Elektromagnetische straling: wat je als HSP kan doen tegen deze energievreter!

Vermoeidheid bestaat in vele varianten, zoals een burn-out of CVS. Het kan diverse oorzaken hebben: 1 mogelijke oorzaak van vermoeidheid is straling. Maar wat is straling precies?

Wat is straling?

Straling bestaat in vele soorten zoals:

 • Radioactieve straling.
 • Straling van ‘niet voor iedereen waarneembare’ bronnen, zoals van aardstralen (dit zijn energieën, ook wel ‘stralen’ genoemd, afkomstig uit de aarde, die de mens niet voeden), entiteiten of emoties die in een ruimte zijn blijven hangen. Niet iedereen kan dit soort straling waarnemen. Hooggevoelige mensen zijn vaak gevoeliger om dit type straling waar te nemen.
 • Electromagnetische straling.

Elektromagnetische straling

Elektromagnetische straling komt van alle voorwerpen waar elektrische spanning op staat of waar stroom door loopt. Denk maar aan lampen, PC’s, DECT-telefoons of UMT-S en GSM zendmasten. Via deze uitgebreide kaart en deze beknopte kaart kun je bekijken waar er stralingsbronnen zoals van GSM en UMTS in je buurt zitten. Een overzicht van de meest verstorende apparaten binnenshuis vind je hier.

Elektromagnetische straling neemt wereldwijd toe, doordat er steeds meer voorwerpen waar elektrische spanning op staat of stroom doorheen loopt worden geplaatst. Het wordt ook wel als ‘smog’ ervaren en electrosmog genoemd.Gevoelig zijn voor elektromagnetische straling, wordt ook wel Elektro HyperSensitiviteit (EHS) genoemd.

De Stichting Elektrohypersensitiviteit (EHS) schat dat 3% van de bevolking overgevoelig is voor elektromagnetische velden. Hooggevoelige mensen staan (onbewust) extra open voor prikkels (indrukken) en straling. Elaine Aron schat dat 10-15% van de bevolking hooggevoelig of hoogsensitief is. Elektrohypersensitieve personen hebben een bepaalde mate van hypersensitiviteit (in ieder geval voor elektro magnetische velden), echter niet alle hoogsensitieve personen (HSP’ers) zijn even gevoelig voor (elektromagnetische) straling. Deze blog en het onderstaande filmpje gaat met name op dit type straling in.

Gevolgen van straling

Hooggevoelige mensen en ElektroHypersensitieve Personen kunnen door straling last krijgen van diverse klachten (vaak gerelateerd aan het immuun- en het hormoonsysteem) zoals:

 • Vermoeidheid
 • Allergieën
 • Oogklachten
 • Hartritmestoornissen
 • Hoofdpijn
 • Rugpijn
 • Koude ledematen
 • Duizeligheid
 • Slaapproblemen
 • Vergeetachtigheid
 • Geïrriteerdheid

Het onderstaande filmpje gaat er verder op in:

Ook gaat deze huisarts er verder op in:

Er zijn diverse dingen die je tegen elektromagnetische straling kan doen:

Manier 1. Straling weghalen of weren

 • Je kunt sommige elektromagnetische straling weghalen. Gebruik in plaats van WiFi (draadloos internet) internet via de kabel. Gebruik in plaats van je GSM en DECT-telefoon (dat is een draadloze telefoon) een telefoon aan een ‘draad’. Gebruik in plaats van inductie-platen of een elektrische kookplaat een gasfornuis. Ook kan het helpen om elektrische bedden (zoals een waterbed of een elektrisch verstelbaar bed) of elektrische dekens uit het stopcontact te halen/te vervangen voor een ‘gewoon’ bed of deken.
 • Kan je niet zonder WiFi of (Bluetooth op) je mobiel? Zet deze dan enkel aan wanneer je het nodig hebt en zet ze uit wanneer je klaar bent. Dit geldt ook voor andere elektrische apparaten: trek de stekkers uit stopcontacten als je ze niet gebruikt.
 • Houd afstand van elektrische bronnen, zoals de router of TV. Zit bijvoorbeeld niet met je neus op het TV-beeldscherm. Ga je (elektrisch) de was doen? Zet de wasmachine dan aan als je van plan bent om naar een afspraak of iets dergelijks te gaan. Verder kunnen mensen baat hebben bij een wekker op een batterij, in plaats van een radiowekker die op 230 Volt draait.
 • Gebruik ‘geaarde’ stopcontacten: dit zijn stopcontacten met een ijzeren ‘stukjes’. Hier kunnen stekkers in waarin gleuven zitten.
 • Kies bewust voor licht. Vermijd Tl- en spaarlampen. Gebruik liever (op afstand) een LED lamp of een halogeenlamp op 230 volt (zonder transformator) of een ‘Ecoclassics’ lamp. Sommige mensen prefereren een gloeilamp, dit is echter niet optimaal voor het milieu. Daarnaast hebben mensen er vaak baat bij om een lichtdimmer óf helemaal uit óf helemaal open te zetten (en dus niet voor ‘tussenstanden’ te kiezen).
 • Sommige elektromagnetische stralingsbronnen kunnen niet weggehaald worden, zoals WiFi van de buren of zendmasten in de buurt. Sommige middelen, zoals stralingsvrije verf of folie weren dit soort elektromagnetische straling. Er zijn ook filters die helpen om het water en de lucht te zuiveren.

Manier 2. Natuurlijke, positieve energie van de aarde versterken

Professor Schumann hield zich bezig met de fysica van elektriciteit. Op een gegeven moment ontdekte hij dat de energie van de kern van de aarde een specifieke helende trilling heeft. Dit wordt ook wel Schumannresonantie of Schumannfrequentie genoemd. Deze resonantie of frequentie wordt in Herz (Hz) (het aantal trillingen per seconde) weergeven.

Schumann deelde zijn ontdekkingen in het tijdschrift `Technische Physik’. Dr. Ankermueller vermoedde toen dat de aarde dezelfde natuurlijke resonantie heeft als de hersenen. König bevestigde deze link tussen de Schumannresonantie en de ritmes van de hersenen. De Schumannresonantie helpt om de hersenen en jezelf te ontspannen en je prettig te voelen.

Er bestaan diverse manieren en apparaten die helpen om de Schumannresonantie in huis of de omgeving waarin je je bevindt te versterken.

Mijn zoektocht naar wat ik tegen elektromagnetische straling kon doen

Al googlend wat ik tegen elektromagnetische straling en elektrosmog kon doen, vond ik al snel ruim twintig apparaten die hier bij zeiden te helpen. Ik heb toen een lijst gemaakt van al deze anti-stralingsproducten. De meeste van deze apparaten versterken de positieve aarde frequentie of Schumannresonantie (en halen dus de elektromagnetische straling niet weg, of werken niet werend).

Ik vond het lastig om te voelen wat bij mij paste. Ik en mijn vriend (die ook graag wat tegen de elektromagnetische straling wilde doen) vroegen hulp aan een natuurgeneeskundige. Zij testte (aan de van spiertesten) uit dat de i-Doh Carry Licht of Donker het beste bij mij aansloot om geen last meer te hebben van elektromagnetische straling.

Voor mijn vriend werd een een ander apparaat uitgetest, dat hem hielp om geen last te hebben van elektromagnetische straling. Ik ontdekte toen dat wat voor de een goed werkt, voor een ander niet goed hoeft te werken. Ieder mens en iedere HSP is uniek. De natuurgeneeskundige testte uit dat ‘zijn’ apparaat mij 60% hielp om geen last meer hebben van elektromagnetische straling. In ons huis hadden we inmiddels ‘zijn’ apparaat in het stopcontact gedaan, zodat de Schumannresonantie in huis werd versterkt. Voor mijn vriend hielp dit perfect. Ik had nu minder last had van hoge ‘pieken’ qua straling, maar voelde nog wel straling.

Over de i-Doh

Hoe is de i-Doh tot stand gekomen?

tom-stoekenbroekTom Stoekenbroek (ontwikkelaar van i-Doh) gaf aan: ‘Ik ben heel lang onderweg geweest van klant tot klant om de huizen te ontstoren en de mensen en dieren een beter gevoel te bieden. Daarin ben ik tegen de beperkingen van heel veel stralingsoplossingen gelopen. De meesten zijn plekgebonden en behoeven onderhoud. Magneten moeten elk jaar opnieuw gesteld worden en de dupleexen van Rayonex moeten elk jaar gereset worden. Zelfs de broncorrector moet elk jaar opnieuw gesteld worden. Dat bracht mij op het spoor van een (bijna) stabiele oplossing: i-Doh.’

Er zijn diverse soorten i-Doh’s; één ervan is de i-Doh Carry Ante Zero.

Hoe ziet deze i-Doh Carry Ante Zero eruit?

Deze Carry Ante Zero variant is net iets groter als een 2 euro muntstuk. Je krijgt de i-Doh in de houtsoort die op dat moment leverbaar is, ik heb de lichte variant (er zijn ook donkerdere varianten). Ik kreeg hem toegestuurd in een hoesje.

i doh carry ante zero

Hoe werkt deze i-Doh?

Van de site en van Tom begrijp ik het volgende over de werking van i-Doh:

In de i-Doh zit een natuurlijke antenne van fosforbrons (in een special gemaakte verhouding) die door de afstelling van de metalen delen ten opzichte van elkaar, frequenties kan versterken en uitzenden. Deze antenne is op een aantal specifieke frequenties afgesteld en versterkt de positieve Schuman frequenties die de aarde levert.

Het effect is dat mens en dier naar de hogere energie kan en toch lekker geaard en op de aarde blijft‘.

Verder begreep ik van de site en van Tom:
‘In de leefomgeving van mensen moet eigenlijk de energie aanwezig zijn die bij ons past, maar meestal is dat door verstoringen veel te weinig. De i-Doh levert die broodnodige energie:

 • Enerzijds levert i-Doh tegenfrequenties tegen straling en zorgt het ervoor dat mensen en dieren minder last hebben van alle prikkels (energieën en straling) die op hen afkomen. Denk maar aan sommige energieën van mensen, aardstralen, of straling van een GSM, DECT telefoon en UMTS (de i-Doh werkt niet tegen radio actieve straling).
 • Daarnaast en dat is eigenlijk veel belangrijker, levert de i-Doh basisfrequenties die momenteel heel belangrijk zijn voor mens en dier. Heb je de basisenergie voldoende in je omgeving dan voel je lekker en ben je sowieso beter bestand tegen andere energievelden zoals straling. Ik ben nu al ruim 10 jaar bezig met het onderzoeken van de basisfrequenties van mensen en ook dieren. De i-Doh levert de basisfrequentie van gevoelige- en zeer gevoelige mensen, die fluctueert momenteel tussen de 35,2 en 37,7 Herz. De i-Doh levert dus een hoge energie, die ervoor zorgt dat mensen en dieren zich lekkerder voelen. Handig om te weten: Meneer Schumann ontdekte de ‘enige echte’ Schumanfrequentie 7,83 Herz is, maar er zijn veel mensen die vinden dat alle frequenties die de aarde levert de Schumanfrequentie heten; naamsverwarring dus eigenlijk.

De i-Doh heeft dus een tweeledige werking: enerzijds ontstorend en anderzijds aanvullend wat (hoog)gevoeligen nodig hebben.’

Specifiek voor deze i-Doh Carry Ante Zero:

Mijn model heet i-Doh Carry en de uitvoering hiervan is Ante Zero. Deze i-Doh werkt in een straal van ongeveer 1 -2 meter en doet hetzelfde als zijn grotere varianten, alleen dan minder sterk. Tom gaf aan dat voor een woonhuis een middelgrote variant nodig is. Zo heeft de gewone i-Doh een reikwijdte van 10-20 meter en de i-Doh Colos 100 meter.

Wat zijn na een maand mijn ervaringen met i-Doh Carry Ante Zero?

Toen ik me ging verdiepen in het fenomeen elektromagnetische straling en wat ik ertegen kon doen, vond ik het een logische gedachte om elektromagnetische straling zoveel mogelijk weg te halen/te weren. Ik vond het in eerste instantie een beetje vreemd om straling (in dit geval positieve straling, die afkomstig is van de aarde) in huis toe te voegen. Het idee om straling toe te voegen stond me eerst tegen, aangezien ik al zo veel voel. Tot ik tot het inzicht kwam dat alles energie is, en alles al een bepaalde (uit)straling heeft. Zo staan er ook edelstenen in mijn huis, of beeldjes die en bepaalde positieve energie creëren.

In het begin..i-doh carry ante zero

Toen ik deze i-Doh variant binnenkreeg, voelde deze licht en prettig, maar als ik hem dicht in mijn buurt had wel erg sterk. Ik heb hem daarom eerst een tijdje in het hoesje op ongeveer 5 meter van mijn werkplek gelegd. Een poosje later, toen dit prettig voelde heb ik hem (nog steeds in het hoesje) op circa 1 meter van mijn werkplek (hoog; op een plankje) gelegd. Dit voelde fijn. Op een gegeven moment heb ik er een symbolenkaart ondergelegd (dit is nu nog steeds het geval); het voelt of de energie die op de kaart staat zeer subtiel wat wordt ‘bekrachtigd’/de i-Doh nog wat meer ‘body’ heeft gekregen.

Wat ik nu soms ook doe..

Soms als dit prettig voelt, leg ik de i-Doh dicht naast me (ongeveer op 50 cm). Heel soms haal ik hem uit het hoesje. Dit is vaak van korte duur, omdat ik de energie vrij intens vind.

Samengevat:

Het voelt fijn en rustig om de i-Doh overdag in mijn buurt te hebben. Ik kan weer wat langer achter de PC zitten. Het is niet zo dat alle elektromagnetische straling ‘weg’ is (de WIFI van de buren staat bijvoorbeeld nog steeds aan, de UMTS mast in de ‘achtertuin’ zendt ook nog steeds straling uit). Wel voelt de energie in mijn buurt wat rustiger en zachter en heb ik minder last van straling. Voor mij is deze i-Doh Carry variant nu heel geschikt (en voelt een grotere variant ‘too much’ ; ). In de slaapkamer voelt het te sterk om de i-Doh in mijn buurt te hebben. Ik raakte door dit onderwerp zo geïnspireerd dat ik ook wil onderzoeken hoe de straling verder geweerd kan via ‘manier 1’ (ik wil bijvoorbeeld onderzoeken of/hoe we de WIFI kunnen uitzetten/omzetten naar een kabel). Hoe minder straling, hoe beter :D.

Nog even op een rijtje wat ik de voor- en nadelen vind van de i-Doh Carry Ante Zero:

 • Deze i-Doh zit in een mooi hoesje.
 • Deze i-Doh hoeft niet in een stopcontact en heeft ook geen batterijvoeding nodig.
 • Deze i-Doh gaat onbeperkt mee.
 • Ik vind het handig dat ik deze i-Doh eventueel kan meenemen (de i-Doh is heel licht). Ik vind het fijn om zelf te voelen op welke afstand de i-Doh mij het meeste helpt en de i-doh hier naar te verplaatsen.
 • Er zijn veel verschillende manieren hoe je deze I-Doh kan gebruiken. Naast dat je hem gewoon ergens in je buurt kan neerleggen, kan je hem ook in een broek- of jaszak doen of op een kaart(ensymbool) leggen. Op die manier wordt de energie van de kaart (het symbool of de tekst die erop staat) versterkt.

Idee:

 • Er staat op de site ‘De i-Doh Carry kan ook direct op de huid gedragen worden als er geen broekzakken zijn’. Het zou leuk en handig zijn als er een kettinghanger aan de i-Doh zat, zodat mocht dat in de toekomst fijn voelen, ik hem ook zo kan dragen :).
 • Er staat informatie over de i-Doh Carry Ante Zero op 2 sites. Dit vond ik wat verwarrend. Ik had het overzichtelijker gevonden als alle informatie op 1 site staat. Informatie over Tom kon verder ik niet zo snel vinden op de sites; ik was bijvoorbeeld heel benieuwd wie hij was en hoe hij de i-Doh heeft ontwikkeld. Tom gaf bijvoorbeeld ook aan super gevoelig te zijn. Het lijkt me leuk als deze informatie nog beter zichtbaar is!

Meer informatie over de i-Doh Carry Ante Zero:

Vind je op zowel de site van i-Doh als Newenergycards.

Update 22 februari 2018:

In 2015 heb ik dit artikel gedeeld. Na ongeveer een jaar heb ik de i-Doh uit het hoesje gehaald.

Vanaf 15 december 2017 heb ik het roer omgegooid: ons huis staat te koop en samen met mijn vriend reis ik de wereld over als digitale nomade en blijf ik ondertussen gewoon vrouwelijke vermoeide HSP helpen. Omdat ik reis heb ik nu geen vaste werkplek (en i-Doh) meer. Mijn ervaringen met de i-Doh zijn tijdens het gebruik goed gebleven.

Ik heb verder ontdekt dat Ascension ook producten heeft die je als HSP kunnen helpen om beter met straling om te kunnen gaan. De grote Guardian kun je ook aan een ketting hangen, wat praktisch is als je reist.

Over Femke de Grijs

Ik ben gespecialiseerd in het begeleiden van hoger opgeleide hoogsensitieve vrouwen, die last hebben van vermoeidheid. Ik leer ze hoe ze energieker worden. Centraal staat in mijn holistische begeleiding mijn intuïtie; hiermee ontwikkelde ik succesformules die je helpen om energievretende blokkades te overwinnen. Ik heb inmiddels ook geleerd hoe ik kan spiertesten.

Zelf heb ik jaren last gehad van slopende vermoeidheid. In het reguliere circuit werd gesproken over Chronische Vermoeidheid. Toen ik ontdekte dat ik hooggevoelig was & dit leerde beheersen en mijn vitamine B12-tekort na jaren juist behandeld werd (met injecties), Bloeide ik op.

Mijn succesformules deel ik graag met jou, zodat ook jij energieker wordt!

Aanvullende blogs

2 reactie(s) op "Elektromagnetische straling: wat je als HSP kan doen tegen deze energievreter!"

 • Door: Nicole op 15 februari 2018

  Hoi Femke, het ia nu inmiddels 2 jaar geleden. Hoe zijn je ervaringen nu met de i-doh?

  1. Door: Femke de Grijs op 22 februari 2018

   Hoi Nicole,

   Bedankt voor je vraag. Naar aanleiding van je vraag heb ik de blog geüpdatet. Ik hoop dat ik je zo voldoende heb geïnformeerd en wens je verder een fijne avond.

   Groetjes, Femke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *