Home   HSP Kennisbank   Maan   Volle maan betekenis   De invloed van de Jachtmaan van 20 oktober 2021 op HSP!

De invloed van de Jachtmaan van 20 oktober 2021 op HSP!

jager staat voor volle maan

Ongeveer elke 28 dagen is er sprake van een volle maan. In 1 jaar kunnen er circa 13 volle manen verschijnen. Elk van die 13 volle manen heeft een eigen, unieke energie (die HSP vaak intens kunnen voelen) en betekenis. Hieronder vind je informatie over de betekenis van 1 van die volle manen: de Jachtmaan.

Datum:

Deze volle maan vindt plaats in oktober/november. De eerst volgende Jachtmaan verschijnt op: 20 oktober 2021.

Thema:

Transformeren.

Kenmerken:

De tijd tussen zonsondergang en de opgang van de maan is ten opzichte van andere volle manen tijdens Jachtmaan korter. Vroeger werd er rond deze tijd onder andere in Noord Amerika en Noord Europa tijdens het maanlicht op dieren zoals herten gejaagd; door het licht van deze maan waren deze goed zichtbaar. Dit werd gezien als iets feestelijks en noodzakelijks; het jagen hielp om de winter door te komen.

Daarom wordt deze volle maan ook wel ‘jachtmaan’ genoemd: deze term stamt af van de oorspronkelijke bewoners van de Verenigde Staten (die ook wel Indianen worden genoemd). Gebaseerd op de feestelijke tijd en feestdagen van vroeger die tijdens jachtmaan werden gehouden, vindt er sinds 1968 ook een festival in de Verenigde Staten plaats, dat ‘Feast of the Hunters’ Moon’ heet.

Wat kun jij tijdens Jachtmaan? Tips:

Tip 1. In deze periode hoef je niet zelf fysiek te jagen. Wees je in deze periode bewust van waar jij jouw emoties en aandacht op richt (waar ‘jaag’ je op?). Wat wil je wil en wat wil je niet? Sta stil bij wat je eventueel tegenhoudt; welke energie en blokkades wil je loslaten? Mediteren kan je helpen om deze vraag te beantwoorden.

Tip 2. Slaap je slecht tijdens volle maan? Tips wat je ertegen kan doen!

Tip 3. Zorg voor rust:

Meer weten?

Tip 4. Wees voorbereid op wanneer het volle maan is. Zo kan je er op inspelen. Download hier gratis de volle maankalender van dit jaar en ontdek op welke tijden de volle manen plaatsvinden!

Tip 5. In het Volle Maan Jaarprogramma voor hoogsensitieve vrouwen help ik je verder om de vruchten te plukken van de volle maan!

In de onderstaande video vat ik alles nog even samen:

Aanvullende artikelen:

Vind je deze informatie handig? Laat het hieronder in een reactie weten, of deel dit bericht met uitleg op Facebook, zodat zoveel mogelijk HSP een fijne volle maan hebben!

15 reacties op “De invloed van de Jachtmaan van 20 oktober 2021 op HSP!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 1. Kristel Geenen

  Altijd leuk om jou artikels te lezen! Bedankt Femke voor jouw positieve inspirerende mails 🙂
  Lieve groetjes,
  Kristel

 2. Ik.kijk altijd uit naar jouw miltjes. Ze zijn zo herkenbaar en je uitleg is meer dan duidelijk omgeschreven. Dank je wel!!
  Groetjes Jessy

 3. Blij dat we voorlopig weer afnemende maan hebben! Ligt het aan mij of was dit een heel onrustige week?
  Dank voor je uitleg,
  Groetjes

  1. Hoi Frederique,

   Bedankt voor je vraag. Ik heb ervoor gekozen om alle vragen rondom de maan te beantwoorden in het Volle Maan Jaarprogramma voor hoogsensitieve vrouwen. Via die weg help ik je graag verder met je vraag. Momenteel zijn de deuren van dit programma tijdelijk gesloten. Ik zal je op de hoogte houden van wanneer de deuren weer openen, er meer informatie over dit programma bekend is en je van harte welkom bent om mee te doen.

   Ik hoop dat ik je zo voldoende heb geïnformeerd en wens je verder een fijne dag toe :).

   Groetjes,
   Femke

 4. Bedankt voor je email.
  Volle maan , ik geniet er enorm van.
  Mijn oma , mijn moeder en ik kunnen of konden niet g,oed slapen als het volle maan was.
  Alledrie HSP maar dat wist ik toen nog niet.
  Leer goed bij mezelf te blijven en meer en meer het geluk van binnen te vinden.
  Een zijn met mezelf .Al een zijn.!
  Veel succes met alles warme groet voor een ieder

 5. Hoi Femke,
  Dank je voor deze opheldering bij mij. Ik word meer opgeJAAGD en ben meer ongeduldig en onrustig om mijn doelen te bereiken. Hierdoor heb ik gemoeds -en energie grenzen overscheden. Dit heeft geleid tot lichamelijke klachten door stressophoping. Hierdoor heb ik nieuwe akties ondernomen. Door mijn platvoeten heb ik altijd met pijn kunnen lopen. Ik houd van wandelen, maar zonder goed schoenen kom ik niet ver. Ik heb alleen gymschoenen, want textiel geeft meer mee dan leer. Ik weet dat ik dure voeten heb. Deze jachtmaan heeft mij nieuwe prioriteiten gegeven; ik ga mijn pilaren beter ondersteunen. (Een worsteling sinds mijn jeugd.) Groetjes, Peter-Mathieu.

Scroll naar top