Home   HSP Kennisbank   Maan   Volle maan betekenis   De invloed van de Maan van de kortste nacht van 24 juni 2021 op HSP!

De invloed van de Maan van de kortste nacht van 24 juni 2021 op HSP!

volle maan van de kortste nacht

Ongeveer elke 28 dagen is er sprake van een volle maan. In 1 jaar kunnen er circa 13 volle manen verschijnen. Elk van die 13 volle manen heeft een eigen, unieke energie (die HSP vaak intens kunnen voelen) en betekenis. Hieronder vind je informatie over 1 van die volle manen: de Maan van de Kortste Nacht.

Synoniemen voor de Maan van de kortste nacht zijn: Plantmaan, Hooimaan, Aardbeien maan en Maan van de Roos (soms wordt de vorige volle maan, de Bloemmaan Maan van de Roos genoemd).
plantmaan

Datum:

Deze volle maan vindt plaats in juni/juli. De eerst volgende verschijnt op: 24 juni 2021.

Thema:

Bestemming.

Kenmerken:

In deze tijd is het licht optimaal en op zijn ‘max’. Nachten zijn relatief kort, daarom heet deze volle maan ook wel Maan van de kortste nacht.

 • Omdat planten in deze periode nog kunnen worden verplaatst en aardbeien vaak kunnen worden geoogst, wordt deze volle maan ook wel Plantmaan en in Engelstalige landen (geïnspireerd door Algonquin; een volk in Noord Amerika) vaak Aardbeienmaan genoemd.
 • In Europa staat deze maan ook wel bekend als Rozenmaan.
 • Tevens is deze maan bekend als hooimaan, omdat dat rond deze periode vaak werd verkregen. In het onderstaande filmpje kun je er meer over horen:

Tips voor een fijne Maan van de kortste nacht:

Tip 1. Voel over jouw rijping van de afgelopen tijd.

Tip 2. Voel over jouw dromen van de afgelopen tijd.

Tip 3. ‘Wied’ letterlijk het onkruid in je tuin of leven, bijvoorbeeld overtollige gedachten of gepieker.

Tip 4. Slaap je slecht tijdens volle maan? Tips wat je ertegen kan doen!

Tip 5. Zorg voor rust:

Meer weten?

Tip 6. Wees voorbereid op wanneer het volle maan is. Zo kan je er op inspelen en wordt het niet als donderslag bij heldere hemel ervaren. Download hier gratis de volle maankalender van dit jaar en ontdek wanneer de volle manen plaatsvinden, zodat je ze in je agenda kunt zetten!

Tip 7. In het Volle Maan Jaarprogramma voor hoogsensitieve vrouwen help ik je verder om de vruchten te plukken van de volle maan!

Aanvullende artikelen:

Vind je deze informatie handig? Laat het hieronder in een reactie weten, of deel dit bericht met uitleg op Facebook, zodat zoveel mogelijk HSP een fijne volle maan hebben!

5 reacties op “De invloed van de Maan van de kortste nacht van 24 juni 2021 op HSP!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 1. Hoi Femke, ik lees met veel plezier jouw informatie maar bij deze pagina staat de datum van 2016 nog, ik neem aan dat ik dit ook kan gebruiken voor de volle maan van 9 juli 2017?

  Groetjes, Marjan ’t Lam

  1. Hoi Marjan,

   Wat leuk om te horen! Per jaar pas ik de informatie aan ;). Het klopt dat deze informatie ook te gebruiken is voor de Maan van de kortste nacht die in 2017 verschijnt :).

   Groetjes,
   Femke

 2. Ik ben altijd vermoeider, prikkelbaarder, sneller boos en verdrietig. Maar ook: gelukkiger, sta meer open voor alles wat op mijn pad komt in het leven en geniet intenser!

  1. Bedankt Durkje.
   Wat heb je dit helder onder woorden gebracht.
   Ik ben geneigd om de meeste aandacht te geven aan de negatieve aspecten.
   Het klopt wat je schrijft dat je i.v.m. volle maan ook de positieve dingen intenser beleeft. is maar
   ik heb dat niet eerder zo bewust herkent/ervaren.
   Daarom is je opmerking voor mij een echteeyeopener..
   Voortaan ga ik, vooral in de periode, voorafgaand en na afloop van een volle maan, meer aandacht geven aan de positieve gebeurtenissen en probeer juist in die periode positieve dingen in te bouwen.
   Nogmaals ❤ Dank.

Scroll naar top