Home   Blog   Oproep: waar wil jij als HSP een blog over lezen?

Oproep: waar wil jij als HSP een blog over lezen?

vrouw is aan het lezen op e-reader

Via mijn site inspireer ik je als hoogsensitieve vrouw graag op het vlak van hoogsensitiviteit en het krijgen van een energieker leven. Dat doe ik bijvoorbeeld via mijn blogs, video’s, kennisbank, boekrecensies en artikelen in de media.

Het nieuwe jaar is al weer een poosje bezig. Ook dit jaar wil ik je graag inspireren via mijn website op het vlak van hoogsensitiviteit en het krijgen van een energieker leven.

Waar wil jij graag een blog over lezen?

Laat het hieronder bij de reacties weten (tip: check via het zoekvenster onder aan de pagina of ik er wellicht al iets over heb gedeeld). Wellicht verwerk ik jouw idee anoniem in een nieuwe blog. Voor vragen rondom persoonlijke problemen ben je van harte welkom in mijn begeleiding.

Ik ben benieuwd en hoor graag van je :).

Liefs,

Femke

Heb je hier iets aan gehad? Doneer!

Heb je iets aan dit artikel gehad? Je doet mij een groot plezier met een donatie :). Daarmee ondersteun je mij om nog meer informatieve en inspirerende artikelen te kunnen delen in de toekomst. Doneren kan al vanaf €2,-! Klik hier om te doneren >>>

Over Femke de Grijs

Femke de Grijs, met logos van de tijdschriften Libelle, Margriet en Happinez

Jarenlang zaten mijn hoogsensitiviteit en en paranormaliteit mij in de weg. Ik leefde vanuit mijn hoofd, had het gevoel dat ik niet écht leefde en ervoer geen werkelijke zingeving.

Verschillende momenten zijn voor mij een wake-upcall geweest, waaronder de hersenbloeding van mijn vader. Ik voelde de essentie van leven, dat het fysiek gezien in een split second over kan zijn en wat werkelijk belangrijk voor mij was: liefde ervaren, plezier hebben en genieten.

Ik besloot om hier naar te luisteren, leerde de vruchten van mijn sensitiviteit plukken en ging mijn droom leven. Mijn levenspartner Mathijs en ik verkochten ons huis in Nederland. Sinds 2017 reizen wij voor onbepaalde tijd samen met hond Juultje (geboren in 2022) de wereld over en…

Ben jij een ambitieuze vrouwelijke Oude Ziel en wil je jouw potentieel benutten, voluit leven en bloeien? Mijn tips deel ik graag met jou aan de hand van een holistische en spirituele benadering, bijvoorbeeld via mijn gratis E-book, blogs en begeleiding.

68 gedachten over “Oproep: waar wil jij als HSP een blog over lezen?”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 1. onzekerheid. durf niet zelf te gaan beleggen met spaargeld dat niet direct nodig is. verzamel informatie maar ik ben een bang konijn dat in de lichtbundel kijkt en niks doet

 2. Ik zou graag een blog willen lezen over relaties die energie kosten maar waar je niet omheen kan en over moeder/dochter relaties met energievreters. Hoe bescherm je jezelf in dergelijke relaties?

  1. Beste Manon,

   Bedankt voor je vraag. Ik ben gespecialiseerd in het helpen van hoogsensitieve vrouwen die voluit willen leven. Ik kan hier niet bij helpen. Ik hoop dat ik je zo voldoende heb geïnformeerd wens je verder alle goeds toe :).

   Hartelijke groet,
   Femke

 3. Ik zou graag iets willen weten over HSP en telepathische vermogens. Kan je deze gave, als je deze eenmaal hebt ervaren, gemakkelijk opnieuw inzetten?

  1. Beste Sietske,

   Bedankt voor het delen dat je graag iets over HSP en angst/gevoelens wilt lezen. Je idee staat genoteerd :).

   Wellicht heb je voor nu ook iets aan deze artikelen die ingaan op verschillende angsten:

   Groeten,
   Femke

 4. Hallo,
  Ik ben hooggevoelig…
  Bij b.v. veel drukte kinderen wordt ik echt overprikkeld…
  Dan wordt ik boos…
  Dat wil ik niet!!
  Maar dan is de ” spons” vol
  Ik zou graag blog zien hoe je hier beter mee om kunt gaan…jezelf beschermen
  Hartelijk dank, Agnes

 5. Ik zou graag willen weten hoe je als hsp meer veerkracht op je werk kunt realiseren. En hoe je je als hsp (beter) kunt beschermen tegen de prikkels die je oppikt als leerkracht in het basisonderwijs, in het contact met de kinderen, ouders en collega’s. Ook omdat er maar weinig gelegenheid is op een dag om je even te ontladen/op te laden.

 6. Ik zou heel graag willen weten hoe je jezelf kunt reinigen van energieën van anderen en hoe je je eigen energie bij jezelf houdt.

 7. Waarom zijn HSP’ers zo gevoelig voor stress en wat kunnen zij doen om meer ontspannen door het leven te gaan? (Naast meditatie, yoga, wandelen in natuur en sporten etc.)

 8. HSP en de overgang. Twee processen in je lichaam die je zenuwstelsel en je hormonen behoorlijk op de proef stellen (ik spreek uit ervaring, ben er erg ziek van). Hoe kan je hier balans in krijgen.

 9. Hallo.

  Ik zou graag willen weten hoe je kunt inspelen op negatieve emoties. Hoe vermijd ik een confrontatie met iemand die vrij negatief op mij overkomt.

  Met vriendelijke groet,

  Fatiha

 10. Hoi Femke,
  Ik voel me verantwoordelijk voor het geluk en welzijn van mijn moeder die niet om de hoek woont. Tijd en energie zitten al volop in werk en gezin. Probeer ook iets voor mezelf over te houden wat niet vaak lukt. Ik probeer het wel, maar dat gaat gepaard met grote schuldgevoelens naar mijn moeder toe, omdat ik heel egoïstisch kies voor ‘dit weekend wil ik even uitrusten’. Ik kan haar teleurstelling en gevoel van eenzaamheid van dat moment dan niet loslaten dus schuif ik in de meeste gevallen uiteindelijk mijn eigen behoefte opzij.
  Ik zou daarom meer willen weten over hoe je als hsp voor jezelf kunt kiezen zonder dat je geconsumeerd wordt door de negatieve gevoelens die een ander ervaart doordat voor jezelf kiest.

 11. Welk werk past bij mij als hsp, ?
  Ik ben stukgelopen in narcistische relaties .
  Ik ben niet aan het leven maar overleven en verlies mijzelf in mensen.
  Moet ik dan maar in een stoffig magazijn gaan werken ?

 12. Hoi Femke,
  Wat doe jij als HSP om emoties van anderen niet zo bij jezelf binnen te laten komen?
  Ik merk dat ik vaak in grotere gezelschappen zo vol kom te zitten met andermans eenzaamheid en verdriet. Ik zoek nog steeds naar een modus om mezelf wat af te sluiten en ook nog in verbinding te blijven.

 13. Ik zou graag meer willen weten over de relatie tussen HSP en moeite met dominantie/gezag/autoriteit (van derden).

  Dankjewel Femke voor wat je doet!

 14. Vicieuse cirkel HSP-menopauze(“onverwachte” schommelingen in hormonen)- ( hopelijk) laatste fase burn out
  Hoe krijg je dan toch die vermoeidheid weg, ondanks veel bewegen, ontspanning,…? Hoe krijg je een fit gevoel terug ?

 15. Lieve Femke.
  Misschien is het te persoonlijk, maar ik ben heel erg benieuwd, hoe je het allemaal ervaart als digitale nomade.
  Mis je nooit het thuis front , vrienden , familie?
  Of iets anders in het buitenland?
  Of misschien het , Wat als … gevoel?
  ( Dit zijn namelijk mijn beren op de weg )
  Lieve Groetjes Bernadette

   1. Lieve Femke.

    Dank je wel voor je antwoord.
    Leuke blog , en super veel informatie.
    Dank dank dank.
    Fijne dag.
    Lieve Groetjes Bernadette

 16. Hoi Femke, we willen een huis kopen in Frankrijk maar ik ga er voorlopig alleen wonen, liefst met een hond, want mijn man wil nog in Nederland blijven werken. Dus ik zit daar alleen in de Bourgogne. Nu kan ik goed alleen zijn maar dan zie ik natuurlijk alleen maar de dorpsbewoners. Ik wil wel het een en ander gaan ondernemen. Heb jij tips voor mij?
  Liefs, Ietje

  1. Beste Ietje,

   Bedankt voor je vraag. Wat leuk dat je het een en ander wilt gaan ondernemen. Ik ben niet in die regio geweest en kan je daarom niet goed verder helpen. Wellicht kun je bij de plaatselijke office de tourisme en in deze blog “5 energiegevers voor HSP” wat inspiratie op doen :).

   Groetjes,
   Femke

 17. Hoi Femke,
  Ik zou graag een blog lezen over de overeenkomsten en verschillen tussen hoogsensitiviteit en autisme.

  Mvg, jw

 18. Ha Femke,

  Het lijkt me interessant iets te lezen over hoe je aan anderen uitlegt wat HSP is, zonder jezelf daarmee in een hokje te plaatsen. Ik merk dat ik soms de behoefte voel het te delen, maar niet graag het woord HSP gebruik, omdat ik mezelf geen label op wil leggen. Hoe pak jij dit aan?

  Groetjes, Franka

   1. Dag Femke

    Misschien iets over haarkleuring?
    Bestaan er gezondere, natuurlijkere mogelijkheden voor ons?
    Is kleuring door middel van zijde een goeie oplossing?

    Groetjes
    Heidi

 19. 1. HSP zijn en mijn zoontje ook.Hoe ga je daar het beste mee om? Vooral als we overprikkeld zijn. Hoe bewaar ik de rust? En breng ik hem weer rust?

  2. HSP en uit een burn-out krabbelen.

  3. HSP en grenzen aangeven en voor jezelf opkomen.

  4. HSP en perfectionisme. Loslaten is bijna onmogelijk, maar hoe deal je er mee?

  5. HSP en onbegrip van je omgeving.

  1. Beste Ramona,

   Bedankt voor je ideeën om hier blogs over te maken. Ik ben gespecialiseerd in het helpen van volwassen hoogsensitieve vrouwen die voluit willen leven. Ik kan niet helpen bij je 1e vraag.

   Wellicht heb je wat aan deze artikelen:
   1. 6 manieren om hooggevoelige kinderen te steunen. In de Training Floreer in je werk als hoogsensitieve vrouw kan ik je verder helpen bij overprikkeling en meer ontspannen in het leven staan.
   2. Burn out symptomen en vermoeidheid behandelen: HSP tips
   3. Grenzen stellen zonder je schuldig te voelen: 5 tips voor HSP
   4. Perfectionisme overwinnen als HSP, hoe doe je dat?
   5. Krijg je geen erkenning als HSP? 5 tips!

   Groeten,
   Femke

 20. Hi Femke,

  Ik zou graag iets willen lezen over hoogsensitiviteit en het omgaan met gescheiden ouders.

  Misschien ook iets over het loslaten van de emoties van ouders/anderen.

  Liefs Mandy

Scroll naar boven