Mijn inzichten uit Nieuw-Zeeland: 5 tips voor een vervuld leven als HSP

koru in Nieuw-Zeeland

Voel je sleur in je leven en ontbreekt het jou aan energie? Zorg er dan voor dat je een vervuld leven hebt. Een vervuld leven leven geeft je als HSP energie! Deze tips gebaseerd op mijn inzichten van mijn reis in Nieuw Zeeland helpen je hierbij:

Tip 1. Geef aandacht aan dat wat belangrijk is voor jou

Liefde, genieten en vrijheid zijn voor mij belangrijk. Ik hou ook ontzettend van de natuur. Daarom kies ik ervoor om daar veel in te zijn. Mathijs en ik gaan bijvoorbeeld naar Aratiatia Rapids tracks waar een dam is.

Dit is de dam ‘leeg’ (de zwarte stip in het water is een zwaan :).
aratiatia rapids tracks dam leeg

En dan verandert het weer. Het begint te regenen, de dam wordt open gezet en water volop begint te stromen. De kracht van het water voelt enorm sterk. Zo gaaf! Het doet mij denken aan mijn Yin Yoga boek waarin ik meer deel over hoe HSP de elementen van de natuur precies in hun voordeel kunnen laten werken met yoga (zin in yoga die aansluit op HSP? Check deze yoga oefening).

De zwaan is inmiddels naar de linkerkant van het water gezwommen ;).aratiatia rapids tracks dam vol

In de buurt lopen we. Voordat we gaan lopen zeg ik tegen Mathijs ‘Het lijkt me leuk om een roofvogel te zien vandaag‘. Ik laat het vervolgens helemaal los en tot mijn verrassing lopen 2 kleine vogels met ons mee. Ze komen nog net niet op onze hand zitten, zo schattig :).vogel Nieuw-Zeeland

We besluiten om even te zitten en te lunchen en dan zie ik een roofvogel! Ik kan ‘m nog net vastleggen:
roofvogel Nieuw-Zeeland
Ik vind het tof om nieuwe dingen te ontdekken. We gaan naar ‘Craters of the moon’: een landschap dat iets wegheeft alsof je op de maan loopt. Uit de grond komt hete lucht (Nieuw Zeeland heeft een vulkanisch landschap). Ik kijk mijn ogen uit.
Femke de Grijs kijkt naar Craters of the Moon

Tip 2. Laat je inspireren door de natuur

In Nieuw Zeeland wandelen Mathijs van der Beek en ik graag. We gaan naar Tahunatara Point Walk waar ik geniet van het uitzicht.

tahunatara point walk met Femke de Grijs

De aarde heeft muziek voor degenen die luisteren’ – Shakespeare.

Soms mediteren Mathijs en ik samen en soms ‘los’ van elkaar. Mathijs gaat met Opgestegen Meesters mediteren bij een grote boom. Hij geeft Nieuw Zeeland een healing: Nieuw Zeeland heeft op sommige vlakken een intense geschiedenis. Met de healing stuurt Mathijs positieve energie naar het land zodat intense geschiedenis geheeld kan worden en er in het Nu meer in harmonie kan worden geleefd.

tahunatara point walk met Mathijs van der Beek die mediteert

Tip 3. Laat los wat je niet meer dient

HSP voelen meer dan niet-HSP. Zo kunnen ze vaak energie van spullen voelen. Als HSP is het heel belangrijk om te voelen wat je gelukkig maakt en om je te omringen met spullen waar je blij van wordt. Dat geeft energie! Durf dingen te laten gaan die je niet gelukkig maken.

In ons tijdelijke huis waar we in Taupo verblijven is Netflix, we bekijken ’Minimalism a documentary about the important things’’ (zie hieronder de trailer):

Super interessant en een aanrader voor HSP! Wil je ook gaan opruimen als HSP? Deze opruimtips helpen je hierbij.

Wist je trouwens dat spullen volgens het boek ‘De verborgen impact‘ de meeste impact hebben op het milieu (nog boven vliegen en vlees consumeren)? Je helpt niet alleen jezelf, maar ook de aarde door je te omringen met waar je blij van wordt, in plaats van steeds maar meer spullen te verzamelen/vast te houden waar je niet blij van wordt.

voorkant van het boek De verborgen impact van Babette Porcelijn
Ik werk samen met bol.com. Dit artikel bevat daarom affiliate links. Als je via de links in dit artikel iets (zoals een boek) bij bol.com bestelt krijg ik hier een kleine vergoeding voor en steun je mij. Dit waardeer ik zeer! Jij betaalt niets extra.

Reizen maakt mij blij. Daarom liet ik heel veel spullen los, wat soms behoorlijk uitdagend was. Ondanks dat ben ik blij dat ik het deed. Ik voel me vrijer en blijer :).

Tip 4. Ken je roots

We zijn weer verder gegaan met onze reis in Nieuw Zeeland! Van Taupo (rechtsonder op de kaart) zijn we naar Hamilton gereden. Tijd om de omgeving hier te ontdekken en de familie van Mathijs te ontmoeten. Ik voel mij er meteen thuis. Dat heb ik opvallend vaak in Nieuw Zeeland: alsof ik mensen al jaren ken ;).

kaart nieuw zeeland

Waar kom jij vandaan?” vraagt een familielid van Mathijs. Ik voel dat enkel ‘Nederland’ niet volstaat. Hij is écht geïnteresseerd in mijn familiegeschiedenis. En dat is een onderwerp dat ik reuze interessant vind. Toen ik als kind door het programma Klokhuis ontdekte dat er zoiets als ‘stambomen’ bestond raakte ik geboeid. Mijn vader had dezelfde interesse en ik ging regelmatig mee naar het archief. Ik ontdekte dat mijn voorouders onder meer uit Frankrijk en Duitsland kwamen. Als HSP voelde ik wat voor impact dat op mij heeft gehad, hoe dat mij beïnvloedde en hoe dat bijvoorbeeld gerelateerd was aan vorige levens. De kunst is om je familiegeschiedenis in je voordeel te laten werken (zodat het energie geeft in plaats van kost).

Zo is een deel van mijn familie rond 1600 als Hugenoot uit Frankrijk naar Nederland gevlucht. En alhoewel ik zelf geen religie aanhang, maar een holistische visie heb, heb ik mijn visie en wat ik paranormaal waarnam lang onderdrukt en verstopt. Ik was bang voor wat anderen wel niet van mij konden denken. Tot ik ontdekte dat mezelf ‘verstoppen’ helemaal niet nodig was en dat ik gewoon mezelf mocht laten zien met alles erop en eraan.

Als kind had ik al interesse om te reizen. Toen ik ouder werd vroeg ik mij af of het geen ‘vluchten’ was voor Nederland of iets dergelijks. Toen ik energie leerde onderscheiden voelde ik hoe de vork in de steel zat. Ik kon makkelijker mijn hart en dromen voelen, volgen en energie loslaten die niet van mij was.

Bij de familie van Mathijs leerde ik meer over de geschiedenis van Nieuw Zeeland en de Maori. Voor hen zijn ‘roots’ erg belangrijk. De familie van Mathijs raadt ons aan om de Mangakara nature walk  te doen. Ik word verrast door deze boom die mooi aansluit op onze gespreksonderwerpen: weten wat je wortels zijn en het in je voordeel laten werken :).
boom bij de mangakara nature walk

Tip 5. Vertraag

Druk zijn kan veel energie kosten. Neem af en toe rust! Mathijs en ik zijn vertrokken naar Whangarei. Toen ik een mooi uitzicht zag, zijn we daar even voor gestopt.

Femke de Grijs in Waipu

uitzicht in Waipu op de zee en heuvels

Vond je dit artikel waardevol? Doneer!

Heb je iets aan dit artikel gehad? Je doet mij een groot plezier met een donatie :). Daarmee ondersteun je mij om nog meer informatieve en inspirerende artikelen te kunnen delen in de toekomst. Elk bedrag (klein of groot) is heel welkom. Doneren kan al vanaf €2,-! Klik hier om te doneren >>>

Over Femke de Grijs

Femke de Grijs, met logos van de tijdschriften Libelle, Margriet en Happinez

Als kind stond ik van nature in contact met fijnstoffelijke dimensies. Toen ik erachter kwam dat mijn omgeving niet waarnam wat ik waarnam, werd ik bang voor andermans mening hierover en sloot ik mij hiervoor af.

Jarenlang onderdrukte ik mijn paranormaliteit en hoogsensitiviteit en leefde ik vanuit mijn ratio. Ik cijferde mijzelf (spirituele essentie) weg en leefde naar de verwachtingen van de buitenwereld. Dit gaf op den duur fysieke, emotionele en mentale klachten zoals uitputting en somberheid. In het reguliere circuit liep ik vast.

Ik voelde dat ik het roer om mocht gooien, leerde de vruchten van mijn sensitiviteit plukken en ging mijn droom leven. Zo kwam ik tot bloei. Mijn levenspartner Mathijs en ik verkochten ons huis in Nederland. Sinds 2017 reizen wij voor onbepaalde tijd samen met hond Juultje (geboren in 2022) de wereld over.

Ben jij een ambitieuze spirituele vrouw en wil ook bezield leven? Ik help jou graag, bijvoorbeeld via mijn gratis E-book, blogs en begeleiding.

Meer weten?

Bekijk hier de manieren hoe ik je graag verder help.

Aanvullende blogs:

Deze blog werd gepubliceerd op 26 januari 2018 en werd geüpdatet op 27 oktober 2023

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven