Wanneer ga jij stralen als HSP?

Misschien voel je diep in je hart wel wat je zou willen en wil je als HSP je droom leven, maar heb je allerlei dingen die dat moeilijk maken. Wellicht heb je een gezin, hond of huis (en hypotheek) die je hiervan weerhouden?

Veel HSP zijn gevoelig voor andermans mening. Misschien cijfer je jezelf wel weg. Dit kost energie en maakt (zeker op lange termijn) ongelukkig.

Wanneer neem jij het heft in eigen handen en ga je voor jezelf staan?  De onderstaande video inspireert je hierbij:

‘Today I rise’

Over Femke de Grijs

Jarenlang was ik bang om mijn hoogsensitiviteit in tezetten. Ik onderdrukte het, leefde vanuit mijn hoofd en naar de verwachtingen van anderen.

Tot ik uitgeput raakte en me depressief voelde. Ik voelde innerlijk dat diagnoses die ik kreeg in het reguliere circuit (zoals CVS en dysthyme stoornis), niet klopten. Ik ontdekte dat mijn klachten werden veroorzaakt door een chronische opnamestoornis van vitamine B12 en hoogsensitiviteit die ik nog niet goed beheerste. De film Crazy Wise gaat verder in op kwaliteiten die vaak schuil gaan achter reguliere diagnoses zoals depressie.

Ik besloot om het roer om te gooien en te doen wat ik werkelijk belangrijk vond in het leven: mijn droom leven! Ik leerde hoe ik mijn hoogsensitiviteit kon inzetten als kracht en bloeide op. Ik zat weer lekker in mijn vel en werd energieker.

Mijn vriend Mathijs en ik besloten om ons huis te koop te zetten en te minimaliseren to the max (tip: bekijk bijvoorbeeld Minimalism a documentary about the important things als je meer wilt weten over minimaliseren).

Inmiddels reis ik als digitale nomade samen met Mathijs en hond Otje de wereld over. Ik help hoger opgeleide vermoeide vrouwen en leer hoe zij energieker worden en alles uit zichzelf en het leven halen wat erin zit!

Aanvullende video’s:

4 reactie(s) op "Wanneer ga jij stralen als HSP?"

 • Door: Jan op 12 april 2018

  Dag Femke,
  Hartelijk dank weer voor de nieuwsbrief.
  Ik wens jou samen met Je vriend Martin een fijne tijd toe meer en meer groeiend in wie je wilt zijn.
  Ik zal zeker je aangeboden video’s gaan zien en beluisteren vooral,
  hartelijk dank hiervoor.
  Vriendelijke groet,
  Jan

  1. Door: Femke de Grijs op 12 april 2018

   Dag Jan,

   Graag gedaan! Ik wens je verder een prettige avond :).

   Hartelijke groet,
   Femke

 • Door: Jolanda op 16 april 2018

  Hallo Femke, moe en een beetje down las ik jouw email en zag de mooie video: meteen kreeg ik weer kracht! Dank je wel voor de mooie woorden en de energie daarvan. Veel plezier met Matthijs in Spanje,
  liefs Jolanda

  1. Door: Femke de Grijs op 17 april 2018

   Hallo Jolanda,

   Wat fijn om te horen! Dank je :).

   Groetjes,
   Femke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *