Terugblik op het afgelopen jaar + wens voor jou!

Dit jaar leven Mathijs en ik alweer een jaar als digitale nomaden! Dat betekent dat we voor onbepaalde tijd met hond Otje de wereld over reizen, terwijl we online HSP helpen.

In blog blik ik terug op het afgelopen jaar en hebben we een wens voor je!

Hoogtepunten

Mathijs en ik bezochten het afgelopen jaar 16 landen. LINDA interviewde ons daarover. Hieronder deel ik wat hoogtepunten:

Mijn favoriete plek: Piramide van de Maan
Mijn favoriete plek was de Piramide van de Maan, een krachtplaats in Bosnië en Herzegovina. De energie voelde super!

Het meest verrassende land: Slovenië
Ik ben het meest verrast door Slovenië! Ik genoot van de natuur, bossen en reformwinkels.

Beste aankoop: Menstruatiecup
In Slovenië kocht ik mijn menstruatiecup, die heel veel voordelen heeft ten opzichte van reguliere tampons/maandverband. Zo voorkom je droogheid, irritatie en dat je in contact komt met schadelijke stoffen die je als HSP moe kunnen maken. Ik ben er blij mee :).

Mijn favoriete bezigheid: Tai-Chi
Tai-Chi in Nieuw-Zeeland vond ik erg leuk! Ik kreeg les van een oudere mevrouw (ik vermoed dat ze 83 jaar is) die vanuit Nederland is geïmmigreerd naar Nieuw-Zeeland en ik vond haar zeer inspirerend.

Mijn favoriete eetgelegenheden
Zdravo in Bosnië en Herzegovina en PowerPlant in Nieuw-Zeeland zijn mijn favoriete eetgelegenheden: lekker veganistisch, gluten- en sojavrij!

Mijn favoriete boek: Het Zero Waste Project
Dit jaar ben ik mij meer gaan verdiepen in groen leven. Ik vond het heel leuk om het boek Het Zero Waste Project van Jessie en Nicky Kroon te lezen.

Huis verkocht
Het afgelopen jaar is ook ons huis in Nederland verkocht :).

Videoboodschap voor jou!
In de onderstaande video delen Mathijs en ik ter inspiratie wat van onze hoogtepunten en hebben we ook een wens voor jou:

Tips:
Zie je als HSP op tegen de feestdagen? Deze tips helpen je hierbij! Ben je bang dat jij je eenzaam voelt tijdens de feestdagen? Bekijk dan deze tips die helpen tegen eenzaamheid.

Uitdagingen

Er waren ook uitdagende dingen dit jaar:

  • Zo hebben we tijdens onze reizen soms geen water uit de kraan, elektriciteit of internet gehad.
  • Soms waren er dingen vies. Zo kregen we in Portugal in een hotel een studio waarbij er nog katten-brokken op de grond lagen. Toen hebben we een schone studio geregeld.
  • In Spanje kwamen we twee keer tussen verbouwingen te zitten (ondanks dat vooraf was aangegeven dat de plek rustig was). Omdat we niet de hele dag tussen de drilboren in wilden zitten, zijn we daarom verhuisd.

Dit leerde mij om flexibeler en creatiever te worden. Door het reizen heb ik nog meer vertrouwen gekregen en gevoeld dat alles wel op z’n pootjes terecht komt. Mijn hooggevoeligheid heeft me hierbij geholpen: het voorkwam bijvoorbeeld dat we in Nieuw-Zeeland in een cycloon terecht kwamen (in het Belgische tijdschrift Flair deel ik daar meer over).

Onze plannen voor 2019

2019 begint voor ons op Fuerteventura. Verder hebben we voor 2019 al wat reisplannen gemaakt. We gaan onder andere naar:

  • Engeland
  • Schotland
  • Bosnië en Herzegovina. Daar zullen we weer de Bosnische Piramides bezoeken, omdat we de energie daar heel fijn vinden. Wil je ons ontmoeten en heb je ook interesse om deze Piramides te bezoeken in mei, juni, juli, augustus en stappen te zetten met je hoogsensitiviteit? Laat het me even weten. Wellicht dat Mathijs en ik iets kleinschaligs voor HSP gaan organiseren daar :).

Aanvullende blogs:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *