Home   Blog   Een spirituele beurs bezoeken als HSP: een do of don’t?!

Een spirituele beurs bezoeken als HSP: een do of don’t?!

tekening van de ziel van Femke de Grijs

Als kind nam ik al paranormaal waar. Ik werd er bang voor en onderdrukte het. Toen ik er op een gegeven moment achterkwam dat er nog meer mensen paranormaal waarnemen, ging ik er mij er wat meer in verdiepen.

Op mijn 16e had ik alle moed verzameld om in mijn eentje naar een spirituele beurs te gaan. Ik vond het reuze spannend en was heel benieuwd wat een medium over mij kon zeggen. Alhoewel ik niet heel erg onder de indruk was van het medium, bleef ik wel veel interesse houden in spirituele dingen. Dit ‘verborg’ ik grotendeels voor de buitenwereld. Ik wilde ‘normaal’ en niet ‘raar’ gevonden worden en leefde vooral uit mijn hoofd.

Veel voelen op beurzen

Naar paranormale of spirituele beurzen ging ik niet zo vaak meer. Toch heb ik op een beurs een keer iemand geholpen en zelfs een keer gewerkt als medewerker van de organisatie.

In die tijd beheerste ik mijn hoogsensitiviteit nog niet goed. Vaak voelde ik enorm veel op een beurs, bijvoorbeeld:

  • Van de geschiedenis van de ruimte waar de beurs plaatsvond
  • Rondom de organisatie van de beurs
  • Rondom de producten (de bedenkers, makers, vervoerders) die er waren
  • Van de mensen die zelf als deelnemer op de beurs stonden
  • Van (massa’s) bezoekers
  • Van entiteiten

dat het ‘too much’ voor mij was en ik er niet blij van werd.

Herken je dit? Dan raad ik je niet aan om naar een beurs te gaan. In plaats daarvan kun je bijvoorbeeld naar een setting gaan met minder prikkels. Wil je bijvoorbeeld een klankschaal? Ga dan naar een klankschaalwinkel op een rustig moment. En: leer je hoogsensitiviteit beheersen. Zo kan je overal waarheen je wilt gaan en staan, zonder dat je overweldigd wordt of energie van anderen (onbewust) overneemt.

Waarom ik niet op beurzen sta

Een paar weken geleden stonden mijn hoogsensitieve schoonzus en schoonmoeder op een beurs met edelstenen. Samen met mijn vriend nam ik er een kijkje. Ik kreeg toen van iemand de vraag waarom ik zelf niet op een beurs stond. Die vraag heb ik vaker gekregen ;). Het antwoord is simpel: mijn hart ligt er niet.

Daar komt bij dat de hoogsensitieve vrouwen die ik help, vaak niet van drukte en mensenmassa’s houden. Laat dat nou juist vaak het geval zijn bij beurzen ;). Ik help daarom graag online HSP, iets waar ik heel blij van word en wat ook goed aansluit op vermoeide HSP, die zo drukke (reis)prikkels kunnen voorkomen en waar en wanneer het hen maar uitkomt stappen kunnen zetten naar meer energie :).

Nieuwe fase

Een tijdje geleden schreef ik dat mijn hoogsensitieve partner Mathijs van der Beek ging stoppen bij zijn werkgever en als loopbaancoach hoogsensitieve mensen wil helpen bij het vinden van hun florerende droombaan.

Inmiddels is hij hier alweer bijna een maand mee bezig. Ik ben super blij voor hem dat hij afgelopen weekend op de grootste spirituele beurs in Nederland (Paranormaal Alternatief) een lezing mocht geven. Ik nam een kijkje op de beurs. In de onderstaande vlog (=een soort zelfgemaakt videodagboek) deel ik er meer over:

Vond je de vlog leuk? Laat het hieronder bij de comments weten en abonneer je gratis op mijn videokanaal! Dat kan hieronder gratis via de rode knop of via deze link: abonneer je hier!

Over Femke de Grijs

Jarenlang zat mijn hoogsensitiviteit mij in de weg. Ik had het gevoel dat ik aan het overleven, in plaats van leven was.
Femke de Grijs, met logos van de tijdschriften Libelle, Margriet en Happinez

Verschillende momenten zijn voor mij een wake-upcall geweest, waaronder de hersenbloeding van mijn vader. Ik voelde de essentie van leven, dat het fysiek gezien in een split second over kan zijn en wat werkelijk belangrijk voor mij was: liefde ervaren, plezier hebben en genieten.

Ik besloot om hier naar te luisteren, leerde de vruchten van hoogsensitiviteit plukken en ging mijn droom leven. Samen met mijn partner reis ik de wereld over en…

Ben jij een hoogsensitieve vrouw en wil je jouw potentieel benutten, voluit leven en bloeien? Mijn tips deel ik graag met jou, bijvoorbeeld via mijn gratis E-book, blogs, video’s en begeleiding.

Aanvullende blogs:

2 reacties op “Een spirituele beurs bezoeken als HSP: een do of don’t?!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. Bedankt Femke voor het delen van jouw ervaringen en voor de informatie over HSP. Ik heb er ontzettend veel aan! De (h)erkenning, praktische tips en handvaten helpen mij om te genezen en weer goed te kunnen functioneren.

Scroll naar top