Elektromagnetische straling: wat je als HSP kan doen tegen deze energievreter!

elektriciteitsmasten

Vermoeidheid bestaat in vele varianten, zoals een burn-out of CVS. Het kan diverse oorzaken hebben: één mogelijke oorzaak van vermoeidheid is straling. Maar wat is straling precies?

Wat is straling?

Straling bestaat in vele soorten zoals:

 • Radioactieve straling.
 • Straling van niet voor iedereen waarneembare bronnen, zoals van aardstralen (dit zijn energieën, ook wel ‘stralen’ genoemd, afkomstig uit de aarde die de mens niet voeden) of energieën van mensen. Denk maar aan entiteiten of emoties die in een ruimte zijn blijven hangen. Niet iedereen kan dit soort straling waarnemen. Hoogsensitieve mensen zijn vaak gevoeliger om dit type straling waar te nemen.
 • Electromagnetische straling.

Elektromagnetische straling

Elektromagnetische straling komt van alle voorwerpen waar elektrische spanning op staat of waar stroom door loopt. Lampen, PC’s, DECT-telefoons of UMT-S en GSM zendmasten zijn wat voorbeelden. Via deze uitgebreide kaart en deze beknopte kaart kun je bekijken waar er stralingsbronnen zoals van GSM en UMTS in je buurt zitten. Een overzicht van de meest verstorende apparaten binnenshuis vind je hier.

Elektromagnetische straling neemt wereldwijd toe, doordat er steeds meer voorwerpen waar elektrische spanning op staat of stroom doorheen loopt worden geplaatst. 5G is hier een actueel voorbeeld van. Elektromagnetische straling wordt ook wel als ‘smog’ ervaren en electrosmog genoemd. Gevoelig zijn voor elektromagnetische straling, wordt ook wel Elektro HyperSensitiviteit (EHS) genoemd.

De Stichting Elektrohypersensitiviteit (EHS)  schat dat 3% van de bevolking overgevoelig is voor elektromagnetische velden. Dr. Elaine Aron schat dat 10-15% van de bevolking hoogsensitief is. Hoogsensitieve mensen staan (onbewust) extra open voor prikkels (indrukken) en straling.  Elektrohypersensitieve personen hebben een bepaalde mate van hypersensitiviteit (in ieder geval voor elektro magnetische velden), echter niet alle hoogsensitieve personen (HSP) zijn even gevoelig voor (elektromagnetische) straling. Deze blog en de onderstaande video gaat met name op dit type straling in.

YouTube video

Gevolgen van straling

Hoogsensitieve mensen en ElektroHypersensitieve Personen kunnen door straling last krijgen van diverse klachten (vaak gerelateerd aan het immuun- en het hormoonsysteem) zoals:

 • Vermoeidheid
 • Allergieën
 • Oogklachten
 • Hartritmestoornissen
 • Hoofdpijn
 • Rugpijn
 • Koude ledematen
 • Duizeligheid
 • Slaapproblemen
 • Vergeetachtigheid
 • Geïrriteerdheid
 • Onrust
 • Gespannenheid
 • Oorsuizen
 • Depressiviteit

Het onderstaande filmpje gaat er verder op in:

YouTube video

Ook gaat deze huisarts er verder op in:

YouTube video

Test of je last hebt van elektromagnetische straling

Er bestaat geen wetenschappelijk onderbouwde meter zoals een hartslagmeter waarmee je snel kunt zien of en in welke mate je last hebt van elektromagnetische straling.

Wel kun je dit zelf testen. Zoek een omgeving op die deze straling niet heeft (de ‘witte (stralingsarme) zones‘) of maak  je huis stralingsarm. Zet bijvoorbeeld een week je WiFi, mobiel en DECT-telefoon uit, zie ook de tips hieronder. Als de klachten tijdens de testperiode minder worden heb je een indicatie dat je gevoelig bent voor deze straling.

3 dingen die je tegen elektromagnetische straling kan doen:

 • Manier 1: Haal straling weg of weer straling
 • Manier 2: Versterk de natuurlijke energie van de aarde in je omgeving
 • Manier 3: Versterk je eigen energie

Hieronder worden de manieren verder toegelicht.

Manier 1. Haal straling weg of weer straling

Tip 1: Haal indien mogelijk elektromagnetische straling weg:

 • Gebruik in plaats van WiFi (draadloos internet) internet via de kabel.
 • Gebruik in plaats van je GSM en DECT-telefoon (dat is een draadloze telefoon) een telefoon aan een ‘draad’.
 • Gebruik in plaats van inductie-platen of een elektrische kookplaat een gasfornuis.
 • Haal elektrische bedden (zoals een waterbed of een elektrisch verstelbaar bed) of elektrische dekens uit het stopcontact/vervang deze voor een ‘gewoon’ bed of deken.

Tip 2: Kies bewust voor stroom:

 • Kan je niet zonder WiFi of (Bluetooth op) je mobiel? Zet deze dan enkel aan wanneer je het nodig hebt en zet ze uit wanneer je klaar bent. Dit geldt ook voor andere elektrische apparaten: trek de stekkers uit stopcontacten als je ze niet gebruikt.
 • Gebruik ‘geaarde’ stopcontacten: dit zijn stopcontacten met een ijzeren ‘stukjes’. Hier kunnen stekkers in waarin gleuven zitten.
 • Kies bewust voor licht. Vermijd TL- en spaarlampen. Gebruik liever (op afstand) een LED lamp of een halogeenlamp op 230 volt (zonder transformator) of een ‘Ecoclassics’ lamp. Sommige mensen prefereren een gloeilamp, dit is echter niet optimaal voor het milieu. Daarnaast hebben mensen er vaak baat bij om een lichtdimmer óf helemaal uit óf helemaal open te zetten (en niet voor ’tussenstanden’ te kiezen).


Tip 3. Houd afstand van elektrische bronnen, zoals de router of TV.

 • Zit niet met je neus op het TV-beeldscherm.
 • Ga je (elektrisch) de was doen? Zet de wasmachine dan aan als je van plan bent om naar een afspraak of iets dergelijks te gaan.
 • Verder kunnen mensen baat hebben bij een wekker op een batterij, in plaats van een radiowekker die op 230 Volt draait.

Sommige elektromagnetische stralingsbronnen kunnen niet weggehaald worden, zoals WiFi van de buren of zendmasten in de buurt. Sommige middelen, zoals stralingsvrije verf of folie weren dit soort elektromagnetische straling.

Manier 2. Versterk natuurlijke, positieve energie van de aarde in je omgeving

Professor Schumann hield zich bezig met de fysica van elektriciteit. Hij ontdekte dat de energie van de kern van de aarde een specifieke helende trilling heeft. Dit wordt ook wel Schumannresonantie of Schumannfrequentie genoemd. Deze resonantie of frequentie wordt in Herz (Hz) (het aantal trillingen per seconde) weergeven.

Schumann deelde zijn ontdekkingen in het tijdschrift Technische Physik. Dr. Ankermueller vermoedde toen dat de aarde dezelfde natuurlijke resonantie heeft als de hersenen. König bevestigde deze link tussen de Schumannresonantie en de ritmes van de hersenen. De Schumannresonantie helpt om de hersenen en jezelf te ontspannen en je prettig te voelen.

Toen ik me ging verdiepen in het fenomeen elektromagnetische straling en wat ik ertegen kon doen, vond ik het een logische gedachte om elektromagnetische straling zoveel mogelijk weg te halen/te weren. Ik vond het in eerste instantie een beetje vreemd om straling (in dit geval positieve straling, die afkomstig is van de aarde) in huis toe te voegen. Het idee om straling toe te voegen stond me eerst tegen, aangezien ik al zo veel voel. Tot ik tot het inzicht kwam dat alles energie is, en alles al een bepaalde (uit)straling heeft. Zo merkte ik dat edelstenen in huis een bepaalde positieve energie kunnen creëren, mits deze energetisch niet vervuild zijn.

toermalijn in de kleur zwart

Er bestaan diverse manieren en apparaten die helpen om de positieve aarde frequentie of Schumannresonantie in huis of de omgeving waarin je je bevindt te versterken. Deze apparaten halen de elektromagnetische straling niet weg, of werken niet werend. Al Googlend vond ik al snel ruim twintig apparaten/producten die hier bij zeiden te helpen. Ik heb toen een lijst gemaakt van al deze anti-stralingsproducten. In de loop der tijd heb ik verschillende producten uitgetest. Hieronder deel ik waar ik nu het meest enthousiast over ben als reizende HSP.

Maak gebruik van Ascension Tools

Ik ontdekte dat Ascension Europe Tools heeft die je als HSP kunnen helpen om beter met straling om te kunnen gaan. Zo zijn 3 Licht van de Sterren Piramides en er 6 Light of Knowledge Piramides (klein en groot: XL) die je in een ruimte kunt zetten. Elk van deze piramides heeft een andere kleur en energie en helpt je om beter met elektromagnetische straling om te gaan. Van links naar rechts op de foto zie je de Light of Knowledge Piramide:

Piramides van Ascension Europe

De grote Guardian kun je als HSP aan een ketting hangen en helpt je ook om beter met elektromagnetische straling om te gaan, wat praktisch is als je reist.

Ascension grote Guardian

Kortingscode voor Ascension Europe

Ga je voor de allereerste keer iets bestellen bij Ascension Europe? Tip: gebruik de kortingscode: femkedegrijs en krijg 3% welkomstkorting op je product(en) (deze code werkt niet in combinatie met andere codes/acties en wordt niet toegepast op eventuele verzendkosten)! Ik werk samen met Ascension Europe. Dit artikel bevat daarom affiliate links. Als je via de links in dit artikel iets bij Ascension bestelt krijg ik hier een kleine vergoeding voor en steun je mij. Dit waardeer ik zeer! Jij betaalt niets extra.

Tip: voel qua anti-stralingsproduct wat bij je past, bijvoorbeeld met spiertesten. Wat voor de een goed werkt, hoeft voor een ander niet goed hoeft te werken. Ieder mens en iedere HSP is uniek. B

Manier 3. Versterk je eigen energie

Manier 1 en manier 2 zijn gericht op de buitenwereld. Door negatieve prikkels weg te halen/te weren en positieve prikkels in je buitenwereld toe te voegen, kun je je beter voelen en beter met elektromagnetische straling omgaan.

In sommige gevallen is het niet mogelijk om prikkels weg te halen/te weren en om positieve prikkels in de buitenwereld toe te voegen. Misschien vergeet je bijvoorbeeld je Guardian ketting te dragen. Of zie je op tegen prikkels en weer je zoveel mogelijk prikkels. In je eentje in een hutje op de hei zonder stroom als kluizenaar leven maakt niet gelukkig…

Het is daarom (vooral als je HSP en super sensitief bent) heel erg belangrijk om je eigen energie te versterken en om goed bij je eigen energie te blijven. Je hebt jezelf altijd bij je! Op deze manier ben je niet afhankelijk van wat er in de buitenwereld gebeurd. Als je goed bij je eigen energie blijft voorkom je dat je je verliest in prikkels (en straling) van buitenaf en hier last van hebt.

In mijn begeleiding leer ik je stap voor stap hoe je dit doet. Klik hier voor meer informatie hoe ik je verder kan helpen>>>

Vond je dit artikel waardevol? Doneer!

Heb je iets aan dit artikel gehad? Je doet mij een groot plezier met een donatie :). Daarmee ondersteun je mij om nog meer informatieve en inspirerende artikelen te kunnen delen in de toekomst. Elk bedrag (klein of groot) is heel welkom. Doneren kan al vanaf €2,-! Klik hier om te doneren >>>

Over Femke de Grijs

Femke de Grijs, met logos van de tijdschriften Libelle, Margriet en Happinez

Als kind stond ik van nature in contact met fijnstoffelijke dimensies. Toen ik erachter kwam dat mijn omgeving niet waarnam wat ik waarnam, werd ik bang voor andermans mening hierover en sloot ik mij hiervoor af.

Jarenlang onderdrukte ik mijn paranormaliteit en hoogsensitiviteit en leefde ik vanuit mijn ratio. Ik cijferde mijzelf (spirituele essentie) weg en leefde naar de verwachtingen van de buitenwereld. Dit gaf op den duur fysieke, emotionele en mentale klachten zoals uitputting en somberheid. In het reguliere circuit liep ik vast.

Ik voelde dat ik het roer om mocht gooien, leerde de vruchten van mijn sensitiviteit plukken en ging mijn droom leven. Zo kwam ik tot bloei. Mijn levenspartner Mathijs en ik verkochten ons huis in Nederland. Sinds 2017 reizen wij voor onbepaalde tijd samen met hond Juultje (geboren in 2022) de wereld over.

Ben jij een ambitieuze spirituele vrouw en wil ook bezield leven? Ik help jou graag, bijvoorbeeld via mijn gratis E-book, blogs en begeleiding.

Aanvullende blogs

Deze blog werd gepubliceerd op 20 februari 2015 en werd geüpdatet op 15 juni 2024

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven