Home   Blog   Wat kan je een vrouwelijk HSP cadeau geven? 5 tips!

Wat kan je een vrouwelijk HSP cadeau geven? 5 tips!

cadeau geven en krijgen

Ongeveer 1 op de 5 mensen is een hoogsensitief persoon (HSP) en herkent zich in deze HSP kenmerken. HSP staan extra open voor prikkels, ook voor prikkels van cadeaus. Misschien wil jij een vrouwelijk volwassen HSP of jezelf een energiegevend cadeau geven, maar heb je geen idee wat en heb je cadeau-stress? Hieronder vind je tips en cadeau suggesties die je verder helpen!

Tip 1. Ga voor kwaliteit

HSP houden van kwaliteit (en liefde, genieten en positief geraakt worden) boven kwantiteit. Kies liever 1 top cadeau waar jij je liefde mee kunt uitdrukken, dan 5  ‘prul’ cadeautjes. HSP waarderen het als je tijd en aandacht aan een cadeau hebt besteed. Wellicht vind je het leuk om zelf iets (zoals een verjaardagskaart) te maken.

Tip 2. Vraag naar de wensen

Niets is zo vervelend als een cadeau krijgen waar je niet blij van wordt. Elke HSP is uniek: er bestaat niet 1 cadeau waar alle HSP altijd blij van worden.

Ken je de HSP in kwestie nog niet zo goed, of ben je onzeker of jouw cadeau aansluit? Vraag om een verlanglijstje, bijvoorbeeld via www.gratisverlanglijstje.nl (zo wordt ook voorkomen dat iemand dubbele cadeaus krijgt). Je kunt bijvoorbeeld wat cadeausuggesties doen.

Cadeausuggesties voor vrouwelijke HSP:

Heeft de HSP interesse in spiritualiteit?
Mogelijk maak je een HSP blij met een geschikte edelsteen of Ascension Tool. Toen ik voor het eerst in aanraking kwam met Ascension Tools, vond ik de energie intens. Omdat er zo veel Tools zijn, zag ik door de bomen het bos niet meer. Gaandeweg wende ik aan de energie van de Tools en ging ik me hier samen met mijn partner Mathijs van der Beek in scholen.

Ik ontdekte welke Tools op vrouwelijke HSP aansluiten. Zo helpt de Grote Guardian met afschermen/afsluiten tegen negatieve prikkels zoals negatieve emoties en elektromagnetische straling.
Ascension grote Guardian

Een heart pendant (bijvoorbeeld in de kleur rose/rosa of clear) kan ook fijn zijn om kennis te maken met de energie van Ascension.

Ascension heart pendant rosaAscension heart pendant clear

Mathijs is ambassadeur van Ascension. Wil je advies over een cadeau voor jezelf/een andere HSP? Dan kun je contact met hem opnemen. Hij denkt/voelt dan graag met je mee.

Neemt de HSP sterk geluid waar?
Er bestaat een mogelijkheid dat de HSP van rustige (mantra) muziek houdt en blij wordt van een noise cancelling koptelefoon, maar ook niet (en juist stilte waardeert, bijvoorbeeld in de Ravne Tunnels).

Neemt de HSP sterk geuren waar?
Geuren zijn persoonlijk. Er bestaat bijvoorbeeld een mogelijkheid dat een HSP van biologische etherische olie houdt, maar ook niet (dit kan bijvoorbeeld te intens zijn). Over het algemeen is lavendel een ‘veilige’ keus voor HSP om aan te ruiken. Let op: smeer dit niet op je huid, vanwege mogelijke hormoonverstorende effecten.

vrouw is cadeau aan het uitpakken

Is de HSP creatief?
Sommige HSP houden bijvoorbeeld van een creatief cadeau zoals verf, een kleurboek voor volwassenen en mandalakleurboek voor volwassenen. Het kan echter ook dat een HSP last heeft van perfectionisme en daarom bijvoorbeeld niet durft te starten met schilderen, omdat die bang is dat die het niet goed genoeg kan.

Wil je een HSP kleding cadeau geven?
HSP houden vaak van biologische, zachte en naadloze kleding, waar de etiketten zijn uitgehaald (hier vind je tips hoe je kledingetiketten verwijdert).

Houdt de HSP van lezen?
HSP houden van diepgang. Mogelijk maak je een HSP blij met een boek (tip: check hier mijn boekenrecensies).

Is de HSP een minimalist?
Een minimalist houdt van zo min mogelijk prikkels en spullen. Liefde uitdrukken door middel van een materieel cadeau hoeft voor een minimalist niet. Er zijn alternatieven: check in dat geval tip 4.

Tip 3. Kies voor duurzaamheid

HSP hebben het beste voor met de aarde en dieren. Wil je een materieel cadeau geven? Kies bij voorkeur een milieu- en diervriendelijk cadeau. Let bijvoorbeeld op het Eko- of Vegan logo.

vegan society logo

Tip 4. Geef een ervaring cadeau

Sommige HSP (bijvoorbeeld minimalisten) houden niet van spullen, echter wel van een ervaring. HSP kunnen het bijvoorbeeld leuk vinden om:

Zich persoonlijk te ontwikkelen en om:

  • HSP begeleiding cadeau te krijgen.
  • Een (online) spirituele workshop te volgen, zo biedt Mathijs een cursus aan waarin je met Ascension Tools leert werken en anderen leert helpen.
  • Een reading van een medium cadeau te krijgen.

Te ontspannen en om:

  • Op een rustige dag een spa te bezoeken.
  • Op een rustige dag naar de sauna te gaan.

Te genieten van specifieke prikkels en om:

  • Een vegan kookworkshop te volgen.
  • Een museum met kunst waar zij van houden te bezoeken.
  • (Rustig thuis in plaats van in een drukke bioscoop) een (geweldloze!) film te bekijken (hier vind je bijvoorbeeld mijn ervaringen met Sensitive the movie).

Tip: kies voor een ervaring die aansluit op de interesse van de HSP. Als iemand onzeker is en niet in zwemkleding durft te lopen, ga dan niet naar de spa en als iemand niet van koken houdt, kies dan niet voor een kookworkshop ;).

Je kunt eventueel ook zelf een bon maken om iets samen te gaan doen, of iets aanbieden (bijvoorbeeld door het huis schoon te maken, de tuin te onderhouden, of op te passen op kinderen etc.).

Tip 5. Check of de HSP blij met je cadeau is

Merk je dat de HSP toch niet zo blij is met je cadeau? Laat weten dat dit oké is en de HSP het cadeau om kan ruilen (check van te voren de mogelijkheden hiervoor). Bewaar eventueel de aankoopbon, zodat de HSP eventueel het cadeau kan ruilen.

Over Femke de Grijs

Jarenlang zaten mijn hoogsensitiviteit en en paranormaliteit mij in de weg. Ik leefde vanuit mijn hoofd, had het gevoel dat ik niet écht leefde en ervoer geen werkelijke zingeving

Femke de Grijs, met logos van de tijdschriften Libelle, Margriet en Happinez

Verschillende momenten zijn voor mij een wake-upcall geweest, waaronder de hersenbloeding van mijn vader. Ik voelde de essentie van leven, dat het fysiek gezien in een split second over kan zijn en wat werkelijk belangrijk voor mij was: liefde ervaren, plezier hebben en genieten.

Ik besloot om hier naar te luisteren, leerde de vruchten van mijn sensitiviteit plukken en ging mijn droom leven. Mijn levenspartner Mathijs en ik verkochten ons huis in Nederland. Sinds 2017 reizen wij voor onbepaalde tijd samen met hond Juultje (geboren in 2022) de wereld over en…

Ben jij een ambitieuze vrouwelijke Oude Ziel en wil je jouw potentieel benutten, voluit leven en bloeien? Mijn tips deel ik graag met jou aan de hand van een holistische en spirituele benadering, bijvoorbeeld via mijn gratis E-book, blogs en begeleiding.

Aanvullende blogs:

P.S. Wat vind jij als HSP leuk om cadeau te krijgen? Laat het hieronder weten, dat kan ook nuttig voor anderen zijn :).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top