Home   Blog   Susan Cain: de kracht van de introverte mens en de overeenkomsten met HSP

Susan Cain: de kracht van de introverte mens en de overeenkomsten met HSP

Susan Cain

Ongeveer 1 op de 5 mensen is een hoogsensitief persoon (HSP) en herkent zich in deze HSP kenmerken. In grondslag bestaan er 2 verschillende HSP types;

  • de HSP Rustzoeker, die zich meer introvert gedraagt. Dit gedrag bestaat met name uit Yin energie: dat wat wij in onze westerse maatschappij vaak ‘vrouwelijk’ noemen.
  • de HSP sensatiezoeker, ook wel High Sensation Seeker (HSS) genoemd, die zich meer extravert gedraagt. Dit gedrag bestaat met name uit Yang energie: dat wat wij in onze maatschappij vaak ‘mannelijk’ noemen.

Introvert of extravert

Naast de HSP rustzoeker en sensatiezoeker, bestaan er ook ‘niet hooggevoelige mensen’, die introvert of extravert zijn. Je zou kunnen zeggen dat mensen die zich introvert gedragen meer van rust houden en ervan houden om alleen te zijn, in tegenstelling tot meer extraverte mensen, die er meer van houden om veel prikkels in de buitenwereld op te zoeken.

Ieder mens heeft beide  kanten in zich. Vaak herken je je of meer in introvert gedrag, of meer in extravert gedrag, soms ook in allebei.

Susan Cain: the power over introverts

Susan Cain vertelt in deze Ted Talk over introversie en de kwaliteiten van introvert gedrag. Tip: benut deze kwaliteiten, deze geven energie!

Susan Cain schreef tevens het boek Stil.

Susan Cain stil

Meer weten?

In de training Floreer in je werk als hoogsensitieve vrouw ontdek je o.a. of je HSP bent, wat voor HSP type je bent, wat je kwaliteiten zijn en hoe jij je hoogsensitiviteit inzet als een kracht.

Floreer in je werk als hoogsensitieve vrouw, Training gegeven door HSP Femke de Grijs

Klik hier voor meer informatie en hoe je mee kan doen aan de training>>>

Over Femke de Grijs

Femke de Grijs, met logos van de tijdschriften Libelle, Margriet en HappinezMet mijn achtergrond als Toegepast Psycholoog ben ik gespecialiseerd in het begeleiden van hoger opgeleide vrouwelijke HSP die last hebben van vermoeidheid.

Ik leer je hoe je energieker wordt.

Centraal staat in mijn holistische werkwijze mijn intuïtie; hiermee ontwikkelde ik mijn unieke methode die je helpt om  energievretende blokkades te overwinnen en energieker te zijn.

Aanvullende blogs

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top