De invloed van de Rode maan van 21 juli 2024 op HSP!

volle maan

Ongeveer elke 28 dagen is er sprake van een volle maan. In 1 jaar kunnen er circa 13 volle manen verschijnen. Elk van die 13 volle manen heeft een eigen, unieke energie en betekenis. HSP kunnen deze energie vaak extra intens waarnemen en er zelfs last van hebben. Misschien ben je rond deze tijd wel extra prikkelbaar, emotioneel of kun je slecht slapen? Hieronder vind je informatie over de betekenis van 1 van die volle manen: de Rode maan.

Synoniemen voor de Rode maan zijn: Graanmaan en Dondermaan.

Datum:

Deze volle maan vindt plaats in juli/augustus. De eerstvolgende verschijnt in Nederland op: 21 juli 2024.

Thema:

Overvloed.

Kenmerken:

Deze maan heeft diverse namen:

 • Omdat de maan rond deze periode rood kan lijken, wordt deze ook wel Rode maan genoemd (niet te verwarren met Bloedmaan!).
 • In deze periode vindt vaak een eerste oogst in de natuur plaats. Rond deze tijd kunnen bijvoorbeeld vaak granen worden geoogst; vandaar dat deze volle maan ook wel Graanmaan wordt genoemd.
 • Omdat het in sommige landen in deze periode heftig kan onweren, wordt deze volle maan soms ook wel Dondermaan wordt. Dit kan verwarrend zijn, omdat de volle maan die hierna volgt ook dit kenmerk kan hebben en Maan van het hemelvuur wordt genoemd.

Wat kun jij tijdens Graanmaan? Tips:

Tip 1. Sta eens stil bij jouw oogst; hoe is het met de realisatie van jouw dromen, wat wil je verder? Wees dankbaar voor al wat is.

Tip 2. Slaap je slecht tijdens volle maan? Tips wat je ertegen kan doen!

Tip 3. Zorg voor rust:

Meer weten?

Tip 4. Wees voorbereid op wanneer het volle maan is. Zo kan je er op inspelen en wordt het niet als donderslag bij heldere hemel ervaren. Download hier gratis de volle maankalender van dit jaar en ontdek wanneer de volle manen plaatsvinden, zodat je ze in je agenda kunt zetten!

Tip 5. In het Volle Maan Jaarprogramma voor hoogsensitieve vrouwen help ik je verder om de vruchten te plukken van de volle maan!

Vond je dit artikel waardevol? Doneer!

Heb je iets aan dit artikel gehad? Je doet mij een groot plezier met een donatie :). Daarmee ondersteun je mij om nog meer informatieve en inspirerende artikelen te kunnen delen in de toekomst. Elk bedrag (klein of groot) is heel welkom. Doneren kan al vanaf €2,-! Klik hier om te doneren >>>

Over Femke de Grijs

Femke de Grijs, met logos van de tijdschriften Libelle, Margriet en Happinez

Als kind stond ik van nature in contact met fijnstoffelijke dimensies. Toen ik erachter kwam dat mijn omgeving niet waarnam wat ik waarnam, werd ik bang voor andermans mening hierover en sloot ik mij hiervoor af.

Jarenlang onderdrukte ik mijn paranormaliteit en hoogsensitiviteit en leefde ik vanuit mijn ratio. Ik cijferde mijzelf (spirituele essentie) weg en leefde naar de verwachtingen van de buitenwereld. Dit gaf op den duur fysieke, emotionele en mentale klachten zoals uitputting en somberheid. In het reguliere circuit liep ik vast.

Ik voelde dat ik het roer om mocht gooien, leerde de vruchten van mijn sensitiviteit plukken en ging mijn droom leven. Zo kwam ik tot bloei. Mijn levenspartner Mathijs en ik verkochten ons huis in Nederland. Sinds 2017 reizen wij voor onbepaalde tijd samen met hond Juultje (geboren in 2022) de wereld over.

Ben jij een ambitieuze spirituele vrouw en wil ook bezield leven? Ik help jou graag, bijvoorbeeld via mijn gratis E-book, blogs en begeleiding.

Aanvullende artikelen:

Vind je deze informatie handig? Laat het hieronder in een reactie weten, of deel dit bericht met uitleg op Facebook, zodat zoveel mogelijk HSP een fijne volle maan hebben!

6 reacties op “De invloed van de Rode maan van 21 juli 2024 op HSP!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 1. Petra avatar
  Petra

  de link met “doe een volle maan meditatie” leidt tot een pagina die zegt “de deuren zijn gesloten” en “hou me op de hoogte” : dat lijkt me een foute pagina, toch ?

  1. Femke de Grijs avatar
   Femke de Grijs

   Beste Petra,

   Het klopt dat de deuren naar de volle maan meditatie momenteel gesloten zijn. Als je je gegevens via die link achterlaat, houd ik je op de hoogte wanneer deze weer beschikbaar is en je mee kunt doen :).

   Groetjes,
   Femke

 2. Ruben avatar
  Ruben

  Waarom help je eigenlijk alleen hsp vrouwen? Zijn ook zat mannen die hier wat hulp bij kunnen gebruiken;)

 3. Nisrine avatar
  Nisrine

  Ik zie de rode maan nu

Scroll naar boven