Home   Blog   Atlantis: wat kun je ermee als HSP? 5 tips!

Atlantis: wat kun je ermee als HSP? 5 tips!

ruïne en beeld van een vrouw boven water

Ik zit te mediteren. Plotseling voel ik dat ik mijn ogen wil openen. Mathijs komt binnen, het is onze eerste ontmoeting. Ik zie de kleur blauw om hem heen. Ik kijk Mathijs in zijn ogen en weet innerlijk: “Atlantis!”

Eerlijk gezegd had ik me voordat ik Mathijs leerde kennen afzijdig gehouden van Atlantis. Ik had me er nooit aangetrokken toe gevoeld. Toen een reïncarnatietherapeut jaren geleden daarvoor had gezegd dat ik er ook in had geleefd, voelde ik dat dit niet zo’n positief vorig leven van mij was geweest. Ik deed er niets mee.

Mathijs bleek erg geïnteresseerd in Atlantis. Ik werd nieuwsgierig en verdiepte mij er grondig in. Ik ontdekte dat het jou als HSP ook mooie dingen kan brengen. Ter inspiratie deel ik er daarom in deze blog meer informatie over en wat jij er anno nu, in je huidige leven mee kunt. Het kan ook energie geven!

Atlantis betekenis

Er zijn verschillende definities wat Atlantis precies is. In deze blog ga ik uit van één eiland, dat later uit elkaar viel en een eilandenrijk werd. Dit eilandenrijk heeft lang geleden bestaan, maar nu niet meer.

Er bestaan verschillende visies op hoe oud Atlantis precies is: sommigen gaan ervan uit dat het honderdduizend jaar geleden (of nog langer geleden) heeft bestaan, en circa 10.000 jaar geleden ophield te bestaan.

oude ruïne met een standbeeld van een vrouw onder water

Atlantis legende

Omdat het voor wetenschappers niet 100% bewezen is dat Atlantis heeft bestaan, wordt er ook wel over een mythe/legende gesproken. Sommige mensen hebben echter waarnemingen van vorige levens in Atlantis: voor hen heeft het wel bestaan.

Zo nemen sommige mensen waar dat er verschillende wezens woonden, zoals priesters/priesteressen, koningen/koninginnen, mensen en dieren.

Spiritueel gezien

Sommige wezens hadden een hoog bewustzijn, waren spiritueel bewust (veel Atlantiërs waren een ‘Nieuwetijdskind‘) en hadden zeer specifieke paranormale en hoogsensitieve kwaliteiten/talenten, bijvoorbeeld op het vlak van:

 • Astrologie, sterren, de maan
 • Dieren
 • Heilige geometrie
 • Kristallen
 • Geluid
 • Kleuren
 • Kruiden, planten
 • Dromen
 • Licht
 • Technologie
 • Beweging (yoga is hiervan afgeleid)
 • Healing

Hierbij werd een holistische benadering toegepast. Atlantiërs konden telepathisch met elkaar communiceren.

In Atlantis zijn verschillende tijdperken/fasen geweest, waarin het onder meer als een Paradijs werd ervaren.

Atlantis eiland

Atlantis werd bekend door Plato. Hij beschreef het als een eilandenrijk met een beschaving die 11.000 jaar geleden actief was in het gebied van de Atlantische Oceaan. Zijn bronnen zijn nog onbekend.

Er wordt vaak gedacht dat de heuvel van Atlantis hieronder lag (zie het woord ‘Atlantis’ tussen West-Europa (in de buurt van Spanje), West-Afrika (in de buurt van Marokko) en Noord-Amerika). Dit is gebaseerd op het gedachtegoed van Ignatius Donnelly (1882) uit zijn boek The Antediluvian World:
kaart van Atlantis

Er wordt gedacht dat de hoofdstad uit verschillende ringen bestond.

Door natuurrampen zoals vulkaanuitbarstingen, de inslag van één en/of meerdere asteroïde(s) en tsunami’s kwam er een einde aan Atlantis. Er wordt gedacht dat dit werd veroorzaakt doordat er onvrede en disbalans was onder de bewoners, concreet op het vlak van ratio (en macht)/liefde. Sommige wezens wilden wetenschap voorop stellen en spiritualiteit/liefde onderdrukken.

