Home   HSP Kennisbank   HSP problemen   Ben ik hoogsensitief?

Ben ik hoogsensitief?

klaprozen

Ongeveer 15-20% van de bevolking is een hoogsensitief persoon (HSP), volgens Elaine Aron. Aron is een hoogensitieve dokter die hier wetenschappelijk onderzoek naar deed.

Iemand die hoogsensitief is, wordt soms ook wel hooggevoelig genoemd. Er bestaan allerlei visies op of hoogsensitiviteit en hooggevoeligheid hetzelfde zijn. In de Training Floreer in je werk als hoogsensitieve vrouw ga ik dieper op dit onderwerp in. Veel mensen zijn benieuwd of zij hooggevoelig of hoogsensitief zijn. Er zijn diverse manieren om hierachter te komen.

Hoe kom je erachter of je een HSP bent?

Je kunt ontdekken of je een HSP bent door een zelfrapportage vragenlijst in te vullen. Dit wordt ook wel HSP test genoemd. Wil je hier meer over weten en een HSP test doen? Klik hier voor meer informatie en doe de gratis HSP test.

Vond je dit artikel waardevol? Doneer!

Heb je iets aan dit artikel gehad? Je doet mij een groot plezier met een donatie :). Daarmee ondersteun je mij om nog meer informatieve en inspirerende artikelen te kunnen delen in de toekomst. Elk bedrag (klein of groot) is heel welkom. Doneren kan al vanaf €2,-! Klik hier om te doneren >>>

Over Femke de Grijs

Femke de Grijs, met logos van de tijdschriften Libelle, Margriet en Happinez

Als kind stond ik van nature in contact met fijnstoffelijke dimensies. Toen ik erachter kwam dat mijn omgeving niet waarnam wat ik waarnam, werd ik bang voor andermans mening hierover en sloot ik mij hiervoor af.

Jarenlang onderdrukte ik mijn paranormaliteit en hoogsensitiviteit en leefde ik vanuit mijn ratio. Ik cijferde mijzelf (spirituele essentie) weg en leefde naar de verwachtingen van de buitenwereld. Dit gaf op den duur fysieke, emotionele en mentale klachten zoals uitputting en somberheid. In het reguliere circuit liep ik vast.

Ik voelde dat ik het roer om mocht gooien, leerde de vruchten van mijn sensitiviteit plukken en ging mijn droom leven. Zo kwam ik tot bloei. Mijn levenspartner Mathijs en ik verkochten ons huis in Nederland. Sinds 2017 reizen wij voor onbepaalde tijd samen met hond Juultje (geboren in 2022) de wereld over.

Ben jij een ambitieuze spirituele vrouw en wil ook bezield leven? Ik help jou graag, bijvoorbeeld via mijn gratis E-book, blogs en begeleiding.

Aanvullende artikelen:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven