Home   HSP Kennisbank   HSP problemen   Ben ik hoogsensitief?

Ben ik hoogsensitief?

klaprozen

Ongeveer 15-20% van de bevolking is een hoogsensitief persoon (HSP), volgens Elaine Aron. Aron is een hoogensitieve dokter die hier wetenschappelijk onderzoek naar deed.

Iemand die hoogsensitief is, wordt soms ook wel hooggevoelig genoemd. Er bestaan allerlei visies op of hoogsensitiviteit en hooggevoeligheid hetzelfde zijn. In de Training Floreer in je werk als hoogsensitieve vrouw ga ik dieper op dit onderwerp in. Veel mensen zijn benieuwd of zij hooggevoelig of hoogsensitief zijn. Er zijn diverse manieren om hierachter te komen.

Hoe kom je erachter of je een HSP bent?

Je kunt ontdekken of je een HSP bent door een zelfrapportage vragenlijst in te vullen. Dit wordt ook wel HSP test genoemd. Wil je hier meer over weten en een HSP test doen? Klik hier voor meer informatie en doe de gratis HSP test.

Heb je hier iets aan gehad? Doneer!

Heb je iets aan dit artikel gehad? Je doet mij een groot plezier met een donatie :). Daarmee ondersteun je mij om nog meer informatieve en inspirerende artikelen te kunnen delen in de toekomst. Doneren kan al vanaf €2,-! Klik hier om te doneren >>>

Over Femke de Grijs

Femke de Grijs, met logos van de tijdschriften Libelle, Margriet en Happinez

Jarenlang zaten mijn hoogsensitiviteit en en paranormaliteit mij in de weg. Ik leefde vanuit mijn hoofd, had het gevoel dat ik niet écht leefde en ervoer geen werkelijke zingeving.

Verschillende momenten zijn voor mij een wake-upcall geweest, waaronder de hersenbloeding van mijn vader. Ik voelde de essentie van leven, dat het fysiek gezien in een split second over kan zijn en wat werkelijk belangrijk voor mij was: liefde ervaren, plezier hebben en genieten.

Ik besloot om hier naar te luisteren, leerde de vruchten van mijn sensitiviteit plukken en ging mijn droom leven. Mijn levenspartner Mathijs en ik verkochten ons huis in Nederland. Sinds 2017 reizen wij voor onbepaalde tijd samen met hond Juultje (geboren in 2022) de wereld over en…

Ben jij een ambitieuze vrouwelijke Oude Ziel en wil je jouw potentieel benutten, voluit leven en bloeien? Mijn tips deel ik graag met jou aan de hand van een holistische en spirituele benadering, bijvoorbeeld via mijn gratis E-book, blogs en begeleiding.

Aanvullende artikelen:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven