Home   HSP Kennisbank   Maan   Volle maan betekenis   De invloed van de Maan van de kortste nacht van 22 juni 2024 op HSP!

De invloed van de Maan van de kortste nacht van 22 juni 2024 op HSP!

volle maan met man op steiger

Ongeveer elke 28 dagen is er sprake van een volle maan. In 1 jaar kunnen er circa 13 volle manen verschijnen. Elk van die 13 volle manen heeft een eigen, unieke energie (die HSP vaak intens kunnen voelen) en betekenis. Hieronder vind je informatie over 1 van die volle manen: de Maan van de Kortste Nacht.

Synoniemen voor de Maan van de kortste nacht zijn: Plantmaan, Hooimaan, Aardbeien maan en Maan van de Roos (soms wordt de vorige volle maan, de Bloemmaan Maan van de Roos genoemd).

Datum:

Deze volle maan vindt plaats in juni/juli. De eerstvolgende verschijnt in Nederland op: 22 juni 2024.

Thema:

Bestemming.

Kenmerken:

In deze tijd is het licht optimaal en op zijn hoogtepunt. Nachten zijn relatief kort, daarom heet deze volle maan ook wel Maan van de kortste nacht.

 • Omdat planten in deze periode nog kunnen worden verplaatst en aardbeien vaak kunnen worden geoogst, wordt deze volle maan ook wel Plantmaan en in Engelstalige landen (geïnspireerd door Algonquin; een volk in Noord Amerika) vaak Aardbeienmaan genoemd.
 • In Europa staat deze maan ook wel bekend als Rozenmaan.
 • Tevens is deze maan bekend als hooimaan, omdat dat rond deze periode vaak werd verkregen.

Tips voor een fijne Maan van de kortste nacht:

Tip 1. Voel over jouw rijping van de afgelopen tijd. Waarin ben jij gegroeid en is dit naar wens gegaan?

Tip 2. Voel over jouw dromen van de afgelopen tijd. Hebben ze je iets te vertellen en zo ja; wat? Lucide dromen helpen je om de betekenis van je dromen te achterhalen.

Tip 3. Wied letterlijk en figuurlijk het onkruid in je tuin en leven, denk aan overtollige gedachten en gepieker.

Tip 4. Slaap je slecht tijdens volle maan? Bekijk deze tips die je verder helpen.

Tip 5. Zorg voor rust:

Meer weten?

Tip 6. Wees voorbereid op wanneer het volle maan is. Zo kan je er op inspelen en wordt het niet als donderslag bij heldere hemel ervaren. Download hier gratis de volle maankalender van dit jaar en ontdek wanneer de volle manen plaatsvinden, zodat je ze in je agenda kunt zetten!

Tip 7. In het Volle Maan Jaarprogramma voor hoogsensitieve vrouwen help ik je verder om de vruchten te plukken van de volle maan.

Vond je dit artikel waardevol? Doneer!

Heb je iets aan dit artikel gehad? Je doet mij een groot plezier met een donatie :). Daarmee ondersteun je mij om nog meer informatieve en inspirerende artikelen te kunnen delen in de toekomst. Elk bedrag (klein of groot) is heel welkom. Doneren kan al vanaf €2,-! Klik hier om te doneren >>>

Over Femke de Grijs

Femke de Grijs, met logos van de tijdschriften Libelle, Margriet en Happinez

Als kind stond ik van nature in contact met fijnstoffelijke dimensies. Toen ik erachter kwam dat mijn omgeving niet waarnam wat ik waarnam, werd ik bang voor andermans mening hierover en sloot ik mij hiervoor af.

Jarenlang onderdrukte ik mijn paranormaliteit en hoogsensitiviteit en leefde ik vanuit mijn ratio. Ik cijferde mijzelf (spirituele essentie) weg en leefde naar de verwachtingen van de buitenwereld. Dit gaf op den duur fysieke, emotionele en mentale klachten zoals uitputting en somberheid. In het reguliere circuit liep ik vast.

Ik voelde dat ik het roer om mocht gooien, leerde de vruchten van mijn sensitiviteit plukken en ging mijn droom leven. Zo kwam ik tot bloei. Mijn levenspartner Mathijs en ik verkochten ons huis in Nederland. Sinds 2017 reizen wij voor onbepaalde tijd samen met hond Juultje (geboren in 2022) de wereld over.

Ben jij een ambitieuze spirituele vrouw en wil ook bezield leven? Ik help jou graag, bijvoorbeeld via mijn gratis E-book, blogs en begeleiding.

Aanvullende artikelen:

Vind je deze informatie handig? Laat het hieronder in een reactie weten, of deel dit bericht met uitleg op Facebook, zodat zoveel mogelijk HSP een fijne volle maan hebben!

5 reacties op “De invloed van de Maan van de kortste nacht van 22 juni 2024 op HSP!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 1. Bruis avatar
  Bruis

  Zeer herkenbaar. Om los te laten luister ik graag naar deze muziek.
  Dank je wel Femke voor je inzet. Je bereikt heel veel mensen waaronder mij.

 2. Marjan avatar
  Marjan

  Hoi Femke, ik lees met veel plezier jouw informatie maar bij deze pagina staat de datum van 2016 nog, ik neem aan dat ik dit ook kan gebruiken voor de volle maan van 9 juli 2017?

  Groetjes, Marjan ‘t Lam

  1. Femke de Grijs avatar

   Hoi Marjan,

   Wat leuk om te horen! Per jaar pas ik de informatie aan ;). Het klopt dat deze informatie ook te gebruiken is voor de Maan van de kortste nacht die in 2017 verschijnt :).

   Groetjes,
   Femke

 3. Durkje avatar
  Durkje

  Ik ben altijd vermoeider, prikkelbaarder, sneller boos en verdrietig. Maar ook: gelukkiger, sta meer open voor alles wat op mijn pad komt in het leven en geniet intenser!

  1. Elisabeth avatar
   Elisabeth

   Bedankt Durkje.
   Wat heb je dit helder onder woorden gebracht.
   Ik ben geneigd om de meeste aandacht te geven aan de negatieve aspecten.
   Het klopt wat je schrijft dat je i.v.m. volle maan ook de positieve dingen intenser beleeft. is maar
   ik heb dat niet eerder zo bewust herkent/ervaren.
   Daarom is je opmerking voor mij een echteeyeopener..
   Voortaan ga ik, vooral in de periode, voorafgaand en na afloop van een volle maan, meer aandacht geven aan de positieve gebeurtenissen en probeer juist in die periode positieve dingen in te bouwen.
   Nogmaals ❤ Dank.

Scroll naar boven