Home   Blog   Nieuw Zeeland Photo Diary: de reis erheen + eerste dagen!

Nieuw Zeeland Photo Diary: de reis erheen + eerste dagen!

Femke de Grijs en Mathijs van der Beek bij Rotokawa staan voor water

Het is 15 januari en een bijzondere dag: ik ben nu precies 1 maand aan het reizen! HSP blijf ik gewoon helpen.

Al een hele poos keek ik er naar uit om naar Nieuw Zeeland te gaan. Vorige week 8 januari vertrok ik er met mijn vriend Mathijs naar toe en in deze Photo Diary neem ik je mee en deel ik graag met je wat ik zoal heb beleefd. Kijk je mee?

Maandag

Het is zover! Na een periode van voorbereiding vliegen we van Amsterdam naar Shanghai.
china eastern vliegtuig

Dinsdag

We zitten in het vliegtuig en ik geniet van zonsondergang.
vliegtuig uitzicht zonsondergang

Na een reis van ongeveer 11 uur komen we aan in Shanghai! Na ongeveer 3 uur zijn we bij het hotel (dat praktisch om de hoek ligt) waar we even bij slapen. Reizen staat synoniem aan wachten (in dit geval op allerlei controles bij de luchthaven ;)). Ga je ook reizen als HSP? Check dan deze tips :).

Als ik iets heb geleerd is het wel dat het belangrijk is om als HSP doelen en focus te hebben. Zonder dat was ik nu niet waar ik nu sta (en lag ik waarschijnlijk nu nog uitgeput op bed). Wat zijn jouw doelen voor 2018? Een tijdje geleden ben ik hierover geïnterviewd door het tijdschrift Vriendin. Van mijn schoonouders hoor ik dat het desbetreffende nummer (en mijn wens voor 2018) nu t/m dinsdag 16 januari in de winkel ligt.
Vriendin interviewt Femke de Grijs over haar bucketlist cover

Woensdag

In de ochtend vertrekken we naar Nieuw Zeeland.
vliegtuigvleugel

In de avond komen we na een reis van totaal bijna 46u aan in Auckland! Het weer is heerlijk. Overal in de buurt en zelfs in het appartement waar we slapen hangen quotes, zoals deze in de woonkamer waar ik me wel in kan vinden: do it now, sometimes later becomes never quote

Donderdag

Voordat we naar Nieuw Zeeland gingen heb ik een lijstje gemaakt met wat mij leuk leek om te zien en te doen. Het is zoveel dat Mathijs en ik besluiten om bewust te voelen wat positief is voor ons.

Waar we heengaan
Mathijs en ik pakken onafhankelijk van elkaar de kaart van Nieuw Zeeland erbij om te voelen waar we blij van worden. ‘Toevallig’ komen we precies uit op hetzelfde: het Noordereiland en een deel van het Zuidereiland (het Abel Tasman park) voelde voor ons ‘kloppend’ en fijn om te bezoeken. Dat is waar we de komende tijd zullen zijn.

Wat we gaan doen
Het beste voelde om zo min mogelijk te plannen. Iets wat nieuw is voor mij! We zullen in het moment doen wat goed voelt. We willen in ieder geval op bezoek gaan bij familie van Mathijs en in de natuur zijn. En het lijkt me heel tof om dolfijnen in hun natuurlijke leefomgeving te zien.

Hier een overzicht van de genoemde plaatsen in deze blog, gemarkeerd in de kleur oranje:

Waar we slapen
Normaal gesproken plan ik altijd waar we overnachten: dat wordt nu anders. Omdat Mathijs en ik in de toekomst in het buitenland willen wonen en zoveel mogelijk willen ervaren hoe ‘locals’ écht leven vallen hotels en vakantieparken af.

We worden gevraagd om op een paar huizen in Nieuw Zeeland op te passen en dat lijkt ons de perfecte gelegenheid om eens te ervaren hoe het nou is om ‘echt’ in Nieuw Zeeland te wonen.

Er blijven nog genoeg dagen over die niet gepland zijn waar we slapen. Ik voel heel sterk dat ik meer in de natuur wil zijn. Maar ik hou niet van kamperen: kou (in de nacht kan in het Nieuw Zeeland koud zijn) en kriebelende beestjes (die ook overdag prikken ;)) geven mij een ‘survival’ gevoel. Slapen in een tent of caravan valt af. Ook voelt een camper niet goed. Op de een of andere manier hebben we allebei sterk het gevoel dat een Sleepervan (een auto die je kan ombouwen om in te slapen slapen) positief voor ons is. Dat hebben we geboekt: helemaal uit mijn comfortzone. Ik ben benieuwd hoe dat bevalt.

Femke de Grijs en Mathijs van der Beek zitten in sleepervan

We gaan reizen en zien meer natuur: gelukkig (de omgeving van Auckland vonden we erg ‘stads’)! De natuur vind ik prachtig en voelt erg fijn. Ik vind het zelfs mooier dan in Zuid-Afrika. We komen de mooie Waitawheta rivier tegen die ik even vast wil leggen met mijn telefoon (terwijl Mathijs ongemerkt een foto van mij maakt ;):
Femke de Grijs bij de waitawheta rivier

En dit wordt ‘m:
waitawheta rivier

We doen de Dickey flat wandeling en wandelen langs de rivier in regenwoud achtig gebied. Ik heb nog nooit in zo’n mooie omgeving gewandeld en voel me helemaal in mijn element :).

Vrijdag

We vertrekken naar Rotorua. Daar bezoeken we Te Puia. Ik zie voor het eerst in mijn leven een ‘bewegend’ modderbad en geiser: gaaf!

geiser Nieuw-Zeeland
Verder zien we een Maori show: er word live gezongen, een soort gitaar gespeeld en gedanst! Ook al versta ik geen woord van de taal, het is als HSP heel goed voelbaar waar de dansen om draaien.
maori dans
We reizen verder naar Taupo, waar we ongeveer een week zullen blijven.

Zaterdag

Ik lees geen krant. Tot ik vandaag een uitzondering maak: de lokale krant (The New Zealand Herold) is bezorgd. Ik ben erg nieuwsgierig naar wat er in staat en ik kom dit boeiende artikel tegen:
krantenartikel

Vroeger had ik allerlei baantjes die ik vanuit mijn hoofd, maar niet vanuit mijn hart deed. Het vrat onbewust bakken energie. Totdat ik besloot om het roer om te gooien en mijn droombaan te creëren.

Nu help ik vrouwelijke HSP naar een energieker leven. Energiegevend werk creëren is daar vaak een onderdeel van. Een interessante vraag naar aanleiding van dit artikel: wat zou jij het allerliefste met 100.000 uur doen en hoe zou jij deze willen invullen? Dat is volgens het artikel de tijd die een gemiddeld persoon in zijn/haar leven werkt.

Er wordt ook gerefereerd naar Steve Jobs. Hij raadt aan om je dag te beginnen en jezelf elke ochtend af te vragen: als dit de laatste dag van je leven was, zou je dan doen wat je wilde gaan doen?

Als HSP is het ontzettend belangrijk om werk te hebben waarin jij en jouw hoogsensitiviteit goed tot zijn recht komt en volledig kan worden geuit. Dit geeft energie! Wil je hier meer over weten? Check dan deze blog met extra tips voor HSP om energiegevend werk te creëren.

Zondag

We bezoeken Huka falls (prachtig blauw water en ook erg toeristisch):
huka falls
Waar we in de buurt gaan wandelen (veel rustiger ;).

Femke de Grijs en Mathijs van der Beek bij Rotokawa staan voor water

Maandag

We wandelen in Opepe Walks en ik pak mijn ‘echte’ fotocamera uit de tas. Ik geniet van de natuur en grote bomen. Binnenkort zal ik meer foto’s delen op Instagram en Facebook.
Mathijs van der Beek bij opepe walks

Vond je dit artikel waardevol? Doneer!

Heb je iets aan dit artikel gehad? Je doet mij een groot plezier met een donatie :). Daarmee ondersteun je mij om nog meer informatieve en inspirerende artikelen te kunnen delen in de toekomst. Elk bedrag (klein of groot) is heel welkom. Doneren kan al vanaf €2,-! Klik hier om te doneren >>>

Over Femke de Grijs

Femke de Grijs, met logos van de tijdschriften Libelle, Margriet en Happinez

Als kind stond ik van nature in contact met fijnstoffelijke dimensies. Toen ik erachter kwam dat mijn omgeving niet waarnam wat ik waarnam, werd ik bang voor andermans mening hierover en sloot ik mij hiervoor af.

Jarenlang onderdrukte ik mijn paranormaliteit en hoogsensitiviteit en leefde ik vanuit mijn ratio. Ik cijferde mijzelf (spirituele essentie) weg en leefde naar de verwachtingen van de buitenwereld. Dit gaf op den duur fysieke, emotionele en mentale klachten zoals uitputting en somberheid. In het reguliere circuit liep ik vast.

Ik voelde dat ik het roer om mocht gooien, leerde de vruchten van mijn sensitiviteit plukken en ging mijn droom leven. Zo kwam ik tot bloei. Mijn levenspartner Mathijs en ik verkochten ons huis in Nederland. Sinds 2017 reizen wij voor onbepaalde tijd samen met hond Juultje (geboren in 2022) de wereld over.

Ben jij een ambitieuze spirituele vrouw en wil ook bezield leven? Ik help jou graag, bijvoorbeeld via mijn gratis E-book, blogs en begeleiding.

Meer weten?

Bekijk hier de manieren hoe ik je graag verder help.

Aanvullende blogs:

Deze blog werd gepubliceerd op 15 januari 2018 en werd geüpdatet op 27 oktober 2023

21 reacties op “Nieuw Zeeland Photo Diary: de reis erheen + eerste dagen!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 1. EV avatar
  EV

  Geniet van elkaar 🙂

  1. Femke de Grijs avatar

   Gaan we doen :).

   Groetjes,
   Femke & Mathijs

 2. corina avatar
  corina

  geweldig dat jullie dit doen heb al helemaal zin om ook heerlijk even de natuur in te gaan.leuk voor het delen word er erg vrolijk van.nog heel veel plezier samen vriendelijke greetings

  1. Femke de Grijs avatar

   Hoi Corina,

   Wat leuk om te horen dat je er erg vrolijk van wordt! 🙂

   Groetjes,
   Femke

 3. Bernadette avatar
  Bernadette

  Wat een prachtige foto’s en heerlijk geschreven.
  Even leek het net of ik bij je op vakantie was.
  Dank je wel voor het delen, geniet ervan.
  Liefs x Bernadette

  1. Femke de Grijs avatar

   Wat leuk om te horen Bernadette!

   Groetjes,
   Femke

 4. Corry Bax avatar
  Corry Bax

  Wat geniet ik van je berichtjes !!! Nog heel vele plezier !!!!

  Liefs van Corry

  1. Femke de Grijs avatar

   Wat fijn om te horen Corry! :).

   Groetjes,
   Femke

 5. Leen Le Roy avatar
  Leen Le Roy

  Leuk om je wereldervaring mee te beleven . Voor mij een beetje droom dat uitkomt . Geniet maar tenvolle ! Grtjs

 6. Julienne avatar
  Julienne

  Hartelijk dank voor het delen van de mooie omgeving en jullie ervaringen. Heerlijk om te volgen. ?

 7. Marijke avatar
  Marijke

  Schitterend om jullie zo te zien. Geniet er samen van. Ik blijf het in ieder geval volgen.
  Hartelijke groet, Marijke

  1. Femke de Grijs avatar

   Leuk Marijke!

   Groetjes,
   Femke

 8. Gea Kroeze avatar

  Leuk dat je dit deelt,en volg je hart en je dromen,en wat een mooie foto,s.Geniet van jezelf en elkaar,goed bezig.

  Sportieve groet van Gea.

 9. Stephanie avatar
  Stephanie

  Wat onwijs gaaf wat jij allemaal doet! Zelf (ook HSP) heb ik ook plannen om naar NZ te gaan en daar rond te toeren. Mag ik vragen waar jullie die sleepervan hebben geboekt?
  Succes met alles wat je doet en nog gaat beleven 😉

  1. Femke de Grijs avatar

   Hoi Stephanie,

   Wat leuk! Ik zal een nieuwe blog over Nieuw-Zeeland maken met tips voor HSP, ik zal daarin ook je vraag beantwoorden. Dank je!

   Groetjes,
   Femke

   1. Femke de Grijs avatar

    Hoi Stephanie,

    Omdat ik onze verhuurmaatschappij niet aan te raden vond, heb ik in mijn nieuwe blog wat andere tips gedeeld: https://femkedegrijs.com/nieuw-zeeland-bezienswaardigheden-voor-hsp/ Ik wens je veel inspiratie :).

    Groetjes,
    Femke

 10. Vakantie avatar
  Vakantie

  Nieuw Zeeland lijkt me een prachtige ervaring!

Scroll naar boven