Home   HSP Kennisbank   Maan   Volle maan betekenis   De invloed van de Rode maan van 12 augustus 2022 op HSP!

De invloed van de Rode maan van 12 augustus 2022 op HSP!

volle maan

Ongeveer elke 28 dagen is er sprake van een volle maan. In 1 jaar kunnen er circa 13 volle manen verschijnen. Elk van die 13 volle manen heeft een eigen, unieke energie en betekenis. HSP kunnen deze energie vaak extra intens waarnemen en er zelfs last van hebben. Misschien ben je rond deze tijd wel extra prikkelbaar, emotioneel of kun je slecht slapen? Hieronder vind je informatie over de betekenis van 1 van die volle manen: de Rode maan.

Synoniemen voor de Rode maan zijn: Graanmaan en Dondermaan.

Datum:

Deze volle maan vindt plaats in juli/augustus. De eerstvolgende verschijnt in Nederland op: 12 augustus 2022.

Thema:

Overvloed.

Kenmerken:

Deze maan heeft diverse namen:

 • Omdat de maan rond deze periode rood kan lijken, wordt deze ook wel Rode maan genoemd (niet te verwarren met Bloedmaan!).
 • In deze periode vindt vaak een eerste oogst in de natuur plaats. Rond deze tijd kunnen bijvoorbeeld vaak granen worden geoogst; vandaar dat deze volle maan ook wel Graanmaan wordt genoemd.
 • Omdat het in sommige landen in deze periode heftig kan onweren, wordt deze volle maan soms ook wel Dondermaan wordt. Dit kan verwarrend zijn, omdat de volle maan die hierna volgt ook dit kenmerk kan hebben en Maan van het hemelvuur wordt genoemd.

Wat kun jij tijdens Graanmaan? Tips:

Tip 1. Sta eens stil bij jouw oogst; hoe is het met de realisatie van jouw dromen, wat wil je verder? Wees dankbaar voor al wat is.

Tip 2. Slaap je slecht tijdens volle maan? Tips wat je ertegen kan doen!

Tip 3. Zorg voor rust:

Meer weten?

Tip 4. Wees voorbereid op wanneer het volle maan is. Zo kan je er op inspelen en wordt het niet als donderslag bij heldere hemel ervaren. Download hier gratis de volle maankalender van dit jaar en ontdek wanneer de volle manen plaatsvinden, zodat je ze in je agenda kunt zetten!

Tip 5. In het Volle Maan Jaarprogramma voor hoogsensitieve vrouwen help ik je verder om de vruchten te plukken van de volle maan!

Aanvullende artikelen:

Vind je deze informatie handig? Laat het hieronder in een reactie weten, of deel dit bericht met uitleg op Facebook, zodat zoveel mogelijk HSP een fijne volle maan hebben!

6 gedachten over “De invloed van de Rode maan van 12 augustus 2022 op HSP!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. de link met “doe een volle maan meditatie” leidt tot een pagina die zegt “de deuren zijn gesloten” en “hou me op de hoogte” : dat lijkt me een foute pagina, toch ?

  1. Beste Petra,

   Het klopt dat de deuren naar de volle maan meditatie momenteel gesloten zijn. Als je je gegevens via die link achterlaat, houd ik je op de hoogte wanneer deze weer beschikbaar is en je mee kunt doen :).

   Groetjes,
   Femke

Scroll naar top