Sommige wezens wisten dat dit zou gebeuren: zij vluchten op tijd. Op de bovenstaande kaart kun je zien waar sommige Atlantiërs heengingen (die wit gemarkeerde gedeelten). De Atlantiërs gaven hun kennis door. Zij creëerden bijvoorbeeld krachtplekken (zoals Stonehenge) en piramides (bijvoorbeeld in Egypte), die met elkaar zijn verbonden.

een trap en een goudkleurig beeld van een stier, met een grote rog en vissen

Atlantis gevonden

Sommige wetenschappers/mensen denken dat ze sporen van Atlantis hebben gevonden, bijvoorbeeld in:

Wat kun je nu met Atlantis als HSP? 5 tips:

Tip 1. Onderzoek of je in Atlantis hebt geleefd en rond eventueel een bijbehorend vorig leven nog af
Als je een vorig leven hebt gehad dat nog niet goed is afgerond, dan kun je hier nu last van hebben. Misschien ben je onverklaarbaar bang voor water, bliksem, vuurwerk of heb je nachtmerries over een asteroïde die inslaat op aarde? Of wellicht heb je een weerstand tegen Atlantis? Dit kan gelinkt zijn aan een vorig leven. Met de MP3 ‘Vorige levens afronden‘ kun je een eventueel vorig leven ontdekken en indien nodig ook goed afronden. Zodat je volledig blij in het Hier en Nu leeft.

Tip 2. Verdiep je in Atlantis
Atlantis wordt geregeld genoemd in het dagelijkse leven, bijvoorbeeld in films/op TV, in boeken en muziek. Zo maakte Disney de film ‘Atlantis de verzonken stad‘.

Sommige informatie is ‘juist’, sommige niet. Dit hangt er onder meer vanaf of/in welk tijdstip jij er hebt geleefd. Sommige dingen die in een bepaald tijdperk voorkomen, kwamen in een ander tijdperk niet voor. De beste bron ben jij zelf als het gaat om Atlantis: mediteer er bijvoorbeeld op, of ga er bewust mee aan de slag in dromen (bijvoorbeeld in lucide dromen). Kennis kan inspiratie geven!
vissen die onder tunnel zwemmen

Tip 3. Onderzoek en benut jouw talent
Ontdek of/welke (nog verborgen) talenten jij uit de Atlantis-tijd met jou meebrengt. Veel HSP zijn bijvoorbeeld sterk in healing geven, bijvoorbeeld met kristallen. Benut dit talent!

Tip 4. Creëer jouw hemel op aarde
Atlantis voelde voor sommigen als een paradijs en de hemel op aarde. Ook jij kunt in dit leven jouw hemel op aarde creëren. Dat geeft energie!

Tip 5. Benut Atlantis energie in jouw voordeel
Ook al is Atlantis fysiek niet meer te bezoeken zoals hoe het ooit was, de energie is wel aanwezig. Ascension Europe creëerde glazen Tools die resoneren met de energie van Atlantis. De Tools lijken op de kristallen van destijds.

HSP hebben vaak moeite met afschermen en zichzelf beschermen. De Grote Guardian van Ascension kan je hierbij ondersteunen. Klik hier voor meer informatie over de Grote Guardian en hoe jij eraan kunt komen>>>
Ascension grote Guardian

Over Femke de Grijs

Jarenlang zat mijn hoogsensitiviteit mij in de weg. Ik had het gevoel dat ik aan het overleven, in plaats van leven was.
Femke de Grijs, met logos van de tijdschriften Libelle, Margriet en Happinez

Verschillende momenten zijn voor mij een wake-upcall geweest, waaronder de hersenbloeding van mijn vader. Ik voelde de essentie van leven, dat het fysiek gezien in een split second over kan zijn en wat werkelijk belangrijk voor mij was: liefde ervaren, plezier hebben en genieten.

Ik besloot om hier naar te luisteren, leerde de vruchten van hoogsensitiviteit plukken en ging mijn droom leven. Samen met mijn partner reis ik de wereld over en…

Ben jij een hoogsensitieve vrouw en wil je jouw potentieel benutten, voluit leven en bloeien? Mijn tips deel ik graag met jou, bijvoorbeeld via mijn gratis E-book, blogs, video’s en begeleiding.

Aanvullende artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top