De invloed van de Maan van de kortste nacht van 28 juni op HSP

Ongeveer elke 28 dagen is er sprake van een volle maan. In 1 jaar kunnen er circa 13 volle manen verschijnen. Elk van die 13 volle manen heeft een eigen, unieke energie (die HSP vaak intens kunnen voelen) en betekenis. Hieronder vind je informatie over 1 van die volle manen: de Maan van de Korste Nacht.

Synoniemen voor de Maan van de kortste nacht zijn: Plantmaan, Hooimaan, Aardbeien maan en Maan van de Roos (soms wordt de vorige volle maan, de Bloemmaan Maan van de Roos genoemd).

plantmaan

Datum:

Deze volle maan vindt plaats in juni/juli. De eerst volgende op: 28 juni 2018.

Thema:

Bestemming.

Kenmerken:

In deze tijd is het licht optimaal en op zijn ‘max’. Nachten zijn relatief kort, daarom heet deze volle maan ook wel ‘maan van de kortste nacht’.

 • Omdat planten in deze periode nog kunnen worden verplaatst en aardbeien vaak kunnen worden geoogst, wordt deze volle maan ook wel Plantmaan en in Engelstalige landen (geïnspireerd door Algonquin; een volk in Noord Amerika) vaak Aardbeienmaan genoemd.
 • In Europa staat deze maan ook wel bekend als Rozenmaan.
 • Tevens is deze maan bekend als hooimaan, omdat dat rond deze periode vaak werd verkregen. In het onderstaande filmpje kun je er meer over horen:

Tips voor een fijne Maan van de kortste nacht:

Laat hieronder in een reactie weten of je deze informatie handig vindt! Ik stel het ook erg op prijs als je dit bericht met uitleg deelt op Facebook.

3 reactie(s) op "De invloed van de Maan van de kortste nacht van 28 juni op HSP"

 • Door: Bruis op 21 juni 2016

  Zeer herkenbaar. Om los te laten luister ik graag naar deze muziek.
  Dank je wel Femke voor je inzet. Je bereikt heel veel mensen waaronder mij.
  https://www.youtube.com/watch?v=rwSn0pNr6No

 • Door: Marjan op 27 november 2016

  Hoi Femke, ik lees met veel plezier jouw informatie maar bij deze pagina staat de datum van 2016 nog, ik neem aan dat ik dit ook kan gebruiken voor de volle maan van 9 juli 2017?

  Groetjes, Marjan ’t Lam

  1. Door: Femke de Grijs op 28 november 2016

   Hoi Marjan,

   Wat leuk om te horen! Per jaar pas ik de informatie aan ;). Het klopt dat deze informatie ook te gebruiken is voor de Maan van de kortste nacht die in 2017 verschijnt :).

   Groetjes,
   Femke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *