Home   Blog   Operatie als HSP? Neem deze tips mee!

Operatie als HSP? Neem deze tips mee!

artsen die opereren

Staat je als HSP een operatie te wachten en zie je hier tegen op? Ben je er bijvoorbeeld gestrest over en zenuwachtig voor, of bang dat er iets mis gaat? Pieker je erover, lig je er ’s nachts van wakker en sta je hierdoor moe op?

HSP hebben een gevoeliger zenuwsteler en herkennen zich in deze HSP kenmerken. Ze kunnen stress en zenuwen ten opzichte van niet HSP intenser ervaren. Deze tips helpen je verder!

Tip 1. Weet wat je te wachten staat

Bereid je goed voor. Waarom is de operatie nodig? Een doel hebben zorgt voor motivatie en helpt je om door te zetten, ook als je emoties met lading zoals angst ervaart. Kies voor artsen waar je vertrouwen in hebt.

Wat gaat er precies gebeuren voor, tijdens en na de operatie? Welke stoffen en medicatie worden toegediend aan je lichaam? HSP kunnen dit ten opzichte van niet HSP intenser ervaren. Houd er ook rekening mee dat het verdovingsmiddel lachgas (N2O), als het chronisch gebruikt wordt, leidt tot een vitamine B12-tekort. Als je een opname stoornis van vitamine B12 hebt, kun je bijvoorbeeld onderzoeken of hier alternatieven voor zijn.

Sommige HSP kunnen maanden last van de narcose hebben. Sedatie kan soms een alternatief zijn. Ook kan het oefenen in lucide dromen helpen.

Tip 2. Vraag om hulp

Wellicht kunnen dierbaren je een lift geven naar het ziekenhuis, tijdens de operatie een kaarsje voor je branden of je na de operatie naar huis brengen en wat huishoudelijke klusjes voor je doen of wat lekkers koken? Je kunt ook lichtwezens om hulp vragen, bijvoorbeeld dat je ontspannen bent voor de operatie, dat de operatie positief verloopt en je voorspoedig herstelt.

Tip 3. Leer eventuele angst transformeren

Bespreek je angst met de artsen en verpleegkundigen. Leer het te transformeren.

Tip 4. Ontspan

Mediteer bijvoorbeeld en/of gebruik de Tool of Calming. Ben je bang voor naalden? Check dan deze tips.  Neem spullen zoals een pyjama en pantoffels mee waar jij je relaxed bij voelt.

Tip 5. Blijf goed bij jezelf

Afschermen voorkomt je dat je energie van anderen zoals van dierbaren, andere patiënten (die wellicht bang of onzeker zijn) en artsen overneemt.

Tip 6. Laat los en vertrouw

Ter inspiratie deel ik een interview met Viva over controlfreaks. Vind je loslaten en vertrouwen moeilijk? Ontdek hoe dit komt (dit kan bijvoorbeeld een oorsprong hebben in een vorig leven) en leer dit transformeren.

Tip 7. Neem iets mee om naar uit te kijken voor na de operatie

Heb je boeken of tijdschriften die je leuk lijken? Of een film die je al een poos wilt zien? Neem ze mee, zodat jij je na de operatie op iets positiefs kunt richten. Dit geeft energie, in plaats van je zorgen te maken over herstel en dergelijke. Inspiratie nodig? Hier vind je mijn boekentips voor HSP.

boeken

8. Reinig je lichaam energetisch

Heb je de operatie gehad? Laat energie los die je niet dient, zoals van stoffen die je zijn toegediend. Zo kunnen middelen die voor narcose worden gebruikt tot dufheid en concentratieproblemen leiden. Drink bijvoorbeeld water dat energetisch is opgeladen. Hier vind je tips als je een narcose hebt gehad, die kunnen helpen om dufheid en concentratieproblemen na een narcose te voorkomen/op te lossen.

9. Heal en ondersteun je lichaam energetisch

Vraag aan artsen wat je kunt doen om je herstel te bevorderen. Ondersteun jezelf ook energetisch, dit kan bijvoorbeeld met de Flame van Ascension Europe. Dit is een aanvulling op de reguliere zorg (geen vervanging).

blank

Meer weten?

In het Complete HSP Jaartraject Van vermoeid naar een leven waarin jij bloeit ontdek je onder meer:

  • Wie lichtwezens zijn, hoe je ze om hulp vraagt en hoe ze jou ondersteunen
  • Hoe je fijne relaties met de buitenwereld creëert
  • Hoe je angst transformeert en emotioneel in balans bent
  • Hoe je zelfverzekerder bent
  • Hoe je ontspant
  • Hoe je goed bij je eigen energie komt en blijft (zodat je geen last hebt van negatieve energie uit de buitenwereld en dit niet overneemt)
  • Hoe je gemakkelijker loslaat
  • Hoe je fijn slaapt en wat je dromen betekenen
  • Hoe je mogelijke onafgeronde vorige levens ontdekt en afrond, zodat je meer in het Nu leeft
  • Hoe je jezelf op energetisch vlak healt, als aanvulling op de reguliere zorg (geen vervanging)

Klik hier voor meer informatie over het Jaartraject en hoe je mee kunt doen>>>

Over Femke de Grijs

Femke de Grijs, met logos van de tijdschriften Libelle, Margriet en HappinezIk help hoger opgeleide hoogsensitieve vrouwen die last hebben van vermoeidheid. Met mijn achtergrond als Toegepast Psycholoog leer ik ze hoe ze energieker worden, aan de hand van mijn unieke ontwikkelde methode.

Als kind heb ik drie operaties gehad (aan mijn amandelen en bovenbeen dat gebroken was).

Aanvullende blogs:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top