Home   Blog   10 films die je als HSP inspireren om je droom te leven!

10 films die je als HSP inspireren om je droom te leven!

vreugdevolle vrouw staat bij water

Misschien voel je diep in je hart wel wat je zou willen en wil je als HSP je droom leven, maar heb je allerlei dingen die je hiervan weerhouden. Misschien denk je dat je te oud bent om je droom te leven? Of wellicht heb je een gezin, hond of huis (en hypotheek) die je hiervan weerhouden?

Veel HSP zijn gevoelig voor andermans mening. Misschien cijfer je jezelf wel weg. Dit kost energie en maakt (zeker op lange termijn) ongelukkig.

De onderstaande video’s (soms in de vorm van een film/documentaire) inspireren je om je droom te leven:

1) ‘Today I rise’

Veel HSP zijn gevoelig voor andermans mening. Misschien cijfer je jezelf wel weg. Dit kost energie en maakt (zeker op lange termijn) ongelukkig. Wanneer neem jij het heft in eigen handen en ga je voor jezelf staan? Deze video gaat er op in:

2) Is jouw droom gek genoeg?

https://youtu.be/Fq2CvmgoO7I

3) The Goddess Project

Holli en Sara reizen in een halfjaar in een bus 30 staten van de Verenigde Staten door. Onderweg interviewen ze vrouwen over onder meer menstruatie, ‘sisterhood’, trauma, healing, de media en de invloed hiervan op vrouwen, creativiteit, en je dromen volgen. De film moedigt aan om vrouwelijke energie meer te laten stromen en elkaar als vrouwen onderling te supporten. Ik vond de film mooi vormgegeven (er zitten mooie graphics in) en zeer inspirerend om te zien!

Je kunt hier de trailer bekijken:

Handig om te weten: via Amazon en iTunus was het alleen mogelijk om de film te bekijken als je in de Verenigde Staten woont. Ik heb de film via Vimeo gekeken. Ook wordt de film op sommige locaties vertoond.

4) Down to earth

Een Nederlands gezin kiest ervoor om Nederland achter zich te laten. Ze wonen een tijd bij Native Americans en besluiten daarna om de wereld over te reizen, op zoek naar ‘wisdom keepers’. De film geeft zet aan het denken en geeft inzicht in waar het leven om draait: niet om consumeren en enkel kennis vanuit het hoofd, maar om het hart en liefde. De film heeft relatief veel ‘geblurde’ beelden, wat ik soms een beetje too much vond. Het einde van de film vond ik het mooist.

Bekijk hier de trailer:

Hier vind je de mogelijkheden hoe je de film kunt bekijken.

5) I’m fine thanks

Wat wil jij met je leven en de tijd dat jij hier op aarde bent? Waarom doe je wat je doet, welke keuzes heb je gemaakt en word je daar wel echt gelukkig van? Veel mensen leven in een routine en hebben een ‘zekerheid’ gecreëerd door ‘gebaande paden’ te volgen, maar is dat wel echt wat jou gelukkig maakt? Een makelaar besluit om zijn hart te volgen en hier een documentaire over te maken: I’m fine, thanks.

Alhoewel ik sommige beelden wat onrustig vond (zoals de zwart-wit beelden in de trailer) vond ik de boodschap van de film interessant. De wereld is zoals jij die maakt. Niet leven vanuit je hart, is niet écht leven…

De film is bijvoorbeeld te bekijken via een DVD.

voorkant van de DVD I'm fine, thanks

6) Given the movie

In deze film zie je vanuit het perspectief van Given (een kind) de wereld. Hij gaat met zijn ouders (die van surfen houden) en zusje op wereldreis en op zoek naar ‘de grote vis’. Alhoewel ik het verhaal niet heel sterk vond, vond ik de beelden prachtig en inspirerend.

Bekijk hier de trailer:

Ik bekeek deze film via Netflix (eerst had ik de film online via de website van Given the movie besteld, bij mij werkte dat helaas niet).

7) Expedition Happiness

Een Duits stel besluit samen met hun hond door de VS, Canada, Alaska en Mexico te reizen met een bus die zij zelf hebben verbouwd. De film laat mooie shots zien, maar ook dat reizen intens is en met hobbels gepaard gaat.

Zelf had ik het gevoel dat het hele verhaal niet werd verteld en miste ik soms wat informatie. Wat was hun drijfveer om te reizen en voor werk deed het stel bijvoorbeeld? De titel vond ik niet helemaal passen bij de film; er werd bijvoorbeeld niet vaak op geluk gereflecteerd.

Bekijk hier de trailer:

Deze film is te bekijken via iTunes en soms ook via Netflix.

voorkant van de DVD Expedition Happiness

8) Floortje naar het einde van de wereld

In Floortje naar het einde van de wereld deelt Floortje inspirerende verhalen van mensen die buiten de gebaande paden treden. Eén van mijn favoriete afleveringen is die met Argentijnse Herman en Candelaria. Zij hadden de droom om te reizen, maar kregen een huis, vaste baan en kinderwens. Toch besloten ze na 6 jaar om hun droom te leven en in het diepe te springen. Tijdens hun reis kregen ze 4 kinderen, waarmee ze de wereld rond reizen in een auto uit 1928. De boodschap van Herman: ”Waar een wil is, is een weg!”

Ik vond het inspirerend om te zien hoe kinderen in de praktijk leren wat leven is en bijvoorbeeld olifanten in hun natuurlijke leefomgeving zien. Je kunt de aflevering hier bekijken.

Alhoewel ik het begin (de eerste vijf minuten waarin Floortje laat zien hoe zij naar de familie reist) wat onrustig vond, inspirerend om te zien!

Floortje zit met de familie Zapp voor hun auto

9) Alike

HSP staan extra open voor andermans energie. Dit heeft voordelen, maar kan ook nadelen hebben als je hoogsensitiviteit niet inzet als kracht.

Deze video gaat er verder op in. Tip: bekijk de video t/m de aftiteling!

10)The story of my life – from a dream to reality

Vond je dit artikel waardevol? Doneer!

Heb je iets aan dit artikel gehad? Je doet mij een groot plezier met een donatie :). Daarmee ondersteun je mij om nog meer informatieve en inspirerende artikelen te kunnen delen in de toekomst. Elk bedrag (klein of groot) is heel welkom. Doneren kan al vanaf €2,-! Klik hier om te doneren >>>

Over Femke de Grijs

Femke de Grijs, met logos van de tijdschriften Libelle, Margriet en Happinez

Als kind stond ik van nature in contact met fijnstoffelijke dimensies. Toen ik erachter kwam dat mijn omgeving niet waarnam wat ik waarnam, werd ik bang voor andermans mening hierover en sloot ik mij hiervoor af.

Jarenlang onderdrukte ik mijn paranormaliteit en hoogsensitiviteit en leefde ik vanuit mijn ratio. Ik cijferde mijzelf (spirituele essentie) weg en leefde naar de verwachtingen van de buitenwereld. Dit gaf op den duur fysieke, emotionele en mentale klachten zoals uitputting en somberheid. In het reguliere circuit liep ik vast.

Ik voelde dat ik het roer om mocht gooien, leerde de vruchten van mijn sensitiviteit plukken en ging mijn droom leven. Zo kwam ik tot bloei. Mijn levenspartner Mathijs en ik verkochten ons huis in Nederland. Sinds 2017 reizen wij voor onbepaalde tijd samen met hond Juultje (geboren in 2022) de wereld over.

Ben jij een ambitieuze spirituele vrouw en wil ook bezield leven? Ik help jou graag, bijvoorbeeld via mijn gratis E-book, blogs en begeleiding.

Aanvullende video’s:

Deze blog werd gepubliceerd op 12 april 2018 en werd geüpdatet op 6 april 2024

8 reacties op “10 films die je als HSP inspireren om je droom te leven!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 1. Jan avatar
  Jan

  Dag Femke,
  Hartelijk dank weer voor de nieuwsbrief.
  Ik wens jou samen met Je vriend Martin een fijne tijd toe meer en meer groeiend in wie je wilt zijn.
  Ik zal zeker je aangeboden video’s gaan zien en beluisteren vooral,
  hartelijk dank hiervoor.
  Vriendelijke groet,
  Jan

  1. Femke de Grijs avatar

   Dag Jan,

   Graag gedaan! Ik wens je verder een prettige avond :).

   Hartelijke groet,
   Femke

 2. Jolanda avatar
  Jolanda

  Hallo Femke, moe en een beetje down las ik jouw email en zag de mooie video: meteen kreeg ik weer kracht! Dank je wel voor de mooie woorden en de energie daarvan. Veel plezier met Matthijs in Spanje,
  liefs Jolanda

  1. Femke de Grijs avatar

   Hallo Jolanda,

   Wat fijn om te horen! Dank je :).

   Groetjes,
   Femke

 3. cynthia avatar
  cynthia

  Hoi Femke.
  Heel veel geluk en liefde samen met je man en hond,geniet er dubbel endwars van.Heel lief van jou dat je mij de titel van de films doorstuurd.Ik ga ze zeker kijken,ik kijk ernaar uit om daar weer ideeen uit te halen.En supertijd toegewenst.
  Cynthia

  1. Femke de Grijs avatar

   Hoi Cynthia,

   Dank je wel! Ik wens je verder een fijne dag :).

   Groetjes,
   Femke

 4. Vieky avatar
  Vieky

  Hallo Femke, bedankt voor de filmtips! Ik ga zeker een paar films bekijken!
  Ik wens je nog een mooie en inspirerende reis toe samen met je vriend en hond!
  Groetjes van Vieky

  1. Femke de Grijs avatar

   Hallo Vieky,

   Leuk om te horen! Dank je :).

   Groeten,
   Femke

Scroll naar boven