Home   Blog   6 waardevolle inzichten voor HSP die ik door reizen kreeg

6 waardevolle inzichten voor HSP die ik door reizen kreeg

camera met notitieboek met wereldkaart

Als kind deed ik graag speurtochten in het Afrika- en Tropenmuseum. Zo voelde ik me een beetje een wereldreiziger. Ik geniet van reizen en van het ontdekken van landen en culturen. Zo veel zelfs, dat Mathijs en ik op 15 december 2017 begonnen met ons leven als digitale nomaden. We reizen sindsdien voor onbepaalde tijd de wereld over. Tijd om terug te blikken: welke inzichten kreeg ik waar andere HSP ook iets aan hebben?

Inzicht 1: Stel je droom leven niet uit

Geregeld horen mijn partner Mathijs en ik tijdens onze reizen verhalen van mensen die er naar uitkijken om met pensioen te gaan, zodat ze dan hun droom kunnen leven. In de praktijk horen we ook geregeld dat mensen hun pensioen niet halen (en voor die tijd dood zijn gegaan), of net een paar maanden met pensioen zijn en dan dood gaan. Dat gaf ons een bevestiging om door te gaan met reizen, omdat dit ons helpt om vol te leven.

Femke de Grijs op de Bosnische piramide van de Maan

Bij de Bosnische Piramide van de Maan

Verspil je tijd niet; nu is de tijd!

Omdat mijn schildklier-waarde soms afwijkt en ik benieuwd ben naar de oorzaken hiervan, doe ik allerlei onderzoeken. Zo laat ik mijn DNA-analyseren en het MTHFR-gen controleren via laboratorium dat is gekoppeld aan een regulier ziekenhuis. Er komt geen afwijking van dit gen uit de test. Wel volgt een ander resultaat.

We hebben een BRCA1-mutatie gevonden. Dat geeft een verhoogd risico op borst- en eierstokkanker. We raden aan om een fout-positieve test uit te sluiten” zegt het bedrijf dat mijn DNA heeft geanalyseerd.

Het duurt lang voordat ik via een klinisch geneticus (van een polikliniek klinische genetica van een regulier ziekenhuis) mijn bloed kan laten prikken voor vervolgonderzoek. Ondertussen vind ik een bobbeltje in mijn borst. Ruim 10 maanden leef ik in onzekerheid.

Kijk je angst aan

Ik verdiep mij in het gen en allerlei mogelijke scenario’s; wil ik bijvoorbeeld nog kinderen? Wat als mijn lichaam ziek is en doodgaat? Tijdens het reizen kijk ik mijn angsten aan en leer ik deze overwinnen, ik ervaar steun via lucide dromen.

Stel prioriteiten

Ik ontdek wat ‘take nothing for granted’ inhoudt en voel wat werkelijk van waarde is in mijn leven: liefde ervaren, plezier hebben en genieten.

In het verleden schoolde ik me in healing (zo volgde ik een tweejarige Healingopleiding en heb ik kennis van allerlei healingtechnieken). Toen diverse readers onafhankelijk van elkaar tegen mij zeiden: “Je hoeft alleen maar te Zijn” voelde ik dat dit diep resoneerde en viel het kwartje. Healing vanuit stilte en Zijn, zijn belangrijk voor me. Het krijgt meer prioriteit in mijn leven. Ongeacht de uitkomst. Diep van binnen voel ik dat als de uitslag goed is, het belangrijk voor mij is om hiermee door te gaan.

Ik ben dankbaar dat de uitslagen goed waren en er niets aan de hand bleek te zijn. Deze ervaring gaf mij een groot inzicht: de tijd dat ik op aarde ben wil ik niet verspillen, maar volop besteden aan wat er voor mij écht toe doet.

Femke de Grijs en Mathijs van der Beek zitten op Boulders Beach tussen pinguïns
In Zuid-Afrika

Inzicht 2: Wees open

Tijdens mijn reizen ontdek ik hoe blij het mij maakt om open en nieuwsgierig te zijn en om nieuwe dingen te doen en te leren van allerlei culturen en visies.

Zo ging ik Joods dansen in een synagoge, ontdekte ik in een Chinees vliegtuig tai chi (en ging dit een leren) en at ik heerlijk veganistisch bij een hari krisnja vereniging in Nieuw-Zeeland. Dit was leuk!

Inzicht 3: Wees flexibel

Tijdens reizen gaat niet altijd alles zoals gepland. Zo hadden we vliegtuigstoelen naast elkaar gereserveerd, die opeens waren verdwenen waardoor we niet meer naast elkaar zouden zitten. Het vliegtuigpersoneel kon niets doen, uiteindelijk kozen passagiers er onderling voor om ons te helpen. Super!

Inzicht 4: Luister naar je intuïtie

Luisteren naar onze intuïtie helpt ons enorm, het voorkom bijvoorbeeld dat wij in een cycloon terecht kwamen.

Inzicht 5: Wees je bewust wat je voor het milieu kan doen

Tijdens onze reizen zien we vaak hoeveel afval er ligt. In Spanje staken we bijvoorbeeld de handen uit de mouwen en ruimden we zwerfafval op. Hoe zou de wereld er uit zien als vandaag elke persoon op aarde 1 afvalzak zou vullen?

koru in Nieuw-Zeeland

Inzicht 6: Creëer mooie ervaringen

Hond Otje kreeg lymfoom. Hoe graag ik ook wilde dat ze herstelde; gezondheid is in die zin niet altijd te koop.

Ik ontdekte dat het belangrijk is om hetgeen wel gezond aan je is te waarderen, ook al is je lichaam bijvoorbeeld chronisch ziek. Wellicht kun je bijvoorbeeld nog wel gemakkelijk ademhalen, lachen of (stukjes) wandelen.

Alhoewel Otje inmiddels is overleden, ben ik dankbaar dat ik mijn best heb gedaan om haar levenskwaliteit zo hoog mogelijk te houden, zoveel mogelijk dingen met haar heb gedaan die ze waardeerde (zoals buiten zijn) en mooie ervaringen heb gecreëerd, die nu waardevolle herinneringen zijn.

Wat betekent dit voor jou?

Deze inzichten hebben ervoor gezorgd dat ik dingen anders doe:

Meer healing, stilte en Zijn

In mijn begeleiding richt ik mij meer op healing, stilte en Zijn.

Ik wil verder blijven genieten van mijn reizen en meer in de natuur zijn. Ik zal minder achter mijn laptop zitten en daarom ook minder gaan werken. Dat betekent dat ik niet iedereen kan helpen en veel van mijn begeleidingsvormen beperkt (niet voor iedereen) beschikbaar zijn.

Vond je dit artikel waardevol? Doneer!

Heb je iets aan dit artikel gehad? Je doet mij een groot plezier met een donatie :). Daarmee ondersteun je mij om nog meer informatieve en inspirerende artikelen te kunnen delen in de toekomst. Elk bedrag (klein of groot) is heel welkom. Doneren kan al vanaf €2,-! Klik hier om te doneren >>>

Over Femke de Grijs

Femke de Grijs, met logos van de tijdschriften Libelle, Margriet en Happinez

Als kind stond ik van nature in contact met fijnstoffelijke dimensies. Toen ik erachter kwam dat mijn omgeving niet waarnam wat ik waarnam, werd ik bang voor andermans mening hierover en sloot ik mij hiervoor af.

Jarenlang onderdrukte ik mijn paranormaliteit en hoogsensitiviteit en leefde ik vanuit mijn ratio. Ik cijferde mijzelf (spirituele essentie) weg en leefde naar de verwachtingen van de buitenwereld. Dit gaf op den duur fysieke, emotionele en mentale klachten zoals uitputting en somberheid. In het reguliere circuit liep ik vast.

Ik voelde dat ik het roer om mocht gooien, leerde de vruchten van mijn sensitiviteit plukken en ging mijn droom leven. Zo kwam ik tot bloei. Mijn levenspartner Mathijs en ik verkochten ons huis in Nederland. Sinds 2017 reizen wij voor onbepaalde tijd samen met hond Juultje (geboren in 2022) de wereld over.

Ben jij een ambitieuze spirituele vrouw en wil ook bezield leven? Ik help jou graag, bijvoorbeeld via mijn gratis E-book, blogs en begeleiding.

Aanvullende artikelen:

Deze blog werd gepubliceerd op 6 december 2021 en werd geüpdatet op 21 april 2023

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven