ‘op’ voelde. Diverse bloedonderzoekresultaten volgden: Pfeiffer, bloedarmoede en een vitamine D- tekort en vitamine B12- tekort. Ondanks dat ik op een gegeven moment volgens het reguliere circuit ‘gezond’ was bleef ik mij moe voelen en werd gesproken over Chronische Vermoeidheid.

Ik had soms de grootste moeite om uit bed te komen, voelde me soms neerslachtig. Alleen de mensen die heel dicht bij mij stonden wisten dit: ik schaamde mij toen voor deze gedachtes en gevoelens.

Er kwamen toen steeds meer momenten waarop ik me ‘gedwongen’ voelde om écht naar mijn Hart te luisteren en deze te volgen.

hart boomstammen

Hoe ben je je Hart gaan volgen?

Vanuit mijn Hart zette ik de intentie dat er mensen op mijn pad mochten komen die mij konden helpen, zodat ik mij weer fitter voelde en productiever was. Ergens was een stem die zei dat dit mogelijk moest zijn.

Stap voor stap kreeg ik toen inzicht in mijzelf. Ik ontdekte dat mijn vermoeidheid werd veroorzaakt door allerlei (toen nog onbewuste) blokkades. Zo nam ik waar dat ik door mijn hoogsensitiviteit energieën van anderen overnam en dat bepaalde onafgeronde vorige levens hier mee te maken hadden. Toen ik blokkades overwon, ging het steeds beter. Ik ‘wist’ waarom ik deze vermoeidheid meemaakte: ik mocht mijn Hart volgen.

Ik leerde mijn intuïtie, dat waar ik vroeger bang voor was verder ontwikkelen. Nam waar hoe ik in andere tijden en plaatsen ook had gewerkt met mijn intuïtie. Ervoer steeds meer mijn thuis. En ik ‘wist’ wat ik ‘moest’ doen. Datgene wat ik als kind altijd had geweten, maar toen bang voor was en mij voor afsloot: ‘als ik er klaar voor ben ga ik met subtiele dimensies en mijn intuïtie werken. Want dat is mijn Thuis.’ Voor mij is dat synoniem voor: mijn ‘Hemel’ (liefde) op Aarde creëren (neerzetten en delen). Ik ervaar dat ik van anderen leer en anderen van mij en dat we elkaar (soms onbewust) helpen.

Hoe breng je ‘volg je Hart’ nu in de praktijk?

Via diverse wegen volg ik mijn Hart in de praktijk. Ik begeleid hoogsensitieve vrouwen en leer ze hoe ze voluit leven. Als ervaringsdeskundige en Toegepast Psycholoog kan ik hier mijn ei in kwijt!

Als ik schrijf, teken, mediteer en aan yoga doe ervaar ik vaak een verbinding met mijn Hart. Net zoals bij het wandelen met de hond en het voeren van inspirerende gesprekken met anderen. Ik ervaar het als een wisselwerking tussen de ‘microkosmos’ en de ‘macrokosmos’ wat ik inspirerend vind.

Wat heeft het je gebracht?

Het volgen van mijn Hart geeft mij onder andere een gevoel van vrijheid, plezier en overvloed.

eiland in de vorm van een hart

Wat vond en vind je lastig op jou “Volg je Hart’’ weg?

Dat wat mijn Hart mij ingaf leek rationeel vaak ‘onbegrijpelijk’, daar heb ik in het begin mee geworsteld. Ik was bijvoorbeeld bang was voor een mogelijk financieel ‘tekort’ als ik ging doen wat ik vanuit mijn Hart wilde doen.

Ik was bang voor wat er zou gebeuren als ik Liefde durfde te laten stromen: liefde naar mezelf en naar anderen.

Samengevat voel ik dat het leven me uitnodigt en mijn Hart me helpt in het accepteren en omhelzen van alle menselijke ervaringen, zoals van angst en ‘zwakheden’.

Het belangrijkste advies aan mensen die ook ‘hun Hart willen volgen’?

Durf te luisteren naar je Hart, vertrouw hier op. Zet een intentie neer & creëer stap voor stap je Bloei. Je bent het waard om het leven van jouw dromen te leven!

Meer weten over Femke?

Kijk op femkedegrijs.com

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven