Home   Blog   Masaru Emoto over wat waterkristallen jou als HSP willen vertellen…

Masaru Emoto over wat waterkristallen jou als HSP willen vertellen…

water kristal

Ongeveer 1 op de 5 mensen is een hoogsensitief persoon (HSP). Hoogsensitieve personen herkennen zich vaak in deze HSP kenmerken. HSP staan (onbewust) extra open voor prikkels, zoals voor water.

Masaru Emoto

Masaru Emoto (1943-2014) was een Japanse onderzoeker. Hij studeerde op de Universiteit van Yokohama en was voorzitter van de International Water for Life Foundation. Masaru Emoto werd bekend doordat hij in de film What the bleep do we know verscheen.

Masara Emoto deed onderzoek naar water. Zo deed hij water in speciale potjes en stelde het bloot aan een specifieke prikkel (zoals muziek of een woord) en vroor dat in zodat er waterkristallen ontstonden.

Hij nam waar dat invloeden van buitenaf zoals geluid (denk maar aan een mantra) en beeld (zoals foto’s en tekst) water qua energie beïnvloedt.

Prikkels met een positieve trilling (zoals liefde) lieten mooie, harmonieuze waterkristallen zien, in tegenstelling tot prikkels met een negatieve trilling (zoals het woord ‘haat’).
Zie in de onderstaande video wat voorbeelden:

Soort gelijke experimenten zoals met (plant)zaadjes, rijst, appels of andere voedingsmiddelen lieten hetzelfde zien. In plaats van mooie waterkristallen bleef het plantje of het voedingsmiddel met een positieve associatie zoals een woord langer leven, in tegenstelling tot een plant of voedingsmiddel met een negatieve associatie. Die leefde vaak korter of raakte sneller beschimmeld.

3 tips voor HSP:

Tip 1: Voorzie water van positieve energie

Omdat de mens ook voor circa 70% uit water bestaat, is het (helemaal voor een HSP!) belangrijk om een positieve omgeving (in plaats van negatieve omgeving) om je heen te hebben.

Voorzie water van positieve energie en neem dit tot je (door het te drinken).

Reinig water bijvoorbeeld fysiek (zodat bijvoorbeeld een vervelende chloor smaak verdwijnt) en energetisch.

Een Brita Waterfilterkan kan water bijvoorbeeld fysiek reinigen. Er bestaan diverse varianten van deze waterfilterkan, zoals de Marella.

Brita kan

De Light of Faith van Ascension Europe helpt bijvoorbeeld om de kwaliteit van water te verhogen, harmoniseren en water energetisch te voorzien van positieve energie.

Ascension Light of Faith

Tip 2. Wees je bewust van jouw gedachtekracht

Heb intern (in jezelf) positieve energie (zoals qua gedachten), zodat je balans en energie kan ervaren.

Bekijk hieronder een filmpje over Emoto die nog wat verder ingaat op wat voor invloed jij hebt met je gedachten op bijvoorbeeld water en jouw leven:

Voed jezelf met positieve gedachten. Dr. Masaru Emoto maakte speciale kaarten die je hierbij kunnen ondersteunen: Waterkristal orakelkaarten. Je kunt bijvoorbeeld ter inspiratie per dag een kaart met daarop een waterkristal en bijbehorende tekst trekken.

Klik hier & ontvang de waterkristalkaarten direct via bol.com>>>
Masaru Emoto kaarten: het waterkristal orakel

Je kunt je gedachten ook voeden met positieve boeken. Er verschenen bijvoorbeeld diverse boeken over waterkristallen en de bevindingen van Masaru Emoto:

Klik hieronder op je boek naar keuze & vind meer informatie:
de boodschap van water Masaru Emotogeneeskracht van water door Masaru Emotowater-weet-het-antwoord-emoto

Tip 3. Beheers je hooggevoeligheid

Heb je een omgeving die je niet voedt en je zelfs leegzuigt? Kun je moeilijk bij jezelf blijven en je richten op positieve gedachten?

Je bent niet de enige. Veel HSP beheersen hun hooggevoeligheid nog niet goed. Ze kunnen zich moeilijk afsluiten voor negatieve prikkels van buitenaf en bij zichzelf blijven.

Dit komt enerzijds vaak door een gebrek aan kennis: ze weten vaak niet hoe ze zich goed kunnen afsluiten. Daarnaast kunnen er allerlei (onbewuste) gedachten aanwezig zijn die bij jezelf blijven en begrenzen (zoals ‘nee’ zeggen) eng maken. Leer in dat geval hoe jij je hooggevoeligheid beheerst, blokkades overwint en energieker wordt. Zodat jij kan stralen, in plaats van balen met je hooggevoeligheid! Mijn begeleiding helpt je hierbij.

Over Femke de Grijs

Femke de Grijs, met logos van de tijdschriften Libelle, Margriet en HappinezMet mijn achtergrond als Toegepast Psycholoog ben ik gespecialiseerd in het helpen van hoger opgeleide hoogsensitieve vrouwen, die last hebben van vermoeidheid.

Ik leer ze vanuit een holistische visie en mijn unieke methode hoe ze energieker worden.

Aanvullende blogs:

2 reacties op “Masaru Emoto over wat waterkristallen jou als HSP willen vertellen…”

  1. blank

    Dit artikel raakt mij in mijn hart en ziel, zoals ik voel dat de zon en het water het hart en ziel van het universum zijn

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top