Atlantis: wat kun je ermee als HSP? 5 tips!

zee en strand

Ik zit te mediteren. Plotseling voel ik dat ik mijn ogen wil openen. Mathijs komt binnen, het is onze eerste ontmoeting. Ik zie de kleur blauw om hem heen. Ik kijk Mathijs in zijn ogen en weet innerlijk: “Atlantis!”

Eerlijk gezegd had ik me voordat ik Mathijs leerde kennen afzijdig gehouden van Atlantis. Ik had me er nooit aangetrokken toe gevoeld. Toen een reïncarnatietherapeut jaren geleden daarvoor had gezegd dat ik er ook in had geleefd, voelde ik dat dit niet zo’n positief vorig leven van mij was geweest. Ik deed er niets mee.

Mathijs bleek erg geïnteresseerd in Atlantis. Ik werd nieuwsgierig en verdiepte mij er grondig in. Ik ontdekte dat het jou als HSP ook mooie dingen kan brengen. Ter inspiratie deel ik er daarom in deze blog meer informatie over en wat jij er anno nu, in je huidige leven mee kunt. Het kan ook energie geven!

Atlantis betekenis

Er zijn verschillende definities wat Atlantis precies is. In deze blog ga ik uit van één eiland, dat later uit elkaar viel en een eilandenrijk werd. Dit eilandenrijk heeft lang geleden bestaan, maar nu niet meer.

Er bestaan verschillende visies op hoe oud Atlantis precies is: sommigen gaan ervan uit dat het honderdduizend jaar geleden (of nog langer geleden) heeft bestaan, en circa 10.000 jaar geleden ophield te bestaan.

ruïne en beeld van een vrouw boven water

Atlantis legende

Omdat het voor wetenschappers niet 100% bewezen is dat Atlantis heeft bestaan, wordt er ook wel over een mythe/legende gesproken. Sommige mensen hebben echter waarnemingen van vorige levens in Atlantis: voor hen heeft het wel bestaan.

Zo nemen sommige mensen waar dat er verschillende wezens woonden, zoals priesters/priesteressen, koningen/koninginnen, mensen en dieren.

Spiritueel gezien

Sommige wezens hadden een hoog bewustzijn, waren spiritueel bewust (veel Atlantiërs waren een ‘Nieuwetijdskind‘) en hadden zeer specifieke paranormale en hoogsensitieve kwaliteiten/talenten, bijvoorbeeld op het vlak van:

 • Astrologie, sterren, de maan
 • Dieren
 • Heilige geometrie
 • Kristallen
 • Geluid
 • Kleuren
 • Kruiden, planten
 • Dromen
 • Licht
 • Technologie
 • Beweging (yoga is hiervan afgeleid)
 • Healing

Hierbij werd een holistische benadering toegepast. Atlantiërs konden telepathisch met elkaar communiceren.

In Atlantis zijn verschillende tijdperken/fasen geweest, waarin het onder meer als een Paradijs werd ervaren.

Atlantis eiland

Atlantis werd bekend door Plato. Hij beschreef het als een eilandenrijk met een beschaving die 11.000 jaar geleden actief was in het gebied van de Atlantische Oceaan. Zijn bronnen zijn nog onbekend.

Er wordt vaak gedacht dat de heuvel van Atlantis hieronder lag (zie het woord ‘Atlantis’ tussen West-Europa (in de buurt van Spanje), West-Afrika (in de buurt van Marokko) en Noord-Amerika). Dit is gebaseerd op het gedachtegoed van Ignatius Donnelly (1882) uit zijn boek The Antediluvian World:

kaart van Atlantis
Bron: Wikimedia Commons

Er wordt gedacht dat de hoofdstad uit verschillende ringen bestond.

Door natuurrampen zoals vulkaanuitbarstingen, de inslag van één en/of meerdere asteroïde(s) en tsunami’s kwam er een einde aan Atlantis. Er wordt gedacht dat dit werd veroorzaakt doordat er onvrede en disbalans was onder de bewoners, concreet op het vlak van ratio (en macht)/liefde. Sommige wezens wilden wetenschap voorop stellen en spiritualiteit/liefde onderdrukken.

Sommige wezens wisten dat dit zou gebeuren: zij vluchten op tijd. Op de bovenstaande kaart kun je zien waar sommige Atlantiërs heengingen (die wit gemarkeerde gedeelten). De Atlantiërs gaven hun kennis door. Zij creëerden bijvoorbeeld krachtplekken (zoals Stonehenge) en piramides (bijvoorbeeld in Egypte), die met elkaar zijn verbonden.

golf

Atlantis gevonden

Sommige wetenschappers/mensen denken dat ze sporen van Atlantis hebben gevonden, bijvoorbeeld in:

Wat kun je nu met Atlantis als HSP? 5 tips:

Tip 1. Onderzoek of je in Atlantis hebt geleefd en rond eventueel een bijbehorend vorig leven nog af
Als je een vorig leven hebt gehad dat nog niet goed is afgerond, dan kun je hier nu last van hebben. Misschien ben je onverklaarbaar bang voor water, bliksem, vuurwerk of heb je nachtmerries over een asteroïde die inslaat op aarde? Of wellicht heb je een weerstand tegen Atlantis? Dit kan gelinkt zijn aan een vorig leven. Met de MP3 ‘Vorige levens afronden‘ en de Helende Dromen Cursus voor hoogsensitieve vrouwen kun je een eventueel vorig leven ontdekken en indien nodig ook goed afronden. Zodat je volledig blij in het Hier en Nu leeft.

Tip 2. Verdiep je in Atlantis
Atlantis wordt geregeld genoemd in het dagelijkse leven, bijvoorbeeld in films/op TV, in boeken en muziek. Zo maakte Disney de film ‘Atlantis de verzonken stad‘.

Sommige informatie is ‘juist’, sommige niet. Dit hangt er onder meer vanaf of/in welk tijdstip jij er hebt geleefd. Sommige dingen die in een bepaald tijdperk voorkomen, kwamen in een ander tijdperk niet voor. De beste bron ben jij zelf als het gaat om Atlantis: mediteer er bijvoorbeeld op, of ga er bewust mee aan de slag in dromen (bijvoorbeeld in lucide dromen). Kennis kan inspiratie geven!
strand

Tip 3. Onderzoek en benut jouw talent
Ontdek of/welke (nog verborgen) talenten jij uit de Atlantis-tijd met jou meebrengt. Veel HSP zijn bijvoorbeeld sterk in healing geven, bijvoorbeeld met kristallen. Benut dit talent!

Tip 4. Creëer jouw hemel op aarde
Atlantis voelde voor sommigen als een paradijs en de hemel op aarde. Ook jij kunt in dit leven jouw hemel op aarde creëren. Dat geeft energie!

Tip 5. Benut Atlantis energie in jouw voordeel
Ook al is Atlantis fysiek niet meer te bezoeken zoals hoe het ooit was, de energie is wel aanwezig. Ascension Europe creëerde glazen Tools die resoneren met de energie van Atlantis. De Tools lijken op de kristallen van destijds.

HSP hebben vaak moeite met afschermen en zichzelf beschermen. De Grote Guardian van Ascension kan je hierbij ondersteunen. Klik hier voor meer informatie over de Grote Guardian en hoe jij eraan kunt komen>>>

Ascension grote Guardian

Kortingscode voor Ascension Europe

Ga je voor de allereerste keer iets bestellen bij Ascension Europe? Tip: gebruik de kortingscode: femkedegrijs en krijg 3% welkomstkorting op je product(en) (deze code werkt niet in combinatie met andere codes/acties en wordt niet toegepast op eventuele verzendkosten)!

Ik werk samen met Ascension Europe. Dit artikel bevat daarom affiliate links. Als je via de links in dit artikel iets bij Ascension bestelt krijg ik hier een kleine vergoeding voor en steun je mij. Dit waardeer ik zeer! Jij betaalt niets extra.

Vond je dit artikel waardevol? Doneer!

Heb je iets aan dit artikel gehad? Je doet mij een groot plezier met een donatie :). Daarmee ondersteun je mij om nog meer informatieve en inspirerende artikelen te kunnen delen in de toekomst. Elk bedrag (klein of groot) is heel welkom. Doneren kan al vanaf €2,-! Klik hier om te doneren >>>

Over Femke de Grijs

Femke de Grijs, met logos van de tijdschriften Libelle, Margriet en Happinez

Als kind stond ik van nature in contact met fijnstoffelijke dimensies. Toen ik erachter kwam dat mijn omgeving niet waarnam wat ik waarnam, werd ik bang voor andermans mening hierover en sloot ik mij hiervoor af.

Jarenlang onderdrukte ik mijn paranormaliteit en hoogsensitiviteit en leefde ik vanuit mijn ratio. Ik cijferde mijzelf (spirituele essentie) weg en leefde naar de verwachtingen van de buitenwereld. Dit gaf op den duur fysieke, emotionele en mentale klachten zoals uitputting en somberheid. In het reguliere circuit liep ik vast.

Ik voelde dat ik het roer om mocht gooien, leerde de vruchten van mijn sensitiviteit plukken en ging mijn droom leven. Zo kwam ik tot bloei. Mijn levenspartner Mathijs en ik verkochten ons huis in Nederland. Sinds 2017 reizen wij voor onbepaalde tijd samen met hond Juultje (geboren in 2022) de wereld over.

Ben jij een ambitieuze spirituele vrouw en wil ook bezield leven? Ik help jou graag, bijvoorbeeld via mijn gratis E-book, blogs en begeleiding.

Aanvullende artikelen

Deze blog werd gepubliceerd op 4 maart 2019 en werd geüpdatet op 21 juni 2023

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven