Home   Blog   Kun je als HSP moeilijk omgaan met verandering? 5 tips!

Kun je als HSP moeilijk omgaan met verandering? 5 tips!

storm

“Als ik mijn geld erop zou moeten inzetten zou ik voor een melkklier tumor gaan”. Ik wist even niet meer wat ik zou moeten zeggen of denken. ‘”Kan het niet een talgklier of zoiets zijn?” had ik aan haar gevraagd, waarop ik dit antwoord kreeg. “Je kunt het wel laten zitten en het in de gaten houden en na jullie reis laten weghalen”.

Alhoewel ik innerlijk rust voelde en voelde dat het goed was, begon ik na het bezoek te twijfelen. Was het wel goed? Wat al het verkeerd was? Er was een kans van 50%… Ik begon te zoeken op internet en daar werd aangeraden om het zo snel mogelijk te laten weghalen. Snel bezocht ik voor een second opinion iemand anders met een holistische benadering. Ik legde mijn dilemma uit. Ergens wilde ik niets doen: een narcose en operatie zou ook intens en overbodig zijn als het goed was. ‘’Ik zou het zo snel mogelijk laten weghalen’’ zei hij.

En zo geschiedde. Gedurende deze tijd passeerden allerlei gedachten en gevoelens de revue. Dierbare herinneringen dat ik hond Otje ophaalde uit het nest of ze blij door het weiland rende. En de mogelijkheid dat ze misschien ziek was en hier zelfs aan dood zou kunnen gaan. Gedurende deze tijd ontmoette ik mensen die in een zelfde soort situatie zaten. Daarom deze tips, voor als je als HSP te maken krijgt met intense verandering.

5 tips die je helpen om te gaan met verandering:

Tip 1. Kies voor liefde

Hoe wil je de situatie benaderen, vanuit angst of liefde? Angst kost energie, liefde geeft energie.

Tip 2. Leer met emoties omgaan

Het is heel normaal om emoties zoals angst, verdriet, boosheid of onzekerheid te ervaren. Ze onderdrukken kost veel energie. Leer daarom om goed met emoties om te gaan. Deze tips helpen je hierbij.

Tip 3. Onderzoek wat je kunt doen

Alhoewel ik allerlei emoties voelde koos ik er vanaf de eerste dag voor om pro actief te zijn. Ik deed onderzoek hoe ik Otje zo goed mogelijk kon (laten) ondersteunen, ongeacht de uitkomst. Zo ontdekte ik dat er allerlei alternatieve geneeswijzen voor dieren zijn die kunnen ondersteunen. Ik ging me hier in verdiepen en geef Otje nu elke dag:

 • Een healing, onder andere met Ascension Tools. Dit geeft me een diep gevoel van liefde, vrede en acceptatie.
 • Medicatie/suppletie van de holistische dierenarts.
 • Ander voer. De dierenarts raadde met klem af om brokken te geven (dat was het enige waar ze niet van over ging geven). Ze krijgt nu KVV en ik ben gestart met BARF.

Voice van Ascension Europe

Tip 4. Praat met anderen

Opkroppen wat er in je omgaat maakt moe. Praat met diegene waar jij je prettig bij voelt. In eerst instantie heb ik met dierbaren gepraat over Otje en wilde ik hier online niets over delen. Ik wilde alleen positieve berichten delen en daar hoorde het woord kanker niet bij. Tot ik besefte dat dit de realiteit van de dag is en andere HSP hier ook mee te maken kunnen krijgen in hun leven. Ik hoop je met deze blog dan ook te helpen. Delen = helen :).

Tip 5. Geniet van het nu

Otje at van kleins af aan niet goed. Toch deed ik hier niets mee en ging ik haar met de hand vlees voeren en later over op brokken omdat ze ander eten niet meer verdroeg. Met de kennis van nu weet ik dat dit niet normaal is en hier iets mee had kunnen doen. Alhoewel ik dat toen niet deed, kan ik hier nu wel iets aan doen.

Piekeren over wat je mogelijk fout hebt gedaan in het verleden of wat er mogelijk verkeerd kan gaan in de toekomst kan stress geven en moe maken. Pieker je? Bekijk dan deze tips. Heb je last van stress? Bekijk dan deze tips. In het nu leven geeft energie.

Deze gebeurtenis heeft het me dichter tot Otje en mezelf gebracht. Ik heb ontdekt hoe leuk ik het vind om haar healings te geven en me te verdiepen in écht gezond hondenvoer en alternatieve geneeswijzen zoals acupunctuur voor honden.

Schapendoes Otje ligt op de grond op een houten vloer

En nu?

Otje is geopereerd door de holistische dierenarts, die haar ook energetisch ondersteunde met onder andere acupunctuur. Otje is goed van de operatie hersteld. De melkklier tumor was goedaardig. Hier ben ik ontzettend dankbaar voor. Ik besef nog meer dat het een gift is als het lichaam gezond is.

Meer weten?Femke de Grijs, met logos van de tijdschriften Libelle, Margriet en Happinez

In de het Complete HSP Jaartraject ‘Van vermoeid naar een leven waarin jij bloeit!’ help ik je graag verder en ontdek je onder meer:

 • Hoe je het beste met verandering kan omgaan
 • Hoe je vanuit liefde leeft
 • Hoe je fijnere relaties creëert
 • Wat je kan doen om lekkerder in je vel te zitten
 • Hoe je meer zelfvertrouwen krijgt
 • Hoe je emotioneel in evenwicht bent

Klik hier voor meer informatie over het Jaartraject en hoe je mee kan doen.

Over Femke de Grijs

Jarenlang zat mijn hoogsensitiviteit mij in de weg. Ik had het gevoel dat ik aan het overleven, in plaats van leven was.
Femke de Grijs, met logos van de tijdschriften Libelle, Margriet en Happinez

Verschillende momenten zijn voor mij een wake-upcall geweest, waaronder de hersenbloeding van mijn vader. Ik voelde de essentie van leven, dat het fysiek gezien in een split second over kan zijn en wat werkelijk belangrijk voor mij was: liefde ervaren, plezier hebben en genieten.

Ik besloot om hier naar te luisteren, leerde de vruchten van hoogsensitiviteit plukken en ging mijn droom leven. Samen met mijn partner reis ik de wereld over en…

Ben jij een hoogsensitieve vrouw en wil je jouw potentieel benutten, voluit leven en bloeien? Mijn tips deel ik graag met jou, bijvoorbeeld via mijn gratis E-book, blogs, video’s en begeleiding.

Aanvullende blogs:

1 reactie op “Kun je als HSP moeilijk omgaan met verandering? 5 tips!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 1. Hallo Femke,
  Ik had eindelijk een beetje tijd om jouw mails met linken te lezen. Moedig en erg leuk om te zien dat je met ‘alles’ zo naar buiten komt. Zulke mensen zijn volgens mij erg nodig: die naar buiten durven te komen met hun holistische visie!

  Hartelijke groeten,
  Ricarda

Scroll naar top