Terugblik op het afgelopen jaar + wens voor jou!

Femke de Grijs en Mathijs van der Beek voor paarse bloemen op Fuerteventura

Dit jaar reizen Mathijs en ik alweer een jaar de wereld over, terwijl we online HSP helpen.

In blog blik ik terug op het afgelopen jaar en hebben we een wens voor je!

Hoogtepunten

Mathijs en ik bezochten het afgelopen jaar 16 landen. LINDA interviewde ons daarover. Hieronder deel ik wat hoogtepunten:

Mijn favoriete plek: Piramide van de Maan
Mijn favoriete plek was de Piramide van de Maan, een krachtplaats in Bosnië en Herzegovina. De energie voelde super!

Femke de Grijs op de Bosnische piramide van de Maan

Het meest verrassende land: Slovenië
Ik ben het meest verrast door Slovenië! Ik genoot van de natuur, bossen en reformwinkels.

Beste aankoop: Menstruatiecup
In Slovenië kocht ik mijn menstruatiecup, die heel veel voordelen heeft ten opzichte van reguliere tampons/maandverband. Zo voorkom je droogheid, irritatie en dat je in contact komt met schadelijke stoffen die je als HSP moe kunnen maken. Ik ben er blij mee :).

OrganiCup ligt naast beschermhoesje

Mijn favoriete bezigheid: Tai-Chi
Tai-Chi in Nieuw-Zeeland vond ik erg leuk! Ik kreeg les van een oudere mevrouw (ik vermoed dat ze 83 jaar is) die vanuit Nederland is geïmmigreerd naar Nieuw-Zeeland en ik vond haar zeer inspirerend.

Mijn favoriete eetgelegenheden
Zdravo in Bosnië en Herzegovina en PowerPlant in Nieuw-Zeeland zijn mijn favoriete eetgelegenheden: lekker veganistisch, gluten- en sojavrij!

veganistische frittata

Mijn favoriete boek: Het Zero Waste Project
Dit jaar ben ik mij meer gaan verdiepen in groen leven. Ik vond het heel leuk om het boek Het Zero Waste Project van Jessie en Nicky Kroon te lezen.

voorkant van het boek Zero Waste van Jessie en Nicky Kroon

Videoboodschap voor jou!
In de onderstaande video delen Mathijs en ik ter inspiratie wat van onze hoogtepunten en hebben we ook een wens voor jou:

YouTube video

Tips:
Zie je als HSP op tegen de feestdagen? Deze tips helpen je hierbij! Ben je bang dat jij je eenzaam voelt tijdens de feestdagen? Bekijk dan deze tips die helpen tegen eenzaamheid.

Uitdagingen

Er waren ook uitdagende dingen dit jaar:

  • Zo hebben we tijdens onze reizen soms geen water uit de kraan, elektriciteit of internet gehad.
  • Soms waren er dingen vies. Zo kregen we in Portugal in een hotel een studio waarbij er nog katten-brokken op de grond lagen. Toen hebben we een schone studio geregeld.
  • In Spanje kwamen we twee keer tussen verbouwingen te zitten (ondanks dat vooraf was aangegeven dat de plek rustig was). Omdat we niet de hele dag tussen de drilboren in wilden zitten, zijn we daarom verhuisd.

Dit leerde mij om flexibeler en creatiever te worden. Door het reizen heb ik nog meer vertrouwen gekregen en gevoeld dat alles wel op z’n pootjes terecht komt. Mijn hoogsensitiviteit heeft me hierbij geholpen: het voorkwam bijvoorbeeld dat we in Nieuw-Zeeland in een cycloon terecht kwamen (in het Belgische tijdschrift Flair deel ik daar meer over).

Onze plannen voor 2019

2019 begint voor ons op Fuerteventura. Verder hebben we voor 2019 al wat reisplannen gemaakt. We gaan onder andere naar:

  • Engeland
  • Schotland
  • Bosnië en Herzegovina. Daar zullen we weer de Bosnische Piramides bezoeken, omdat we de energie daar heel fijn vinden.

Piramide van de maan in Bosnië-Herzegovina

Vond je dit artikel waardevol? Doneer!

Heb je iets aan dit artikel gehad? Je doet mij een groot plezier met een donatie :). Daarmee ondersteun je mij om nog meer informatieve en inspirerende artikelen te kunnen delen in de toekomst. Elk bedrag (klein of groot) is heel welkom. Doneren kan al vanaf €2,-! Klik hier om te doneren >>>

Over Femke de Grijs

Femke de Grijs, met logos van de tijdschriften Libelle, Margriet en Happinez

Als kind stond ik van nature in contact met fijnstoffelijke dimensies. Toen ik erachter kwam dat mijn omgeving niet waarnam wat ik waarnam, werd ik bang voor andermans mening hierover en sloot ik mij hiervoor af.

Jarenlang onderdrukte ik mijn paranormaliteit en hoogsensitiviteit en leefde ik vanuit mijn ratio. Ik cijferde mijzelf (spirituele essentie) weg en leefde naar de verwachtingen van de buitenwereld. Dit gaf op den duur fysieke, emotionele en mentale klachten zoals uitputting en somberheid. In het reguliere circuit liep ik vast.

Ik voelde dat ik het roer om mocht gooien, leerde de vruchten van mijn sensitiviteit plukken en ging mijn droom leven. Zo kwam ik tot bloei. Mijn levenspartner Mathijs en ik verkochten ons huis in Nederland. Sinds 2017 reizen wij voor onbepaalde tijd samen met hond Juultje (geboren in 2022) de wereld over.

Ben jij een ambitieuze spirituele vrouw en wil ook bezield leven? Ik help jou graag, bijvoorbeeld via mijn gratis E-book, blogs en begeleiding.

Aanvullende blogs:

Deze blog werd gepubliceerd op 20 december 2018 en werd geüpdatet op 23 februari 2023

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven