Wat elke HSP zou moeten weten…

Wellicht ken je het wel als HSP: dat je een voorgevoel hebt en twijfelt of je er wel of niet naar moet luisteren. Misschien ben je namelijk bang dat je voorgevoel niet klopt, of dat als je je voorgevoel uit anderen je ‘gek’ of iets dergelijks vinden…

Vorig jaar waren Mathijs van der Beek en ik bezig met het plannen van onze reis naar Nieuw Zeeland.

Omdat we graag wilden ervaren hoe locals écht leven, vonden we het super tof dat we in november 2017 waren gevraagd om op iemands huis te passen op het Zuidereiland.

Tot januari 2018. We zaten toen op het Noordereiland en het voelde helemaal niet meer goed om daarheen te gaan. Innerlijk ‘zag’ ik heel veel water en ‘wist’ ik dat het niet goed was. Mathijs had er ook geen goed gevoel bij. In eerste instantie voelde ik me ontzettend bezwaard om de afspraak af te zeggen, daarom deed ik dat ook niet meteen. Toch bleef het gevoel hangen en uiteindelijk besloten we om de afspraak te cancelen.

Op de tweede dag dat we oorspronkelijk op het huis zouden passen, raasde cycloon Gita over Nieuw Zeeland. Precies over de plek waar wij anders hadden gezeten. Mensen werden geëvacueerd en kwamen zonder stroom en/of water te zitten…

Ik was ontzettend dankbaar dat onze hoogsensitiviteit ons had geholpen en had voorkomen dat we daarin terecht waren gekomen.

Tips:

Tip 1: Word je bewust van je sterke punt
Wees je er van bewust dat hoogsensitieve mensen van nature vaak een sterke intuïtie. hebben. Dit is geen ‘toeval‘ maar heeft een reden! Met jouw intuïtie kun je jouw eigen leven en dat van anderen mooier maken.

Tip 2: Stel je open
Sommige mensen vinden intuïtie onzin, of denken dat het niet bestaat. Om je intuïtie in te kunnen zetten is het belangrijk om je hier voor open te stellen. Alleen op die manier zal het voor je gaan werken.

Tip 3: Vertrouw op je intuïtie
Op het moment dat je vertrouwt op je intuïtie, zal je leven (zeker op lange termijn) ten positieve veranderen. Dingen zullen gemakkelijker en meer in ‘flow’ gaan. Hier is soms moed voor nodig en soms zullen de resultaten van je intuïtie niet meteen zichtbaar zijn. Durf ervoor te gaan!

Tip 3: Train je intuïtie
Leven vanuit het hoofd wordt vanuit de Westerse samenleving vaak gestimuleerd, in tegenstelling tot leven vanuit je intuïtie. Je kunt echter niet alleen je hoofd, maar ook je intuïtie ontwikkelen. Hoe meer aandacht je hieraan besteed, hoe sterker je intuitie zal worden. Dit helpt je ook om meer op je intuïtie te vertrouwen.

Over Femke

Als digitale nomade reis ik samen met mijn vriend Mathijs en hond Otje de wereld over. Dit is een droom die uitkomt.

Lang was ik uitgeput en was reizen voor mij niet mogelijk. Dit kwam doordat mijn lichaam chronisch ziek bleek te zijn en ik mijn hoogsensitiviteit nog niet goed beheerste. Toen mijn lichaam goed werd behandeld en ik mijn hoogsensitiviteit leerde beheersen en inzetten als kracht, bloeide ik op.

Mijn kennis en inspiratie deel ik graag met jou, zodat je kan stralen! Ik leer hoger opgeleide vermoeide vrouwelijke HSP hoe ze energieker zijn aan de hand van mijn ontwikkelde methode.

Aanvullend artikel:

8 reactie(s) op "Wat elke HSP zou moeten weten…"

 • Door: Diana op 9 april 2018

  Ik wil wel graag weten hoe ik ermee ommoet gaan

  1. Door: Femke de Grijs op 9 april 2018

   Beste Diana,

   Ik ben benieuwd waar je graag precies mee om wilt leren gaan (je voorgevoel, intuïtie, hoogsensitiviteit of wellicht iets anders)?

   Groeten,
   Femke

   1. Door: Jan op 9 april 2018

    hallo Femke ik kan het niet binnenhalen om dat mijn e mail al is ingeschreven is hoe kan ik het wel binnen halen lieve groet Jan

    1. Door: Femke de Grijs op 10 april 2018

     Hoi Jan,

     Ik heb je gemaild :).

     Groeten, Femke

 • Door: Florike op 10 april 2018

  Beste Femke,
  Het lukt helaas niet om de gratis pdf te krijgen omdat ik al ingeschreven sta, zou dit nog mogelijk zijn

  1. Door: Femke de Grijs op 10 april 2018

   Beste Florike,

   Ik heb je gemaild :).

   Groeten, Femke

 • Door: ria op 10 april 2018

  hallo femke ik zou graag willen leren om mijn innerlijke onrustig door emotie.s van gevoelige belevennissen gr ria

  1. Door: Femke de Grijs op 10 april 2018

   Hoi Ria,

   Ik weet niet precies wat je bedoelt. Bedoel je dat je je innerlijke onrust door emoties (van gevoelige belevenissen) wilt transformeren?

   Groeten,
   Femke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *