Home   Blog   Luister je als HSP wel of niet naar je gevoel? 3 tips!

Luister je als HSP wel of niet naar je gevoel? 3 tips!

Femke de Grijs kijkt naar strand in Nieuw-Zeeland

Wellicht ken je het wel als HSP: dat je een voorgevoel hebt en twijfelt of je er wel of niet naar moet luisteren. Misschien ben je bang dat je voorgevoel niet klopt, of dat als je je voorgevoel uit anderen je ‘gek’ vinden?

In deze blog deel ik mijn persoonlijke verhaal en tips die je verder helpen!

Vorig jaar waren Mathijs van der Beek en ik bezig met het plannen van onze reis naar Nieuw Zeeland.

Omdat we graag wilden ervaren hoe locals écht leven, vonden we het super tof dat we in november 2017 waren gevraagd om op iemands huis te passen op het Zuidereiland.

Tot januari 2018. We zaten toen op het Noordereiland en het voelde helemaal niet meer goed om daarheen te gaan. Innerlijk ‘zag’ ik heel veel water en ‘wist’ ik dat het niet goed was. Mathijs had er ook geen goed gevoel bij. In eerste instantie voelde ik me ontzettend bezwaard om de afspraak af te zeggen, daarom deed ik dat ook niet meteen. Toch bleef het gevoel hangen en besloten we om de afspraak te cancelen.

Op de tweede dag dat we oorspronkelijk op het huis zouden passen, raasde cycloon Gita over Nieuw Zeeland. Precies over de plek waar wij anders hadden gezeten. Mensen werden geëvacueerd en kwamen zonder stroom en/of water te zitten…

Ik was ontzettend dankbaar dat onze hoogsensitiviteit ons had geholpen en had voorkomen dat we daarin terecht waren gekomen.
cycloon
Je gevoel is er niet voor niets. De onderstaande tips helpen je om naar je gevoel te luisteren, dat geeft (op lange termijn) energie!

Tips:

Tip 1: Word je bewust van je sterke punt
Wees je er van bewust dat hoogsensitieve mensen van nature vaak een sterke intuïtie. hebben. Dit is geen ‘toeval‘ maar heeft een reden! Met jouw intuïtie kun je jouw eigen leven en dat van anderen mooier maken.

Tip 2: Stel je open
Sommige mensen vinden intuïtie onzin, of denken dat het niet bestaat. Om je intuïtie in te kunnen zetten is het belangrijk om je hier voor open te stellen. Alleen op die manier zal het voor je gaan werken.

Tip 3: Vertrouw op je intuïtie
Op het moment dat je vertrouwt op je intuïtie, zal je leven (zeker op lange termijn) ten positieve veranderen. Dingen zullen gemakkelijker en meer in ‘flow’ gaan. Hier is soms moed voor nodig en soms zullen de resultaten van je intuïtie niet meteen zichtbaar zijn. Durf ervoor te gaan!

Tip 4: Train je intuïtie
Leven vanuit het hoofd wordt vanuit de Westerse samenleving vaak gestimuleerd, in tegenstelling tot leven vanuit je intuïtie. Je kunt echter niet alleen je hoofd, maar ook je intuïtie ontwikkelen. Hoe meer aandacht je hieraan besteed, hoe sterker je intuïtie zal worden. Dit helpt je ook om meer op je intuïtie te vertrouwen.

Meer weten?

In mijn begeleiding leer ik je hoe je intuïtie precies werkt en hoe jij het in je voordeel laat werken.

Over FemkeFemke de Grijs, met logos van de tijdschriften Libelle, Margriet en Happinez

Als digitale nomade reis ik samen met mijn vriend Mathijs en hond Otje de wereld over. Dit is een droom die uitkomt.

Lang was ik uitgeput en was reizen voor mij niet mogelijk. Dit kwam doordat mijn lichaam chronisch ziek bleek te zijn en ik mijn hoogsensitiviteit nog niet goed beheerste. Toen mijn lichaam goed werd behandeld en ik mijn hoogsensitiviteit leerde beheersen en inzetten als kracht, bloeide ik op.

Mijn kennis en inspiratie deel ik graag met jou, zodat je kan stralen! Ik leer hoger opgeleide vermoeide vrouwelijke HSP hoe ze energieker zijn aan de hand van mijn ontwikkelde methode.

Aanvullend artikel:

8 reacties op “Luister je als HSP wel of niet naar je gevoel? 3 tips!”

   1. blank

    hallo Femke ik kan het niet binnenhalen om dat mijn e mail al is ingeschreven is hoe kan ik het wel binnen halen lieve groet Jan

 1. blank

  Beste Femke,
  Het lukt helaas niet om de gratis pdf te krijgen omdat ik al ingeschreven sta, zou dit nog mogelijk zijn

 2. blank

  hallo femke ik zou graag willen leren om mijn innerlijke onrustig door emotie.s van gevoelige belevennissen gr ria

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top