Home   Blog   Luister je als HSP wel of niet naar je gevoel? 3 tips!

Luister je als HSP wel of niet naar je gevoel? 3 tips!

Femke de Grijs kijkt naar strand in Nieuw-Zeeland

Wellicht ken je het wel als HSP: dat je een voorgevoel hebt en twijfelt of je er wel of niet naar moet luisteren. Misschien ben je bang dat je voorgevoel niet klopt, of dat als je je voorgevoel uit anderen je ‘gek’ vinden?

In deze blog deel ik mijn persoonlijke verhaal en tips die je verder helpen!

In 2017 waren Mathijs van der Beek en ik bezig met het plannen van onze reis naar Nieuw Zeeland.

Omdat we graag wilden ervaren hoe locals écht leven, vonden we het super tof dat we in november 2017 waren gevraagd om op iemands huis te passen op het Zuidereiland.

Tot januari 2018. We zaten toen op het Noordereiland en het voelde helemaal niet meer goed om daarheen te gaan. Innerlijk ‘zag’ ik heel veel water en ‘wist’ ik dat het niet goed was. Mathijs had er ook geen goed gevoel bij. In eerste instantie voelde ik me ontzettend bezwaard om de afspraak af te zeggen, daarom deed ik dat ook niet meteen. Toch bleef het gevoel hangen en besloten we om de afspraak te cancelen.

Op de tweede dag dat we oorspronkelijk op het huis zouden passen, raasde cycloon Gita over Nieuw Zeeland. Precies over de plek waar wij anders hadden gezeten. Mensen werden geëvacueerd en kwamen zonder stroom en/of water te zitten…

Ik was ontzettend dankbaar dat onze hoogsensitiviteit ons had geholpen en had voorkomen dat we daarin terecht waren gekomen.
cycloon
Je gevoel is er niet voor niets.

4 tips:

De onderstaande tips helpen je om naar je gevoel te luisteren, dat geeft (op lange termijn) energie!

Tip 1: Word je bewust van je sterke punt

Wees je er van bewust dat hoogsensitieve mensen van nature vaak een sterke intuïtie. hebben. Dit is geen ‘toeval‘ maar heeft een reden! Met jouw intuïtie kun je jouw eigen leven en dat van anderen mooier maken.

Tip 2: Stel je open

Sommige mensen vinden intuïtie onzin, of denken dat het niet bestaat. Om je intuïtie in te kunnen zetten is het belangrijk om je hier voor open te stellen. Alleen op die manier zal het voor je gaan werken.

Tip 3: Vertrouw op je intuïtie

Op het moment dat je vertrouwt op je intuïtie, zal je leven (zeker op lange termijn) ten positieve veranderen. Dingen zullen gemakkelijker en meer in ‘flow’ gaan. Hier is soms moed voor nodig en soms zullen de resultaten van je intuïtie niet meteen zichtbaar zijn. Durf ervoor te gaan!

Tip 4: Train je intuïtie

Leven vanuit het hoofd wordt vanuit de Westerse samenleving vaak gestimuleerd, in tegenstelling tot leven vanuit je intuïtie. Je kunt echter niet alleen je hoofd, maar ook je intuïtie ontwikkelen. Hoe meer aandacht je hieraan besteed, hoe sterker je intuïtie zal worden. Dit helpt je ook om meer op je intuïtie te vertrouwen.

Meer weten?

In mijn begeleiding leer ik je hoe je intuïtie precies werkt en hoe jij het in je voordeel laat werken.

Heb je hier iets aan gehad? Doneer!

Heb je iets aan dit artikel gehad? Je doet mij een groot plezier met een donatie :). Daarmee ondersteun je mij om nog meer informatieve en inspirerende artikelen te kunnen delen in de toekomst. Doneren kan al vanaf €2,-! Klik hier om te doneren >>>

Over Femke de Grijs

Femke de Grijs, met logos van de tijdschriften Libelle, Margriet en Happinez

Jarenlang zaten mijn hoogsensitiviteit en en paranormaliteit mij in de weg. Ik leefde vanuit mijn hoofd, had het gevoel dat ik niet écht leefde en ervoer geen werkelijke zingeving.

Verschillende momenten zijn voor mij een wake-upcall geweest, waaronder de hersenbloeding van mijn vader. Ik voelde de essentie van leven, dat het fysiek gezien in een split second over kan zijn en wat werkelijk belangrijk voor mij was: liefde ervaren, plezier hebben en genieten.

Ik besloot om hier naar te luisteren, leerde de vruchten van mijn sensitiviteit plukken en ging mijn droom leven. Mijn levenspartner Mathijs en ik verkochten ons huis in Nederland. Sinds 2017 reizen wij voor onbepaalde tijd samen met hond Juultje (geboren in 2022) de wereld over en…

Ben jij een ambitieuze vrouwelijke Oude Ziel en wil je jouw potentieel benutten, voluit leven en bloeien? Mijn tips deel ik graag met jou aan de hand van een holistische en spirituele benadering, bijvoorbeeld via mijn gratis E-book, blogs en begeleiding.

Aanvullende artikelen:

Deze blog werd gepubliceerd op 9 april 2018 en werd geüpdatet op 8 december 2021

8 gedachten over “Luister je als HSP wel of niet naar je gevoel? 3 tips!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

      1. hallo Femke ik kan het niet binnenhalen om dat mijn e mail al is ingeschreven is hoe kan ik het wel binnen halen lieve groet Jan

  1. Beste Femke,
    Het lukt helaas niet om de gratis pdf te krijgen omdat ik al ingeschreven sta, zou dit nog mogelijk zijn

  2. hallo femke ik zou graag willen leren om mijn innerlijke onrustig door emotie.s van gevoelige belevennissen gr ria

Scroll naar boven