Home   Blog   HSP en daten: 5 tips voor een geslaagde date!

HSP en daten: 5 tips voor een geslaagde date!

hartjes

Ben jij net zoals 1 op de 5 mensen een hoogsensitief persoon (HSP) en herken jij je in deze HSP kenmerken? Wil jij binnenkort op date, zonder dat je er bekaf van terug komt?

Check dan de onderstaande tips voor een fijne date! Je kunt de tips toepassen als je met een mogelijke nieuwe liefde gaat daten, maar ook als je in een liefdes-of vriendschapsrelatie iets leuks met je/een vriend(in) gaat doen en in die zin gaat ‘daten’.

5 tips die je helpen bij daten:

Tip 1. Luister naar je gevoel

Ga op date met een persoon waar jij je goed bij voelt. Twijfel je? Neem je twijfelgevoelens serieus! Voelt het niet goed? Doe het niet!

Tip 2. Kies een locatie uit waar jij je prettig bij voelt

Hou je niet van dat drukke café? Kies iets rustigers uit! Voorkom bijvoorbeeld dat je afspreekt op deze energievretende plekken.

Tip 3. Doe een activiteit die je aanspreekt

Vind je bowlen niets? Of wil je liever niet zwemmen? Kies een bezigheid uit waar jij je prettig bij voelt.

Tip 4. Blijf bij je eigen energie

Door bij je eigen energie te blijven voorkom je dat je extreem openstaat, alles keihard binnenkomt en dat je energie van je omgeving en van je date overneemt. Dit kan onder meer leiden tot vermoeidheid.

Tip 5. Laat jezelf zien!

Heb je nog last van je hooggevoeligheid: heb je bijvoorbeeld minder energie en kan je minder ten opzichte van niet-HSP? Wees je bewust van de kracht van je hooggevoeligheid. Er zijn ook heel veel voordelen van hooggevoeligheid. Leer je hooggevoeligheid beheersen en het inzetten als een kracht, zodat je de voordelen ervan benut!

Verstop jezelf en je hooggevoeligheid niet: laat jezelf zien en deel wat er in je omgaat. Zeg eventueel dat je HSP bent.

In deze video vatten mijn hooggevoelige vriend Mathijs van der Beek de tips samen:

Meer weten?

In de training ‘Floreer in je werk als hoogsensitieve vrouw‘ ontdek je onder andere:

 • Hoe je bij je eigen energie blijft.
 • Hoe/wanneer je tegen anderen zegt dat je HSP bent.
 • Hoe je je hooggevoeligheid inzet als een kracht.

Floreer in je werk als hoogsensitieve vrouw, Training gegeven door HSP Femke de Grijs
Klik hier voor meer informatie over de training & hoe je mee kan doen>>>

Wil je de verdieping in? In het Complete HSP Jaartraject ‘Van vermoeid naar een leven waarin jij bloeit!‘ ontdek je hoe je als HSP fijne vriendschappen en een liefdesrelatie creëert.

Over Femke de Grijs

Femke de Grijs, met logos van de tijdschriften Libelle, Margriet en HappinezIk ben hooggevoelig. Jaren had ik hier last van, ik was bijvoorbeeld uitgeput. Mijn vorige relatie ging er zelfs door over…

Ik ben dankbaar dat ik dit heb getransformeerd en dat mijn hooggevoeligheid nu in mijn voordeel werkt.

Mijn succesformules deel ik graag met jou. Met mijn achtergrond als Toegepast Psycholoog help ik hoger opgeleide hooggevoelige vrouwen die last hebben van vermoeidheid en leer ze hoe ze energieker worden, aan de hand van een holistische visie.

Aanvullende artikelen:

6 reacties op “HSP en daten: 5 tips voor een geslaagde date!”

 1. blank

  Hoy Femke,
  Als burnoutster ben je steeds zoekende en lees ik graag jou mails. De eigenschappen van hooggevoelig zijn komen exact uit bij die van adhd er! Klopt dit?
  Vriendelijke gr. ria

 2. blank

  Hallo Femke,
  Ik ben als HSP blij je ontdekt en gevonden te hebben, je artikels helpen mij vaak en ik haal er veel wijsheid uit. Dankje wel, ik ben gescheiden, mijn ex beweerde niet met een HSP te kunnen leven ….
  Onwetendheid en of domheid hoop ik….ik voel me zeker niets minder nadat mijn advocaat me persoonlijk vertelde dat hij mijn gevoel ook graag eens wilde voelen, omdat wij alles intenser en dieper kunnen waarnemen. Helaas de pijn is er vaak niet minder om, al is de euforie het gelukzalige gevoel ook niet te onderschatten. Als het maar in balans blijft kan ik er mee leven…

 3. blank

  Femke, ik weet al jaren dat ik HSP ben. Inmiddels ben ik 60 en wil gaan daten. Kun je mij een site aanraden die veilig is?

  1. blank

   Dag Pauline,

   Leuk dat je wilt gaan daten!

   Ik ben gespecialiseerd in hoogsensitiviteit en niet in veilige datesites die ‘HSP proof zijn’ en kan je daar helaas niet bij helpen. Ik hoop dat ik je zo voldoende heb geïnformeerd en wens je verder een fijne dag.

   Groeten,
   Femke

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top