Home   Blog   Photo Diary van de afgelopen tijd: wat heb ik gezien en gedaan als HSP?

Photo Diary van de afgelopen tijd: wat heb ik gezien en gedaan als HSP?

Femke de Grijs staat voor varkens

Mathijs en ik reizen de wereld over. We begonnen onze tocht in Frankrijk en vervolgens zijn we naar Nieuw-Zeeland gegaan. In deze reisupdate zal ik delen wat ik verder zoal heb gezien en gedaan!

Na Nieuw-Zeeland haal ik mijn rijbewijs in Nederland en gaan we met de auto door.

Mathijs van der Beek rijdt auto

Spanje

Mathijs en ik willen in de toekomst graag in het buitenland wonen. In het tijdschrift Mijn Geheim deelde ik daar meer over. Mijn voorkeur heeft een warm land. We hebben flinke research gedaan en Spanje en Portugal kwamen in aanmerking om verder te onderzoeken. Ik heb ontdekt dat lezen over iets iets anders is dan het zelf ervaren ;).

We rijden via België en Frankrijk langs de Spaanse kust. Vaak kunnen we langs het strand lopen met hond Otje waar ze lekker los kan rennen.

Femke de Grijs loopt op strand in Salou met Schapendoes Otje

Alhoewel ik de energie in Spanje fijn en ‘aardend’ vind, vind ik het weer op het moment dat wij er zijn vaak te winderig en te koud. We gaan door naar Portugal.

Portugal

Als we Portugal binnenkomen ontdekken we dat er 1 uur tijdsverschil is. Sommige HSP kunnen last hebben van tijdverschil, ik gelukkig niet (check deze tips die je helpen als de zomer– en wintertijd ingaat ;).

Ten opzichte van Spanje voelt Portugal wat ‘vrouwelijker’ voor mij. Ik geniet van de Algarve en de temperatuur die daar is. Mathijs gebruikt geregeld Ascension Tools en we reizen door naar Ascension Europe in Portugal.

Update: Ik werk nu samen met Ascension Europe. Dit artikel bevat daarom affiliate links. Als je via de links in dit artikel iets bij Ascension bestelt krijg ik hier een kleine vergoeding voor en steun je mij. Dit waardeer ik zeer! Jij betaalt niets extra.

Ben je benieuwd of/wat qua Ascension Tools bij je past? Mathijs helpt je graag verder.

Kortingscode voor Ascension Europe

Wil je voor de allereerste keer iets bestellen bij Ascension Europe? Tip: gebruik de kortingscode: femkedegrijs en krijg 3% welkomstkorting op je product(en) (deze code werkt niet in combinatie met andere codes/acties en wordt niet toegepast op eventuele verzendkosten)!

Mathijs van der Beek bij Ascension Europe met Marjan

We hebben verder relatief koude dagen en veel wind en we komen tot de conclusie dat Spanje en Portugal niet de landen zijn waar wij willen wonen.

Camperzoektocht
Mathijs en ik willen verder reizen en we oriënteren ons op een camper. We komen erachter dat veel campers niet gemaakt zijn voor lange mensen en dat Mathijs niet in elk bed past. We ontdekken wat we het liefste willen: een bus-camper met 2 enkelbedden. Op deze manier is er het meeste loopruimte voor Otje.

Het blijkt een uitdaging om iets te vinden wat 100% op onze wensen aansluit. We vinden een camper en doen er een proefdag/nacht mee.

We vinden het handig dat we alles bij de hand hebben en gemakkelijk kunnen reizen, maar helaas is het in de nacht te koud voor ons in de camper.
Femke de Grijs zit voor camper

Het voelt voor ons het beste om onze camper-ideeën even te laten voor wat het is.

Duitsland

In het verleden hebben we mooie plekken in Duitsland gezien die we verder willen onderzoeken.

Kamperen
Omdat we als HSP van natuur houden en meer in de natuur willen zijn gooien we het op een andere boeg. Naast dat we in huisjes zullen overnachten, zullen we ook gaan kamperen! Het is de allereerste keer dat Mathijs, hond Otje en ik samen kamperen. We vinden het leuk. Hier staan we in Duitsland op een privé-camping, we zijn de enige gasten. Ideaal voor HSP: geen geluid of geur-overlast van buren ;).

Schapendoes Otje ligt op de grond in het gras

Femke de Grijs zit voor een bos

Boerderij
Als kind had ik de droom om later een boerderij te hebben. Ik heb nooit wat met deze droom gedaan tot nu! We zijn gevraagd om op te passen op een boerderij in Duitsland met kippen, een haan en varkens. Ik zeg ‘’ja’’ en bedenk me pas later dat de varkens misschien wel worden gehouden voor het vlees. Net als veel HSP heb ik een groot hart voor dieren. Ik eet zo goed als veganistisch en af en toe een ei/honing/wat yoghurt…

‘’Vind je het moeilijk om als vegetariër voor de varkens te zorgen?’’ vraagt de eigenaar van de boerderij na 2 weken. Vanaf het eerste moment zag ik dat de varkens hier een relatief goed leven hebben, veel ruimte hebben en gelukkig zijn. Het voelt oké. Ik stuur de varkens liefde.

varken staat bij hek

Als ik binnen in de boerderij zit hoor ik gemiauw. Ik negeer het, maar het blijft maar doorgaan. Ik ga naar buiten en zie een kitten. Ik ben fan :).

kitten ligt op bank

Door te ervaren kom ik erachter dat het gekukel van de haan en later varkens houden niet mijn droom is.

haan kraait

Wel ontdek ik dat ik de supermarken in Duitsland zoals Alnatura fantastisch vind (er zijn veel biologische, veganistische en gluten- en sojavrije producten). Ook vind ik het tof om tijdens wandelingen met Otje herten en everzwijnen te zien en fruitbomen in de tuin te hebben.

