Home   Blog   Masaru Emoto over waterkristallen: gebruik jij water in je voordeel als HSP?

Masaru Emoto over waterkristallen: gebruik jij water in je voordeel als HSP?

ijskristal

Benieuwd wat Dr. Masaru Emoto te weten kwam over waterkristallen en wat jij concreet met deze ontdekking kan? In deze blog kom je er alles over te weten!

Masaru Emoto en zijn water experiment

Dr. Masaru Emoto (1943-2014) was een Japanse onderzoeker. Hij studeerde op de Universiteit van Yokohama en was voorzitter van de International Water for Life Foundation. Masaru Emoto werd bekend doordat hij in de film What the bleep do we know verscheen.

Masara Emoto deed onderzoek naar water. Zo deed hij water in speciale potjes en stelde het bloot aan een specifieke prikkel (zoals muziek of een woord) en vroor dat in zodat er waterkristallen ontstonden.

Hij nam waar dat invloeden van buitenaf zoals geluid (denk maar aan een mantra) en beeld (zoals foto’s en tekst) water qua energie beïnvloedt.

Prikkels met een positieve trilling (zoals liefde) lieten mooie, harmonieuze waterkristallen zien, in tegenstelling tot prikkels met een negatieve trilling (zoals het woord ‘haat’). In zijn onderzoeken heeft hij er meer over gedeeld. Ook deelt hij er in deze quotes meer over.

Zie in de onderstaande video een voorbeeld:

Experimenten met rijst

Soort gelijke experimenten zoals met (plant)zaadjes, rijst, appels of andere voedingsmiddelen lieten hetzelfde zien. In plaats van mooie waterkristallen bleef het plantje of het voedingsmiddel met een positieve associatie zoals een woord langer leven, in tegenstelling tot een plant of voedingsmiddel met een negatieve associatie. Die leefde vaak korter of raakte sneller beschimmeld.

Hoogsensitiviteit in relatie tot water(kristallen)

Ongeveer 1 op de 5 mensen is een hoogsensitief persoon (HSP). Hoogsensitieve personen herkennen zich vaak in deze HSP kenmerken. HSP staan (onbewust) extra open voor prikkels, zoals voor water.

3 praktische tips voor HSP:

Tip 1: Voorzie water van positieve energie

Omdat de mens ook voor circa 70% uit water bestaat, is het (helemaal voor een HSP!) belangrijk om een positieve omgeving (in plaats van negatieve omgeving) om je heen te hebben.

Voorzie water van positieve energie en neem dit tot je (door het te drinken).

Reinig water bijvoorbeeld fysiek (zodat bijvoorbeeld een vervelende chloor smaak verdwijnt) en energetisch.

Water fysiek reinigen

Er bestaan diverse waterfilter opties die water fysiek reinigen. Tip: kies voor waterfilters van RVS en/of glas; dit is gezonder dan plastic; het bevat geen microplastics en hormoonverstorende stoffen. Houd er rekening mee dat sommige waterfilters stroom gebruiken.

Water energetisch ‘reinigen’

De Light of Faith van Ascension Europe helpt bijvoorbeeld om de kwaliteit van water te verhogen, harmoniseren en water energetisch te voorzien van positieve energie. Ga je voor de allereerste keer iets bestellen bij Ascension Europe? Tip: gebruik de kortingscode: femkedegrijs en krijg 3% welkomstkorting op je product(en) (deze code werkt niet in combinatie met andere codes/acties en wordt niet toegepast op eventuele verzendkosten)!

Ascension Light of Faith

Tip 2. Wees je bewust van jouw gedachtekracht

Heb intern (in jezelf) positieve energie (zoals qua gedachten), zodat je balans en energie kan ervaren.

Bekijk hieronder een filmpje over Emoto die nog wat verder ingaat op wat voor invloed jij hebt met je gedachten op bijvoorbeeld water en jouw leven:

Voed jezelf met positieve gedachten.

Waterkristal orakelkaarten

Dr. Masaru Emoto maakte speciale kaarten die je hierbij kunnen ondersteunen: Waterkristal orakelkaarten. Je kunt bijvoorbeeld ter inspiratie per dag een kaart met daarop een waterkristal en bijbehorende tekst trekken.
Klik hier & ontvang de waterkristalkaarten direct via bol.com>>>
Masaru Emoto kaarten: het waterkristal orakel

Masaru Emoto boeken

Je kunt je gedachten ook voeden met positieve boeken. Er verschenen bijvoorbeeld diverse boeken over waterkristallen en de bevindingen van Masaru Emoto:

Klik hieronder op je boek naar keuze & vind meer informatie:
de boodschap van water Masaru Emotogeneeskracht van water door Masaru Emotowater-weet-het-antwoord-emoto

Tip 3. Beheers je hoogsensitiviteit

Heb je een omgeving die je niet voedt en je zelfs leegzuigt? Kun je moeilijk bij jezelf blijven en je richten op positieve gedachten?

Je bent niet de enige. Veel HSP beheersen hun hoogsensitiviteit nog niet goed. Ze merken dat zij zich moeilijk kunnen afsluiten voor negatieve prikkels van buitenaf en kunnen lastig bij zichzelf blijven.

Dit komt enerzijds vaak door een gebrek aan kennis. Daarnaast kunnen er allerlei (onbewuste) gedachten aanwezig zijn die bij jezelf blijven en begrenzen (zoals ‘nee’ zeggen) eng maken. Leer in dat geval hoe jij je hoogsensitiviteit beheerst, blokkades overwint en energieker wordt. Zodat jij kan stralen, in plaats van balen met je hoogsensitiviteit! Mijn begeleiding helpt je hierbij.

Ik werk samen met bol.com en Ascension Europe. Dit artikel bevat daarom affiliate links. Als je via de links in dit artikel bij Ascension Europe of bol.com iets bestelt krijg ik hier een kleine vergoeding voor en steun je mij. Dit waardeer ik zeer! Jij betaalt niets extra.

Vond je dit artikel waardevol? Doneer!

Heb je iets aan dit artikel gehad? Je doet mij een groot plezier met een donatie :). Daarmee ondersteun je mij om nog meer informatieve en inspirerende artikelen te kunnen delen in de toekomst. Elk bedrag (klein of groot) is heel welkom. Doneren kan al vanaf €2,-! Klik hier om te doneren >>>

Over Femke de Grijs

Femke de Grijs, met logos van de tijdschriften Libelle, Margriet en Happinez

Als kind stond ik van nature in contact met fijnstoffelijke dimensies. Toen ik erachter kwam dat mijn omgeving niet waarnam wat ik waarnam, werd ik bang voor andermans mening hierover en sloot ik mij hiervoor af.

Jarenlang onderdrukte ik mijn paranormaliteit en hoogsensitiviteit en leefde ik vanuit mijn ratio. Ik cijferde mijzelf (spirituele essentie) weg en leefde naar de verwachtingen van de buitenwereld. Dit gaf op den duur fysieke, emotionele en mentale klachten zoals uitputting en somberheid. In het reguliere circuit liep ik vast.

Ik voelde dat ik het roer om mocht gooien, leerde de vruchten van mijn sensitiviteit plukken en ging mijn droom leven. Zo kwam ik tot bloei. Mijn levenspartner Mathijs en ik verkochten ons huis in Nederland. Sinds 2017 reizen wij voor onbepaalde tijd samen met hond Juultje (geboren in 2022) de wereld over.

Ben jij een ambitieuze spirituele vrouw en wil ook bezield leven? Ik help jou graag, bijvoorbeeld via mijn gratis E-book, blogs en begeleiding.

Aanvullende blogs:

Deze blog werd gepubliceerd op 11 oktober 2012 en werd geüpdatet op 25 augustus 2023

2 reacties op “Masaru Emoto over waterkristallen: gebruik jij water in je voordeel als HSP?”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. Maria Johanna avatar
    Maria Johanna

    top actie Femke

  2. Elly avatar
    Elly

    Dit artikel raakt mij in mijn hart en ziel, zoals ik voel dat de zon en het water het hart en ziel van het universum zijn

Scroll naar boven