Home   Blog   5 energiegevers voor HSP!

5 energiegevers voor HSP!

Femke de Grijs houdt kleine hond vast

Ongeveer 1 op de 5 mensen is een hoogsensitief persoon (HSP) en herkent zich in deze 5 HSP kenmerken. HSP staan extra open voor energie, dit heeft tal van voordelen. Zo kun je hierdoor extra intens waarnemen en bijvoorbeeld genieten.

Veel HSP hebben last van hun hoogsensitiviteit. Zo voelen veel HSP zich leeggezogen op energievretende plekken. Je hoogsensitiviteit is een vaardigheid die je kunt ontwikkelen en in kunt zetten als kracht. Dat helpt je om je energieke droomleven te leven. In deze blog vind je ter inspiratie 5 energiegevers voor HSP.

Voorop gesteld: er is niet 1 ding die altijd alle HSP energie geeft. Wat energie geeft, is heel persoonlijk (zo spelen allergieën en talenten bijvoorbeeld een rol).

Tip 1. Wees bezig met de natuur

HSP houden van de natuur. Bewust bezig zijn met de natuur en de aarde kan veel energie geven! Maak hier gebruik van. Bewust bezig zijn met de natuur kan op verschillende manieren:

koru in Nieuw-Zeeland

Tip 2. Heb contact met dieren

HSP hebben een hart voor dieren. HSP kunnen gemakkelijk contact met dieren maken. Vaak waarderen ze de onvoorwaardelijke liefde van een dier, en dat een dier niet letterlijk terugpraat. Sta daarom in contact met dieren.

Dit kan op verschillende manieren:

 • Verzorg letterlijk een dier. Wellicht heb je zelf een huisdier en geniet je van het verzorgen? Of wellicht help je door het verzorgen van andere dieren? Dit kan bijvoorbeeld ook door het uitlaten van een hond die in het asiel zit.
 • Mediteer over dieren kan prettig zijn.
 • Geef een dier een healing, bijvoorbeeld met Ascension Tools van Ascension Europe. Ga je voor de allereerste keer iets bestellen bij Ascension Europe? Tip: gebruik de kortingscode: femkedegrijs en krijg 3% welkomstkorting op je product(en) (deze code werkt niet in combinatie met andere codes/acties en wordt niet toegepast op eventuele verzendkosten)! Ik werk samen met Ascension Europe. Dit artikel bevat daarom affiliate links. Als je via de links in dit artikel iets bij Ascension bestelt krijg ik hier een kleine vergoeding voor en steun je mij. Dit waardeer ik zeer! Jij betaalt niets extra.

Schapendoes Otje ligt op het gras in de Dordogne

Dit kan energie geven!

Tip 3. Voer een diepgaand gesprek

HSP houden van diepgang en niet van oppervlakkige ‘koetjes en kalfjes’ praat. Veel HSP hebben interesse in spiritualiteit en houden ervan om hier over te praten. Maak hier gebruik van en omring je met gelijkgestemde mensen/HSP waarvan jij blij wordt!

Tip 4. Geef uiting aan  jouw gevoel voor eerlijkheid

HSP hebben eerlijkheid hoog in het vaandel staan. Ze voelen aan het ‘waar’ en ‘niet waar’ is. Ze kunnen hun voorkeur voor eerlijkheid benutten door bijvoorbeeld op te komen voor wat zij vinden dat ‘juist’ is. Kom bijvoorbeeld op voor dieren in nood of andere doelgroepen die dat nodig hebben. Spreek jezelf bijvoorbeeld uit of steek letterlijk de handen uit de mouwen :).

Tip 5. Wees creatief

HSP zijn creatief. Echter: veel HSP zijn dit vergeten. Ze zeggen bijvoorbeeld dat ze niet creatief zijn en leven vanuit hun hoofd. Dat is een gemiste kans! Er bestaan allerlei manieren om creatief bezig te zijn. Deze 6 tips helpen jou om je creativiteit te ontwikkelen.

Femke de Grijs houdt verf vast

Meer weten als hoogsensitieve vrouw?

In het Complete HSP Jaartraject ‘Van vermoeid naar een leven waarin jij bloeit!’ ontdek je hoe je energieker wordt. Je kunt in het Jaartraject tevens in contact komen met gelijkgestemde vrouwelijke HSP. Klik hier voor meer informatie en hoe je mee kunt doen>>>
cover van het Jaartraject Van vermoeid naar een leven waarin jij bloeit

Vond je dit artikel waardevol? Doneer!

Heb je iets aan dit artikel gehad? Je doet mij een groot plezier met een donatie :). Daarmee ondersteun je mij om nog meer informatieve en inspirerende artikelen te kunnen delen in de toekomst. Elk bedrag (klein of groot) is heel welkom. Doneren kan al vanaf €2,-! Klik hier om te doneren >>>

Over Femke de Grijs

Femke de Grijs, met logos van de tijdschriften Libelle, Margriet en Happinez

Als kind stond ik van nature in contact met fijnstoffelijke dimensies. Toen ik erachter kwam dat mijn omgeving niet waarnam wat ik waarnam, werd ik bang voor andermans mening hierover en sloot ik mij hiervoor af.

Jarenlang onderdrukte ik mijn paranormaliteit en hoogsensitiviteit en leefde ik vanuit mijn ratio. Ik cijferde mijzelf (spirituele essentie) weg en leefde naar de verwachtingen van de buitenwereld. Dit gaf op den duur fysieke, emotionele en mentale klachten zoals uitputting en somberheid. In het reguliere circuit liep ik vast.

Ik voelde dat ik het roer om mocht gooien, leerde de vruchten van mijn sensitiviteit plukken en ging mijn droom leven. Zo kwam ik tot bloei. Mijn levenspartner Mathijs en ik verkochten ons huis in Nederland. Sinds 2017 reizen wij voor onbepaalde tijd samen met hond Juultje (geboren in 2022) de wereld over.

Ben jij een ambitieuze spirituele vrouw en wil ook bezield leven? Ik help jou graag, bijvoorbeeld via mijn gratis E-book, blogs en begeleiding.

Aanvullende artikelen

P.S. Wat geeft jou als HSP energie? Laat het hieronder bij de reacties weten. Ik ben benieuwd :).

Deze blog werd gepubliceerd op 11 maart 2019 en werd geüpdatet op 22 maart 2024

5 reacties op “5 energiegevers voor HSP!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 1. Petra avatar
  Petra

  Creatief bezig zijn geeft mij idd energie(zingen,dansen,zelf muziek maken,sieraden maken,tekenen,schilderen,gedichtjes schrijven)
  Zwemmen. Positieve mensen. Humor.
  Iets leuks geven/doen voor anderen.
  Een leuk/mooi cadeautje voor mezelf kopen en dit mooi in laten pakken.
  De ene keer pak ik het thuis gelijk uit en de andere keer leg ik het weg en mag ik het uitpakken als ik het tijd vind voor een cadeautje en of ik een cadeautje nodig heb als troost b.v. of vind dat ik goed bezig ben en dat wel beloond mag worden .

 2. Conja avatar
  Conja

  Halo femke ik ben op zoek naar een steen die de maan stralen af buigd want ik heb veel last van de volle dan slaap ik heel slecht kun je mij helpen
  Groedjes conja

  1. Femke de Grijs avatar

   Beste Conja,

   Vervelend dat je last hebt van de volle maan. Wellicht vind je deze blogs interessant om te lezen: https://femkedegrijs.com/blog/volle-maan-slecht-slapen-6-hsp-tips-ertegen-kunt-doen/ en https://femkedegrijs.com/hsp-kennisbank/hsp-problemen/afschermen-hsp/

   In het Volle Maan Jaarprogramma voor hoogsensitieve vrouwen kan ik je verder helpen met je vraag.

   Ik hoop dat ik je zo voldoende heb geinformeerd en wens je verder een fijne dag toe.

   Hartelijke groet,
   Femke

 3. Gerlanda avatar
  Gerlanda

  Hai Femke,
  Ik ben nieuw hier, aangenaam Gerlanda. Dit alles is zo herkenbaar wat ik hier lees….wil er graag meer over weten, mij aangemeld voor de 20 tips.
  Waar ik nog geen erg in had, is dat ik niet meer knutsel e.d, vroeger wel, maar sinds ik alleen sta maak ik veel uren in de zorg, vandaar.
  Bedankt voor de tip en ga er mij best voor doen dit weer op te pakken, voelt goed😁
  Nooit te oud om te leren, toch?
  Blijf je volgen! Groetjes, Gerlanda

  1. Femke de Grijs avatar

   Beste Gerlanda,

   Wat leuk dat je hier nieuw bent, van harte welkom! Fijn om je wat beter te leren kennen. Zeker! Ik wens je verder veel plezier met de PDF en een prettige avond toe :).

   Hartelijke groeten,

   Femke

Scroll naar boven