Home   Blog   5 energiegevers voor HSP!

5 energiegevers voor HSP!

Femke de Grijs houdt kleine hond vast

Ongeveer 1 op de 5 mensen is een hoogsensitief persoon (HSP) en herkent zich in deze 5 HSP kenmerken. HSP staan extra open voor energie, dit heeft tal van voordelen. Zo kun je hierdoor extra intens waarnemen en bijvoorbeeld genieten.

Veel HSP worstelen echter met hun hoogsensitiviteit. Zo voelen veel HSP zich leeggezogen op energievretende plekken. Je hoogsensitiviteit is een vaardigheid die je kunt ontwikkelen en in kunt zetten als kracht. Dat helpt je om je energieke droomleven te leven. In deze blog vind je ter inspiratie 5 energiegevers voor HSP.

Voorop gesteld: er is niet 1 ding die altijd alle HSP energie geeft. Wat energie geeft, is heel persoonlijk (zo spelen allergieën en talenten bijvoorbeeld een rol).

Tip 1. Wees bezig met de natuur

HSP houden van de natuur. Bewust bezig zijn met de natuur en de aarde kan veel energie geven! Maak hier gebruik van. Bewust bezig zijn met de natuur kan op verschillende manieren:

koru in Nieuw-Zeeland

Tip 2. Heb contact met dieren

HSP hebben een hart voor dieren. HSP kunnen gemakkelijk contact met dieren maken. Vaak waarderen ze de onvoorwaardelijke liefde van een dier, en dat een dier niet letterlijk terugpraat. Sta daarom in contact met dieren.

Dit kan op verschillende manieren:

 • Verzorg letterlijk een dier. Wellicht heb je zelf een huisdier en geniet je van het verzorgen? Of wellicht help je door het verzorgen van andere dieren? Dit kan bijvoorbeeld ook door het uitlaten van een hond die in het asiel zit.
 • Mediteer over dieren kan prettig zijn.
 • Geef een dier een healing, bijvoorbeeld met Ascension Tools.

Schapendoes Otje ligt op het gras in de Dordogne

Dit kan energie geven!

Tip 3. Voer een diepgaand gesprek

HSP houden van diepgang en niet van oppervlakkige ‘koetjes en kalfjes’ praat. Veel HSP hebben interesse in spiritualiteit en houden ervan om hier over te praten. Maak hier gebruik van en omring je met gelijkgestemde mensen/HSP waarvan jij blij wordt!

Tip 4. Geef uiting aan  jouw gevoel voor eerlijkheid

HSP hebben eerlijkheid hoog in het vaandel staan. Ze voelen aan het ‘waar’ en ‘niet waar’ is. Ze kunnen hun voorkeur voor eerlijkheid benutten door bijvoorbeeld op te komen voor wat zij vinden dat ‘juist’ is. Kom bijvoorbeeld op voor dieren in nood of andere doelgroepen die dat nodig hebben. Spreek jezelf bijvoorbeeld uit of steek letterlijk de handen uit de mouwen :).

Tip 5. Wees creatief

HSP zijn creatief. Echter: veel HSP zijn dit vergeten. Ze zeggen bijvoorbeeld dat ze niet creatief zijn en leven vanuit hun hoofd. Dat is een gemiste kans! Er bestaan allerlei manieren om creatief bezig te zijn. Deze 6 tips helpen jou om je creativiteit te ontwikkelen.

Femke de Grijs houdt verf vast

Meer weten als hoogsensitieve vrouw?

In het Complete HSP Jaartraject ‘Van vermoeid naar een leven waarin jij bloeit!’ ontdek je hoe je energieker wordt. Je kunt in het Jaartraject tevens in contact komen met gelijkgestemde vrouwelijke HSP. Klik hier voor meer informatie en hoe je mee kunt doen>>>
cover van het Jaartraject Van vermoeid naar een leven waarin jij bloeit

Over Femke de Grijs

Jarenlang zat mijn hoogsensitiviteit mij in de weg. Ik had het gevoel dat ik aan het overleven, in plaats van leven was.
Femke de Grijs, met logos van de tijdschriften Libelle, Margriet en Happinez

Verschillende momenten zijn voor mij een wake-upcall geweest, waaronder de hersenbloeding van mijn vader. Ik voelde de essentie van leven, dat het fysiek gezien in een split second over kan zijn en wat werkelijk belangrijk voor mij was: liefde ervaren, plezier hebben en genieten.

Ik besloot om hier naar te luisteren, leerde de vruchten van hoogsensitiviteit plukken en ging mijn droom leven. Samen met mijn partner reis ik de wereld over en…

Ben jij een hoogsensitieve vrouw en wil je jouw potentieel benutten, voluit leven en bloeien? Mijn tips deel ik graag met jou, bijvoorbeeld via mijn gratis E-book, blogs, video’s en begeleiding.

Aanvullende artikelen

P.S. Wat geeft jou als HSP energie? Laat het hieronder bij de reacties weten. Ik ben benieuwd :).

3 reacties op “5 energiegevers voor HSP!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 1. Creatief bezig zijn geeft mij idd energie(zingen,dansen,zelf muziek maken,sieraden maken,tekenen,schilderen,gedichtjes schrijven)
  Zwemmen. Positieve mensen. Humor.
  Iets leuks geven/doen voor anderen.
  Een leuk/mooi cadeautje voor mezelf kopen en dit mooi in laten pakken.
  De ene keer pak ik het thuis gelijk uit en de andere keer leg ik het weg en mag ik het uitpakken als ik het tijd vind voor een cadeautje en of ik een cadeautje nodig heb als troost b.v. of vind dat ik goed bezig ben en dat wel beloond mag worden .

 2. Halo femke ik ben op zoek naar een steen die de maan stralen af buigd want ik heb veel last van de volle dan slaap ik heel slecht kun je mij helpen
  Groedjes conja

  1. Beste Conja,

   Vervelend dat je last hebt van de volle maan. Wellicht vind je deze blogs interessant om te lezen: https://femkedegrijs.com/blog/volle-maan-slecht-slapen-6-hsp-tips-ertegen-kunt-doen/ en https://femkedegrijs.com/hsp-kennisbank/hsp-problemen/afschermen-hsp/

   In het Volle Maan Jaarprogramma voor hoogsensitieve vrouwen kan ik je verder helpen met je vraag.

   Ik hoop dat ik je zo voldoende heb geinformeerd en wens je verder een fijne dag toe.

   Hartelijke groet,
   Femke

Scroll naar top