Home   Blog   Kun je als HSP moeilijk omgaan met verandering? 5 tips!

Kun je als HSP moeilijk omgaan met verandering? 5 tips!

regen

Vind je een (intense) verandering als HSP lastig, bijvoorbeeld op je werk, of in je privéleven? Deze 5 tips helpen je verder:

 

5 tips die je helpen om te gaan met verandering:

Tip 1. Kies voor liefde

Hoe wil je de situatie benaderen, vanuit angst of liefde? Angst kost energie, liefde geeft energie.

Tip 2. Leer met emoties omgaan

Het is heel normaal om emoties zoals angst, verdriet, boosheid of onzekerheid te ervaren. Ze onderdrukken kost veel energie. Leer daarom om effectief met emoties om te gaan, zodat je geen (onbewuste) energie vreten en je ondermijnen. Deze tips helpen je hierbij.

Tip 3. Onderzoek wat je kunt doen

Je kunt pro- of reactief met een situatie omgaan.  Proactief bezig zijn met verandering omvat bijvoorbeeld: onderzoeken wat voor mogelijkheden je hebt.

blad met regendruppels

Tip 4. Praat met anderen

Opkroppen wat er in je omgaat maakt moe. Praat met diegene waar jij je prettig bij voelt. Delen is helen.

Tip 5. Geniet van het nu

Piekeren over wat je mogelijk fout hebt gedaan in het verleden of wat er mogelijk verkeerd kan gaan in de toekomst kan stress geven en moe maken. Pieker je? Bekijk dan deze tips. Heb je last van stress? Bekijk dan deze tips. In het nu leven geeft energie.

Meer weten?

In de het Complete HSP Jaartraject ‘Van vermoeid naar een leven waarin jij bloeit!’ help ik je graag verder en ontdek je onder meer:

 • Hoe je het beste met verandering kan omgaan
 • Hoe je vanuit liefde leeft
 • Hoe je fijnere relaties creëert
 • Wat je kan doen om lekkerder in je vel te zitten
 • Hoe je meer zelfvertrouwen krijgt
 • Hoe je emotioneel in evenwicht bent

Klik hier voor meer informatie over het Jaartraject en hoe je mee kan doen.

Heb je hier iets aan gehad? Doneer!

Heb je iets aan dit artikel gehad? Je doet mij een groot plezier met een donatie :). Daarmee ondersteun je mij om nog meer informatieve en inspirerende artikelen te kunnen delen in de toekomst. Doneren kan al vanaf €2,-! Klik hier om te doneren >>>

Over Femke de Grijs

Femke de Grijs, met logos van de tijdschriften Libelle, Margriet en Happinez

Jarenlang zaten mijn hoogsensitiviteit en en paranormaliteit mij in de weg. Ik leefde vanuit mijn hoofd, had het gevoel dat ik niet écht leefde en ervoer geen werkelijke zingeving.

Verschillende momenten zijn voor mij een wake-upcall geweest, waaronder de hersenbloeding van mijn vader. Ik voelde de essentie van leven, dat het fysiek gezien in een split second over kan zijn en wat werkelijk belangrijk voor mij was: liefde ervaren, plezier hebben en genieten.

Ik besloot om hier naar te luisteren, leerde de vruchten van mijn sensitiviteit plukken en ging mijn droom leven. Mijn levenspartner Mathijs en ik verkochten ons huis in Nederland. Sinds 2017 reizen wij voor onbepaalde tijd samen met hond Juultje (geboren in 2022) de wereld over en…

Ben jij een ambitieuze vrouwelijke Oude Ziel en wil je jouw potentieel benutten, voluit leven en bloeien? Mijn tips deel ik graag met jou aan de hand van een holistische en spirituele benadering, bijvoorbeeld via mijn gratis E-book, blogs en begeleiding.

Aanvullende blogs:

Deze blog werd gepubliceerd op 20 juli 2018 en werd geüpdatet op 28 april 2022

1 gedachte over “Kun je als HSP moeilijk omgaan met verandering? 5 tips!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 1. Hallo Femke,
  Ik had eindelijk een beetje tijd om jouw mails met linken te lezen. Moedig en erg leuk om te zien dat je met ‘alles’ zo naar buiten komt. Zulke mensen zijn volgens mij erg nodig: die naar buiten durven te komen met hun holistische visie!

  Hartelijke groeten,
  Ricarda

Scroll naar boven