Hier sta ik voor de kippenschuur. Ik vind het leuk dat er wat kippen rondscharrelen.

Femke de Grijs voor een stal

Later wil ik wellicht legkippen die niet meer ‘genoeg’ eieren leggen en daarom geslacht worden ‘redden’, zoals via Stichting Red een legkip. We hebben niet de droom om in Duitsland te wonen.

Mathijs en ik houden ervan om krachtplekken te ervaren: dat zijn plekken zoals Stonehenge. We besluiten om naar Bosnië en Herzegovina te gaan via Tsjechië, Hongarije, Slowakije en Kroatië:

Tsjechië

We reizen door naar Tsjechië, waar in mijn overnachtingsplek toepasselijk de wereldkaart aan de muur hangt. Het doet me denken aan mijn bureaublad onderleggen van vroeger, met de wereldkaart erop. Ik verwonderde mij over allerlei landen en ik ben dankbaar dat ik nu echt kan reizen :).

wereldkaart op de muur

Hongarije

We reizen verder naar Hongarije. ‘’Ik wil jullie graag iets geven’’ zegt onze Hongaarse gastvrouw. Ze pakt maiskolven en walnoten en kijkt verder rond: ‘’Je wil de kitten hè’’. ‘JA!’’ wil ik zeggen. De grijze kitten is de favoriet van Mathijs en mij.

kitten van 2 weken oud

Maar ik zeg nee. We reizen de wereld over…

Ik word verrast door een grote supermarkt, nog groter dan een voetbalveld! Glutenvrij brood, sojavrije vleesvervangers, veganistische ‘kaas’: er is meer te vinden dan bij Albert Heijn XL. Ik ben blij :).

supermarkt schappen met pasta in Hongarije

Kroatië

We rijden door naar Kroatië. Net zoals in Hongarije word ik verrast door een grote supermarkt. Tijdens een wandeling met Otje komen we dit bord tegen ;).

bord met HSP tekst in Kroatië

Veel HSP hebben een hart voor de natuur. Ik houd ervan om groen te leven. Groen leven kan gepaard gaan met uitdagingen, bijvoorbeeld rondom reizen. Ik kijk vanaf mijn laptop VPRO Tegenlicht ‘De Worsteling van de Groenmens’. Interessant om te zien!

Verder zie ik de video The story of my life – from a dream to reality die me inspireert om een mooie plek voor ons te vinden. Ik heb ‘m gedeeld in deze blog (bij video nummer 9).

Bosnië & Herzegovina

We komen we aan in Bosnië & Herzegovina. We zijn net de grens over en ik zie zwerfhonden lopen. Onderweg zie ik geraamtes van huizen staan. Soms zie ik gaten in de muur. Zijn het kogelgaten, is dit nog van de oorlog? Mijn eerste indruk is dat het land niet 100% ‘HSP Proof’ is ;).

We tanken en voor het eerst sinds lange tijd hoor ik geen Engelstalige nummers, maar Klezmer-achtige muziek. Ik geniet ervan en heb echt het gevoel dat ik in het buitenland ben. We rijden verder door en zien groene heuvels. ‘’Het heeft wel wat van Zwitserland’’ zegt Mathijs. Hier zullen we de komende tijd verblijven. Ik zal er t.z.t. een nieuwe blog over maken :).

Update 23-9: de blog over Bosnië en Herzegovina vind je hier.

Heb je hier iets aan gehad? Doneer!

Heb je iets aan dit artikel gehad? Je doet mij een groot plezier met een donatie :). Daarmee ondersteun je mij om nog meer informatieve en inspirerende artikelen te kunnen delen in de toekomst. Doneren kan al vanaf €2,-! Klik hier om te doneren >>>

Over Femke de Grijs

Femke de Grijs, met logos van de tijdschriften Libelle, Margriet en Happinez

Jarenlang zaten mijn hoogsensitiviteit en en paranormaliteit mij in de weg. Ik leefde vanuit mijn hoofd, had het gevoel dat ik niet écht leefde en ervoer geen werkelijke zingeving.

Verschillende momenten zijn voor mij een wake-upcall geweest, waaronder de hersenbloeding van mijn vader. Ik voelde de essentie van leven, dat het fysiek gezien in een split second over kan zijn en wat werkelijk belangrijk voor mij was: liefde ervaren, plezier hebben en genieten.

Ik besloot om hier naar te luisteren, leerde de vruchten van mijn sensitiviteit plukken en ging mijn droom leven. Mijn levenspartner Mathijs en ik verkochten ons huis in Nederland. Sinds 2017 reizen wij voor onbepaalde tijd samen met hond Juultje (geboren in 2022) de wereld over en…

Ben jij een ambitieuze vrouwelijke Oude Ziel en wil je jouw potentieel benutten, voluit leven en bloeien? Mijn tips deel ik graag met jou aan de hand van een holistische en spirituele benadering, bijvoorbeeld via mijn gratis E-book, blogs en begeleiding.

Meer weten?

Klik hier en check hoe ik je verder help.

Aanvullende blogs:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven