Krachtplaats

Stonehenge

Een krachtplaats of een krachtplek is een plek die de intentie heeft om kracht te geven. Sommige mensen gaan naar een krachtplaats om te ontspannen, mediteren, zich op te laten en zich beter te voelen.

Wereldwijd bestaan er allerlei krachtplekken. Krachtplaatsen kunnen door de natuur, maar ook door mensen (bijvoorbeeld in combinatie met de natuur) zijn gemaakt. Denk maar aan grafheuvels, tempels, stenen-cirkels of bedevaartsoorden waar rituelen plaatsvonden. Sommige oude kerken (die voor 1350 zijn gebouwd) zijn ook krachtplekken.

Krachtplaatsen houden vaak verband met leylijnen, geometrische vormen en astrologie. Een krachtplaats kan relatief oud, maar ook nieuwer zijn.

Waar vind je krachtplaatsen?

Bekende krachtplaatsen zijn Stonehenge, Machu Picchu en Glastonburry. Wat minder bekend zijn de piramides in Bosnië en Herzegovina. Sommige mensen ervaren in Frankrijk plekken die in verband worden gebracht met Maria Magdalena als krachtplek. Anderen ervaren dit bij Katharenplekken. Er zijn echter ook veel onbekende krachtplekken.

Voorbeelden van krachtplekken kun je in boeken vinden zoals 100 spirituele plekken die je gezien moet hebben (Susan Smit), Gaia’s kracht (Roelien de Lange) en Magisch en Mystiek Engeland (C. Geyse). Ik werk samen met bol.com. Dit artikel bevat daarom affiliate links. Als je via de links in dit artikel bij bol.com een genoemd boek/iets anders bestelt krijg ik hier een kleine vergoeding voor en steun je mij. Dit waardeer ik zeer! Jij betaalt niets extra.
voorkant van het boek Spirituele plekken die je gezien moet hebben van Susan Smitvoorkant van het boek Gaia's kracht van Roelien de Langevoorkant van het boek Magisch en mystiek Engeland van Geysen

Meten van een krachtplaats

Het is niet wetenschappelijk te meten wat precies een krachtplaats is. Mensen die hoogsensitief of paranormaal waarnemen, kunnen krachtplaatsen waarnemen. Soms worden krachtplaatsen op alternatieve manieren gemeten, bijvoorbeeld met spiertesten of een Wichelroede. Soms wordt er in Boviswaardes gemeten hoe de energie is. Vaak wordt er op krachtplaatsen waargenomen dat Wichelroedes uitslaan of dat de Boviswaarde relatief hoog is: boven 10.000.

Wat kun je met een krachtplaats?

Jij bestaat uit energie, net zoals de aarde. Vanuit een holistische visie is alles met elkaar verbonden: jij bent verbonden met de aarde en de aarde is verbonden met jou. Door naar een krachtplaats te gaan, kun jij jezelf verder ontwikkelen.

Op krachtplekken kan je de essentie van alles ervaren. Wellicht voel jij je meer Thuis en neem je helderder (vorige levens  of lichtwezens of iets dergelijks) waar, zodat je nog bezielder kan leven.

Machu Pichu

Hoogsensitiviteit

Ongeveer 1 op de 5 mensen is een hoogsensitief persoon (HSP) en herkent zich in deze HSP kenmerken. HSP staan extra open voor energie, ook van plaatsen. Sommige plekken kunnen HSP van nature vaak energie kosten. Als jij je hoogsensitiviteit inzet als een kracht, blijf je bij jezelf en kun je genieten van het leven en krachtplaatsen. Krachtplaatsen kunnen HSP voeden en verder helpen om hun dromen te leven.

Misverstand

Het is een groot misverstand dat een krachtplek een energetisch ’tankstation’ is en altijd krachtig voelt of altijd energie geeft. Wellicht merk je als je (langere tijd) op een krachtplek bent dat je je onprettig of slechter voelt. Je proces kan worden geïntensiveerd. Oude energie wordt dan vaak getransformeerd. Op de lange termijn kun je hierdoor meer kracht en energie ervaren.

Soms kan de energie op een krachtplaats zwaar voelen, bijvoorbeeld vanwege de geschiedenis van een krachtplaats. Soms is er bijvoorbeeld een godinnentempel, labyrint of een stenencirkel met geweld door de kerk geruïneerd en er een Christelijke kerk op gebouwd.

Tips als je een krachtplaats wilt bezoeken:

  1. Wees open-minded. Als je al denkt dat een krachtplaats niet bestaat, zal het ook niet voor je werken.
  2. Volg je intuïtie als je een krachtplaats uitkiest.
  3. Neem de tijd om naar een krachtplaats te gaan, zodat je bewust de krachtplaats kan voelen. Voel welke tijd kloppend voor jou is om op een krachtplaats te verblijven.
  4. Ontwikkel je intuïtie. Dit helpt je om zelf waar te nemen of/in hoeverre een krachtplaats jou verder helpt en hoe je met een krachtplaats concreet verder aan de slag kunt.
  5. Blijf bij jezelf: zo voorkom je dat je je verliest in eventuele negatieve geschiedenis van een krachtplek.

Meer weten?

In mijn begeleiding help ik je om je hoogsensitiviteit en intuïtie in te zetten als kracht en om bij jezelf te blijven. Klik hier voor meer informatie en hoe ik je verder kan helpen>>>

Vond je dit artikel waardevol? Doneer!

Heb je iets aan dit artikel gehad? Je doet mij een groot plezier met een donatie :). Daarmee ondersteun je mij om nog meer informatieve en inspirerende artikelen te kunnen delen in de toekomst. Elk bedrag (klein of groot) is heel welkom. Doneren kan al vanaf €2,-! Klik hier om te doneren >>>

Over Femke de Grijs

Femke de Grijs, met logos van de tijdschriften Libelle, Margriet en Happinez

Als kind stond ik van nature in contact met fijnstoffelijke dimensies. Toen ik erachter kwam dat mijn omgeving niet waarnam wat ik waarnam, werd ik bang voor andermans mening hierover en sloot ik mij hiervoor af.

Jarenlang onderdrukte ik mijn paranormaliteit en hoogsensitiviteit en leefde ik vanuit mijn ratio. Ik cijferde mijzelf (spirituele essentie) weg en leefde naar de verwachtingen van de buitenwereld. Dit gaf op den duur fysieke, emotionele en mentale klachten zoals uitputting en somberheid. In het reguliere circuit liep ik vast.

Ik voelde dat ik het roer om mocht gooien, leerde de vruchten van mijn sensitiviteit plukken en ging mijn droom leven. Zo kwam ik tot bloei. Mijn levenspartner Mathijs en ik verkochten ons huis in Nederland. Sinds 2017 reizen wij voor onbepaalde tijd samen met hond Juultje (geboren in 2022) de wereld over.

Ben jij een ambitieuze spirituele vrouw en wil ook bezield leven? Ik help jou graag, bijvoorbeeld via mijn gratis E-book, blogs en begeleiding.

Aanvullende artikelen:

P.S. Welke plek geeft jou kracht? Laat het hieronder weten, dat kan ook heel nuttig zijn voor anderen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven