Home   Blog   Ik ben jarig en deel 36 persoonlijke weetjes

Ik ben jarig en deel 36 persoonlijke weetjes

verjaardagstaart

Op 28 januari ben ik jarig! In 2022 werd ik 34. Omdat ik in 2024 36 ben geworden, heb ik deze blog geüpdatet en deel ik 36 persoonlijke weetjes:

1. Ik houd van lezen

Van kinds af aan houd ik al van lezen, ik las bijvoorbeeld historische romans van Simone van der Vlugt en boeken over heksen zoals Juniper. Later las ik hier ook boeken voor volwassenen over, zoals Heks van Susan Smit.

Hekserij vond en vind ik boeiend. Ik kwam erachter dat hier veel misverstanden over bestaan. Ik ga uit van de definitie van Susan: dat dit een vredelievende Europese, voorchristelijke natuurreligie is en dat heksen de eerste feministen waren. Het woord heks (en witch/wicca) heeft volgens Smit een positieve betekenis; het staat onder andere voor: wijze man/vrouw en ziener. In  het boek Heks (de nieuwste versie uit 2021 met zwarte kaft) en De Heks van Limbricht legt zij dit verder uit.

Update: in deze blog over de heksenwond ga ik dieper in op hoe vorige levens als heks mogelijk invloed op je huidige leven kunnen hebben.

2. Disneyfilms kijk ik graag

Ik houd van feelgoodmovies, Disneyfilms (zoals Rapunzel en Vaiana) en films die over sprookjes/magie gaan. Films en series met geweld sla ik graag over. Dit is iets waar veel HSP niet van houden (de serie Outlander heb ik daarom niet afgekeken ;).

3. Van kinds af aan zie ik dingen die anderen niet zien

Van kinds af aan neem ik dingen waar die veel anderen niet waarnemen. Toen ik hier achter kwam, werd ik er bang voor. In de tijdschriften Viva en Mijn Geheim Special (t/m 7 februari 2024 verkrijgbaar) deelde ik hier bijvoorbeeld meer over.
cover van viva 43 uit 2019

4. Als kind won ik de prijs voor de mooiste piraat

Als kind hield ik van toneelspelen en verkleden. Toen er een piratenwedstrijd op de basisschool was, ging ik verkleed als Pippi Langkous. Ik won toen de prijs voor mooiste piraat en was hier heel blij mee :). Hieronder zie je een foto waarbij ik me anders heb verkleed:

Femke de Grijs is 5 jaar en verkleed

5. Dieren vind ik super

Vroeger zorgde ik voor 3 cavia’s, vissen en wandelende takken. De wandelende takken vond ik als kind zo zielig in hun kleine plastic bak, dat ik ze buiten heb losgelaten ;).

cavia is jarig

6. Meer dan de helft van mijn leven houd ik me bezig met mijn hoogsensitiviteit

Tijdens mijn middelbare schooltijd ontdekte ik dat ik hoogsensitief was. Ik ging mij hier toen in verdiepen en las er bijvoorbeeld veel over, maar zette de kennis die ik kreeg niet om in de praktijk. Dat ging me later in de weg zitten, maar dat wist ik toen nog niet.

7. Mijn ogen hebben zijn blauw, groen én bruin

Het merendeel van mijn ogen is blauw, met in het midden een groene ‘waas’. In één oog zit een stukje bruin, je kan dit goed zien als ik mijn ogen volledig open heb. Een uitdaging om op de foto te krijgen (zie mijn rechteroog, bovenaan ;).

ogen van Femke de Grijs

8. Als kind maakte ik tijdschriften

Als kind hield ik al van schrijven en maakte ik tijdschriften, zoals Libelle (zie hieronder). Mijn oma was mijn trouwe abonnee. Ook nu schrijf ik graag en deel ik geregeld wat in de media (zo heb ik mijn verhaal een keer gedeeld in Libelle).

tijdschrift Libelle gemaakt door Femke de Grijs als kind

9. Mijn voorouders komen uit o.a. Frankrijk en Duitsland

Samen met mijn vader hield ik mij als kind bezig met genealogie. Een deel van mijn familie komt oorspronkelijk uit Frankrijk en Duitsland. In mijn reisverslag over Nieuw-Zeeland deel ik meer over deze Franse afkomst en wat voor impact dit (onbewust) had op mijn huidige leven. Zo voelde ik dat dit er (onbewust) voor zorgde dat ik mijzelf verstopte.

10. Ik heb in een band gezongen

Tijdens mijn middelbare schooltijd heb ik zangles gehad en heb ik een paar optredens op school gegeven met een band.

Ook ging ik ‘bandles’ nemen, met een andere band buiten mijn school om. Voordat mijn eerste optreden met de band gepland stond, kreeg ik keelpijn. Ik voelde angst, trad niet op en kwam niet meer terug in de band…

11. Ik spreek vier talen

Alhoewel ik tijdens mijn vwo examen heb gedaan in Nederlands, Engels, Duits en Frans, spreek ik Nederlands en Engels momenteel het beste. Duits en Frans heb ik na mijn middelbare schooltijd lang niet geoefend; Duits versta ik nu voor een groot deel en spreek ik een beetje, Frans begrijp ik een klein deel en praat ik een klein beetje. Alhoewel de kennis ergens moet zijn, wil ik dit opfrissen als ik zou weten dat ik een lange tijd in Duitsland of Frankrijk zou zijn.

Na mijn middelbare school heb ik lang last gehad van faalangst en dat ik een andere taal niet goed genoeg zou kunnen. Ik heb geleerd om dit te transformeren, omdat het me in de weg zat. Ik ontdekte dat er altijd mensen zijn die een taal beter en slechter beheersen dan jij. Dat gaf me de moed om me vooral de uiten, te oefenen en ‘fouten’ te (durven) maken.

Stonehenge

12. Ik vond reïncarnatie onzin, totdat ik vorige levens waarnam

Tijdens mijn middelbare school kregen we een opdracht om op te schrijven of we wel of niet in reïncarnatie geloofden en dit uit te leggen. Ik vond het toen onzin en dacht dat bij de dood alles over zou zijn.

Later ontdekte ik dat alles energie is en energie niet verloren kon gaan. Ik ging mij meer opstellen en nam onder andere vorige levens van mijzelf waar (in Spiegelbeeld Magazine heb ik hier ook iets over gedeeld).

Dit heeft mij veel gebracht; zo kreeg ik waarnemingen dat ik vorige levens heb gehad waarin ik verschillende religies had (denk maar aan het Jodendom, Hindoeïsme en Boeddhisme) en door anderen een heks werd gevonden. Dit verklaarde voor mij onder andere waarom ik nu graag een brede/holistische visie heb, bang was voor mijn hoogsensiviteit/paranormaliteit en ik mijzelf niet 100% durfde te laten zien en uiten, maar mij wel veilig voelde als ik bijvoorbeeld toneelspeelde. Zo kon ik hier aan werken en leerde ik dit stapje voor stapje te verbeteren.

Spiegelbeeld Magazine mei 2013 cover met de tekst: hooggevoeligheid en vermoeidheid

13. Wat ik als kind wilde worden, is het niet geworden

Als kind wilde ik later actrice of advocaat worden. Tijdens mijn middelbare schoolperiode voelde ik dat ik anderen wilde helpen. Ik had daarvoor 3 mogelijke opleidingen uitgekozen:

 • de toneelschool, zodat ik leerde hoe ik op een podium kon staan en op die manier mensen kon inspireren.
 • de opleiding journalistiek, zodat ik via media/woorden mensen kon inspireren.
 • de opleiding Toegepaste Psychologie, zodat ik mensen beter kon begrijpen en op die manier kon helpen.

Ik had deelgenomen aan selectieprocedures van twee toneelscholen, één opleiding voor journalistiek en één opleiding Toegepaste Psychologie (dit was destijds de enige).

Toneelschool?

Toen ik bij één toneelschool aankwam, voelde ik dat deze school niet met mij resoneerde.

Bij een andere toneelschool bestond de selectieprocedure in de eerste ronde uit twee onderdelen: één acteeronderdeel en een ander onderdeel waarbij beweging centraal stond. Bij het onderdeel waarbij ik acteerde voelde ik mij als een vis in het water; op basis hiervan werd ik doorgelaten naar de volgende ronde.

Tijdens het bewegingsonderdeel voelde ik dat dit niet mij resoneerde. Als kind was ik motorisch erg onhandig en had ik MRT-lessen gehad. Deze toneelschool legde de nadruk op beweging; ik voelde dat ik daar niet zo blij van werd. Tijdens de auditie diende ik te doen alsof ik iets van de grond pakte. Mijn nek schoot tijdens het maken van deze beweging in de kramp en ik had intense pijn. Ik deed alsof er niets aan de hand was. Innerlijk voelde ik dat ik mijzelf een beetje voor de gek aan het houden was. Op basis van deze ronde mocht ik niet door, wat ik begreep.

theater

Opleiding voor journalistiek?

Voordat de selectieprocedure voor de journalistiek opleiding begon, vroeg ik of ik mij hier op voor diende te bereiden. Ik kreeg te horen dat dit niet hoefde.

Tijdens de selectieronde was er één schrijfonderdeel, wat ik geweldig vond. Een ander onderdeel bestond uit vragen rondom actualiteiten. Dit onderdeel had ik niet verwacht. Bijhouden wat er allemaal in de wereld gebeurt en continu het nieuws op allerlei tv-zenders en in kranten bekijken was en is niet mijn grote passie. In globale lijnen wist ik wat er gebeurde, maar ik kon niet elk detail en artikel van wat er in de krant stond opsommen.

Er konden destijds 250 studenten worden toegelaten. Op basis van mijn test was ik 253e geworden. Kennelijk was deze route niet de bedoeling ;).

preview van het interview met Femke de Grijs in Libelle

Toegepaste Psychologie?

Tijdens mijn vwo baalde ik ervan dat er zoveel theorie werd behandeld en er nauwelijks praktijkonderdelen waren. Ik wilde praktisch aan de slag. Daarom koos ik ervoor om geen psychologie aan de universiteit te studeren, maar had mijn voorkeur de hbo-variant: Toegepaste Psychologie. Voor die opleiding diende ik onder andere een motivatiebrief te schrijven. Op basis daarvan werd ik aangenomen.

14. Ik vond yoga niets, maar nu vind ik het fantastisch!

Op mijn middelbare school kreeg ik yogales aangeboden. Ik vond het niets.

Tot ik tijdens mijn studententijd uitgeput raakte en ik in de wachtkamer van een osteopaat zat voor mijn rug (ik heb een lichte scoliose waar ik toen last van had).

Mijn oog viel op een tijdschrift over yoga en een artikel van een psycholoog, die ook een healer en yogadocent was. Ik voelde dat het positief voor mij was om naar haar toe gaan.

Mijn leven is hierdoor veranderd; ik liet mij scholen en in yoga en healing. Dit heeft mij veel gebracht. Zo gaf het mij energie en zorgde het ervoor dat ik lekkerder in mijn vel zat. Nog steeds ben ik hier graag mee bezig; zo beoefen ik yin yoga en schreef ik het boek: Yin Yoga energiegevende lichaamsoefeningen voor hoogsensitieve personen.

Femke de Grijs doet yoga

15. Dromen hebben mijn leven veranderd

Als kind had ik nachtmerries. Ik was bang voor mijn dromen en sloot mij hiervoor af. Jaren merkte ik dat ik geen dromen had.

Tijdens mijn middelbare schoolperiode begon ik mij te verdiepen in dromen. Ik ontdekte dat ik zelf invloed kon hebben op dromen, met lucide dromen. Toch deed ik er niet zoveel mee. Later wel: deze dromen hebben mijn leven ten positieve veranderd. Zo hielpen ze mij onder meer van nachtmerries af en hielpen ze mij om mij beter te voelen.

16. Schilderen en tekenen vind ik leuk

Als kind tekende en schilderde ik graag, dit vind ik nog steeds leuk om te doen. Mijn opa, oma en vader schilderden trouwens ook. Ook oefen ik met brushlettering. Dit schilderij maakte ik bijvoorbeeld in 2002 met acrylverf:

schilder van Boeddha door Femke de Grijs

Ik experimenteer nu met aquarelverf.

17. Ik hou van de geur van het bos, wasgoed dat lang buiten heeft gehangen en komijn

takken van dennenbomen

18. Ik heb nooit gerookt

Ik voelde dat roken niet positief voor mij was en heb dit nooit gedaan.

19. Mijn huid is niet perfect

Tijdens mijn middelbare schooltijd kreeg ik acne. Ik schaamde me hier voor en deed er van alles aan om hier vanaf te komen. In de media zag ik ‘perfecte huid’ voorgeschoteld, waardoor ik onzeker en gefrustreerd werd. Niets hielp, behalve een ‘paardenmiddel’ medicijn dat door een dermatoloog werd voorgeschreven, waar veel bijwerkingen aan kleefden.

Tot ik bij een kinesioloog kwam en ontdekte dat een voedingsmiddel roet in het eten gooide. Mijn huid verbeterde acuut, totdat ik vitamine B12-injecties ging gebruiken. Een bijwerking hiervan kan acne zijn. Inmiddels is dit flink verbeterd en zijn er vooral op mijn rug acne-littekentjes en soms wat onregelmatigheden zichtbaar.

Verder heb ik meerdere littekens. Zo loopt er een litteken over mijn hele bovenbeen, omdat ik die als kind brak tijdens skiën. Ik durfde door dat litteken lang niet in bikini te lopen. In het tijdschrift Marie Claire deelde ik hier meer over.

De reden dat ik dit nu deel is dat ik geregeld vrouwen spreek die ook huidproblemen hebben en hier onzeker over zijn. Mijn huid is ook niet 100%  ‘perfect’ volgens de heersende ‘normen’, inmiddels heb ik dit leren accepteren en ervoor gekozen om me goed te voelen zoals ik en mijn lichaam ben/is en hier optimaal voor te zorgen.

Ik heb me grondig verdiept in de huid. Ik ontdekte dat het meerendeel van de middelen in drogisterijen en parfumerieën eerder ondermijnend dan ondersteunend zijn, vanwege ondermijnende (veelal hormoonverstorende) stoffen. Zo kwam ik er bijvoorbeeld achter dat je beter geen anti-rimpelcrème kunt kopen en dat plantaardige olie in sommige gevallen kan aansluiten.

20. Alcohol drink ik niet

Vroeger dronk ik alcohol. Totdat ik mij afvroeg waarom; vond ik dit echt zo lekker, of deed ik dit vooral omdat anderen het ook deden? Het bracht mij niets, daarom drink ik geen alcohol.

21. Ik ben in 29 landen geweest

Als kind bezocht ik graag het Tropen- en Afrikamuseum. Ik voelde me dan een wereldreiziger. Toen ik uitgeput raakte zat dit er niet meer in. Mijn lichaam was uit balans en ik beheerste mijn hoogsensitiviteit en paranormaliteit niet, waardoor het (onbewust) energie vrat. Zo kon ik (onbewust) andermans energie (zoals andermans emotie) overnemen.

Ik ben dankbaar dat ik dit leerde veranderen en nu ook anderen bij help met hun hoogsensitiviteit en paranormaliteit.

Nog steeds reis ik graag. Ik gooide het roer om: vanaf 2017 reis ik voor onbepaalde tijd de wereld over. Het geeft mij het gevoel dat ik leef.

Ik ben in deze landen geweest: België, Bonaire, Bosnië en Herzegovina, China, Denemarken, Duitsland, Engeland, Frankrijk,  Griekenland, Hongarije, Italië, Kroatië, Lesotho, Luxemburg, Nederland, Nepal, Nieuw-Zeeland, Noorwegen, Oostenrijk, Portugal, Schotland, Slovenië, Slowakije,  Spanje (en Fuerteventura), Tsjechië, Verenigde Arabische Emiraten, Zweden, Zwitserland en Zuid-Afrika. In de toekomst wil ik nog meer landen bezoeken.

wereldkaart met bezochte landen

22. Een woning en tuin energetisch optimaal inrichten vind ik boeiend

Tijdens mijn reizen ben ik op allerlei plekken verbleven. De inrichting van een woning en tuin en hoe je dat energetisch optimaal doet vind ik interessant. Op de basisschool maakte ik bijvoorbeeld een werkstuk over Feng Shui, wat ik nog steeds boeiend vind.

Nog steeds ben ik hier geregeld mee bezig, bijvoorbeeld met Ascension Tools van Ascension Europe die onder andere energetisch tegen entiteiten kunnen helpen.

Ga je voor de allereerste keer iets bestellen bij Ascension Europe? Tip: gebruik de kortingscode: femkedegrijs en krijg 3% welkomstkorting op je product(en) (deze code werkt niet in combinatie met andere codes/acties en wordt niet toegepast op eventuele verzendkosten)! Ik werk samen met Ascension Europe en bol.com. Dit artikel bevat daarom affiliate links. Als je via de links in dit artikel iets bij bol.com/Ascension Europe bestelt krijg ik hier een kleine vergoeding voor en steun je mij. Dit waardeer ik zeer! Jij betaalt niets extra.

Ascension Tool of Calming XL set clear

23. Ik heb interesse in astrologie

Wat voor invloed hebben planeten op de mens? Dat vraagstuk heeft mijn interesse. Vooral de Tzolkin (een Maya kalender) spreekt mij aan.

24. Mijn favoriete oorbellen zijn parels

Als ik oorbellen draag, zijn het 99,9% parel-oorbellen.

25. Ik heb een bril die ik nooit draag

Alhoewel ik een bril heb (met een kleine afwijking), draag ik die zelden. Het voelde oncomfortabel en ik had geen zin om er aan te wennen. In plaats daarvan vergroot ik de letters op mijn laptop-beeldscherm ;).

26. Mijn haren was ik graag met kruiden in plaats van shampoo

Hier ontdek je waarom :).

27. Getrouwd ben ik niet; ik heb een geregistreerd partnerschap

Ik heb een geregistreerd partnerschap met Mathijs.

Femke de Grijs en Mathijs van der Beek

 

 

 

28. Van zon en warmte word ik blij

Ik kan intens genieten van zon en warmte.

29. Ik verzamel geen spullen, maar mooie herinneringen

Sommige mensen zijn dol op spullen en verzamelen. Ik verzamel niets materieels, enkel mooie ervaringen :).

30. Ik draag geen goud, maar zilver

Ik vind kleuren interessant; ik heb een kleurenanalyse-cursus gevolgd. Ik ontdekte bijvoorbeeld dat ik zilver bij mijzelf mooier vind staan dan goud.

31. India spreekt me aan

India staat nog op mijn reis bucket list.

holi

32. Nieuwe dingen leren vind ik leuk

Ik heb een holistische visie. Ik vind het fijn om meer te leren over andere visies/culturen/religies.

33. Ik was bang voor honden, maar kreeg later zelf een hond

Als kind hield ik van honden, totdat ik werd gebeten door een hond. Lang was ik bang voor honden. Totdat ik in aanraking kwam met een Schapendoes. Zij hield mij van mijn hondenangst af.

Ik wilde daarna ook een hond en verdiepte mij in allerlei rassen. Toch bleef ik Schapendoesfan en ben ik dankbaar dat hond Otje in mijn leven was. Ik heb veel van haar geleerd. Hond Otje is in 2021 overleden. Schapendoes Juultje is in 2022 in mijn leven gekomen.

Schapendoes Otje ligt op het gras in de Dordogne

34. Ik hou van stilte

Als ik auto rij/in de auto zit vind ik het heerlijk als het op conversatie na, stil is en de radio niet aanstaat. Sporadisch vind ik het prettig om wat mantramuziek aan te hebben.

Ik kan intens genieten van stilte. Het helpt mij enorm.

Ik hou wel van sommige muziek. Als kind was mijn favoriete liedje Lambada en vond ik California Dreaming van the Mama’s & the Papa’s leuk. Ik gaf in huis optredens aan mijn oma en danste bijvoorbeeld op Conga van Gloria Estefan en deed goochelshows met de cassette van Hans Kazan.

Alhoewel ik geen festivalganger ben, kon ik tijdens mijn jeugd genieten van de brassbands/sambabands van Dias Latinos: een Latin & Caribisch Festival met vrolijke muziek. Ook hou ik nu van sommige Afrikaanse (djembé) muziek en Klezmer.

Toch staat vaak 99% van de tijd muziek uit en geniet ik van stilte :).

35. Ik heb barefootschoenen

Barefootschoenen zijn schoenen die het gevoel van lopen op blote voeten nastreven. Lopen op barefootschoenen heeft diverse voordelen, maar is niet voor iedereen geschikt.

In deze blog ontdek je meer over barefootschoenen en mijn ervaringen hiermee.

barefootschoen

36. Ik heb mijn eigen zilveren sieraad gemaakt

Ik hou van energetische / spirituele sieraden.

Mathijs leert lichtwerkers hoe zij met Oerlicht anderen kunnen helpen. Ik heb bijvoorbeeld een op maat gemaakte kleine Oerlicht bol, die energetisch is opgeladen door Mathijs.

Toen Mathijs deze ontwikkelde was hij in het begin op zoek naar een zilveren ‘kooitje’ waar deze kleine bol in paste. Hij maakte een eerste prototype bij een goudsmid, waar wij samen een workshop ‘ je eigen sieraad maken’ volgden. Daarna vond hij een leverancier voor deze kooitjes (de foto hieronder is hoe het kooitje er nu uitziet).

kleine Oerlicht bol

Bij die workshop maakte ik voor het eerst samen met hulp van de goudsmid mijn eigen zilveren sieraad. De goudsmid had zelf affiniteit met veren; zo had zij een zelfgemaakte ring in de vorm van een veer. Aan de binnenkant van de ring vertelde ze dat de ze naam van haar gids had aangebracht. Ik maakte een zilveren veer voor aan een armbandje, die voor mij de verbinding met de spirituele wereld symboliseert.

armband met zilveren veer

Vond je dit artikel waardevol? Doneer!

Heb je iets aan dit artikel gehad? Je doet mij een groot plezier met een donatie :). Daarmee ondersteun je mij om nog meer informatieve en inspirerende artikelen te kunnen delen in de toekomst. Elk bedrag (klein of groot) is heel welkom. Doneren kan al vanaf €2,-! Klik hier om te doneren >>>

Over Femke de Grijs

Femke de Grijs, met logos van de tijdschriften Libelle, Margriet en Happinez

Als kind stond ik van nature in contact met fijnstoffelijke dimensies. Toen ik erachter kwam dat mijn omgeving niet waarnam wat ik waarnam, werd ik bang voor andermans mening hierover en sloot ik mij hiervoor af.

Jarenlang onderdrukte ik mijn paranormaliteit en hoogsensitiviteit en leefde ik vanuit mijn ratio. Ik cijferde mijzelf (spirituele essentie) weg en leefde naar de verwachtingen van de buitenwereld. Dit gaf op den duur fysieke, emotionele en mentale klachten zoals uitputting en somberheid. In het reguliere circuit liep ik vast.

Ik voelde dat ik het roer om mocht gooien, leerde de vruchten van mijn sensitiviteit plukken en ging mijn droom leven. Zo kwam ik tot bloei. Mijn levenspartner Mathijs en ik verkochten ons huis in Nederland. Sinds 2017 reizen wij voor onbepaalde tijd samen met hond Juultje (geboren in 2022) de wereld over.

Ben jij een ambitieuze spirituele vrouw en wil ook bezield leven? Ik help jou graag, bijvoorbeeld via mijn gratis E-book, blogs en begeleiding.

Aanvullende artikelen

Deze blog werd gepubliceerd op 28 januari 2022 en werd geüpdatet op 22 maart 2024

20 reacties op “Ik ben jarig en deel 36 persoonlijke weetjes”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 1. Esther avatar
  Esther

  Beste Femke,
  Proficiat met je verjaardag!
  Ik vond het heel leuk om jouw 34 persoonlijke weetjes te lezen. Echt heel veel weetjes zijn herkenbaar voor mij. Het geeft mij het fijne gevoel dat ik niet de enige ben met bepaalde “kenmerken”.
  Dankjewel dat je dit gedeeld hebt.
  Groetjes,
  Esther

  1. Femke de Grijs avatar

   Beste Esther,

   Bedankt! Wat leuk om te horen, graag gedaan :).

   Groetjes,

   Femke

 2. wijke avatar
  wijke

  veel herkenbaars

 3. peter avatar
  peter

  Beste Femke, van hartelijk gefeliciteerd met verjaardag ik wens je een heel lang en gezond leven.Groetjes Peter, ( ben een man uit het jaar van 1942 )

  1. Femke de Grijs avatar

   Beste Peter,

   Dank je wel!

   Groetjes,
   Femke

 4. Hannah avatar
  Hannah

  Van harte gefeliciteerd en ik wens je een inspirerend en liefdevol nieuw levensjaar!!
  Lieve groet, Hannah

  1. Femke de Grijs avatar

   Beste Hannah,

   Bedankt!

   Hartelijke groeten,
   Femke

 5. Patty avatar
  Patty

  Beste Femke,
  Leuk om al deze weetjes over jouw te lezen.
  Vele herkenbaar.
  Heel veel plezier en bljjf gezond.
  Veel liefs, Patty

  1. Femke de Grijs avatar

   Beste Patty,

   Wat leuk om te horen dat veel herkenbaar is! Ik wens je voor nu verder een fijne avond toe :).

   Liefs,
   Femke

 6. Harmina avatar
  Harmina

  Beste Femke,
  Van Harte Gefeliciteerd,
  En bedankt dat ik mocht genieten , Van jou verre reis,
  Wens nog een fijne dag,
  Met een warme groet van Harmina.

  1. Eugenie w/v Soliana - Matthew avatar
   Eugenie w/v Soliana - Matthew

   Beste Femke alsnog van harte gefeliciteerd met je verjaardag, voorspoed en gezondheid vergezeld met ontelbare zegens. Liefs Eugenie w/v Soliana – Matthew

  2. Femke de Grijs avatar

   Beste Harmina,

   Dank je :).

   Hartelijke groeten,
   Femke

 7. Jeannette avatar
  Jeannette

  Dank je wel Femke voor je openhartige openbaring van hoe je in het leven staat. Heel veel hiervan is voor mij zeer herkenbaar en daardoor ook geruststellend. Te weten dat andere mensen dit ook overkomt.Wens jou veel succes.
  Liefs Jeannette. En nog proficiat met je verjaardag natuurlijk.

  1. Femke de Grijs avatar

   Beste Jeannette,

   Graag gedaan! Leuk om te horen dat veel herkenbaar en daardoor geruststellend is :).

   Hartelijke groeten,

   Femke

 8. Corina avatar
  Corina

  Goedenavond Femke lees nu net pas dat jij jarig was,nog gefeliciteerd en wens jou nog een fijne,avontuurlijke jaar toe.leuk om allerlei weetjes over jou te lezen herken er heel veel van bij mezelf!ontzettend leuk dat jij dit gedeeld heb,dank je wel lieve groetjes Corina

  1. Femke de Grijs avatar

   Beste Corina,

   Nog bedankt! Wat leuk dat je heel veel bij jezelf herkent :).

   Groetjes,
   Femke

 9. Maurice avatar
  Maurice

  Gefeliciteerd vandaag met je 35e verjaardag Femke! Heel leuk om zo meer interessante dingen over jou te weten te komen! Al jaren volg ik jou website en YouTube kanaal en bent sindsdien een grote inspiratiebron voor mij geweest en heb ik veel geleerd van hoogsensitiviteit. Jij gaf mij het inzien
  dat is niet de enige ben die “zo is”. Ondanks dat je input meer gericht is op vrouwen ben ik als man ook iedere keer weer geboeid!

  1. Femke de Grijs avatar

   Beste Maurice,

   Dank je! Wat leuk om te horen :).

   Hartelijke groeten,

   Femke

Scroll naar boven