Home   HSP Boekenrecensies   Boeken over vermoeidheid   Het onzichtbare zien! – Monique Steenvoorden

Het onzichtbare zien! – Monique Steenvoorden

Mijn recensie:

Monique Steenvoorden studeerde commerciële economie en had verschillende banen in het bedrijfsleven. Tijdens een reis liep ze een virus op waarvan ze niet beter werd. Monique had onder meer 20 jaar van vermoeidheidsklachten. Ze wist lang niet waar dit door kwam en kwam in aanraking met veel hulpverleners, zowel in het reguliere als in het alternatieve circuit. In het reguliere circuit liep Monique vast.

Op een gegeven moment kreeg Monique inzicht in haar klachten; Monique is erg hooggevoelig en had veel last van een entiteit die haar (onbewust) lastig viel wat veel energie vrat. Hier hadden onder meer vorige levens mee te maken. Monique beschrijft hoe ze hier vanaf leerde komen.

Monique Steenvoorden

Wat vind ik de voor en nadelen van dit boek?

 • Het boek is zeer uitgebreid en gedetailleerd. Het beschrijft van het begin tot aan het einde wat Monique precies tegen kwam op haar pad. Monique deelt hierbij citaten en kennis wat haar heeft geholpen. Voor mijn gevoel is het heel helder dat dit schrijven Monique heeft geholpen in haar proces en dat het boek ook anderen kan helpen. Ik vind het mooi dat Monique openheid en inzicht geeft in haar proces.
 • Dit boek kan veel herkenning geven aan mensen die last hebben van onverklaarbare klachten. Zo beschrijft Monique bijvoorbeeld dat zij zich vaak niet serieus genomen voelde door artsen.
 • Ik vind het super dat het ‘onzichtbare’ (zoals entiteiten) ‘zichtbaarder’ wordt en dat hier over wordt geschreven. Er wordt zeer uitgebreid, soms in dagboekachtige fragmenten, gedeeld wat het is om last te hebben van een ‘aanhechting’ en entiteit en wat Monique tegenkomt op haar pad om dit te overwinnen. Ik kan me voorstellen dat vooral HSP die last hebben van een entiteit heel veel aan dit boek kunnen hebben.
 • Er gaat een hoofdstuk zeer uitgebreid in op hooggevoeligheid, super! Ook wordt Marian van der Beuken een keer in het boek geciteerd, ze deelt daarin iets over ME en hooggevoeligheid.
 • Ik vind het ook mooi dat de partner van Monique beschrijft hoe hij het proces van Monique heeft ervaren. Ik kan me voorstellen dat veel partners van iemand die last heeft van (onverklaarbare) vermoeidheid en/of hooggevoeligheid hier veel aan hebben!
 • Ik had het nog duidelijker gevonden als sommige begrippen en namen zoals Alexander Concept, trance trillingen, fukitol, ‘een instituut dat zich met healing bezighoudt’ meer werden toegelicht. ‘Chakra’ werd iets later in het boek uitgelegd; wellicht was een voetnoot bij de eerste keer noemen van dit begrip nog helderder. Monique heeft het op een gegeven moment over Paula en Marjon; het is mij niet helemaal duidelijk wie dit zijn. Ik had het ook leuk gevonden als koru en het autonome en parasympatisch zenuwstelsel meer werden toegelicht en er bijvoorbeeld afbeeldingen bij deze begrippen stonden.Inhoudelijk had ik soms wat extra uitleg fijn gevonden, zoals bij de zin;
  *‘Als ik toch wil pleasen mag het mij geen energie kosten’.
  *‘Veel geesten aan boord zijn daar evenwel niet noodzakelijkerwijs om energie te stelen. In plaats daarvan vliegen ze mee om toe te zien op hun geliefden die bang zijn om te vliegen’. Ik had het fijn gevonden als Monique had toegelicht wat geesten precies zijn (zoals: overleden mensen en/of engelen of andere lichtwezens). De zin ‘in plaats van’ kon voor mijn gevoel ook worden beschreven als ‘Ook kunnen er liefdevolle energetische wezens meevliegen’ : ).
 • Inhoudelijk heb ik soms wat aanvullingen:
  *Er wordt toegelicht wat reïncarnatietherapie inhoudt en dat rehïncarnatietherapeuten trance gebruiken zonder ontspanningstechnieken, sommige gebruiken dit wel.
  *Er staat in het boek ‘ieder die in trance is, heeft op dat ogenblik ook helderziende vermogens’. Sommige mensen zien echter niet helder, maar voelen of horen bijvoorbeeld helder. Ik had het fijn gevonden als ik hier iets over kon lezen.
  *Monique beschrijft: ‘De benaming –ME, CVS of ME/CVS speelt voor patiënten geen rol.’ Ik heb gemerkt dat dit voor sommige mensen wel belangrijk is.
 • Soms staan er in het boek kleine typefoutjes , dit vond ik niet heel storend. Monique noemt 9 punten die haar hebben geholpen bij haar herstel. Ik had het fijn gevonden als zij deze van tevoren op een rijtje had samengevat en daarna had toegelicht. Voor mijn gevoel werd hierdoor het boek nog overzichtelijker.

Wil je dit boek ook lezen?

Ik werk samen met bol.com. Dit artikel bevat daarom affiliate links. Als je via de links in dit artikel bij bol.com dit boek/iets anders bestelt krijg ik hier een kleine vergoeding voor en steun je mij. Dit waardeer ik zeer! Jij betaalt niets extra. Klik hier en ontvang het boek direct veilig via bol.com>>>

Het onzichtbare zien Monique Steenvoorden

Heb je hier iets aan gehad? Doneer!

Heb je iets aan dit artikel gehad? Je doet mij een groot plezier met een donatie :). Daarmee ondersteun je mij om nog meer informatieve en inspirerende artikelen te kunnen delen in de toekomst. Doneren kan al vanaf €2,-! Klik hier om te doneren >>>

Over Femke de Grijs

Femke de Grijs, met logos van de tijdschriften Libelle, Margriet en Happinez

Jarenlang zaten mijn hoogsensitiviteit en en paranormaliteit mij in de weg. Ik leefde vanuit mijn hoofd, had het gevoel dat ik niet écht leefde en ervoer geen werkelijke zingeving.

Verschillende momenten zijn voor mij een wake-upcall geweest, waaronder de hersenbloeding van mijn vader. Ik voelde de essentie van leven, dat het fysiek gezien in een split second over kan zijn en wat werkelijk belangrijk voor mij was: liefde ervaren, plezier hebben en genieten.

Ik besloot om hier naar te luisteren, leerde de vruchten van mijn sensitiviteit plukken en ging mijn droom leven. Mijn levenspartner Mathijs en ik verkochten ons huis in Nederland. Sinds 2017 reizen wij voor onbepaalde tijd samen met hond Juultje (geboren in 2022) de wereld over en…

Ben jij een ambitieuze vrouwelijke Oude Ziel en wil je jouw potentieel benutten, voluit leven en bloeien? Mijn tips deel ik graag met jou aan de hand van een holistische en spirituele benadering, bijvoorbeeld via mijn gratis E-book, blogs en begeleiding.

Meer lezen?

Heb je dit boek al gelezen?
Laat dan hieronder je reactie achter, dat is altijd fijn voor anderen om te lezen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven